Şimdi Ara

1.6 segmentinde Yeni Toyota Avensis mi? Yoksa Yeni Citroen C5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
14.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar hangisi sizce; bütçem maksimum 50.000,00.TL ye kadar çıkabilir... Seçmek zor niye mi;

Toyota avensis ismi, kalitesi ve güzelliği ile beni al dedittriyor ancak D segmenti böyle bir arabanın donanım olarak çok eksiği var. Bu sınıfta bir arabaya nasıl park sensörü koymamışlar şaştım. Premium modeli henüz yok, gelene kadar da ÖTV olayı biter. Ön konsol biraz klasik gibi geldi, bir yenilik yok, içi siyah biraz karartıcıı ve c5' e göre eksiği benzinli olması. Gerçi yakıt tüketimi emsallerine göre çok düşük ancak yine de bir dizel kadar değil.... Bir de piyasada bulmak zor en erken bayiler 15 mayıstan sonra teşhir edilebilir diyorlar arabayı unuuttuk nasıl bir şeydi diye....

Citroen c 5 yeni kasa gerçekten göz dolduruyor. Nerede görsem dönüp dönüp bakıyorum. Dış görünüm çok hoşuma gitti, ön konsol da avensise göre bence güzel ve donanım olarak da emsallerinin en donanımlısı gibi. Ancak yabancı olduğum ve pek de tanımadığım bir marka, erken dökülür diyolar, ön konsol ses yapar, 2. el de de satamazsın diyolar... soğuyorum. Ancak arabayı görüyor yine vuruluyorum, dizel diyorum, bu fiyata diyorum, donanımı diyorum ve tekrar aklıma düşüyor...Ve avensise göre öne çıkıyor...

Bu arada yoğun öneriler üzerine 1.4 TSI passat baktım donanımsız en ucuzu 54-55 kağıt.. donanım yok, modeli gözümüzde eskidi artık, lider ama şişirilmiş bir fiyatı var,
    donaımda c5 muadili passat en iyimser hali ile 60-65 bin lira. Onun için o defteri kapattım.

Görüşleriniz benim için değerli lütfen tecrübelerinizi ve görüşlerinizi esirgemeyin...

• peugeot 407'ye de bakın derim, hem de c5 ten daha şık ve albenili...fiyatı da 45 000 tl idi yanlış hatırlamıyorsam...
  • Şu sıralar bu fiyatlarda(+ - 3000 tl) alabileceğin bence 3 araç var.

1.4 tsi passat

1.6T insignia

1.6D C5
  • kardeş tip olarak kesinlikle c5 daha iyi.bizde yeni c5 var.araç kesinlikle çok konforlu ve ses yalıtımı çok iyi.performans aramayanlar için çok iyi bir araç.zaten performans arayan adam bu kasada benzin fiyatını düşünmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

kardeş tip olarak kesinlikle c5 daha iyi.bizde yeni c5 var.araç kesinlikle çok konforlu ve ses yalıtımı çok iyi.performans aramayanlar için çok iyi bir araç.zaten performans arayan adam bu kasada benzin fiyatını düşünmemeli.
    bence avensise geri dön eminimki bir kaç yıl içinde emsallerinin performansını ikiye katladığında iyiki almışım diyeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

bence avensise geri dön eminimki bir kaç yıl içinde emsallerinin performansını ikiye katladığında iyiki almışım diyeceksin

Alıntıları Göster
    Benim tercihim Toyota Avensis olurdu.
  • quote:

Alıntıları Göster
    aynı seçenekleri bir arkadaşım değerlendiriyordu "c5 i beğendim ama kimse tavsiye etmiyor" dedi
    detayları konuşamadık ama bencede toyota daha güven veren bi marka , tercihim avensis olurdu
  • quote:

Alıntıları Göster
    " sevgili soldier of fortine" 407 artık kasa olarak gözümüzde eskidi ve bir yıla kadar kasa değişecek onun için 407 hiç düşünmedim.... yine de önerin için teşekkürler...

