Şimdi Ara

1 AYDA 10 KİLO VERDİM DEV GÖBEK GİTTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
4
Favori
99.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaşım 32 boyum 182 cm, 18 mayısta 91 kg başladığım kilo verme çabalarım sonucu bugün tam 1 ay oldu ve bu sabah kalktığımda 81 kg dım. 91 kg iken iğrenç bir göbeğim vardı şimdi çok az kaldı onuda eritecem. yaşantım şöyle;

1- sabah kalktıktan yarım saat sonra tartılıyorum (tartılana kadar gram yemek içmek yok tabiki )

2- kahvaltından yarım saat önce 500 ml suya 1 yemek kaşığı limon suyu

3- kahvaltıda 2 yumurta + 50 gr lor + 2 domates 2 salatalık + 250 ml süt içine 20 şer gr yulaf kepeği-yulaf ezmesi-buğday ruşeymi-buğday kepeği (bunlar artık marketlerde vakumlu paketlerde satılıyor çok iyi oldu) ekleyerek kaşıkla yiyorum (tavsiye ederim çok lezzetli), hazır müslilerde bi sürü katkı maddeleri olduğu için çok lezzetli ve kalorili, eşim bu hazır müslilerden yiyor benimle aynı sporu yapmasına rağmen 1 ayda 3 kg anca verdi söylüyorum ama dinlemiyor

4- öğlen eğer evdeysem çok az zeytinyağıyla yapılmış çeşitli yemekler (enginar, ıspanak, brokoli, barbunya, mercimek, hindili türlü, hindili mantar, ızgara somon, salata vs) dışardaysam eti form tarzı light bisküviler + %100 portakal suyu

5- akşam spordan 2 saat önce öğlenki yemeğin aynısının üstüne 10 ar 20 şer gr kuru incir-kuru kayısı-kuru siyah üzüm-ceviz-fındık-badem ardından 2-3 kupa bardağı sade filtre kahve (metabolizmayı hızlandırıyor ve sporda yağ yakımını artırıyor)

6- akşam 6.30 gibi spora gidiyorum burda en önemli nokta kardiyo, kardiyonunda en önemli ve yağ yaktıran kısmı koşu bandında interval antreman yapmak, interval antreman (HIIT) ile ilgili internette bir sürü bilgi var ve genelde 2-3 dk 5-6 km/s yürü 2 dk 10-12 km/s koş şeklinde anlatılıyor ancak herkesin atladığı bir nokta var; koşubantlarının çoğunda interval diye bir seçenek var işte bu seçenek çok önemli bunu seçtiğinizde 2 grup interval antreman seçenekleri vardır biri hız değişimli diğeri eğim (incline) değişimli antreman, benim uyguladığım şöyle;

20-30 dk 5.5 km/s sabit hızda en zor seviye eğim (incline) değişimli yürüyüş üstüne 15-20 dk manual ayarda 1 dk 6 km/s yürüyüş 1 dk 12-15 km/s koşu ardından 5-10 dk 10-12 km/s sabit hızda düz koşu ardından 20 dk fatburn ayarında bisiklet ardından 10 dk speed intervals ayarında eliptik bisiklet ve en son 10 dk karın hareketleri, son 1 haftadır ağırlık da yapıyorum kardiyo öncesi

7- spor sonrası 20.00-20.30 gibi 150 ml süt içine 15-20 gr buğday ruşeymi (spordan sonra yağ yakımı için mutlaka karbonhidrat almak gerekiyor yoksa yağ yakamazsınız) veya 2 adet nektarin ardından 2 şişe doğal maden suyu içine 1 yemek kaşığı limon suyu (sporda terlemeyle kaybedilen mineraller için çok önemli)

8- akşam 2-3 kupa bardağı yeşilçay

9- yatmadan önce yarım bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi (gece yağ yakmına yardımcı ve antioksidan olması yanında sirkenin diğer faydalarını burda anlatmaya gerek yok, sabah kalktığınızda zımba gibi oluyorsunuz deneyin görün, sigara içenler özellikle mutlaka içmeli)

10- gece mutlaka saat 02.00 den önce yatmak gerekiyor çünkü vücudumuzda yağ yakan leptin hormonu gece 2-5 arası uyukuda en yüksek seviyede salgılanıyor, bu saatlerde uyumuyorsanız ne yaparsanız yapın kilo veremezsiniz

bu 1 ayda 20 gün spora gittim, spora gitmediğim 10 günün 5 günü akşamları 5-6 km yürüdüm, günde 2-3 lt su içtim, şekeri zaten 3 sene önce bırakmıştım, yemeklere atılan az tuz hariç neredeyse hiç tuzlu birşey yemedim, ekmek hiç yok, meyve olarak kuru incir-kuru kayısı-kuru siyah üzüm ve nektarin haricinde ilk hafta 1 kg erik yemiştim o kadar, meyve olduğu gibi şeker arkadaşlar kilo verme sürecinde mümkün olduğu kadar meyveden uzak durun sadece yeşil elma yenebilir ben onuda yemedim

bu 1 ayda 2 defa off öğünüm oldu 1 inde mantar soslu biftek yedim diğerinde ızgara somon üstüne ızgara köfte yedim (ızgarada yağ daha az oluyor) ama mutlaka spor yaptım off günlerimde

yaptıklarımda hata, eksik veya eklemek istedikleriniz olursa bilmek isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1000000 -- 19 Haziran 2014; 22:35:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1 Ayda 10 Kilo Verdi: Dev Göbek Gitti!

