Şimdi Ara

1000tl bütçe aynasız + portre lens ariyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ani fotoğrafçılığı için kullanıcam. Daha önce Sony nex aynasız kullandım. Kullanımı kolay ve güzel bir makineydi. Ayni şekilde iyi fotoğraf kalitesi olan ve keskin güzel hesaplı bir portre lens bulabilecegim aynasız arıyorum. Nex 5 Samsung nx300 Fuji x serisi gibi seceneklere bakıyorum. Lensi ayrı gövdeyi ayrı alırım. Otomatik ayarda kolaylıkla kullanabileceğimiz ( eşim de kullanacak) bir fotoğraf makinesi istiyorum. Tavsiyelerinize hep uymusumdur bekliyorum arkadaşlar. Bütçe 1000tl en fazla ne kadar az o kadar iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. 1.000 TL 'ye hem gövde hem portre lens biraz zor görünüyor.

Klasik tarzda Portre lens denildiğinde f1.2 - f2.0 diyafram aralığında 70-90mm(full frame karşılığı) odak uzaklığında olan lensler aklimiza gelir.

Bu nitelikte bir premium lens de haliyle yüksek fiyatli oluyor ki lens fiyati tek basina 1.000 tl seviyelerine yaklasir hatta kimisi geçer bile tek bir lens!

Size onerim ise değişken odak uzaklığında sahip kit lens + body almaniz.

Makine tavsiyesinde ise herkese önerdiğim ve bir cok kisiye aldirdigim gibi size de m43 sistemi yani Olympus'u önermek.

Peki neden Olympus M43?

Çünkü küçük, kompakt, malzeme kalitesi, ekipmanlarınin diğer markalara göre daha makul maddiyatta olmasi, imaj kalitesinin küçücük gövdeye göre mukemmel kalitesi, gövdelerde Is-Vr-ibis(titresim onleyici motor) sistemlerini barindirmasina karsilik cok cok makul fiyatlar.

Govde olarak vizorsuz: E-p5, e-pl5

Vizorlu: meşhur. Omd-em10

Lens: 40-150mm (portre lens olarak kullanilabilen) kit lens.

Bunlari bi araştırın ve akliniza takilan bir sey olursa sorun.

• Simdi biraz daha ihtiyaçlarını siralayim hocam. Öncelikle bir düzeltme yapayım portre lensten kastim aslında 40-70mm aralığında bir lensti. Simdi dönebilen ekran olmasıni özellikle istiyorum. Wi-Fi olursa harika olur. Kullanımı kolay ve eğlenceli olmalı. Elbette fotoğraf kalitesi tatminkar olmalı. Sony nex3 ten çok memnun kalan biri olarak beklentimin yuksek olmadığını anlamissinizdir. Benim aklımda Samsung Nx 300 ve 45mm f1.8 set var. Her ikisini de toplamda 1000tl te bitiririm gibi duruyor.

• Samsung Nx 300 ve 45mm f1.8 set iyi bir seçenek hele bir de 1000 TL'ye alabilirseniz harika bir set olur. Kullanım kolaylığı ve kullanıcı dostu menü olarak Samsung birçok makineden önde bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldasice

Samsung Nx 300 ve 45mm f1.8 set iyi bir seçenek hele bir de 1000 TL'ye alabilirseniz harika bir set olur. Kullanım kolaylığı ve kullanıcı dostu menü olarak Samsung birçok makineden önde bana göre.

Lensi buldum. Makinede ikinci el 500tl civarina bulunabiliyor. Hanim da kullanacagi icin wifi ozelligi de oldugu icin bana mantikli geldi. Sanirim bunu alacagim hocam. Cok tesekkur ederim size. Olympus benim hep begendigim marka olmustur. Omd serisini cok istiyorum ama daha kompakt olan samsung sony nexler ozellikle hanimin daha cok hosuna gidecektir.

