Şimdi Ara

2021 Corolla 1.5 almak üzereyim ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
18.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayi ile konuştuk Dream paket mds 223.000 fiyat aldık. Yeni motor ile ilgili yorumları okuyunca kafam karıştı. Yüksek performans bekleyen biri değilim, performans isteyen birinin ne işi var toyotayla :) motorun artısı eksisi nedir acaba?

Megane 4 1.3 tce edc joy paket için 219.000 fiyat verdiler, motor olarak megane daha iyi ama donanımı karşılaştırınca corolla ağır basıyor. Ne yapsam bilemedim?

• Corolla meganedan daha iyi bir arac. Kıyaslamanıza gerek bile yok. Corollada çok sağlam bir alt yapı var. Sınıfın en iyi suspansiyon sistemlerinden birine sahip. İihs sonuçları çok başarılı ki euro n-cap gibi kolay bir test degil. Megane, Amerika’da satilmadigi icin iihs sonucu bile yok. Hele joy ve touch model megane larin ici 90 model araba gibi.

Ancak galericilerden 240-245 civarına bulunabilecek lpg li civic suan icin en uygun arac. Corollaya gore sunroof, led far, birkac ufak donanım ve en önemlisi lpg farkı var. Yine suspansiyon sistemi megane ile kıyaslamaz. İkinci eli corolladan daha iyi. En büyük handikapı kaportasinin dandik olması.

Parça parça bakmayıp direkt otomobil olarak göz önüne aldığımızda Corolla Megane'dan daha iyi bir araç, bu şaşırtıcı değil çünkü aynı zamanda daha yeni bir araç. Megane Icon donanımında inanılmaz albenili bir araçken onun altında cidden vasat ve varoş görünümlü bir araç haline geliyor. Aynı aracın görünüm ve hissiyatının sadece donanım ile bu kadar fazla değişmesi garip. Corolla tarafında ise donanımlar ile görüntü bu kadar dramatik şekilde değişmiyor ek olarak da Corolla tarafının devasa bir aksesuar pazarı var.

Son olarak da hem sedan hem de hatchback versiyonlarının Avrupa satış sayılarını yazayım, 2020 yılında uzun yıllardır Japonların etkinlik gösteremediği pazarda neler olmuş.

Sedan

-Toyota Corolla - 20.929 (C sedan pazar lideri)

-Skoda Octavia - 19.366 (C sedan pazar 2.si)

-Renault Megane - 3667 (C sedan pazar 7.si)

Hatchback

-Toyota Corolla - 52.764 (C HB pazar 6.sı)

-Renault Megane - 39.164 (C HB pazar 9.su)

HB tarafında ilk iki sıranın Golf 7 ve Golf 8 olduğunu hatırlatmakta da yarar var. Toyota'nın bu segmentlerin herhangi birinde bir Renault, PSA ve VAG grubu aracını geçtiği görülmüş olay değildir. Önümüzdeki süreçte 1.8 yerine 1.5 hibrit ile Corolla'lar gelmeye başladığında satışların daha da artacağı kanaatindeyim.

15 gün önce 1.5 dream, metalik renk aldım. Ankara toyan şuan 219'a bırakıyor beyaz rengini diye biliyorum. Fiyatı biraz daha düşürebilirsiniz.

500 km kullandım. 1.5 dcı megane vardı bir ara kiralık araç. Onla kıyas yaptığımda araç megane'a göre gerçekten konforlu. Kliması, yol tutuşu, süspansiyon konforu vs. insanı tatmin ediyor. Bunun yanında yalıtım zayıf bu bi gerçek. Ama megane ile arasında da fark yok onu da ekleyim. Ayrıca lpg kit fiyatı 6-9 bin arası. Taktırmak gereksiz olur. 7-8 lt arası karma tüketiminiz olur. Altını beklemek hayal. Aracın atikliği zayıf. Lakin şehiriçinde zaten ihtiyaç yok. Uzun yola sollama yaparken tork devrine uygun şekilde yavaş yavaş hızlanacaksınız. Biraz alışkanlık edinince bu sorun da ortadan kalkar. Kaldı ki artık her yer duble yol neredeyse. Araç sollamak mı kaldı :)

Megane ise tam bir ekonomi aracı. Bakımı ucuz, parçası ucuz. Tce motoru kullanmadım ama herkes övüyor. Ben de motor konusunda reno'nun kötü bir tercih yapacağını sanmıyorum(Gerçi 1.2 tce - 1.3 tce arasında bir gel git yaşadılar). Bir de ecd dsg'ye daha çok benziyor. Sakin kullanımda baya tutunlu olabilir.

