Şimdi Ara

16 Yaşındayım Panik Bozukluk Belirtilerim var ve Hayattan Eskisi Kadar Keyif Alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise 3. sınıfa geçtim, İnternetten yaptığım araştırmalara göre aslında anksiyete bozukluğu belirtileri var bende. Hayattan eskisi kadar keyif alamaz oldum. Geçen sene, ondan önceki sene gayet mutlu ve en ufak şeyden büyük keyif alan birisiyken 2012'nin şubat ve mart aylarında başlayan sebepsiz bir sorunla karşı karşıyayım. Gün içinde sebepsizce korkular ve kaygılar yaşıyorum, varoluşumu sorgulamaya, ölümü sorgulamaya, dini sorgulamaya başladım.

Şimdi kafa taktığım şey ise; Biliyorsunuz okullar yakında açılacak ve ben sınıfta başıma bişey gelmesinden, kontrolü kaybetmekten veya ne bileyim, durduk yerde konuşmaya başlamaktan falan korkuyorum. Böyle saçmasapan bir şey işte... Çocukluğumda büyük bir travma yaşamadım, İstediği çoğu şeye sahip ve anadolu lisesinde takdir alabilen bir insanım, hocalarla falan aram iyi ama o 45 dakika boyunca sınıfta doğru düzgün duramamak gibi saçma bir şeyden korkuyorum.

En çok muzdarip olduğum konu ise bu kaygıları uyumaya çalışırken yaşamak.

Aramızda büyükler var, bu yaşları yaşamış insanlar, bunların sebebi yaşım mıdır, geçici midir, nedir bu biraz fikrinizi almak istiyorum. Böyle yaşamaktansa yaşamamak daha cazip gelmeye başladı zira.

Not: Belirtileri 5 gün yaşıyosam 5 gün rahatlıyorum böyle bi kısır döngüyle yaşayıp gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugrulc -- 8 Eylül 2012; 21:35:35 >

• çoğu kişide olmaz böyle şeyler tabii uzmanlar konuşur bu konuda fakat sorgulamaktan korkma , ama takdir edilen bir insanmışsın ya çok şımarıksın yada kendi kendini kandırıyorsun aşağılanan ve hiçbir zaman takdir edilmemiş hor görülmüş insanlar (ben) böyle düşünür genelde
  • Bende 16 yaşındayım.Ortaokulda yaşadım bu tür olayları.Gereksiz korkularım vardı aynı senin gibi.Çok asabi birisiydim.Zamanla geçti iş kafada bitiyor.Psikologtan yardım olsan iyi olur.Basit deyip geçme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manstein

çoğu kişide olmaz böyle şeyler tabii uzmanlar konuşur bu konuda fakat sorgulamaktan korkma , ama takdir edilen bir insanmışsın ya çok şımarıksın yada kendi kendini kandırıyorsun aşağılanan ve hiçbir zaman takdir edilmemiş hor görülmüş insanlar (ben) böyle düşünür genelde
    İnternetten yaptığım araştırmalara göre kanserim bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manstein

çoğu kişide olmaz böyle şeyler tabii uzmanlar konuşur bu konuda fakat sorgulamaktan korkma , ama takdir edilen bir insanmışsın ya çok şımarıksın yada kendi kendini kandırıyorsun aşağılanan ve hiçbir zaman takdir edilmemiş hor görülmüş insanlar (ben) böyle düşünür genelde
    1.5 paragrafa kadar beni tanımlıyorsun . Takipppp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bende İstiyorum

1.5 paragrafa kadar beni tanımlıyorsun . Takipppp

Alıntıları Göster
    21 yaşındayım. Son bir kaç aydır sabahlara kadar uyuyamaz oldum. Hayır uykum var ama düşünceler yüzünden uyuyamıyorum. Sorunlu bi ilişkim var ama bu yıllardır var.. İlişkiler yüzünden kendi kendini perişan edecek kadar kendime saygısızlığım yoktur. Çoğu zaman içimde başka biri olduğundan şüphelenir oldum. Sabah ki düşüncelerim ve vicdanım akşam yine kendi tarafımdan acınacak gibi geliyor. Tam tersine akşam vakitlerinde ki bencilliğim, takmazlığım ve kötülüğüm sabah uyandıktan 1-2 saat sonra vicdanımı sızlatıyor ki sabah kalktığımda genelde kabuslar gördüğüm için sinirli olurum.
    Ailem de bunun farkına vardı. Ciddi ciddi psikolojik yardım almayı düşünüyorum.
    Yazdıklarını kendime yakın gördüm ve belki beraber çözüm üretebiliriz..

