arabalardan pek anlamıyorum, 10 yılı aşkın süre önce ehliyet almıştım ama hiç kullanma fırsatım olmadı, o yüzden tarfiğe ve araba kullanmaya alışmak için bir araç almak istiyorum. önümüzdeki 3-4 ay içinde 10.000-15.000 arası bir bütçe ayırmak istiyorum. ilk aracımın çok pahalı birşey olmasını istemiyorum, mümkün müdür bilmem ama, 10.000 den ucuz olursa da sesimi çıkarmam. :) arabadan anlamayan birisi olarak koşullarım şöyle;
1. az yaksın. zaten aracı en fazla 2 haftada bir garajdan çıkartıcam, onda da şehirlerarası yol yapıcam. bari az yaksın istiyorum. LPG de olur. 2. renault ve peugeot olmasın, fransızları sevmiyorum, arabalarını kullanmaya da pek sıcak bakmıyorum. 3. elbette ki bu fiyata araç yaşlı olacaktır ama, ömrüm sanayide geçmesin, zaten vakit bulup götüremem, çürür kalır araba. 4. yedek parçası ucuz ve bol olsun, malum, sürmeyi yeni baştan öğrenicem, hatalarım olursa ucuza kapatayım. 5. ikinci eli olsun, en fazla 1 sene kullanıp alıştıktan sonra sıfır araç almayı düşünüyorum.
biliyorum, aradığım koşullar belki herkesin aradığı koşullar ama, bu fiyat aralığına ne almalıyım, bilemedim. ikinci el sitelerinde pek çok seçenek çıkıyor ama anlamayınca karar veremiyorum. bu işten anlayan bir arkadaşın el atmasını bekliyorum.
Yani isteklerinize bakıyorum da mantıksız geliyor. Açılmak için açılmış bir konu gibi. Başka başlıklarda var olanlar gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
niyetim kötü değildi, fake falan değil, durum bu, kendimi açıklamaya çalıştım. isteklerim mantıksız demek ki. ancak, fake, reklam olacak vs. birşey yok yazımda.
taksi çıkması albealara bakmaya başladım, alma, başına bela alırsın diyorlar ama, araç sürmeyi bilmeden 30-40.000 lirayı bir araca bağlamak istemedim. durum bundan ibaret. saygılar.
Fiat Palio olabilir.O paraya ortalama bi palio alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: OmerOzgur1
Fiat Palio olabilir.O paraya ortalama bi palio alabilirsiniz.
kaliteden baya bir ödün vermesi gerekecek beyefendinin ama.
hyundai accent .
Parçaları ucuz çok sanayi istemez kullanışlı bir araç 20 kuruş yakıyor. 8 yıl önce 10bin 500 e almıştım şu an 11.500 ederi var.
Corolla. Başka bir şey gelmiyor aklıma.
Benimde aklıma fiat palio geldi
AE101 kasa Toyota Corolla tek geçerim.Yolda bırakmaz, yakıtı az, parçası sağlam kolay kolay masraf istemez.Parçasınında geneli çoğu yerde var bulursun.
cevaplayan tüm arkadaşlara teşekkürler, fiat palio ve hyundai accent bakıyorum şu an. paliolar daha uygun görünüyor, park etmesi falan kolay olur. birkaç araç gözüme kestirdim ama, reklam, fake vs. diye düşünüldüğü için link vermeyeceğim, görüşmeye gidersem bilen bir abimizi falan yanıma alırım artık. yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
uzunsamsun81U
kullanıcısına yanıt
15000 tl nin altına pek inmemelisin. 2003-2005 ford fiesta. 2001-.. skoda fabia.
@lordford50
ilginiz için teşekkür ederim. 15000 liranın üstüne şimdilik çıkmak istemiyorum. ilk arabam olacak, hemen 30-40 bağlamak istemedim.
quote:
Orijinalden alıntı: uzunsamsun81
@lordford50
ilginiz için teşekkür ederim. 15000 liranın üstüne şimdilik çıkmak istemiyorum. ilk arabam olacak, hemen 30-40 bağlamak istemedim.
2. el fiesta ve fabia 30-40 değil ki, 15-17 bin tl civarıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: lordford50
quote:
Orijinalden alıntı: uzunsamsun81
@lordford50
2. el fiesta ve fabia 30-40 değil ki, 15-17 bin tl civarıdır.
yanlış anlamışsınız, ben neden 15 limit koyduğumu açıklamaya çalıştım. sizin sözünüz üzerine bolca fiesta araştırdım, cidden hem güzel görünüşlü hem de uygun fiyatlı görünüyor. 2005-2006 modellerini inceliyorum.
O fiyat aralığında üçünü de LPG takılı biçimde bulabilirsiniz. Kaza yapmazsanız aldığınız fiyata da elden çıkarırsınız.
Tavsiye edilebilecek araçları arkadaşlar yazmışlar.Yazmıyacaktım ama bir cümleniz dikkatimi çekti.Arada garajdan çıkartacaksınız ve uzun yol yapacaksınız.Yeni ehliyet almış olsanız taze direksiyon dersi almış olurdunuz.Ama anladığım kadarı ile sizde bu da yok.Akıl vermek gibi olmasın ama bir aceminin en son çıkacağı yol uzun yol olmalı.Telafisi yoktur.
egelidost
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim, aklımdakini yazmışsınız. elden kolay çıksın, şimdilik ucuza alayım.
conquerxC
kullanıcısına yanıt
uyarınız için çok teşekkür ederim. araba sürmeyi teknik olarak biliyorum, 2-3 ayda bir memleketime döndüğümde aile aracımızı kullanma şansım oluyor ancak, çok stres oluyorum, uzun vadeli kullanarak kendimi alıştırma şansım olmadı. hep başkalarının arabasını yarım saat-1 saat kullandım. elbette ki uzun yola çıkmadan önce 1-2 ay stresimi yenmek için mahallemde tur atıp alışkanlık edineceğim. direksiyon hocasının yapacağı da mahallede tur attırmak olacaktır. eşim şu an aşağıda ders alıyor mesela, kapının önünden 5 kere geçtiler :)
Kendine güvenen çıkar ehliyeti alırken 12 saat eğitimin 3 saatine giren kız sarsıntısız vites geçirip kaldırıp çok yumuşak duruyordu . 30 dakikadan 3 ders 1.30 dk arabayı 60 km ile güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Araca gelirsek palio alın. 1.2 16 valf tüplü
Alışma arabası nedir ben bi türlü anlamıyorum. Zaten ehliyetin varsa kaldırmayı biliyorsan 1 ayda trafiğin kurdu oluyosun. Neye alışma arabası bu ?