• tugtim kullanıcısına yanıt
    OMD serisinde vizör ve sarsıntı engelleme sistemi avantajı var. Tasarım olarak bakıldığında özellikle kahverengi NX300'ün albenisi yüksek geliyor bana. OMD serisi eski klasik makine dizaynına sahip, işin içinde olmayan için cazip gelmeyebilir tasarımı. 45mm keskin ve hızlı netleme yapan NX portre lensi. Hem NX300 hem de 45mm lensini kullanan biri olarak tavsiye ederim. Wi-fi özelliği çok gelişmiş. Mesala ne kadar ihtiyaç olur bilmem ama makine üzerinden bilgisayara ihtiyaç duymadan e-posta ile fotoğraf bile gönderebiliyorsunuz.
  • Samsung diğer alanlardaki tecrubesini fotoğraf makinesine de aktarmis ve ortaya akıllı telefon, tablet, makine... hepsinden biraaz harmanlayarak Nx serisini cikarmis. Makinem olsun, teknolojik olsun, eglenceli, guzel de fotoğraflar ceksin diyenler icin guzel seçenek. Ve piyasadan cekildigi icin de fiyatları cok cok cazip.

Daha ciddi olarak ilerlemek, kendini gelişmek isteyen için ise retro, vintage tasarima sahip Olympus Omd tercih edilir.

Hayirli olsun iyi günlerde kullanin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amasseia -- 5 Nisan 2018; 0:30:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kafam iyice karisti. Olympus Omd Em10 hatta em10 mark 2 bile dusunur duruma geldim. Simdi ben daha once Nikon D300s Sigma SD9 SD14 ve SD15 kullanmis biriyim. İstiyorum ki lenslerle (ozellikle makro) cesitlendirebilecegim daha profesyonel bir makine alayim. Panasonicler Nikon j5 canon m10 Fuji tamamen bunlara donmus durumdayim. Samsung u eledim. Tek sorun ilk etapta kit lens kullanmak zorunda olacagim. Butceyi de asicam anlasilan. Favorim omd em10 mark 2 ve kit lens. 1500tl ye bitirebilsem harika olacak. Bazen de 4/3 yerine apsc mi dusunsem diyorum. Yardimin gerek hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Kafam iyice karisti. Olympus Omd Em10 hatta em10 mark 2 bile dusunur duruma geldim. Simdi ben daha once Nikon D300s Sigma SD9 SD14 ve SD15 kullanmis biriyim. İstiyorum ki lenslerle (ozellikle makro) cesitlendirebilecegim daha profesyonel bir makine alayim. Panasonicler Nikon j5 canon m10 Fuji tamamen bunlara donmus durumdayim. Samsung u eledim. Tek sorun ilk etapta kit lens kullanmak zorunda olacagim. Butceyi de asicam anlasilan. Favorim omd em10 mark 2 ve kit lens. 1500tl ye bitirebilsem harika olacak. Bazen de 4/3 yerine apsc mi dusunsem diyorum. Yardimin gerek hocam :)

Özellikle makro üzerine yoğunlaşacaksanız APS-C yerine 4/3 daha iyi bir tercih olacaktır. Makro çekerken 4/3 sensörde APS-C'ye göre daha fazla net alan elde edersiniz. Ayrıca OMD modellerinin çoğunda focus stacking özelliği olması ekstra bir avantaj makro çekimler için. Tek karede daha çok net alan elde etmek için diyaframı kıstığınızda ISOyu artırmadan titreşim engelleme özelliği sayesinde yavaş enstantenelerde -mesala 1/10 gibi-(tabi makinede titreşim engelleyici olsada dış etkenlerin titrememesi gerekir, havada rüzgar vb olmaması ve canlı bir nesne çekiyorsanız canlının sabit duruyor olması gerekir.) net kareler çekebilirsiniz.

