1.6 egea cross mu hyundai bayon 1.0 mı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
EGEA
-
1.0 motordan hiç korkmayın. Sonuçta bütçenize göre araba bakıyorsunuz. Kullanmayanlar çok ön yargılı yaklaşıyor bu motora. Yolda makas atmam, efendi efendi hızlanırım, yavaşlarım dersen mükemmel motor. Ses konusunu da unutun. Kafa falan ütülemez.
-
Vergi avantajı nedeniyle 1.0 derim egea 1.6 dizelmi 1.6 atmosferikmi bilmiyorum turbo benzinli düşük hacimli çok araç kullandım pürüzsüz hızlanıyor tork devir oranı güzel ayarlanmış ise mükemmel şuan 1.3 aracım var son viteste 3k devirde 150 km hız yapıyor sessizce yol alınıyor sizin dediğiniz atmosferik benzinliler için gecerliydi eskiden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
otoyolda kaç litre yakıyor onu bulamadım. kullananı az herhalde. egea 4.5 litre yakıyor mesela kullanıcıs çok oldupu için öğrenebildim.
-
Bayonun suspansiyon araligi cok kisa kasislerden sert geciyor,1.0 motor vergi avantaji var,
egea daha genis, 1.6 dizeli cok kuvvetli.
en guzeli test edin ,mümkünse birer gün kiralayin.
Egea crossun dolu paketlerinde var o özellikler
Fiat arabası ikinci elde çok zarar ettiriyor.
şerit takip var ortalama yok. ortalama ayrı bir şey. tesla gibi kendi kendini sürüyor.
-
Bu kıyaslamaya arona style eklersek ne dersiniz? Biz de babam için bakıyoruz bütçe kısıtlı. 2. el de düşünmüyoruz. Şehir içi 5bin km yapılır yıllık en fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boras06 -- 4 Şubat 2025; 22:19:56 > -
peder beyde 1.0 stonic var, gayet memnun. vergi avantajlı, sorunsuz ve rafine bir motor. ileri yaş kullanıcılar için b suvler ideal ebatlarda. ben bayon derim.
vergi avantajı uzun yolda fazla yakıt durumu varsa uçuyor olabilir. ben aylık 3bin km civarı yol yapıyorum. yakıt o yüzden önemli. uzun yolda 6 litre 7 litre yakıyorsa beni bozar açıkçası.
-
o biraz kullanıcıya bağlı elbette, dizel bir egeadan fazla yakacağı aşikar. ancak dizelin bakım maliyeti ve potansiyel arıza durumlarını(dpf, adblue vs.) da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Acc geldi yeni modellerde ondan bahsediyorum
atmosferik olsalar sıkıntı yok bağla lpg yi geç . bu yeni model turbolar hem turbolar hem de saçma sapan yakıyorlar sanırım.
-
çok yakmıyor diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamyonlarkavuntaşır -- 4 Şubat 2025; 22:55:48 >
Her iki araca aynı dönemde sahip olduk motor seçenekleri farklıydı sadece.
Egea 1.4 urban
Bayon 1.4 Elite
Her ikisini de satıp şuan sadece Bayon 1.0 Elite kullanıyorum.
Egea C segmenti ama bayondan üstün olduğu tek nokta yol yalıtımı ve konfor,
Yol yalıtımı olarak aşırı fark yok ama egeanın daha iyi konfor olarak sanırım sınıfının en konforsuzu bayondur.
Bunların dışında bayon da elite alırsanız uzun far asistanı, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi donanımlarınız olacak fiyatına göre gayet güzel donanımlar.
Malzeme kalitesi egea daha iyi gözüküyor olsa da bayonun daha iyi sinyal verirken bile bunu fark ediyorsunuz.
Bayon 1.0 seçeneği ile gayet mantıklı 7 ileri şehir içi yakıtı 7.5 LT geçmez kolay kolay, Uzun yolda 3.000 devir de 140 KM/s hız yapar 7.5 LT ortalama yakıt tüketimi olur.
120 ile giderseniz 6-6.5 LT civarı yakacaktır.
Ben daha çok uzun yolda kullanan biri olarak bayon dan memnunum, Şehir içi parkı vs kolay sensörleri sayesinde uzun yolda sert yapısı ile yol tutuşu oldukça iyidir.
Şunu da eklemem lazım 1.0 da uzun far asistanını daha da geliştirmişler araba olmadığı sürece karşıda sürekli devreye giriyor artık eskiden çok sık girmiyordu uzun yolda geceleri çok iş gören bir donanım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 4 Şubat 2025; 23:29:4 >
-
bi hesap yaptım hem sağlama yapalım hem millet faydalansın
egea 5 litre den :2,35 yakar
bayon 6,5 litreden: 3 tl yakar
arada 0,70 tl fark var
25 bin km de ;
egea : 59000
bayon : 75000
fark : 16bin
şu an arada egea 50bin pahalı . 3 yıl kullanmak için alınırsa fiyatlar yakıttan dolayı eşitleniyor.
-
Acc hangisine geldi ya benim haberim yok hocam 2025 modellerde mi gelmiş
Bu saatten sonra yarı otonom olmayan bir araç almanın hiçbir mantığı yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- arabanın kumandası kapıları açmıyor
- fiat egea yağ basıncı az uyarısı
- pert dünyası
- 60 yanak ile 65 yanak arasındaki fark
- toyota corolla 1.5 vision plus yorumlar
- mg 7
- toyota corolla yerlilik oranı
- dacia bigster
- 35 tfsi ne demek
- 2025 transporter
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X