Aşırı kilolarla mücadele ediyorsanız ve hızlı kilo vermeyi hedefliyorsanız, eliptik bisiklet en etkili egzersiz araçlarından biri olabilir. Eliptik bisiklet kullanarak ayda 10 kilo vermek mümkündür. İşte bunu nasıl başarabileceğinle ilgili bir rehber:

Eliptik Bisiklet Egzersiz Programı

• Hafta 1-2: Haftada 3-4 gün, her seferinde 20-30 dakika eliptik bisiklet kullanın. Orta yoğunlukta bir tempoyu koruyun.
    • Hafta 3-4: Egzersiz süresini 30-45 dakikaya çıkarın ve yoğunluğu biraz artırın.
    • Hafta 5-6: Antrenman sıklığını haftada 4-5 güne çıkarın ve yoğunluğu daha da artırın. Aralıklı antrenmanlar ekleyin, örneğin 30 saniye yüksek yoğunluk, 60 saniye orta yoğunluk.
    • Hafta 7-8: Antrenman süresini ve yoğunluğunu kademeli olarak artırmaya devam edin. Haftada en az 5 gün eliptik bisiklet kullanmayı hedefleyin.

Beslenme

Eliptik bisiklet kullanmakla birlikte sağlıklı bir beslenme planı da önemlidir. Aşağıdaki ipuçlarını takip edin:

• İşlenmiş gıdalar, şekerli içecekler ve sağlıksız yağlardan kaçının.
    • Meyve, sebze, tam tahıllı gıdalar ve yağsız proteini diyetinize dahil edin.
    • Kalori alımınızı izleyin ve günlük gereksinimleriniz dahilinde kalın.

Diğer İpuçları

• Yeterince uyuyun.
    • Stres seviyenizi yönetin.
    • Eliptik bisiklet kullanırken "eliptik bisikletle zayıflayanların yorumları" gibi ilgili anahtar kelimeleri araştırın. Başkalarının deneyimlerinden öğrenmek size motivasyon sağlayabilir.
    • Bırakmayın! Kilo verme yolculuğu zor olabilir, ancak kararlılık ve tutarlılıkla hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Eliptik bisiklet kullanmak, hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermenin harika bir yoludur. Sağlıklı bir beslenme, düzenli egzersiz ve kararlılıkla, bir ay içinde 10 kilo verebilir ve dev göbeğinizden kurtulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • üstat aşırı abartmışsınız ayda 10 kilo ileride sağlık sorunlarına neden olmasın ?
  • Abi buyugumsun saygi sonsuz
    Lakin bende senin gibi hizli kilo vermistim hemen aldim onermiyorum ben

Esiniz daha mantikli kilo vermis cidden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün sonunda 5 kg civarı vermiştim o verdiklerimin çoğu suydu zaten ondan sonra kilo verme yavaşladı şu an günde 100-300 gr arası veriyorum bazen alıyorumda belli olmuyor, hızlı kilo veren hızlı kilo alır bende biliyorum ancak o hızlı kilo alma sağlıksız beslenme sonucu olacak bişey yani ben şimdi gitsem lahmacunları iskenderleri fastfood ları götürsem spor yapmasam biliyorumki 10 günde 110 kg bile olabilirim ama artık o sağlıksız beslenmeyi yapmam için aptal olmam lazım 1 aydır yaptığım sağlıklı beslenmeyi çok sevdim ve bırakmaya hiç niyetim yok 78 kg olana kadar bu şekilde devam edicem ondan sonra ağırlık antremanları ile kas yapmaya çalışıcam, kas kütlesi arttıkça vücut yediklerimizi kolayca yakıyor ve yağ olarak depolanması güçleşiyor. umarım başarırım.
  • 3 gündür aynı tempoda gitmeme rağmen kilo vermem durdu hatta hergün 100-200 gr alıyorum ama göbeğimin eridiğinide görüyorum acaba ağırlık çalışmadan dolayı kas kütlesimi artıyor? birde sanırım çok limon suyu tüketmek ve tuz almamaktan tansiyonum düşük oturup kalkarken başım dönüyor beynimde basınç oluyor, meyve de yemiyorum onunda etkisi varmıdır? hesaplarıma göre günde 1000 kalori civarı yemek yiyorum biliyorum çok düşük ama kilo vermek istiyorum. biryerlerde hatamı yapıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1000000 -- 18 Haziran 2014; 15:38:49 >
  • Merhaba konunuzu okudum. Birşeyler yazmak istedim. Yaşınıza göre az kalori alıyorsunuz. İdeal olan ayda 4 kg kadar.
    Sizin ortalama bazal metabolizmanız 2200 kalori civarıdır. 1000 kalori alarak vücut kıtlık sendromuna girip metabolizma hızını yavaşlatır.
    Günde 1500 kalorinin altında almamanızı öneririm.
    Sporda yapıyorsanız günde 1700-2000 kalori alarak da ayda 3 kg rahat veririsiniz. hem de kalıcı kg kaybı olur
    Şok diyetlerle verilen kg lar aynı hızla geri aınıyor. Çünkü kas kaybediliyor. kilo vermek istiyorsak vücudumuzdaki kas kütlemizi korumamız gerekiyor.
    Nihayetinde kaloriyi yakan kaslardır.
  • Hocam son durum ne?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 AYDA 25 KİLO VERDİM ( SSLİ )
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hey Dude! H kullanıcısına yanıt
    konu hortladı ölmüştür bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.