Şimdi Ara

1.9 jtd 2005 doblo alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
36.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç arıyorum bu günlerde temiz 1.9 jtd doblo var arkadaşda 85000 km boya yok 20.000 tl diyor çanakkalede kullanacağım araçı yani 200 metrede bir ışık var yakıt nasıldır ? şehir içi yavaş yavaş gidiliyor hep yollar dar alınır mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.9 JTD 2005 Doblo Alınır Mı?

2005 model 1.9 JTD motorlu Doblo, ticari araç kullanıcıları arasında popüler bir seçenektir. Bu araç, yüksek performansı, dayanıklılığı ve uygun yakıt tüketimiyle bilinmektedir.

1.9 JTD Doblo Nasıl Alınır?

1.9 JTD Doblo alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:

• Kilometresi: Yüksek kilometreli araçlardan kaçının.
    • Servis Kayıtları: Düzenli olarak bakımı yapılmış araçları tercih edin.
    • Motor Sorunları: 1.9 JTD motorlarında enjektör sorunları görülebilir. Bu nedenle, aracı satın almadan önce bir mekanik ustaya kontrol ettirin.
    • Şanzıman: Doblo'larda şanzıman sorunları yaşanabilir. Aracın vites geçişlerini sorunsuz bir şekilde yapıp yapmadığını kontrol edin.

1.9 JTD Doblo Yorumları

1.9 JTD Doblo kullanıcılarının yorumlarına göre, araç şu özelliklere sahiptir:

• Güçlü ve dayanıklı motor
    • Düşük yakıt tüketimi
    • Geniş ve kullanışlı iç mekan
    • Uygun fiyatlı bakım maliyetleri

Ancak bazı kullanıcılar, aracın yol tutuşunun zayıf olduğunu ve süspansiyonunun sert olduğunu belirtmektedir.

Sonuç olarak, 1.9 JTD 2005 Doblo, bütçesi kısıtlı ticari araç kullanıcıları için uygun bir seçenek olabilir. Aracı satın almadan önce yukarıda belirtilen noktalara dikkat ederek bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alınır hocam ama 2-3 bin tl fiyat düşürttür 20 bin tl biraz fazla gibi
  • Model yili belirtmemissiniz. Sanirim arac 2003 2004 yillarina ait. 1.9 dizel, o parayi haketmiyor. 1.3 dizel 2007 2008 olanlarini o paraya rahatca bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyrime2828 -- 19 Mayıs 2015; 17:13:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUSTER04

Model yili belirtmemissiniz. Sanirim arac 2003 2004 yillarina ait. 1.9 dizel, o parayi haketmiyor. 1.3 dizel 2007 2008 olanlarini o paraya rahatca bulursunuz.

model başlıkta yazmıştım ustam onun için yazmamıştım ama benim hatam 2005 model ah keşke 1.3 20000 tl ye 2007 doblo olsa çift sürgü vip model araba bu arada arkadaşlar
  • sinekvalesi20 S kullanıcısına yanıt
    Pardon gozden kacmis :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan yok mu hic ne kadar yakar boyle bir trafikte yada İstanbul trafiğinde ne yakıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinekvalesi20

Kullanan yok mu hic ne kadar yakar boyle bir trafikte yada İstanbul trafiğinde ne yakıyor
    Ben ankarada şehir içi trafiğinde aktif olarak 2003 doblo 1.9 jtd kullanıyorum 200.000k da şu anda biz 2011 yılında 145.000 binde aldık 13.000TL ye şuanda gerçek ederi piyasa şartlarında 15tl den altında zor gibi ama 20tl de etmez bencede motora gelecek olursak gerçekten 1.9jtd cok dayanıklı ve guclu motor yani 105ps o kasanın hakkını verıyor ki biz arabayı babam saolsun dolu kullanıyoruz hep yanı neredeyse 150-200kilo yük oluyor araba şehir içi trafiğinde 100km de ort. 8-9lt yakıyor şehir dışında ise 6 lt kadar iniyor bunun yanında yedek parça bakım ortalama seviyede çok tuzlu pahalı asla değil ama kuş serisine görede biraz yüksek 1.9 düz dizel doblolarda var onları asla tavsiye etmem alınacaksa mutlaka 1.9jtd alınmalı sırf az yaksın dıye 1.3jtd multijet alınırsa yokuşlarda baygınlık geçirip kasayı taşımama sorunu var ve ivmelenmesi çok kötü yıllık vergisi 800 tl her yıl muayene gırıyor bunlar eksi olarak gorulebılır kullanım amacınıza göre doblo 1.9jtd boş kullanılacaksa yanı ticari olarak yuklu olmadan 100km de sakin kullanımda 7-8 lt yakar ben 4 yıldır kullanıyorum 20 tl mazotla 70-80 km fln yapıyor varsa sorunuz yanıtlayabılırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 Volvo S40 1.8 Alınır mı?
    14 yıl önce açıldı
    Fiat 1.4 Punto Alınır mı ?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ustam çok teşekkür ederim neredeyse birebir yanitladiniz soruları mı 7 lt çok gibi yakıt için ama 1.3 de 6 lt yi yakıyor diyorlar o zaman yakıt iyi ben aile aracı olarak kullanacagim

