Şimdi Ara

1.4 HDI siyah duman problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Ben 6 gün önce citroen c2 1.4 hdi araba aldım 66bin de.Alırken topkapı fırat oto sanayi sitesinde citroen özel servisine gösterdim bi sorun olmadığını söylediler.3 gün önce aracın egsozunda yoğun bi şekilde siyah duman attığını gördüm arkadaşlara sordum yakıttandır dediler.Onun üzerine bi sürü yakıt aldım değiştirdim ustaya götürdüm egr kromlanmıştır dedi onu temizlettim olmadı yine aynı sorun var.Aynı zamanda yakıtta fabrika verilerinden biraz fazla.Bugün başka bi dizel c3 e baktım(aynı motor) onda hiç bir şekilde o sorun yok.EGR yi temizleyen usta enjektörde bi sorun vardır ozaman dedi.Şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.Bu arada ilk dizel tecrübem ve ilk arabam.Oyüzden burda size danışmak istedim eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• Öncelikle araban hayırlı olsun,

Bende dizel 2008 Laguna III 1.5 dci (45.000 km de) kullanıyorum. Dediğin bu duman olayı bende de war ama sanırım senınkı biraz fazla gibi...!Bu sendeki duman olayı motor sıcakken ve 1.2. vites dip kalkışlarda mı atıyor yoksa her gaza basıştamı bu duman war?
    Daha cok hangi markanın dıesel yakıtını kullanıyorsun (shell - BP - Total vb)

Benım aracımdakı bu duman olayı sadece ani gaz vermelerde ve örneğin dur kalk yada cok dik bir rampada ilk hareket halinde görülüyor. Yaklasık 1- 2 sn atıyor ve bitiyor.
  • aracım 206hdi ve 100.000 de. sadece opet euro dizel kullanıyorum ve her 2000-3000kmde stp nin dizel katkısı(enjektör temizliyicili) kullanıyorum hiç başıma siyah duman olayı gelmedi.
    öncelikle tavsiyem citroen orjinal mazot filitresi kullanmanız. kesinlikle yan sanayi kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wings35 -- 25 Ağustos 2009; 22:22:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.