• quote:

Orijinalden alıntı: paardon

21 yaşındayım. Son bir kaç aydır sabahlara kadar uyuyamaz oldum. Hayır uykum var ama düşünceler yüzünden uyuyamıyorum. Sorunlu bi ilişkim var ama bu yıllardır var.. İlişkiler yüzünden kendi kendini perişan edecek kadar kendime saygısızlığım yoktur. Çoğu zaman içimde başka biri olduğundan şüphelenir oldum. Sabah ki düşüncelerim ve vicdanım akşam yine kendi tarafımdan acınacak gibi geliyor. Tam tersine akşam vakitlerinde ki bencilliğim, takmazlığım ve kötülüğüm sabah uyandıktan 1-2 saat sonra vicdanımı sızlatıyor ki sabah kalktığımda genelde kabuslar gördüğüm için sinirli olurum.

benzer sorunları yaşayanların uykuyla hep sorunu var galiba. uyumak benim için en keyifli şeyken artık eziyet oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrulc

quote:

Orijinalden alıntı: paardon

benzer sorunları yaşayanların uykuyla hep sorunu var galiba. uyumak benim için en keyifli şeyken artık eziyet oldu

Alıntıları Göster
    Sen doktor değilsin internetten yaptığın araştırmalar bişeyi kanıtlamaz . Bir sorunun olduğunu düşünüyorsan doktora git . Evde doktorculuk oynamak bozuk olmayan psikolojini bozmana yol açar . Hastalık hastası olursun.

• quote:

Lise 3. sınıfa geçtim, İnternetten yaptığım araştırmalara göre aslında anksiyete bozukluğu belirtileri var bende. Hayattan eskisi kadar keyif alamaz oldum. Geçen sene, ondan önceki sene gayet mutlu ve en ufak şeyden büyük keyif alan birisiyken 2012'nin şubat ve mart aylarında başlayan sebepsiz bir sorunla karşı karşıyayım. Gün içinde sebepsizce korkular ve kaygılar yaşıyorum, varoluşumu sorgulamaya, ölümü sorgulamaya, dini sorgulamaya başladım.

Bende aynı şeyleri yaşıyorum hatta bazen abartıyorum olayları her şeyden korkmaya başlıyorum ama sonra kendiliğinden geçiyor bu sıralar pek olmuyor.
    Sürekli dışarı çıkıyor,kitap okuyorum fazla bilgisiyar başında oturmuyorum belki bu yüzden olmuyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emc-2

quote:

Lise 3. sınıfa geçtim, İnternetten yaptığım araştırmalara göre aslında anksiyete bozukluğu belirtileri var bende. Hayattan eskisi kadar keyif alamaz oldum. Geçen sene, ondan önceki sene gayet mutlu ve en ufak şeyden büyük keyif alan birisiyken 2012'nin şubat ve mart aylarında başlayan sebepsiz bir sorunla karşı karşıyayım. Gün içinde sebepsizce korkular ve kaygılar yaşıyorum, varoluşumu sorgulamaya, ölümü sorgulamaya, dini sorgulamaya başladım.

Bende aynı şeyleri yaşıyorum hatta bazen abartıyorum olayları her şeyden korkmaya başlıyorum ama sonra kendiliğinden geçiyor bu sıralar pek olmuyor.
    Sürekli dışarı çıkıyor,kitap okuyorum fazla bilgisiyar başında oturmuyorum belki bu yüzden olmuyordur.
    Hemen psikyatriye görün, çünkü bu hastalık ilerleyici yapışdı mı bırakmaz. İleride pişman olursun, çözümü çok kolay tecrübeyle sabit. Utanacak birşey yok ;)

• bende gördüğüm bi rüya sonucu aynı senin gibi kaygılar yaşamaya başladım. zamanla geçti gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atılgan 3

bende gördüğüm bi rüya sonucu aynı senin gibi kaygılar yaşamaya başladım. zamanla geçti gitti
    başka bilgisi olan ya da bunu geçeirmiş olan yok mu yahu?
  • kendine saksı muamelesi yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

kendine saksı muamelesi yapma
    Okumadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenci Forvet

