Şimdi Ara

1.5 Mondeo Titanium Almak Üzereyim. Önerilerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir önceki kasa eski insignia kullanıcısı olarak 4 araç üzerinde incelemeler yapıyordum; mazda 6 - yeni 1.5t insignia enjoy - tucson 1.6 t-gdi ve 1.5 mondeo titanum. Araçların hepsi benzinli, ikinci el ve otomatik.

Sonuç olarak mondeo'da karar kıldım ve linkteki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-otokoc-bursa-dan-2016-ford-mondeo-titanium-1.5-160ps-ecoboost-487306565/detay aracın (ilan no 487306565) uygun olabileceğine karar kıldım. Yarın aracı bakmaya gitmeden önce fikirlerinize ihtiyacım var.

Belirttiklerine göre araç 2016'nın 4. ayı trafiğe çıkışlı ve araçta boya/değişen/hasar vs yok. Araç şirketin kendi aracı ve de garantisi devam ediyor. Tramer sorgulaması yaptığımda bir hasar gözükmedi ayrıca.

İşin kötü yanı ise satış öncesi aracı dış bir merkeze götürüp ekspertiz yapılmasına izin vermiyorlar. Firma uygulaması gereği böyle bir durum varmış.

*Sizlerin fikri nedir?
    **Güvenilir mi yetkili servisler (ford otokoç bursa)?
    ***Aracı servisin kullanmış olması ne kadar dezavantaj?
    ****Alınır mı?

Fikirlerinize ihtiyacım var...

• Yakıtına dayanabilirseniz alın ama ilandaki araç expertize açık değilse başka araç bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saçma bir uygulama ancak kendileri de yetkili servis olduğu için araçlarını ekspertiz için oraya buraya göndermek istemiyorlar demekki. Eğer benzin fiyatı cebinizi çok rahatsız etmeyecekse o fiyata alınabilecek en iyi araçlardan birisi mondeo.

• 2014 Insignia kullanıcısı olarak ilerde aracımı değişeceğim zaman sizin düşündüğünüz modeller üzerinde yoğunlaşacağım muhtemelen ben de, özellikle çocukların yüksek araç istekleri ve benim de beğenmem Tucson u öne çıkarıyor.

Mondeo Insignia dan sonra daha sessiz ve yumuşak gelecektir,

Yakıt ve performans için bir şey diyemiyorum.

Limitleri gayet iyi de olsa virajlarda Insigna ya göre daha fazla yatan bir yapıda.

Vites değişimleri Insignia dan daha hızlı ancak değişime verdiği kararlar geç ya da yanlış olabiliyor.

Arka yaşam alanı biraz daha iyi.

Bagajı derin ancak dar yükleme ağzı ile biraz daha kullanışsız.

Direksiyon daha direkt ve hisli vs vs.

Linkteki araç çok güzel görünüyor ancak servis tarafından kullanılmış olması durumu nedense gözünün önüne her fırsatta tapa gaz yapan serv,s elemanlarını getirmiyor değil, ki bu araçlar genelde kilometresine oranla daha fazla yorulmuş (?) olabiliyorlar.

• sakin sürüşle karışık 11 12 litre benzine dayanırım diyosan al. dayanamam diyosan 1.6 tdci al 10 bin daha verip
  • Yorumlarınız için teşekkürler

1.6tdci manuel olmasından ötürü liste dışı bıraktım. Benzinli olmasını yılda 15 bin km'yi geçmediğim için ve max 3 sene binmeyi düşündüğüm için tercih ettim.

İnsignia 1.6T cosmo vardı bende. 9.7 lt/100 km ortalamam mevcuttu. Nispeten sakin kullanım ve daha az trafikte kullanılmış durumdaydı. Mondeo'da da benzer rakamları öngörüyorum.

Esmerce hocamın bahsettiği durum için; insignia'da Active select 6 ileri tam otomatik vardı. Mondeo benzinlisinde aynı şanzumanı kullanıyor. Ancak vites geçişleri nasıl kararsız onu anlamadım...

ibrahimeltem hocamın da bahsettiği gibi güvenlik kaygılarından ötürü kendileri ekspertiz yapıp aracın servis dışına çıkarılmasına izin vermiyorlarmış.