m43 sisteme yeni geçtim ve çok memnunum.
    Madem 1500 lere çıktım diyorsunuz ben size seçenekleri ve kombinleri sayayım.
    Bütçenize göre alacağınız en iyi makineler m10 mark 2 ve p5.
    p5 kullanıyorum şuan çok keyif veriyor. m10 mark 2 ile arasında pek fark yok. Vizörsüz bir makine.
    m10 mark2 + kitlens 1700-1800 gibi fiyatlara alınabilir ama madem portre çekicem diyorsunuz daha mantıklı kombinler de yapabiliriz bu bütçeye.
    Portre lensleri olarak olympus 45mm f1.8 ve sigma 60mm f2.8 i getirelim gözümüzün önüne. 45mm 800 , 60mm 500 gibi fiyatlarda. 45mm daha keskin ve kaliteli bir lens.
    2.el p5 body 800-900 lira. bir de 45mm f1.8 aldımmıydı al sana 1500 liraya mükemmel bir anı makinesi ! Hemde yan cebine koyup gezmelik. ufak mı ufak çıtı pıtı.
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-e-p5-plus-olympus-14-42-mm-1-3.5-5.6-plus-sigma-30-mm-1-2.8-plus-32-gb-sd-541885190/detay
    al bunu , beğenmezsen sat lenslerini al bi 45mm devam

• quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Merhaba. 1.000 TL 'ye hem gövde hem portre lens biraz zor görünüyor.

Klasik tarzda Portre lens denildiğinde f1.2 - f2.0 diyafram aralığında 70-90mm(full frame karşılığı) odak uzaklığında olan lensler aklimiza gelir.

Bu nitelikte bir premium lens de haliyle yüksek fiyatli oluyor ki lens fiyati tek basina 1.000 tl seviyelerine yaklasir hatta kimisi geçer bile tek bir lens!

Size onerim ise değişken odak uzaklığında sahip kit lens + body almaniz.

Makine tavsiyesinde ise herkese önerdiğim ve bir cok kisiye aldirdigim gibi size de m43 sistemi yani Olympus'u önermek.

Peki neden Olympus M43?

Çünkü küçük, kompakt, malzeme kalitesi, ekipmanlarınin diğer markalara göre daha makul maddiyatta olmasi, imaj kalitesinin küçücük gövdeye göre mukemmel kalitesi, gövdelerde Is-Vr-ibis(titresim onleyici motor) sistemlerini barindirmasina karsilik cok cok makul fiyatlar.

Govde olarak vizorsuz: E-p5, e-pl5

Vizorlu: meşhur. Omd-em10

Lens: 40-150mm (portre lens olarak kullanilabilen) kit lens.

Bunlari bi araştırın ve akliniza takilan bir sey olursa sorun.
    Hocam tekrar merhaba. Gunlerdir arastiriyorum kendime en uygun aynasizi secmeye calisiyorum. Panasonic GX7 de incelemelerimde cok one cikmis durumda. Ne dusunuyorsunuz simdiye kadar yaptiginiz arastirmalar incelemeler okuduklarinizdan yola cikarsaniz?

Gx7 elbette guzel bir makine: vizor, 2 axis, 5fps çekim, avchd video.. ama tüm bunlar bir Omd-em10 mii degil!

Omd-em10 onermistim ama bütçe arttığı için em10mii öneriyorum.

Gx7 2013 model ve biraz teknolojik olarak geride kaldi, tabiki kullanilir ama su var: siz makro çekim yapacaginiz için "focus peaking"e (odak boyama) ihtiyaç duyacaksiniz ve kullandikca -- off be ne iyi ozellik, harika keskinlikte fotograflar cekiyorum diyeceksiniz.

Sonrasinda 5 axis yani 5 yönlü titresim onleyici! Bu ozellik ise uzun pozlamalari bile(1-2 saniye) elinizle yapabilecginiz ve makro cekerken konunun titremeden stabil pozlar cekmeyi saglayacaksiniz.

Bir kere alın tam alın! Gerekirse biraz daha bekleyin para biriktirin o sekilde alin. 1400 civari gövde bulunabiliyor. Portre için de ilk etapta kit lens bulabilirsiniz 200-250 tl civarina. Premium portre ya da makro için ise biraz daha bekleyip durumunuz oldugunuzda alırsınız temizinden 2.el olarak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.