Şimdi Ara

1.0 motor uzun yol tecrübelerim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
18.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet bu konuyu gözden kaçırmışım, doğru söylüyorsun o fiyatlara 1.6 dizel araç zor fakat 1.3 dizel "km yapmış-temiz" bulunabilir ya da biraz daha eski yüksek motorlu LPG li araç daha performanslı olur. Biraz üst fiyatlara onlar da uygun bence. Start stop kesinlikle etkili %10 civarı.
  • 1,4 motora kadar olan motorların sadece sehırıcı kullanım amacıyla yapıldıgına ınanıyorum.Imzamdakı aractan sehırıcınde oldukca memnunum.Sehırlerarası yolda ıse hızını aldıgında gayet ıyı ama dık ve uzun bır yokusa geldıgınde kucuk motor oldugunu hıssettırıyor.Her ne kadar 1,3 100hp olsada 1,4 122 hp gıbı olmuyor.
    Tamamen kullanım amacıyla alakalı.
  • 1 yıldır Seat İbiza 1.0 75 hp araç kullanıyorum.
    yetiyor.
    hız, makas, atraksiyon merakım yok.

hızlanması yavaş evet, rampalarda vites küçültmek de gerekiyor ama benim için sorun değil, bunları bilerek aldım.

sağ ön koltuğa 2 yetişkin oturmuş durumda (şoförle önde 3 kişi), arka koltuklar yatmış, ful eşya dolu, virajlı çok dik bir rampadan hiç zorlanmadan, bağırmadan tırmandı, hepimiz hayret ettik.

yakıt sarfiyatı uzun yol, şehir içi karışık 5,6 l/100.

bu şekilde km.'de 19,5 kuruş yakıyor. (temmuz 2018)

sırf uzun yolu da ölçtüm. 18 kuruş yakıyor. (temmuz 2018)
    (seat ibiza lpg'li)

her biri 1070 km olan 6 uzun yol yaptım. (izmir-antep)

bagaj genişliği süper.
    arka koltuk diz mesafesi kısa ama oraya oturan düşünsün.

1.0 araçla uzun yolda hele uzun araç sollarken dikkatli olmak gerek.
    ani hızlanmada yetersiz.
    ama önünüzün açık olduğuna emin olursanız sorun pek yok.
    bu dezavantajına rağmen aldığıma pişman değilim.

yakıt sarfiyatında fabrika değerlerini tutturdum gibi, hem de lpg ile.

bluetooth harika bir özellik.
    hız sabitleme, yokuş kalkış desteği de öyle.
    kısaca seat ibiza 1.0 75 hp aracımdan memnunum.
    ama parçası pahalı olduğu için uzun vadede renault düşünüyorum.

gelgelelim renault'un 1.0 75 hp bluetoothlu, hız sabitlemeli, yokuş kalkış destekli, bagajı geniş aracı yok, yakın vadede de olmayacak gibi.

bu aracın iç tavan tutamakları yoktu.
    seat ayıp etmiş.
    ütücüden elbiseleri aldığımda asacak yer yok yani.
    arabaya binenler de sanki arabanın direksiyonu yokmuş gibi tepki veriyorlardı.
    adana, mersin, balıkesir seat servisleri yapamayacaklarını söylediler.
    sonunda izmir gaziemir seat servisinde tanesi 100 tl'den orijinal 2 adet yaptırdım, harika oldu.
    zaten seviyordum aracı, şimdi 11 kat daha çok seviyorum.
    son olarak da şunu yazayım: araca binenler ben söylemezsem aracın 1.0 motor olduğunu anlamıyorlar.

merak ettiğim ise 0,5 motor 75 hp araçlar ne zaman çıkacak?
    turbo tavsiye etmem. turbosuna lpg taktırmak 6000 tl. benzin pahalı olduğu için turbo az yaksa da ekonomik değil.
    turbonun tamiri vs zor, pahalı, herkes anlamıyor.
    1.0 atmosferik tip motorlar daha iyi.

bazı arkadaşlar 100 bin km.den sonra motorun tükeneceğini vs yazmışlar ama bunlar hep tahmin.
    böyle bir örnek yok.
    teknoloji gelişti beyler, kötümser olmayın.