Benim en çok merak ettiğim, yetkili servis ekspertizli araç güvenilir mi?
    Aracı aldıktan sonra da ek bir ekspertiz yapmaya, ustaya göstermeye gerek var mı?
    Siz olsaydınız aracın modeli fark etmeksizin yetkili servisden onaylı bir araç alır mıydınız??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soneryakamoz -- 18 Ekim 2017; 2:32:27 >

• Bence arac 10 numara. Otokoç firmaları genelde güvenilirdir. Ben sorun olacağını zannetmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Expertiz e izin vermiyorsa alma hocam. Ben Opel bayisinden 2. El Corsa aldım . Alırken bana birkaç ufak lokal boya haricinde birşeyi yok dendi amma velakin bir sene sonra ufak bir kazada sağ arka kapının komple boyalı olduğunu gördüm.

Yetkili bayidir diye güvenme hepsi düzenbaz bunların.

• Beğendiyseniz satın alırsınız, hemen ekspertize sokarsınız aracı. Farklı bir şey çıkarsa başlarına ekşirsiniz. Kurumsal firma farkı bu.

• Otokoç kurumsal firma. Diğer arkadaşların da belirttiği gibi benzine dayanabileceksiniz alın. 10 numara araç.

• Otokoç Koç Holdinge bağlı bir kurumdur.
    Dolayısı ile alavere dalavere işleri olmaz, araç ne amaçla kullanılmış? yetkili birisine tahsis edilmiş bir araç mı???? yoksa servis hizmet aracı mı????. Daha önce iki ayrı ford otokoçtan aracımın arızası ve kaza sebebiyle uzun süre servis hizmet aracı kullandım. Bildiğiniz kiralık araç gibi müşteriye veriyorlar. Ayrıca araç avis'e ait olup otosan tarafından yetkili servislere müşteri mağduriyetini gidermek ve servis hizmet aracı olarak tahsis ediliyor. Hatta servis hizmet aracının ruhsatını inceleyebilirseniz araç mülküyetinin avis'te olduğunu görebilirsiniz. Bu aracı satmaları bana biraz ilğinç geldi.
  • bu devirde babana bile güvenmeyeceksin kardeşim o kurumsal otokoçun millete neler çektirdiğini iyi bilirim.

Aracina güvenen her yerde baktirir.

Mondeo yakitina dayanabilen için mükemmel bir araç. Fakat Eksik diyebileceğim bir yani var multimedya sistemi piyasadaki 2016 araçlarda sync 2 var. bunun ekrani dokunma değil basmatik ve carplay ve android oto sync 2 de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Ekim 2017; 8:59:56 >
  • Bu Mondeo 1.5 ile test sürüşü yapmıştım. D-segmentinde darbe emiş, konfor ve sessizlikte, rafine sürüşte bu Mondeo'dan daha iyisi yok.

Aracın 1 handikapı var, o da bagajı. Tam boy stepmeden ötürü bagaj zemini çok yüksek. İnce stepne alıp bagaj sorunu çözülebiliyor diye biliyorum, forumda birisi yapmıştı.

Yakıt tüketimi abartıldığı kadar değil. Insignia 1.6T ile hemen hemen aynı yakar. Ben oldukça sert ve agresif yaptığım test sürüşünde ortalama 12lt olmuştu.

Bu araç şirkette kullanılmışsa bile şirketin fırlama elemanları tarafında değil orta yaş üzeri müdür veya üst düzey yöneticisi tarafından kullanılmıştır. Bunu Egea, Linea, 301 gibi şirket araçları ile bir tutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 18 Ekim 2017; 9:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adıdı

Otokoç Koç Holdinge bağlı bir kurumdur.
    Dolayısı ile alavere dalavere işleri olmaz, araç ne amaçla kullanılmış? yetkili birisine tahsis edilmiş bir araç mı???? yoksa servis hizmet aracı mı????. Daha önce iki ayrı ford otokoçtan aracımın arızası ve kaza sebebiyle uzun süre servis hizmet aracı kullandım. Bildiğiniz kiralık araç gibi müşteriye veriyorlar. Ayrıca araç avis'e ait olup otosan tarafından yetkili servislere müşteri mağduriyetini gidermek ve servis hizmet aracı olarak tahsis ediliyor. Hatta servis hizmet aracının ruhsatını inceleyebilirseniz araç mülküyetinin avis'te olduğunu görebilirsiniz. Bu aracı satmaları bana biraz ilğinç geldi.