Ben fiyat farkı olmadığından corolla tercih ettim. Reno biraz daha ucuz olsa-15, 20 bin tl- reno tercih ederdim.
  • Megane al geç. Bir donanım sevdasıdır gidiyor. Kullanmayacağın donanımı ne yapacaksın? Mesela ne var corolla'da olup da megane'da olmayan?

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Geri görüş kamerası
    Multimedia ekran
    Otomatik farlar
    Elektronik el freni

İlk aklıma gelen bunlar. Kağıt üzerinde bakılsa daha başka farklar çıkar belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graduate -- 16 Şubat 2021; 0:10:58 >
  • Corolla meganedan daha iyi bir arac. Kıyaslamanıza gerek bile yok. Corollada çok sağlam bir alt yapı var. Sınıfın en iyi suspansiyon sistemlerinden birine sahip. İihs sonuçları çok başarılı ki euro n-cap gibi kolay bir test degil. Megane, Amerika’da satilmadigi icin iihs sonucu bile yok. Hele joy ve touch model megane larin ici 90 model araba gibi.

Ancak galericilerden 240-245 civarına bulunabilecek lpg li civic suan icin en uygun arac. Corollaya gore sunroof, led far, birkac ufak donanım ve en önemlisi lpg farkı var. Yine suspansiyon sistemi megane ile kıyaslamaz. İkinci eli corolladan daha iyi. En büyük handikapı kaportasinin dandik olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG düşünmüyorsaniz ve motorunun çekişi sizin için önemli değilse Corolla alın. Yokuş çıkarken veyahut sollama yaparken çok küfredeceksiniz sadece haberiniz olsun. Tasarım ve donanim olarak zaten Corolla önde her türlü. Corolla dream pakettle Megane icon aynı rakama alinabilseydi Megane alın derdim.

• 1.3 tce otomatik uzun süre kullanacaksanız çok memnun eder.

Kısa vadeli al sat için corolla

Kullanmak için alıyorsanız megane

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil değilse ben olsam 1-2 ay beklerdim. Fiyatlar hala balon. Döviz kurundaki düşüşü yansıtmadılar. Özellikle toyota indirim beklerken geçen ay zam yaptı. Martta indirim gelebilir(tabii satışları iyi gitmezse) Baz paketlerde 20bin kadar kazığı var.

İkisi arasında corolla alırım ama motor olarak megane daha keyifli olacaktır. Sizin için ne kadar önemli bilemem. Herkesin beklentisi farklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu devirde atmosferik araca para vermem. Kaldı ki Civic gibi fabrikasyon lpg seçeneği falan da yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 gün önce 1.5 dream, metalik renk aldım. Ankara toyan şuan 219'a bırakıyor beyaz rengini diye biliyorum. Fiyatı biraz daha düşürebilirsiniz.

500 km kullandım. 1.5 dcı megane vardı bir ara kiralık araç. Onla kıyas yaptığımda araç megane'a göre gerçekten konforlu. Kliması, yol tutuşu, süspansiyon konforu vs. insanı tatmin ediyor. Bunun yanında yalıtım zayıf bu bi gerçek. Ama megane ile arasında da fark yok onu da ekleyim. Ayrıca lpg kit fiyatı 6-9 bin arası. Taktırmak gereksiz olur. 7-8 lt arası karma tüketiminiz olur. Altını beklemek hayal. Aracın atikliği zayıf. Lakin şehiriçinde zaten ihtiyaç yok. Uzun yola sollama yaparken tork devrine uygun şekilde yavaş yavaş hızlanacaksınız. Biraz alışkanlık edinince bu sorun da ortadan kalkar. Kaldı ki artık her yer duble yol neredeyse. Araç sollamak mı kaldı :)

Megane ise tam bir ekonomi aracı. Bakımı ucuz, parçası ucuz. Tce motoru kullanmadım ama herkes övüyor. Ben de motor konusunda reno'nun kötü bir tercih yapacağını sanmıyorum(Gerçi 1.2 tce - 1.3 tce arasında bir gel git yaşadılar). Bir de ecd dsg'ye daha çok benziyor. Sakin kullanımda baya tutunlu olabilir.

Ben fiyat farkı olmadığından corolla tercih ettim. Reno biraz daha ucuz olsa-15, 20 bin tl- reno tercih ederdim.

• megane sedan türkiye için üretilmiş garip bir araç. yurtdışında irak, ürdün gibi ülkeler hariç pek dünyada çok karşılığı olduğnu düşünmüyorum. corolla ise tüm dünyada satılan bir model ben olsam corolladan yana olurum.

