Şimdi Ara

1.5 tsi Su Eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2020 model henüz 15000km’de 1.5 tsi Seat Leon sahibiyim. Aracım 1 ay kadar önce motor soğutma suyu eksik uyarısı verdi ve şimdiye kadar yarım litreden fazla ekleme yaptım. Hızlı bir eksilme yok ancak aracı kullandıkça yavaş yavaş genleşme kabındaki seviye düşüyor.
    Bugün periyodik bakım için yetkili servise gittiğimde durumu anlatarak kontrol edilmesini istedim. Gözle kontrolde manifold tarafında sızıntı izleri gördüklerini söylediler; ancak tam tespit için basınç testi yapılmalıymış. Yetkili serviste bu işi yaptırmak çok tuzlu olacak gibi görünüyor.

Ankara’da VW grubu için önerebileceğiniz özel servis var mıdır?

İnternette konuyu araştırırken aşağıdaki mesajı gördüm, gözüm korktu iyice:https://www.golftutkusu.com/topic/18451-su-eksiltme-sonrasi-motor-revizyonu/

22.07.2024 Güncelleme:

Sızıntı devirdaim pompasında değil, manifold radyatöründe ve miktarı çok az olduğu için ilk olarak sızıntı önleyicilere şans vermek istedim. Bu ürünlerle ilgili yerli yabancı bulabildiğim tüm kaynakları, kullanıcı yorumlarını inceledim. Yorumlarda arkadaşın önerdiği Liqui Moly sızıntı önleyici plastik bazlı, basınç farkıyla aktifleşen bir ürünmüş. Würth vb. diğer benzer ürünlere göre çok daha güven verdiği için alıp kullandım. Su eksiltme kesildi.

Liqui Moly'nin kendi sitesinde ve resmi videolarında uygulama sonrasında soğutma sıvısının değişimine ihtiyaç olmadığı, olası yeni sızıntılar için de önlemeye devam edeceği yazıyordu. Satın aldığım ürünün üzerine sonradan yapıştırılan türkçe açıklamada ise uygulama sonrasında soğutma sıvısının değiştirilmesi öneriliyordu. Uzun vadede sorun yaratabileceği düşüncesiyle 1 ay - 1000km sonra aracın soğutma sıvısını yetkili serviste komple değiştirttim.

Aradan 7 ay geçti. Aracı günlük kullanıyorum. 2 kez de 1500'er km'lik uzun yol yaptım. Genleşme kabının seviyesinde düşüş olmadı.

Ek bilgi: Aracın kitapçığında fabrikasyon antifrizin g12 evo olduğu yazıyor. Ben baktığımda bu antifriz piyasada yoktu. Özel servisler vb. hep g13 kullanıyordu. Şimdi tekrar baktım Motul'ün g12 evo ürününü getirmeye başlamışlar. Yetkili servisteki g12 evo fiyatı uygundu, tabii işçilik çok yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techaddict -- 22 Temmuz 2024; 11:56:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Garanti yok mu?

• gaisensei kullanıcısına yanıt

2 yılık garanti süresi bitti maalesef

• techaddict T kullanıcısına yanıt
    Hocam eve gittiğimde Ankara gittiğim bütün vag özel servislerin kartvizitlerine bir bakayım birine yönlendireyim sizi olur mu?

Kesinlikle şu ustaya gidin diyemiyorum çünkü gittiğim her ustanın X sorununu iyi bir işçilikle çözerken Y sorununu düzgün çözemiyor

Başka bir usta Y sorununu iyi çözerken bu sefer o kişi X sorununu çözemiyor.

Ben gittiğim ustaların kartlarını atıyım size sizde birini seçin yada telefonla görüşün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devirdaim den sızdırıyordur.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Çok makbule geçer hocam

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    15 binde zor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    10 binde bile kaciranlar var. Tsi lar da kronik.

Hacı, 1.4 150 beygirliklerde böyle bir sorun yok ama 1.5 leri bilemem…

• devirdaim pompası acil servise yada bir ustaya götürüm değiştirin bşınıza iş alırsınız... kronik bir sorun genelde 4-5. yılda hatta 3. yılda çıkan bir sorun. ihmal etmeyin masraf artar.

• Manifoldda kacak gördülerse araci daha fazla yürütmeden watercooleri degistirin, basiniza bela alirsiniz, ankara bilmem ama istanbulda tuzla master garaj isinin ehli bir usta

Çok kaliteli araç değilmiydi bu ya.

Tedarikçilerinde problem var muhtemelen.

Bu problemleri gördükçe her hafta kaputu açıp bakıyorum artık sıfır arabanın motor bölümüne. Paranoyak olduk.

Artık hicbirsey eskisi gibi degil.

• Arkadasin ilk verdigi linkteki cooler da MAHLE marka. Parca kodunu da görebilsek revizyon görmüs mü anlardik. Yani mahle gibi bir firma da bunu yaparsa biz yanmisiz.

• Radyatör veya hortum kaçağı olabilir çok kılcal bir kaçak ise bahsettiğiniz gibi uzun bir sürede eksiltme yapıyor tecrübe etmiştik. Gözle gözükmüyor ısınan hava buhar olarak kılcal kaçaktan ufak ufak atıyor. Ankara'da hala soğumadı bi -10 derece falan olsaydı sabah ayazında kabak gibi gözüküyordu kaçan yerden hava :) Torpido içindeki radyatörde sıkıntı var ise onu da araç içi camların buğusundan anlayabilirsin kaçak küçük olunca tespit etmek biraz zor sökülmeden.

Radyatör falan çıkarsa değiştirmeye hiç uğraşma parana yazık aşağıdaki ürün çok ciddi boyutlardaki kaçağı bile tıkıyor. Kullanmıştık çok da memnun kalmıştım.

1.5 tsi Su Eksiltme
    1.5 tsi Su Eksiltmeliqui moly türkiye
    LIQUI MOLY Radyatör Sızıntı Önleyici 150 Ml. (3330)
    https://www.liquimolyturkey.com/radyator-sizinti-onleyici-150-ml-3330

• Geçen ay devirdaim pompasında su kaçağı gördüm araç 2015 1,4tsi 83 bin km de ,şanzıman ustunde sıvı vardı, yetkili servisten randevu aldım, basınç testi yapacaklarını ve arıza tespitinden sonra tamir yaptırmaz isem 1200tl + kdv ücreti olduğu söylendi, bende serviste yaptırdım, Ankarada Aydelen oto var aracınızı güvenle bırakabikirsiniz,

1.5 tsi Su Eksiltme

1.5 tsi Su Eksiltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somet 16 -- 6 Kasım 2023; 17:7:54 >

manifold tarafı demiş ama.

suyla soğutulan egzost manifoldu var bunlarda...

• 2018 model 2019 çıkışlı 1.4 TSI 2,5 yıllık Passat'ta yaşadım. Kilometresi de en fazla 30.000 civarındaydı.

Devirdim pompası çatlamış. %50 iyi niyet yaptık dediler 2 sene önce 2.000 TL civarına Yetkili serviste değişmişti.

Kronik demişlerdi.

Devir daim için bir baktığın derin ben de diğer yazanlar gibi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.