Şimdi Ara

14 aylık yeni Peugeot araçta vernik atması! (Üstatlar içeri) [Resimler güncellendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
22.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peugeot 208 marka, metalik kırmızı renkli bir aracım var. Bugün farkettiğim kadarıyla ve nedenini bilmediğim kadarıyla kaputun ucundaki aslan logosunun 2 parmak yanında harita şeklinde soyulma (vernik soyulması) farkettim. Araçta boya koruma yok, ancak daha önce aracın muhtelif yerlerini bolca kuş pislemişti ve temizlemiştim, böyle bir soyulma yapmamıştı. Aynı şekilde güneşte uzun süreler kaldı ve yine bu tarz bir soyulma olmadı. Acaba neden olmuş olabilir?

Sizce bu bir boya üretim hatası mıdır ve üreticinin 3 yıllık boya garantisi kapsamına girer mi? Hak iddia edebilir miyim? Daha yeni (2014 model, sıfır almıştım) araçta nedensiz şekilde bu sorunu yaşadığım için çok üzgünüm, sizce ne yapmalıyım? Lokal boya mı?

Resimleri de ekliyorum.
     14 aylık yeni Peugeot araçta vernik atması! (Üstatlar içeri) [Resimler güncellendi] 14 aylık yeni Peugeot araçta vernik atması! (Üstatlar içeri) [Resimler güncellendi]
     14 aylık yeni Peugeot araçta vernik atması! (Üstatlar içeri) [Resimler güncellendi] 14 aylık yeni Peugeot araçta vernik atması! (Üstatlar içeri) [Resimler güncellendi]
     14 aylık yeni Peugeot araçta vernik atması! (Üstatlar içeri) [Resimler güncellendi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Haziran 2015; 13:45:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mkkabaoglu

Kia ceed aracım da her iki tamponda aynı şekilde vernik atması oldu. Servis garanti kapsamında ücretsiz olarak boya işlemi yaptı. Kırmızı araçlarda vernik atması ne yazıkki daha çok oluyor.
    bariz belli vernik atmış.basınçlı suyla yıkarsanız o bölgeyi bu atma fazlalaşacaktır.peugeot tabiki malına sahip çıkacaktır ve teklifi ücretsiz boyayalım düzeltelim olacaktır.Ha boyanmasa ne olur hiçbirşey.Öylede satabilirsiniz ama firmanın bu aracı alıp üstüne 0 araç vereceğini hiç sanmıyorum.10 yıl paslanmazlık 3 yıl boya garantisi var diye biliyorum
  • üretim hatası
    aracı iade edin ileride her yeri böyle olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

üretim hatası
    aracı iade edin ileride her yeri böyle olur
    quote:

Orijinalden alinti: BatuKir

üretim hatasi
    araci iade edin ileride her yeri böyle olur

Yeni aldigimda bu zamana dek bu denli bir sorun yoktu hocam. Evet Peugeot'un boyasi süper dandik ve narin ama bunun nedeni nedir bilemedim. Tabiki iade, garanti sartlarini kabul etmezler, üzerine asidik bir sivi dökülmüstür falan diyeceklerdir. Ne yapmak lazim?

EDIT: Citizen yine is basinda, Turkce karakter sorunu bas gosterdi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Haziran 2015; 16:40:14 >
  • önce sanayideki boya ustasına götürün yazılı belge versin vernik atması diye
    sonra noterden firmaya bu belge ile aracı iade alıp paranızı vermeleri için ihtarname çekin
    15 gün sonra olumsuz cevap verirlerse veya hiç cevap vermezlerse tüketici mahkemesine dava açın
    kesinlikle firma ile bire bir muhatap olmayın

• quote:

önce sanayideki boya ustasına götürün yazılı belge versin vernik atması diye
    sonra noterden firmaya bu belge ile aracı iade alıp paranızı vermeleri için ihtarname çekin
    15 gün sonra olumsuz cevap verirlerse veya hiç cevap vermezlerse tüketici mahkemesine dava açın
    kesinlikle firma ile bire bir muhatap olmayın
    Peki bu problemin kalıcı çözümü nedir? Boya şart mı? Ya da lokal boya mı yoksa komple kaputu mu boyayıp verniklerler? Boya yaptırırsam satarken başım ağrıyacaktır :(
  • çözümü yok
    bir çeşit kanser

• quote:

çözümü yok
    bir çeşit kanser
    O bölgeye bol miktarda irili ufaklı küçük noktasal taş sıçramaları olmuştu. Acaba bu taş sıçramaları sonrasında benzinlikte tazyikli yıkamanında etkisiyle resimdeki bölgedeki vernik dökülmesi genişlemiş olabilir mi? Yani üretimden kaynaklı olmayan bir sebepten?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

O bölgeye bol miktarda irili ufaklı küçük noktasal taş sıçramaları olmuştu. Acaba bu taş sıçramaları sonrasında benzinlikte tazyikli yıkamanında etkisiyle resimdeki bölgedeki vernik dökülmesi genişlemiş olabilir mi? Yani üretimden kaynaklı olmayan bir sebepten?

