ARKADAŞLAR 15 YAŞINDAYIM YAKIŞIKLIYIM AMA BOYUM 1.65 BOYUMUN UZAMASI İÇİN NE YAPMALIYIM? |
15 YAŞINDAYIM BOYUM 1.65?
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Anne baba boyu ortalamasına 6.5ekle. Muhtemelen boyun aşağı yukarı o civarda olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boy uzunluğu birden fazla gene bağlıdır o yüzden toplumda istatistiksel olarak normal dağılımlıdır boy uzunluğu frekansı.
Boyunun uzaması için büyüme hormonlarının aktifleşmesi gerek bunun için de uykuna beslenmene dikkat etmen gerek.
Saat 10.00 ile sabah 6 arasında melatonin salgılar vücut eger karanlık bir odada uyursan ama bu melatonini kaçırıyorsan, yumurta yemiyorsan, gerekli kolesterolu (kolesterol, testosteron ve östrojenin yapıldıgı molekül gençlere ergenlere lazım) alıp spor yapmıyorsan zor dostum
-
Aksam 10da yat sabah 6 da kalk. Bu çok önemli bol bol süt peynir yoğurt tuket. Hayvan gibi yemen lazım ama yağlı abur cubur değil. Ev yemekleri ye. Diğer şeyler hep genetik anne baba boyu ergenliğe girdiğin yaş bunlarda önemli.
Bizim bir arkadaş vardı 165 ti boyu 10.sinifin yazında 175 olmuştu. Niye bu kadar uzadin dedim. Yüzdüm bisiklet sürdüm başka bir şey yapmadım demisti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X