"sevgili desiya" passat konusunda haklısın o bir lider fakat kasa eskidi be abi, neden se hiç beni çekmiyor... belki de hiç kullanmadığımdandır. İnsignia reklam ve broşürlerde göründüğü gibil değil gibi, ne biliyim dedittiriyor biraz ve de arka koltuklar çok dar. Fiyat aralığında benzinlisi ancak mümkün ki o da çok yakıyor. Bu nedenle senin açından avensiz-c5 ayrımında c5 dediğini kabul ediyorum.

" sevgili ax" sanırım görüşlerin benim için yol gösterici olacak, konfor ve sessizlik demişsin ki benim çok önem verdiğim kriterler, performans, ağır kalkış çok da önemli değil benim için, yarışçı değiliz. Hoş görürsen sana bir kaç sorum olacak; arka koltuğun dar olduğu üç kişinin rahat oturamadığı ve arka koltukta oturan kişilerin başlarının tavana değdiği söyleniyor. C5 kullanıcısı olarak doğrumu söylenenler... biliyorum arka koltuklar avensis kadar geniş değil ama gerçekten o kadar dar mı, kağıt üzerinde avensiden daha geniş bir araç c5. Beş kişilik bir arkadaş gürubum var her yere birlikte gidiyoruz. Onun için arka koltuk rahatlığına da önem veriyorum. Yaşadığım yerde reno ve hyundaiden başka bayii yok. Onun için öyle sık ve ayrıntılı inceleme şansım olmuyor araçları..Şayet c5 alırsam 1.6 motorda sx modelinimi yoksa daha üst donanımlısı sxpk modelinimi tercih etmeliyim.

"sevgili atakangbrz" ilk avensisi görfüğümde elimdeki megane 2 yi kesinlikle bununla değişirim demiştim. Ve o hevesle değişimi düşündüm. Ama toyotanın satış teknikleri biraz değişik neden 1.6 premium çıkarmazlar ki, neden piyasada hiç avensis yok ki, onun için düşüncem başka araçlara kaydı. Belki de haklısındır. Performans ve sorunsuzluk alanında hem fikirim. Ancak konforda avensis geri de kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

aynı seçenekleri bir arkadaşım değerlendiriyordu "c5 i beğendim ama kimse tavsiye etmiyor" dedi
    detayları konuşamadık ama bencede toyota daha güven veren bi marka , tercihim avensis olurdu

Alıntıları Göster
    yazılanların hepsini okudum bugune kadar c5 le ilgili sadece citroen oldugu icin millet yanasmıyor. bir tane kronik arıza felan duymadım. c5'in önündeki citroeni kaldır oraya vw koy fiyatıda 85,000 tl yap bak nasıl herkes c5 diyip peynir ekmek gibi c5 alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cooler

yazılanların hepsini okudum bugune kadar c5 le ilgili sadece citroen oldugu icin millet yanasmıyor. bir tane kronik arıza felan duymadım. c5'in önündeki citroeni kaldır oraya vw koy fiyatıda 85,000 tl yap bak nasıl herkes c5 diyip peynir ekmek gibi c5 alıyor.

Alıntıları Göster
    9 sene Citroen kullandım."Geçiniz ,2. eli yok,dökülüyor vs." laflarını.) Kullandığım sürece bana hiç sorun çıkarmadı,kullananlardan ve servislerinden hiçbir kronik arıza lafını duymadım.Aracımı satarken de 1 günde sattım. benim de gözümü korkutmuşlardı.Korktuğum başıma gelmedi.

"Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur"lafını boşuna söylememişler. Citroenler hassas arabalar grubuna girmezler,dayanıklıdırlar,uzun yıllar sorunsuz kullanılır. Alırsanız memnun kalırsınız.

Ama, isterseniz,Avensis'e tekrar bakın ,hatta size Laguna'ya da bakmanızı da öneririm. Eğer bakıp kıyaslarsanız fikriniz değişebilir.