Hocam verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Kendileri ile iletişime geçtim. Aracın yetkili bir müdür tarafından kullanıldığını ve ruhsatında Ford A.Ş yazıldığını belirttiler.

Ayrıca yorum yazan arkadaşların da belirttiği gibi araç alımı gerçekleşirse sonrasında da dış merkezli aracı baktırmayı düşünüyorum.

• Aldınız mı hocam aracı ilan yok çünkü
  • Bu aracı ben de çok merak ediyorum. Benzin biraz korkutuyor, bazı araçlarda Marjet LPG kullanıldığını gördüm, forumdan birkaç kişiyle konuştum, memnunlardı.
  • marjet yada vialle gibi sıvı sistem lpdi montajı oluyor mu bu araçlara ?

araç hakkında bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşların iyi niyetle yazdıkları "Kurumsal şirket, dalavere olmaz" sözleri maalesef gerçekte o şekilde olmuyor.

Biraz araştırırsanız neredeyse tüm markalarda sıfır ama boyalı araç satışlarının olduğunu görürsünüz. İlk sahibi olduğu aracını satılığa çıkardıktan sonra aslında boyalı olduğunu öğrenen bir çok kişi var. Servislerdeyken sürtülüp, sağa sola vurulup ve hatta gezmek için çalışanlar tarafından dışarı çıkarılan bir çok örnek mevcut. O nedenle asla ama asla güvenilir bir yerde ekspertiz yaptırmadan araç almayın.
  • Kibitzer kullanıcısına yanıt
    Araç fabrikanın yani Ford Otosan'a ait. Bayi boyalı araç verir eyvallah ama Koç Holding şirketi olan Otokoç'un böyle birşey yapacağına ihtimal vermiyorum. En güzeli noterden çıkıp direk ekpertiz yapmak olası bir hasar tesbiti sonrasında raporla birlikte servise gitmek, olumsuz cevap karşısında noterden ihtarnama çekip avukata vermek. Maalesef ülkemizdeki bu boya takıntısı yüzünden keyifle araba kullanamıyor, keyifle araba alım satımı yapamıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adıdı

Araç fabrikanın yani Ford Otosan'a ait. Bayi boyalı araç verir eyvallah ama Koç Holding şirketi olan Otokoç'un böyle birşey yapacağına ihtimal vermiyorum. En güzeli noterden çıkıp direk ekpertiz yapmak olası bir hasar tesbiti sonrasında raporla birlikte servise gitmek, olumsuz cevap karşısında noterden ihtarnama çekip avukata vermek. Maalesef ülkemizdeki bu boya takıntısı yüzünden keyifle araba kullanamıyor, keyifle araba alım satımı yapamıyoruz.

Hocam önceden söylenirse problem yok. Ama daha birkaç saat önce boyasız olduğu söylenerek size satılan aracın boyalı çıkması, veya söylenenden fazla boyalı çıkması durumunda tekrar notere gidip ihtar çekmek, sonrasında avukat peşinde koşmak, belki de yıllarca sürecek, en iyi ihtimalle altı ay sürecek bir sürece girmek nasıl bir his olacak. Tüm o süreç boyunca yaşanacak psikolojik yıpranmayı düşünebiliyor musunuz? Bırakın arabaları kendilerinde kalsın.

Ben de yetkili satıcıdan ikinci el araç aldım. İstanbul Basın Ekspresteki aracı Bostancı Oto Sanayi'ye ekspertize götürdüm. Aracına güvenince o bayi hiç sorun çıkarmayacaktır emin olun. O riski almaya değmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.