Alıntıları Göster
    Araçta vernik atması var du durumda aracın o kısmını ücretsiz boyuyorlar garantisi bu şekilde işliyo.
  • SS 'screen shot' demektir yani telefonun ekran goruntusu. Telefonda en alttaki tusa ve kilit tusuna bas-cek yaptiginda olur ve ekranda o an ne varsa resmini ceker. Senin paylastiklarin fotoraftir

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Araçta vernik atması var du durumda aracın o kısmını ücretsiz boyuyorlar garantisi bu şekilde işliyo.

Taş çarpması ve akabindeki tazyikli yıkamadan dolayı olma ihtimali yüksek dostum. Yalnız metalik boyalarda "lokal" boyama yapılmıyor veya pek tavsiye etmiyorlar diye biliyorum. Servis en azından bunun için ücret ister veya komple kaputu boyayalım der. Daha görüşmedim. Sence en doğrusu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Taş çarpması ve akabindeki tazyikli yıkamadan dolayı olma ihtimali yüksek dostum. Yalnız metalik boyalarda "lokal" boyama yapılmıyor veya pek tavsiye etmiyorlar diye biliyorum. Servis en azından bunun için ücret ister veya komple kaputu boyayalım der. Daha görüşmedim. Sence en doğrusu nedir?

Alıntıları Göster
    En doğrusu servise göstermen öncelikle onların bakması ne kadar verilecek zaten resim çekip peugeot genel merkeze gider incelenir sana cevap verilir.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    direk servisle görüşmek sıkıntılı gibi, genelde müşteri istediğini zor alıyor, üstte noter diyen arkadaş haklı gibime geliyor. peugeot gelin boyayalım diyecektir
  • Hocam üretim hatası garanti dolsa vile servisler yardımcı oluyor internerte araştırın

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanarch

direk servisle görüşmek sıkıntılı gibi, genelde müşteri istediğini zor alıyor, üstte noter diyen arkadaş haklı gibime geliyor. peugeot gelin boyayalım diyecektir

Görüşme sonucunu buraya yazarım arkadaşlar, Peugeot almak isteyen kişilere de faydası olur belki. Ben Peugeot'un boya kalitesini facia olarak görüyorum. Yeni Clio 4'lerin sedefli ateş kırmızısı hem çok daha kaliteli hem daha etkileyici duruyor tabi bu ayrı konu.

Şunu merak ediyorum, kendilerince "dış etmenlerden dolayı" (taş çarpması ve devamındaki basınçlı su ile yıkama olayı) deyip çamura yatma pozisyonu alabilirler. O bölgede bariz taş çarpması var ama aracın diğer noktalarında da çokça taş sıçramasından dolayı sarı (astar) benekleri var. Fakat o bölge neden komple soyulmuş onu anlamadım ve benzinlikteki basınçlı yıkama dışında aklıma ihtimal gelmiyor. Bu olabilir mi ve bu üretim hatası demek mi yine de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Mayıs 2020; 20:55:40 >

• Kia ceed aracım da her iki tamponda aynı şekilde vernik atması oldu. Servis garanti kapsamında ücretsiz olarak boya işlemi yaptı. Kırmızı araçlarda vernik atması ne yazıkki daha çok oluyor.

• quote:

Kia ceed aracım da her iki tamponda aynı şekilde vernik atması oldu. Servis garanti kapsamında ücretsiz olarak boya işlemi yaptı. Kırmızı araçlarda vernik atması ne yazıkki daha çok oluyor.
    bariz belli vernik atmış.basınçlı suyla yıkarsanız o bölgeyi bu atma fazlalaşacaktır.peugeot tabiki malına sahip çıkacaktır ve teklifi ücretsiz boyayalım düzeltelim olacaktır.Ha boyanmasa ne olur hiçbirşey.Öylede satabilirsiniz ama firmanın bu aracı alıp üstüne 0 araç vereceğini hiç sanmıyorum.10 yıl paslanmazlık 3 yıl boya garantisi var diye biliyorum
  • vernik atması neymiş ilk defa duyuyorum,güneş yanığı gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

vernik atması neymiş ilk defa duyuyorum,güneş yanığı gibi duruyor.
    Hata ise kaputu değiştirirler.

Bu halk araçlarında boyaya zerre dikkat etmiyorlar.

Keşke biraz masraf yapıp premiumlarla aynı boyaları kullansalar en azından.
  • Bir aslan simgeside boyada olmuş

• quote:

Sizinkisinin nedeni neydi? Üretimden kaynaklı mı yoksa dış etmenlerle ilgili mi? Asidik/kimyevi sıvı teması, kuş pisliği, hatalı oto yıkama şampuanı vs..????
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.