• BEN C5 İ TAVSİYE EDERİM. AVENSİS BENCE SON DÖNEMDE D SINFINDA ÇIKAN EN İDDİASIZ ARABA. CITROEN HEMEN DÖKÜLMEZ. AVRUPA ARABASIDIR. 1.6 DİZEL OLMASI DA CABASI. SIRF TOYATADIR DİYE AVENSİS ALINMAZ KANIMCA. 1.6 OLDUKTAN SONRA DİZEL OLSUN HEM BENZİNLİYE GÖRE DAHA PERFORMANSLI HEM DE EKONOMİK OLUR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bureda

9 sene Citroen kullandım."Geçiniz ,2. eli yok,dökülüyor vs." laflarını.) Kullandığım sürece bana hiç sorun çıkarmadı,kullananlardan ve servislerinden hiçbir kronik arıza lafını duymadım.Aracımı satarken de 1 günde sattım. benim de gözümü korkutmuşlardı.Korktuğum başıma gelmedi.

"Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur"lafını boşuna söylememişler. Citroenler hassas arabalar grubuna girmezler,dayanıklıdırlar,uzun yıllar sorunsuz kullanılır. Alırsanız memnun kalırsınız.

Ama, isterseniz,Avensis'e tekrar bakın ,hatta size Laguna'ya da bakmanızı da öneririm. Eğer bakıp kıyaslarsanız fikriniz değişebilir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bureda

Hiç Citroen kullanmadım ama söylediklerinize katılıyorum.
    Ben şimdiye dek yeni nesilde dökülen araba görmedim. Hem bu dökülme de ne demek oluyor ki? Saçmalıktan başka birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: bureda

Alıntıları Göster
    Bence de yeni C5 epey alımlı bir araç, hatta dış görünümü yeni Avensis'den daha güzel duruyor.

Ancak nedense Fransız araçlarına karşı içim hiç ısınmadı ve ısınmayacak.

Avensis 1.6 motorda dediğiniz gibi bazı donanım eksiklikleri var, belki de bu yüzden bu aracı alınca bile sonradan hayıflanacaksınız.

Bana kalırsa VW Passat 1.4 motor seçeneğini düşünmek en doğrusu olur. İkinci elinde de epey avantajlıdır. İşin tuhafı yeni VW Passat 1.4 motorlarda galiba DSG yok. Bütün firmalar illa bir ilginçlik yapıyor ne yazık ki.

• FRANSIZ ARABALARINA NEDEN ÖNYARGILI DAVRANILIR ANLAMAM. FRANSIZ ARABLARI AVRUPADA 1900 LERİN BAŞINDA YARIŞIRKEN ORTADA HİÇBİR JAPON OTOMOBİL ÜRETİCİSİ YOKTU. BUNU ELBETTEKİ JAPONLARI KÜÇÜMSEMEK İÇİN SÖYLEMİYORUM. SONUÇTA ONLARIN DA BAŞARILARI ORTADA.AMA FRANSIZLAR DA BORU DEĞİL YANİ. TAFAFSIZ BİR GÖZLE BAKAN HERKES (MARKA LOGOLARINI ÇIKARTIRSAK) C5 DER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enver78

quote:

Orjinalden alıntı: bureda

Hiç Citroen kullanmadım ama söylediklerinize katılıyorum.
    Ben şimdiye dek yeni nesilde dökülen araba görmedim. Hem bu dökülme de ne demek oluyor ki? Saçmalıktan başka birşey değil.

Alıntıları Göster
    Özellikle D sınıfı arabalar için , Ötv indirimi kalktığı zaman fiyatların çok artacağını zannetmiyorum.Örnek olarak Avensisi ele alalım,ötv kalkınca 53,400 tl olması lazım ki bu fiyata bu donanımla satmaları çok zor.Aynı şekilde Passat 1.4 tsi ninde Trendline olanının 58bin tl civarı olması gerekiyor
    Bence acelen yoksa sene sonunu bekle derim,o zamana kadar donanımlı Avensis de gelir,onu alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Özellikle D sınıfı arabalar için , Ötv indirimi kalktığı zaman fiyatların çok artacağını zannetmiyorum.Örnek olarak Avensisi ele alalım,ötv kalkınca 53,400 tl olması lazım ki bu fiyata bu donanımla satmaları çok zor.Aynı şekilde Passat 1.4 tsi ninde Trendline olanının 58bin tl civarı olması gerekiyor
    Bence acelen yoksa sene sonunu bekle derim,o zamana kadar donanımlı Avensis de gelir,onu alırsın

Alıntıları Göster
    ABD'de yaklaşık 7 yıl yaşadım. Orda Fransız aracı doğrusu hiç görmedim, satıldığını görmedim, reklamını görmedim. Belki bir zamanlar satılmış olabilir orasını bilmem.