• 2 side alinmaz megane aşırı bos , corolla cok yakar az kacar ..

• Motorlar arasında dünya kadar fark var tesla ekran diye geçen büyük ekranı taktırıp megane alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: woineer

15 gün önce 1.5 dream, metalik renk aldım. Ankara toyan şuan 219'a bırakıyor beyaz rengini diye biliyorum. Fiyatı biraz daha düşürebilirsiniz.

Bir şeyi düzelteyim dedim "Gerçi 1.2 tce - 1.3 tce arasında bir gel git yaşadılar" demişsiniz de, her hangi bir gel git yaşamadılar, 1.2 Motor Euro 6 norm larını karşılamadığı için, Mercedes, Nissan ve Renault ortaklığı ile, bu motoru geliştirdiler.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Ama iki motor arasındaki geçiş süreci 1.5 yıl kadar sürdü galiba. İnsanı kötü hissettiren de bu.

1.2 tce geliyor, güzel diyorsun. Ardından bu artık yok 1.3 yaptık diyorsun.
  • Corolla'nın süspansiyon ve yalıtımı bile yeter.

• Flame pakete 231k fiyat alıp 5k kapora verdik arkadaşım için

Lpg dönüşümü mevcut sisteme göre pahalı (8-12k) ve arada benzin püskürtme de yapıp tasarruf oranı düştüğü için kaporayı geri alıp civic aldık

Megane 1,33 motor çok daha performanslı ama donanım olarak joy yerine üst donanım tercih edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozay06 -- 15 Şubat 2021; 13:21:58 >
  • Parça parça bakmayıp direkt otomobil olarak göz önüne aldığımızda Corolla Megane'dan daha iyi bir araç, bu şaşırtıcı değil çünkü aynı zamanda daha yeni bir araç. Megane Icon donanımında inanılmaz albenili bir araçken onun altında cidden vasat ve varoş görünümlü bir araç haline geliyor. Aynı aracın görünüm ve hissiyatının sadece donanım ile bu kadar fazla değişmesi garip. Corolla tarafında ise donanımlar ile görüntü bu kadar dramatik şekilde değişmiyor ek olarak da Corolla tarafının devasa bir aksesuar pazarı var.

Son olarak da hem sedan hem de hatchback versiyonlarının Avrupa satış sayılarını yazayım, 2020 yılında uzun yıllardır Japonların etkinlik gösteremediği pazarda neler olmuş.

Sedan

-Toyota Corolla - 20.929 (C sedan pazar lideri)

-Skoda Octavia - 19.366 (C sedan pazar 2.si)

-Renault Megane - 3667 (C sedan pazar 7.si)

Hatchback

-Toyota Corolla - 52.764 (C HB pazar 6.sı)

-Renault Megane - 39.164 (C HB pazar 9.su)

HB tarafında ilk iki sıranın Golf 7 ve Golf 8 olduğunu hatırlatmakta da yarar var. Toyota'nın bu segmentlerin herhangi birinde bir Renault, PSA ve VAG grubu aracını geçtiği görülmüş olay değildir. Önümüzdeki süreçte 1.8 yerine 1.5 hibrit ile Corolla'lar gelmeye başladığında satışların daha da artacağı kanaatindeyim.

• Ben olsam Megane 1.3 TCE Touch donanım otomatik alırdım, benim için önce motor gelir, Megane dediğiniz otomobil de oldu olacak Hindistan ve Çin pazarlarında üretilen ne idüğü belirsiz 4 teker bir direksiyon tenekeden mamul otomobillerle kıyaslayın bari ölmez bu şekilde  

• 2019'da sıfır km sedan araç alacağım zaman 1.6 dream corolla ve 1.6 joy megane arasında kalmıştım. O zaman motor olarak Corolla açık ara önde idi ve Corolla satınaldım.

Şimdi ise Megane açık ara önde motor olarak dolayısı ile şimdi alacak olsam makyajlı Megane 1.3 tce Joy alırım.

• 1.5 motor direkt enjeksiyonlu. Daha önce diğer markaların direkt enjeksiyonlu motorlarında yağ tüketimi, sübaplarda kurum birikimi, yüksek basın pompası arızası gibi sorunların görüldüğünü unutmayın. Bu motor dayanıklılık anlamında henüz test edilmedi.

Araba gitmiyor bari sorunsuz olsun. O kağnı arabası motor birde masraf açarsa tam baş belası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 15 Şubat 2021; 15:14:34 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.