• quote:

Ustam çok teşekkür ederim neredeyse birebir yanitladiniz soruları mı 7 lt çok gibi yakıt için ama 1.3 de 6 lt yi yakıyor diyorlar o zaman yakıt iyi ben aile aracı olarak kullanacagim
    Bence alınmaz. Aile için kullanılacaksa 1.3 yük için, şirket için 1.9
    *vergi*
  • Ne kadar vergi farkı var ki

• quote:

Ne kadar vergi farkı var ki
    1.3 multijet az yaksın vergisi az olsun diye alınabilir ama 3-4 kısı bınıp birazda bagaj olursa yanınızda ''ulan neden 1.9jtd almadım gitmiyo bu araba '' diyebılırsınız ıcınızınden zira aşağı yukarı doblo boş agırlık 1200-1350 aralıgında 4 kısı + bıraz bagaj 1500kg gecicek 1.3 multijet asla yetmicek ama yok ben 1-2 kısı bınecem bagajım yok cok seri atik kullanmam dersenız olabılır mantıklı dıger turlu 1.9jtd ben aile içinde iş içinde gezip tozma içinde kullanıyorum aktif olarak 1.9jtd gerçekten zamanına göre iyi bir motor mesela aynı yıllarda reno kangoolar citroenler partnerlar içerisinde motor olarak fiat daha önde daha başarılı ama ne suspansıyon bekle ne fren mesafesi ne guvenlık ne yol sesi almaması :D tabiri caizze yokuşta kalkışta katır gibi sür özellikle 2.vitesi inanılmaz ivmelendiriyo cok atik 80-90km kadar cıkabılıyosun seri yani

• Eskiden şirket aracımızdı. Çekişi güzeldir. Yapıştırır koltuğa.
    Ama çok yakar. Şehir içi trafikte helalinden 8-9 litre yakar. Sonuçta her şeyin bir bedeli var.

Çok yük taşımazsanız 1.3 öneririm. Sakin kullanımda 7 litreyi geçmez şehir içi.
    Tabi kullanıma göre çok değişir. Sakin kullanıcam diye bayarsanız arabayı, 10 litrede yakabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U.C.Y -- 20 Mayıs 2015; 9:39:58 >
  • quote:

Ne kadar vergi farkı var ki
    Vergisi dışında hiç bir dez avantajı yok. 1.9jtd motor o serinin en sağlam motorudur. 1.9 multijetten daha iyi gider euro seviyesi düşük olduğu için düşük devirleri daha canlıdır. Bizde 2004 modeli var. 158bin km de aldık şu an 230bin km de. Rutin bakım dışında motordan yana hiç bir sıkıntı olmadı. enjektör turbo maaşallah hepsi sağlam.

Kronik olarak debryaj üst merkez arızası olur 1-2 yılda bir 120 tl masrafı var. Çok şehir içi kullanmıyorsanız 2-3 yılda bir olur.

Yakıt olarak klima açmazsanız: Şehir dışı 80-90 giderek 4 litreyi tutturmuşluğum var. Normal kullanırsanız 100-120 arasında 5 litre yakar. Şehir içi de ayağınızın ayarı varsa 6 litre yakar, araba dolu ise 7 litre yakar. Hem araba dolu hem eşşek gibi basarsanız 10 litre bile yakabilir :)

Kilometre düşükmüş fakat 20 çok gibi. Yeni kasa mı araç kliması var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Vergisi dışında hiç bir dez avantajı yok. 1.9jtd motor o serinin en sağlam motorudur. 1.9 multijetten daha iyi gider euro seviyesi düşük olduğu için düşük devirleri daha canlıdır. Bizde 2004 modeli var. 158bin km de aldık şu an 230bin km de. Rutin bakım dışında motordan yana hiç bir sıkıntı olmadı. enjektör turbo maaşallah hepsi sağlam.