Dünyanın en büyük tüketicisi ABD'ye araç satmayan veya satamayan bir ülkenin araçlarının ne kadar iyi olduğunu artık sizler düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Alıntıları Göster
    C5 konsolu da siyah değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

C5 konsolu da siyah değil mi?

Alıntıları Göster
    EVET, FRANSIZ OTOMOBİLLERİ ABD DE SATILMIYOR. MESELA İLK OTOMOBİLİNİ 1970LERİN BAŞINDA ÜRETEN HYUNDAI SATILIYOR.HYUNDAI ABDDE SATILIYOR DİYE ŞİMDİ RENAULTTAN, CITREÖNDEN YA DA PEUGEOT DAN DAHA MI İYİ. ABD DÜNYANIN EN BÜYÜK PAZARI. FORMULA 1 DE MOTOR SPORLARININ ZİRVESİ.NEDEN TOYOTANIN SON 50 YILDIR HİÇ BİR F1 ŞAMPİYONLUĞU YOK. CITRÖEN C4WRC DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASINDA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myehram

" sevgili soldier of fortine" 407 artık kasa olarak gözümüzde eskidi ve bir yıla kadar kasa değişecek onun için 407 hiç düşünmedim.... yine de önerin için teşekkürler...

"sevgili desiya" passat konusunda haklısın o bir lider fakat kasa eskidi be abi, neden se hiç beni çekmiyor... belki de hiç kullanmadığımdandır. İnsignia reklam ve broşürlerde göründüğü gibil değil gibi, ne biliyim dedittiriyor biraz ve de arka koltuklar çok dar. Fiyat aralığında benzinlisi ancak mümkün ki o da çok yakıyor. Bu nedenle senin açından avensiz-c5 ayrımında c5 dediğini kabul ediyorum.

" sevgili ax" sanırım görüşlerin benim için yol gösterici olacak, konfor ve sessizlik demişsin ki benim çok önem verdiğim kriterler, performans, ağır kalkış çok da önemli değil benim için, yarışçı değiliz. Hoş görürsen sana bir kaç sorum olacak; arka koltuğun dar olduğu üç kişinin rahat oturamadığı ve arka koltukta oturan kişilerin başlarının tavana değdiği söyleniyor. C5 kullanıcısı olarak doğrumu söylenenler... biliyorum arka koltuklar avensis kadar geniş değil ama gerçekten o kadar dar mı, kağıt üzerinde avensiden daha geniş bir araç c5. Beş kişilik bir arkadaş gürubum var her yere birlikte gidiyoruz. Onun için arka koltuk rahatlığına da önem veriyorum. Yaşadığım yerde reno ve hyundaiden başka bayii yok. Onun için öyle sık ve ayrıntılı inceleme şansım olmuyor araçları..Şayet c5 alırsam 1.6 motorda sx modelinimi yoksa daha üst donanımlısı sxpk modelinimi tercih etmeliyim.

"sevgili atakangbrz" ilk avensisi görfüğümde elimdeki megane 2 yi kesinlikle bununla değişirim demiştim. Ve o hevesle değişimi düşündüm. Ama toyotanın satış teknikleri biraz değişik neden 1.6 premium çıkarmazlar ki, neden piyasada hiç avensis yok ki, onun için düşüncem başka araçlara kaydı. Belki de haklısındır. Performans ve sorunsuzluk alanında hem fikirim. Ancak konforda avensis geri de kalıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: myehram

