Şimdi Ara

14.11.2020 Covid-19 testim pozitif çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşam yaptırdığım test sonucumu an itibariyle pozitif olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Kısaca test sürecine nasıl gittiğimi ve bundan sonra yaşananları günlük aktarmaya çalışacağım.

8 Kasım tarihinde çok şiddetli bi boğaz ağrım başladı ve ateşim 38.5'a kadar çıktı. Ilık bi duştan sonra ateşim düştü ve tekrar yükselmedi. Boğaz ağrım geçmeyince çarşamba günü doktora gitmeye karar verdim. Doktor faranjit olduğumu söyledi ve antibiyotik verdi. Antibiyotik kullanmaya başlayınca boğaz ağrım gün gün hafiflemeye başladı fakat babamda da öksürük başlaması üzerine dün akşam test yaptırmaya gittik ve sonuç olarak benim babamın ve annemin test sonucu pozitif çıktı. Muhtemelen 8 kasım tarihinden beri bu virüs var ben de fakat test yaptırmadığımız için öğrenemedik. Bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek tavsiyesi önerisi bilgisi olanların yardımını bekliyorum. Sağlıcakla...

14. 11.2020 23.53: Hafif boğaz ağrısı hafif öksürük ve göğüs ağrısı dışında bir sorun yok.

15.11.2020 11.44: Gece genel olarak iyi uyudum ara ara göğsümde bi acı hissetsem de aşırı rahatsızlık vermedi boğaz ağrım da oldukça azalmış durumda.

16.11.2020 02.10: Favipiravir kullanmaya başladım. İlk 8 tabletin ardından bi hayli vakit geçti bir yan etki hissetmiyorum. Çok hafif boğaz ağrısı ve zaman zaman yoklayan göğüsde sıkışma hissi mevcut

16.11.2020 11.45: Gece gayet rahat uyudum. Boğaz ve göğüs ağrım zaman zaman yoklasa da geçti diyebilirim. Süreç şuan gayet iyi ilerliyor.

17.11.2020 22.30 Zaman zaman gelen hafif kuru öksürük dışında bir şikayetim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukinşallahh -- 17 Kasım 2020; 22:32:35 >

• vıtamın c ester almana bak

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

vıtamın c ester almana bak

@hukukinşallahh Geçmiş olsun, umarım tez zamanda atlatırsınız.

@9600_G_T Selamlar, ester c, korona karşısında iyi midir? Gerçekten yararı var mı bildiğiniz?

• HALO kullanıcısına yanıt

https://www.milliyet.com.tr/kesfet/ester-cnin-standart-c-vitaminine-gore-farklari-nelerdir-6079321

Daha yüksek emilime sahiptir!

Ester formu diğer C vitamini formlarına göre hem suda hem yağda çözündüğü için daha iyi emilime sahiptir

Daha uzun süre etkili!

Ester formu diğer C vitamini formlarına göre vücutta daha uzun süre kaldığı için de etkisi standart bir C vitamini takviyesine göre daha uzundur. Bağışıklık sistemini gün boyunca desteklemeye devam eder.

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

https://www.milliyet.com.tr/kesfet/ester-cnin-standart-c-vitaminine-gore-farklari-nelerdir-6079321

Daha yüksek emilime sahiptir!

Ester formu diğer C vitamini formlarına göre hem suda hem yağda çözündüğü için daha iyi emilime sahiptir

Daha uzun süre etkili!

Ester formu diğer C vitamini formlarına göre vücutta daha uzun süre kaldığı için de etkisi standart bir C vitamini takviyesine göre daha uzundur. Bağışıklık sistemini gün boyunca desteklemeye devam eder.

Ester C'yi biliyorum hocam, ancak korona virüse karşı etkili midir, kullansak bize artısı nedir onu merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HALO

@hukukinşallahh Geçmiş olsun, umarım tez zamanda atlatırsınız.

@9600_G_T Selamlar, ester c, korona karşısında iyi midir? Gerçekten yararı var mı bildiğiniz?

Amin inşallah herkes şifasını bulur. C ve D vitamini tavsiyelerini okudum ben de onları temin ettim.
  • Allah şifa versin. Benimde an itibari ile genzimde yanmalar, yutkunurken boğazda batmalar, mide bulantısı yaşıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Korona testleri pozitif çıktıktan sonra birdaha yaptırınca negatifte çıkabiliyormuş. 75% Doğruluk payı var diye okumuştum.
  • Bendede suanlik ateş dışında diğer belirtiler var Allah yardımcınız olsun inşallah. Test hastanede mi yapılıyor yoksa evdede yapılabiliyor mu
  • Starbucksunstari kullanıcısına yanıt
    Amin herkese. Size de geçmiş olsun umarım öyle hafif belirtilerle atlatabiliriz. Testlerin oranlarıyla ilgili hep bi söylenti var ama yapabileceğimiz bi şey yok inanmak zorundayız. Sağlıklı günler.
  • mAcArTy41 kullanıcısına yanıt
    Ateş bende de sadece 1 gün geçen hafta bugün olmuştu duş aldıktan sonra da bi daha tekrarlanmadı inşallah da böyle devam eder. Sanırım bazı özel laboratuvarlar eve de gelip test yapabiliyor. Geçmiş olsun
  • Favipiravir ilaç gönderdiler kullanmalıyım sizce her yerde farklı bilgi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukukinşallahh

Favipiravir ilaç gönderdiler kullanmalıyım sizce her yerde farklı bilgi var

Favipiravir kullanabilirsin. Ciğerlere inmesini engellersin fazla bi yan etkisi yok diye biliyorum. Doktor söylemişti ama Plaquneil sıkıntılı diyolar sıtma ilacı olan.

• Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Covid servisinde çalışan doktor tanıdığımız da kullanın dedi kullanmaya karar verdik biz de. Plaquneil vermediler bize
  • Geçmiş olsun.

Vitaminlerin corona için faydası olmadığını da söylüyorlar ama sonuçta vitamin, aşırıya kaçmadıkça almaktan zarar gelmez.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Her kafadan bir ses çıkıyor ne malesef hiç bir konuda net bilgi yok :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukukinşallahh

Her kafadan bir ses çıkıyor ne malesef hiç bir konuda net bilgi yok :S

Normal, sonuçta kimse daha virüsü çözemedi, yeterince araştırma yapılmadı.

şu anda yapılabilecek şey sınırlı. bağışıklığı yüksek tutmak, tedbirlere dikkat etmek falan lazım. zararı olan şeyler değil sonuçta.

• Eğer baş ağrısı ve ateş çekersen tylol hot kullan. Bende doktora danistim kullanmak için zira parolun etkisi yoktu doktorda kullanabilirsin oda parasetamol zaten dedi en azından tylol hot içince bir kaç saat dinç hissediyordum kendimizi.

Bol bol meyve ye ve suyu bol tüket kardeşim şimdiden çok geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 16 Kasım 2020; 3:11:54 >
  • 2. testimi ne zaman yaptırmalıyım ilk belirtinin olduğu 8 kasımdan 14 gün sonra mı yoksa test sonucundan sonra mı bilgisi olan var mı
  • Takviye kullanın derim.D vitamini önemli.Ben d3 k2 , Solgar vm 2000, birde koraspin 100 mg aliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.