Kronik olarak debryaj üst merkez arızası olur 1-2 yılda bir 120 tl masrafı var. Çok şehir içi kullanmıyorsanız 2-3 yılda bir olur.

Yakıt olarak klima açmazsanız: Şehir dışı 80-90 giderek 4 litreyi tutturmuşluğum var. Normal kullanırsanız 100-120 arasında 5 litre yakar. Şehir içi de ayağınızın ayarı varsa 6 litre yakar, araba dolu ise 7 litre yakar. Hem araba dolu hem eşşek gibi basarsanız 10 litre bile yakabilir :)

2005 araç deri döşeme abs klima herşey full araçta ben basmam zaten çanakkalede çokta yokuş yok ama dediğim gibi ışık çok fazla her 300-400 metrede bir ışık var bunlar yakıtı nasıl etkiler onu öğrenmek istedim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

2005 araç deri döşeme abs klima herşey full araçta ben basmam zaten çanakkalede çokta yokuş yok ama dediğim gibi ışık çok fazla her 300-400 metrede bir ışık var bunlar yakıtı nasıl etkiler onu öğrenmek istedim

Alıntıları Göster
    Sürekli dur kalk varsa 7-8 litre yakar

• Çok istemiş arkadaşınız. Aynı aracın aynı modelinin 250000 km'de olanına 10500 tl dediler, alamamıştım sonradan çok pişman oldum almadığıma

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Çok istemiş arkadaşınız. Aynı aracın aynı modelinin 250000 km'de olanına 10500 tl dediler, alamamıştım sonradan çok pişman oldum almadığıma
    her türlü her koşulda 1.9jtd şehir içinde dur kalk agresif sakin kullanım fark etmeksizin 7lt nin altında düşmez ama arkadaşların dedıgı gıbı jtd motorun artısı düşük devirlerde inanılmaz istekli yani ben 5.viteste 1500-1750rpm çeviriyorum 80 le fln hiç homurdanmıyor yokuşlarda zaten 2.vites inanılmaz güçlü doblo jtd lerin bana göre 2.vitesleri cogu arabadan daha iyi daha atak daha canlı ve daha uzun devir sayacı
  • quote:

Orijinalden alıntı: haykouz

her türlü her koşulda 1.9jtd şehir içinde dur kalk agresif sakin kullanım fark etmeksizin 7lt nin altında düşmez ama arkadaşların dedıgı gıbı jtd motorun artısı düşük devirlerde inanılmaz istekli yani ben 5.viteste 1500-1750rpm çeviriyorum 80 le fln hiç homurdanmıyor yokuşlarda zaten 2.vites inanılmaz güçlü doblo jtd lerin bana göre 2.vitesleri cogu arabadan daha iyi daha atak daha canlı ve daha uzun devir sayacı

Alıntıları Göster
    Doblo 1.9 JTD, 2001 modele 15000 istiyolar.. Fiyat çok pahalı değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trh911 -- 13 Ekim 2015; 9:37:51 >

• Cümleten Selamün aleyküm.Dostlar konuyu hortlatacam biraz ama ben de şuan bu araçtan almayı düşünüyorum. piyasada fiyatı 26 bin lira civarında. Bu aracı almaktaki asıl amacım geniş aile olduğumuz için ve pikniğe gezmeye gitmeyi sevdiğimiz için bagajı geniş altı yüksek bir araç lazım. Benim istediğim kriterlere en uygun araç olarak Doblo'yu göyrüyorum. Diğer bir seçeneğim ya sedan ya da SW Megane 1 1.6 16 valf klimalı olanları.Lakin şöyle bir durum var Megane'ların temizleri 28 civarında ve artık piyasada temiz megane kalmamış gibi.Dolayısıyla Doblo şuan beni cezbediyor. Sizin o kıymetli görüşlerinizi bekliyorum. İyi forumlar..
  • reis_38bey R kullanıcısına yanıt

konuyu hortlatıyorum.belki bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olur.

ben 2007 1.9 multijet kullandım.o kadar keyifli arabadırki inanın hala özlüyorum.kalkışlarda çok seridir.otobanda 170-180 hızı rahat gördüm.sol şerit sizindir herkesten yok isteyebilirsiniz.turbonun verdiği keyif 1.9 motorun gücü süper bir kullanım sağlıyor.enjektör pompa turbo masrafları vergi yüksekliği nedeniyle sattım.insanlar genelde bu sebeplerden 1.9 dan uzak duruyor yoksa binilecek güzel bir arabadır modeline göre.turbosuz olanlara yaklaşmayın.nacizane görüşlerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.