|
Bildirim
|
Z zafan demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
|
Yazdığınız hiçbir şey doğru değil farkında mısınız
|
DCT yağlı çift kavramadır. Komple şanzıman değişimi ya da mekatronik diyeceğimiz değişiklikleri çok nadir yapar. Kavramayı da garantiden değiştirebilirsiniz. VAG gibi trip atarak-hatta olmadığı konusunds yalan söyleyerek- yapmıyor. Tork dayanımı ise DSG'den daha yüksek.
Tam otomatikleri hafif şehir içinde 7-8 litre yakar, çok değil. Alakası bile yok. 16.000 KM'dir 508 BlueHDi kullanıyorum, fazlasıyla konforlu ve rahat. Sarf malzemesi olan fren balatası dışı şu ana kadar düz bakımlar ile gitti(Aküyü saymazsak). Takır takır satılmıyor, gözüme kestirdiğim Octavia 3 ayda satılmamıştı. Değer kaybı az da olsa olur. En çok değer kazanan araç da değil. Hondalar var. 2004 Golf'e 50.000 demek komik olur, geçen forumdan birisinin tanıdığı 70.000'e tertemiz 508 satmış 2013 model. Daha ne olsun? |
En iyi seçim Golf olur bu fiyatlara C segmentten.
Foruma sorarsan alınmaz derler, zaten bunlara soracaksın sonra tam tersini yapacaksın ki doğruyu bulasın. Tüm dünyada en çok satan C heçbek araç olan Golf sınıf lideri zaten. Çoluk çouğun lafıyla da değerinden bir şey kaybetmez |
Osuruk kokusundan bahsediyorsa o olabilir anca.
|
Hangi aracı almaya karar verirseniz verin en az 1 ay piyasayı takip edin aracın kaça satıldığını görün acele etmeyin mümkün mertebe ilk sahibinden veya en fazla ikinci sahibinden servis bakımlı değişensiz hasar kaydı 4000 -5000tl geçmeyen araçlara bakın ne olursa olsun kimseye güvenmeyin iyi bir firmadan full expertiz aracın beynine aırbaglerine de bakan expertiz yaptırın bir de ayrıyetten sanayi de iyi bir ustanız varsa ona gösterin .Şehir dışında araç bakmaya gidecekseniz mutlaka iç dış ayrıntılı resim video isteyin .Hasar kaydı ve kilometre sorgulamalarını şaseden yaptırın (plaka değişmiş olabiliyor). Piyasada çok temiz araç kalmadı dikkatli olun kolay gelsin ...
|
Bir de bunun Leon subesi var o daha da komik.
Sahibi olmasak Leon'u araba zannedecegiz :) Golf onun yanında yine neyse yani kabul edilebilir, Golf artığı Leon n'olacak yani. Ha Golf ortalamanın bir tık üstü sadece görünür yerlerde kalite algısı iyi ama yine neyse Konu sahibine gelirsek ben de dolu bir Ceed öneririm |
Ben de TDI+ DSG kullanınca acaba diyorum bu forumdakilerle benim kullandığım farklı mı ?
DSG evet hızlı ve sarsıntısız vites değiştiriyor. Patlamazsa eyvallah sorun yok , tek kavramadan tabi ki daha iyi bu arada. 100 110 beygirlik arabada hızlı değiştirse n'olacak orası da ayrı ama Şanzıman patlamazsa da ben de olduğu gibi motor patliyor :) yani hocam eyvallah yorum yapın ama gerçekten yorum yapmaktan öte bir durum bu. Orta sınıf orta marka/model arabalar bunlar ben anlamadım ki dokunulmazlığı varmış gibi davraniyorsunuz. Neyse bı yere varmaz bu olay , konuyu şişirmeyelim. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 15 Kasım 2019; 10:56:15 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 15 Kasım 2019; 12:46:28 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 15 Kasım 2019; 12:57:18 > |
|
|
|
|
|
|
|
|