mesele para yetmemesi de değil, 1,4 motor vs alacak imkanım da vardı ama çevreci, az yakan, düşük km araba tercih ettiğim için bunu aldım.

yaylada, rampada çok yakar diyenlere de itibar etmeyin, hepsi uydurma.

yaylaya, bozuk yollardan çıktım.
    hesapladım, totalde ciddi bir yakıt sarfiyatı yok.
    çünkü yakıt sarfiyatını ben ölçtüm, hem de 3,5 kişiydik, bagaj da full doluydu.
    aynı yoldan indiğinizi de unutmayın.

sürüş zevki yok diyenlere de inanmayın, arabadan inmek istemiyorum, sürekli kullanmak istiyorum.
    bluetoothla da telefondan ses sistemine sevdiğim müzikleri veriyorum, telefonu elime almadan arama, görüşme yapıyorum, kısaca bazı dezavantajları var ama totalde harika bir araç bu 1.0 75 hp seat ibiza.

motor ve şanzımana da motor silk koydurdum. 1 depoyla şehir içi 470 km yapan araç şimdi 1 depoyla şehir içi 550 km yapar oldu.
    önceki araçlarımda da motorsilkin çok çok faydasını gördüm.

mavi istiyordum harika bir mavi ibiza bulmuştum ama maalesef bluetoothu yoktu, ben de beyazını aldım o da olumlu.
    ama metalik, gri, füme asla almam.

özelden sorabilirsiniz merak ettiklerinizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim 2 tonluk 2.0 dizel bile uzun yolda daha az yakiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviufuklar M kullanıcısına yanıt
    2013 yılında açtığım konuyu hortlatmışsınız.

Vag grubunun 1.0 atmosferik motoru ekonomik. Yurt dışında 80hp versiyonu da var ama nedense getirmiyorlar.
  • İstanbuldan ankaraya birçok araçla gittim. Accordun İstanbul Ankara 120 sabit hızla 6.5yakması bana göre imkansız.

Dizel araçlarla bile 6.0 civarı yaktım. 2.0 manuel avensisle 6.9 yaktım ama o araç hem manuel hem de 1240kg.

Bu haftasonu Ankara git gel yaptım. Giderken 8.0,dönüşte 6.4yaktı. Subaru impreza 2011 1.5.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 29 Ocak 2019; 18:36:26 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    İmkansız falan değil. Siz tahminlerinizle konuşuyorsunuz ben ise yıllardır edindiğim kendi tecrübemi söylüyorum. Ayrıca hangi dizel araçla 6 lt yaktınız merak ettim. Çevremdeki dizel kullanan arkadaşlar şehir içinde 6 lt yakıyor.

• RuSH86 R kullanıcısına yanıt
    Fiat linea, alfa giuletta, Ford focus vs.

Accord değil, ben hiç bir benzinli aracın o kadar az yakacağına inanmam o yolda. Accord 8yaksa bile başarılıdır bence.

• o hatayı bir kere yaptım bir daha yapmam. 1.0 yaris aldık sıfır km daha araba bir yaşında 9 bin km'de iken sattık kurtulduk. allah ıslah etsin öyle arabayı. rampa çıkamaz, ailecek sinop istanbul yaparsın 3.5 depo benzin yakar, devir saati yoktu 2016 model arabada !!! daha neleeer neler...
    Ben 1.8 atmosferik otomatik ile 140-160 bandında 8 litre yakıyorum, yeni Bursa yolunda. 120'ye sabitleyip sakin sürsem 6'ları görmem işten bile değil. Bayağıdır tüketim hesabı yapmıyorum ama 120 sabit 6.5 falan yakar. Yokuşu inişi çıkışı ile beraber ortalaması 6.7 falan olur benim aracın.
    İstanbul değil ama geçen ay 2 kişi İzmitten Ankaraya döndük A5 sportback 1.4 tfsi ile, ortalama hıza bakamadım genelde sakin geldik, 5.8lt yaktı. Sakin dediğim 110-120 gibi, bir kere 200 falan gördük. Mazda ile de 6lt ile hiç ekonomi umursamadan gitmiştim istanbula. Dikkat etsem baya düşürürdüm.