kardeş almadan önce bizde c5 i iyi araştırdık.araçta arka koltukta belirtilen problem söylendiği gibi değil.benim boyum 1.86 ve arka koltukta oturduğumda hiç bir sıkıntı yaşamadım.bu araç bu fiyata cidden ucuz bir araba.passat 1.4 tsı daha performanslı bir araçtır ama ona görede yakıtı fazla yakar ve c5 teki standart opsiyonlar onda ekstra.araçta 2 çeşit far var dönüşlerde onlarda dönerek yanıyor.esp,park sensörü....standart bir sürü özellik var.bence sen bir test sürüşü yapsan daha iyi olur.eminim içine sinecektir.biz çok memnunuz şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orjinalden alıntı: myehram

kardeş almadan önce bizde c5 i iyi araştırdık.araçta arka koltukta belirtilen problem söylendiği gibi değil.benim boyum 1.86 ve arka koltukta oturduğumda hiç bir sıkıntı yaşamadım.bu araç bu fiyata cidden ucuz bir araba.passat 1.4 tsı daha performanslı bir araçtır ama ona görede yakıtı fazla yakar ve c5 teki standart opsiyonlar onda ekstra.araçta 2 çeşit far var dönüşlerde onlarda dönerek yanıyor.esp,park sensörü....standart bir sürü özellik var.bence sen bir test sürüşü yapsan daha iyi olur.eminim içine sinecektir.biz çok memnunuz şahsen.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Hem de bu kadar çabuk... Anladığım kadarı ile ibre C5' in yanında gibi...

"sevgili t821926" ve " sevgili bureda" size katılıyorum. Yeni nesil arabalarda dökülme, bozulma, aman Fransız araası değil mi gibi sözler biraz dedikodu gibi, Bende megane II privilage (Full donanım) var. 4 yıl önce onu alırken de aman megandan uzak dur Alman' dan şaşma, hiç renoya 40.000, 00.TL verilirmi (4 yıl önce bu fiyata almıştım) dükülen sorunlu bir arabadır diyenler olmuştu, ama 4 yıl çatır çatır kullandım ve çok memnn kaldım. Dizel araba ve hiç sorun yaşamadan kullandım. Ayrılrken de üzüleceğim...

"sevgili ax" maşaallah 1.86 lık boyunuz ile arka koltukta bahsettiğim sorunu yaşamadıysanız 1,65 lik boyumla densizlik etmiş gibiyim. :)) Ama sıkıntı ben de değildi.. Arkadaş gurubumda 1.90 küsürlük bir dostum var ve genelde yeri arka orta koltuk, ben o garibi düşünmekteydim. Ki kendisi ısrarla rahat etsin diye beni jipe yönlendiriyor.... Neyse kişisel durumum bir yana verdiğin bilgi için teşekkür ediyorum. Gerçekten o endişemi giderdin. Artık c5 daha yakın...

"sevgili ilker77" evet c5 in konsoluda siyah. Ama bir üst donanımlısı olab sxpk modelinde ön konsol füme rengi. Tatlı ve değişik bir havası var. Ve benim bütçe ona yetmekte. Onun için öyle demiştim...

"sevgili raifkokten" bence Ötv indiriminden sonra fiyatlar artacak. Bu konuda aksi kanaatteyim. Ötv öncesinde avensise bakmıştım, bayii 51.400, 00.TL fiyat vermişti ve zamlanacağını da söylüyordu. Nitekim ötv düştükten sonra zamlandı. Maalesef görüyoruz ki üreticiler aç gözlü.. Aman öldük, kriz mahvetti, şu kadar stok elde kaldı lafları bir ötv indirimi ile unutuldu ve stok mtok kalmadı, zam yapıldı, araçlar yok oldu bulunamaz hale geldi. Bence yakında bayiler ötv siz hali ile ucuz ucuz araçları stoklayıp, indirim bitttikten sonra da arabaları eski fiyatları ile satışa çıkaracaklar... Onlar bu işin ticaretini yapıyor... ve bu fırsatı elbetteki kendi çıkarlarına kullanacaklar, biz tüketicilerin çıkarını hiç ama hiç düşünmeyecekler. Ha zamanla kriz devam eder de satışlar düşerse veya yıl sonunda model bitirmek için fiyatlar aşağı gelirse o da bir ihtimal ve şans. Ama açıkçası bu halde bile fiyatların bu seviylere geleceğini hiç beklemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myehram -- 29 Nisan 2009; 0:25:09 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.