Şimdi Ara

16 Yaş Spor Programı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 5 senedir basketbol oynuyordum ancak isteksizliğimden dolayı bıraktım. Geçen hafta spor salonuna yazıldım ve antrenörden programı aldım. Ancak hocanın verdiği full-body program yaklaşık 40-50 dakika sürüyor ve pek ilerleyemiyorum gibi hissediyorum. Haftada 5 gün gidiyorum. Full body çalışmaya devam mı etmeliyim yoksa split antrenmana başlamalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

• Çok uzun süre fullbody programla çok yüksek ağırlıklara çıktım. Şundada fullbody programla çalışıyorum. Haftada 3 gün fullbody programla çok iyi gelişim yakalayabilirsin. Burada önemlı kısım kendini ne kadar zorluyorsun ? ağırlığın altından kalktığında nefes nefese kalıyor musun? Bu kadar zorlamasanda "2 tekrar daha çıkmazdı" diyebiliyor musun?

Ve dostum hiçbir sporda, özellikle vücut geliştirmede her gün içinde aşkla spora gidemezsin. Her gün motive kalamazsın. Burada disiplin faktörü devreye giriyor. Disiplin sporcunun olmazsa olmaz özelliklerinden biridir. Canın spora gitmek istemez, 40 derece sıcakta pilav yemek istemem, sabah uyandıktan spora gitmez zor geliyordur canın istemez. Ama canımın ne istediğinin bir önemi olmamalı. Disiplin bu yüzden herşeydir.

• MCA90 kullanıcısına yanıt
    İyi günler kral. Ben de full body program yapıyorum, sence bölge başına 3-4 set,7-10 tekrar olmak üzere 2 hareket yeterli midir ?
  • Bölge başına seansta 3-7 set haftalıkta 15-20 set arası yapmak yeterlidir. Ama mesela birleşik hareketlerde, mesela incline bench pressden örnek vereyim, bu harekette hem göğüse hem omuza hemde triceps e set yazabilirsin. Ben yinede omuza izole olarak 17 set daha eklerim dersen, kendini denersin verim alamazsan azaltırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCA90 -- 9 Aralık 2024; 8:40:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.