Okumadım

Alıntıları Göster
    Dostum bazı şeyleri düşünüp sorgulamak seni korkutmasın.Düşünüp en azından bir sonuca bağlarsan,fikirlerini olgunlaştırırsan kendini rahatlamış hissedersin.Herkesin hayattan keyif alamadığı zamanlar oluyor.Bazen hayatın ne kadar monoton,boş,anlamsız vs olduğunu düşündüğümüz zamanlar olur ama bazen de küçücük şeyler bağlar insanı hayata.Bu kadar çok acının,sıkıntının,haksızlığın olduğu bir dünyada sürekli hayattan zevk alabilmek ya gerçekten iyimser olabilen -ki takdir ediyorum- insanların başardığı ya da aptal gibi sorgulamadan yaşayan sıkıntı çekmemiş insanların harcıdır.O yüzden sorgulamaktan korkma,hayattan zevk almadığın zamanlarda da kendinde bir sorun olduğunu düşünme,kendini hasta olduğuna inandırmaya çalışma.

Not:Aynı yaştayım seninle

• quote:

Orijinalden alıntı: ucak62

Dostum bazı şeyleri düşünüp sorgulamak seni korkutmasın.Düşünüp en azından bir sonuca bağlarsan,fikirlerini olgunlaştırırsan kendini rahatlamış hissedersin.Herkesin hayattan keyif alamadığı zamanlar oluyor.Bazen hayatın ne kadar monoton,boş,anlamsız vs olduğunu düşündüğümüz zamanlar olur ama bazen de küçücük şeyler bağlar insanı hayata.Bu kadar çok acının,sıkıntının,haksızlığın olduğu bir dünyada sürekli hayattan zevk alabilmek ya gerçekten iyimser olabilen -ki takdir ediyorum- insanların başardığı ya da aptal gibi sorgulamadan yaşayan sıkıntı çekmemiş insanların harcıdır.O yüzden sorgulamaktan korkma,hayattan zevk almadığın zamanlarda da kendinde bir sorun olduğunu düşünme,kendini hasta olduğuna inandırmaya çalışma.

Alıntıları Göster
    C vitamini takviyesi yapabilirsinn doğal olarak

• Kardeşim bu aralar bende de bozukluk başladı gibi. Tek başıma bir yere çıkınca durduk yere panikliyorum, sersem hissetmeye başlıyorum kendimi. Baş dönmesi oluyor gibi. Arkadaşlarla iken veya ailem varken bir problem yok. Panik atak belirtileri benimki ama psikolojik olarak kendimi düzeltmeye çalışıyorum.

Senin hastalık da psikolojik olduğu aşikar. Tabii ki uzmanlara görün ama kendinde yenmeye çalış. Başka şeyler düşününce unutuyorsun rahatlıyorsun. Ama yalnız kalınca aklına birden bu hastalığın geliyor iyice kötü hissetmeye başlıyorsun. O yüzden dikkatini hep bir yerlere ver, başka şeyler düşün derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucak62

bu hasta olma hissi çok kötü bir şey dostum, gece başımı yastığa koyduğumda ya nefes alamıyorum ya kalbim çok hızlı çarpıyo ya midem bulanıyo çok sıkıldım artık bundan. geçen acile gittim doktor beni psikiyatriste yönlendirdi gitmedim. dediği şey ise gülümser bir ifadeyle "aşık mısın?"

• selam genç benim çok sevdiğim bir dostum da bu bozuklukla 5 senedir mücadele ediyor. lisede başlamıştı onun sorunları da. şu an da ilaç kullanmaya devam ediyor ama artık insan içine rahatça girebiliyor, eskiden toplu taşıma kullanamazdı şimdi otobüs, minibüse biniyor. eğer hayat çekilmez hale geldiyse hemen psikiyatriste git sana ilaç verecektir. bu başkalarının telkinleriyle geçecek bir sorun değil maalesef. arkadaşım insan içine girdiğinde daralıyordu onun için üniversiteye gidemedi şimdi ben son sınıfa geçtim o yeni başlayacak üniversiteye. aman diyim gençliğini harcama dikkatli adımlar at, devlet hastanelerinde nöroloji bölümünde de psikiyatristler var galiba onu araştır mutlaka psikiyatriste git, ilaç verirse kullan.

al arkadaşımın hikayesi:http://www.uludagsozluk.com/e/9143124/

not: arkadaşım diyerek kendimden bahsetmiyorum valla:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara

Bu mesaj silindi.
    psikiyatristen uzak dur. vereceği ilaçların sana faydadan çok zararı dokunur. eğer psikolojik destek almak istiyorsan psikoloğa gitmeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.