Accordu tam kestiremedim de, 120kmh gibi 6.5lt oluru var gibi geldi, çok uzun oluyor şanzımanları ve aeroları da çok iyi onların.
    Kendi aracımın ne kadar tükettiğini başkasından öğrenecek değilim hiç kullanmadığınız araç hakkında neyin iddiasını yapıyorsunuz anlamadım. Bu forumda en çok gözüme çarpan şey de bu. Herkes herşeyi çok iyi biliyor. Araç sahibine ne kadar yaktığını öğretecek kadar hem de.

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

Kendi aracımın ne kadar tükettiğini başkasından öğrenecek değilim hiç kullanmadığınız araç hakkında neyin iddiasını yapıyorsunuz anlamadım. Bu forumda en çok gözüme çarpan şey de bu. Herkes herşeyi çok iyi biliyor. Araç sahibine ne kadar yaktığını öğretecek kadar hem de.
    Ben 65.000 km 1.0 corsa kullandım. Beni işaretlediğiniz mesajınızda şu yazdığınız şeyin aynısını yapmışsınız.
    Ve söz konusu 1.0 aracı satalıda 7 yıl oldu, alıntı yaptığınız mesajı yazalıda 6 yıl olmuş ve alıntı yaptığınız mesaj yüz de yüz doğru bilgidir ve otomobille ilgili kişilere ders olarak okutulması gerekir.

• RuSH86 R kullanıcısına yanıt
    İnanmak zorunda mıyım sizin dediğinize? Sadece accord için de demedim ayrıca, bütün benzinli araçlar için dedim. Ben en az 10 farklı araçla gittim o yolda. Daha bu haftasonu gidip geldim. İniş çıkış çok, 120az bir hız değil. O değerler bana göre abartı. Ankara İstanbul deseniz inanırım.

• alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    İstanbul'a tutar ama Ankara yönüne çok yakıyor. 1.6litre fark etti benim araba haftasonu git gel.

• nacker kullanıcısına yanıt
    O kadar az yakıyorsa kıymetini bilin valla. Bence ekonomik değerler. Benim araba zaten güçsüz, 3-4kişi binince yakıyor. 120sabit gitsem 8in üzerine çıkar.

• Küçük hacim az yakar diyenler nerde? Aynı yolu 2.0 ile yapsaydınız sabit hızda daha az yakardı

Zayıf motorlu arabalar daha çok şehir içine göre tasarlandığından şehir dışında özellikle 100'ün üstüne çıkıldığında tüketim bayağı artıyor. Benim verdiğim veriler bilgisayar verileri, %5 sapma olsa 8.4 litre yapar. Bir başka zaman da TEM Sapanca mevkiinde 140-160, bir iki defa da 180'lere çıkmıştım. Ortalama 7.9 çıkmıştı, sapmayla beraber pompada 8.3 litre falan yapar.
    Sizin aracın avantajı şehir içinde. Ben İstanbul şehir içi trafiğine girmeye korkuyorum. İmkanı yok 9'un altına düşüremem. Sıkışık dur-kalkta 12-13'leri rahat görüyor. Eğer çoğunlukla şehir içinde kullanıyorsanız gerçekten çok mantıklı bir seçim 1.0.
    İnanmak zorunda değilsiniz fakat konuşmalarınızla hiç bilmediğiniz bir araç hakkında karşınızdakini yalancı durumuna düşürürseniz gerekli cevabı alırsınız. Neyse siz kendi istediğinize kendinizi inandırmaya devam edin.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Evet 6 yıl önce yazıldığı gözümden kaçmış. Birisi konuyu kortlatınca forumda ilk sıralarda çıkıyordu başlık. Eski konu olduğunu farkettikten sonra yazdığımı silecektim fakat başkası alıntılamış.

Kendiniz söylemişsiniz 7 yıl 1.0 motor araç kullandım diye. Hiç yüksek hacimli araç kullandım dememişsiniz. Ben hem Toyota yaris hem de Honda Accord kullanmış biri olarak konuşuyorum. Şehir içinde küçük hacimli atmosferik araç daha az yakıyor ama uzun yolda ekonomik falan değil.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.