Şimdi Ara

18000-20000 arası otomatik araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    18000-20000 aralığında otomatik-triptronik vites temiz ne araba alabilirim?Bana arabadan anlayan arkadaşlarım Honda Jazz öneriyorlar.Ben opel corsa 1.3CDTI (hem de dizel) veya opel astra düşünüyordum.Aslında gönlümde asıl yatan golf veya polo ama onlar uçuk fiyatlarıyla sadece canımı sıkıyorlar.Paramın yettiği poloda da hiç sevmediğim kedi gözlü farlar var.O farlar şimdiki pololar gibi olsa şimdiyue alırdım....
    Kafam karıştı.206 ve 307 de bu aralıkta var ama peugeot çevremde hiç önerilmiyor.Skoda fabia da önerilen arabalardan...

• VW tiptronik de iyidir, mesela benim aracın 1999 ları dediğin fiyatlarda üstelik D sınıfı konforu ve gücü ile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

VW tiptronik de iyidir, mesela benim aracın 1999 ları dediğin fiyatlarda üstelik D sınıfı konforu ve gücü ile...
    Mitsubishi colt tavsiye ederim. Mercedes-mitsubishi ortak yapım. Donanımı yüksektir eksiği yok.
    Amt şanzıman hem trip. Hem de manual olarak kullanılabiliyor. Yakıt tüketimi otomatik olmasına rağmen düşüktür. Pişman olmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

Mitsubishi colt tavsiye ederim. Mercedes-mitsubishi ortak yapım. Donanımı yüksektir eksiği yok.
    Amt şanzıman hem trip. Hem de manual olarak kullanılabiliyor. Yakıt tüketimi otomatik olmasına rağmen düşüktür. Pişman olmazsın.

Alıntıları Göster
    Tasshelhoff tan alıntıdır. Colt hakkında bir kaç yazı.

colt hakkında yazdığım bir kaç yazıyı buraya kopyalıyorum eşitli bilgiler içermekteler. okursan colt hakkında kafanda soru işareti kalmayacaktır.

bira uzun oldu daha da koyacaktım ama bu kadarı yeterli kanımca.

yazılarımı iyice oku daha sonra hala kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.

ayrıca şiddetle 1.3 AMT öneririm. manuelden daha iyi. 6 ileri vitesli.

hayırlı günler.

yazı:1
    öncelikle colt japon arabası gibi dursada aslında melez bir araç.

yarı japon yarı alman malıdır.

japon üreticisi adı üstünde mitsubishi; alman üreticisi ise mercedes tir.

yollarda nadir görülen smart for forular var ya aslında onlar birer colt. yada coltlar birer smart for foru da denebilir. zira her iki aracında motor,şanjıman, elektronik aksam yürüyen aksamları aynıdır.

aynı fabrikada aynı üretim bandında arka arkaya üretilirler. bu arada colt hollanda da üretilmekte japonyada değil.

12 yıl paslanmazlık veren nadir japon markalı araçlardan biri.

dizel coltun motorunu açıp bakarsan "daimler chrysler" markasını göreceksin. yani dizel coltta kullnılan motor yüzdeyüz mercedes imalatı bir motor.

sınıfındaki en iyi teknik özelliklere sahip ve en kaliteli (mercedesten daha kaliteli bir marka yok doğal olarak) dizel ve benzinli motorlar mitsubishi coltta bulunmaktadır.

dizel motor yüzdeyüz mercedes imalatı iken benzinli motorlar ortak üretimdir.

dizel coltun standart donanımında; abs,ebd,2 airbag,otomatik klima,elektrik destekli hidrolik direksiyon,soğutmalı torpido gözü bulunmakta.

malesef dizel colt aksesuar olarak biraz fakir. ama motor kalitesi bence herşeye değer.

ayrıca yılda 10000 km den az yapıyorsan şiddetle benzinli 1.3 invite colt u tavsiye ederim. km de şehiriçi klima açık 20 ykr yakmakta. 45 litrelik deposu ile 600 km yi rahat rahat geçebiliyorsun. aradada baya fark var dizeli ile. bence benzinliyide düşün

hayırlı günler.

dizel motor 1.5 95 hp, benzinli motor 1.3 95 hp dir.

yazı:2

colt asla güvenlik konusunda çok zayıf bir araç değil.

belki 5 yıldızlı değil ama 2 yıldızlıda değil.

2 havayastıklı modeli ncaptan 4 yıldız almış bir araç colt.

benzinli versiyonda verilen standart 4 havayastığı ile daha fazla yıldız alacağını söylemek mantıksız olmaz.

yani vw polo kadar sağlam bir araç ncap testlerine göre

işte wv polonun çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mini/wolkswagenpolo2.asp

coltun kardeşi smart for four un çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mini/smart_forfour2005.asp

ve son olarak mitsubishi coltun çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mpv/mitsubishi_colt.asp

polo da 4 yıldız almıştır coltta 4 yıldız almıştır. objektif testlere göre gayet güvenli bir araç. 2 havayastıklı coltun 4 yıldız aldığını tekrar hatırlatırım

otomatik vites ise aslında otomatik vites olmadığı için kayma yapmakta. opel easytronik , ford asm veya toyota mmt gibi. baskı balatası var tork konvertörü yok.

yazı:3

mitsubishi colt mercedes-mitsubishi ortak üretimi olan bir araçtır. hollanda da nedcar tesislerinde üretilmektedir. mercedes smart for four ile aynı motor,şanjıman,yürür aksam,elektronik aksam,ve şasiyi kullanmaktadır. yüzde 60 tan fazlası mercedes parçasıdır yani.

şu an sıfır olarak 1.3 invite benzinli ve 1.5 d.id dizel inform seçenekleri sunulmakta. her iki motor içinde AMT kodlu tork konvertörü olmayan manuelinden daha az yakıt tüketen 6 ileri tiptronik şanjıman ile sunulmakta. 6 ileri 1 geri vitesi var yani.

1.3 invite benzinlinin nin standart donanımı:

4 airbag (sürücü yolcu ön ve sürücü yolcu yan hava yastıkları)

abs+ebd

otomatik klima

elektro-hidrolik hıza duyarlı direksiyon sistemi

elektrikli-ısıtmalı yan aynalar

yol bilgisayarı

hıza duyarlı silecekler (araba hızlandıkça daha hızlı çalışmaya başlıyorlar)

cd player+rds radyo+6 hoparlör

soğutmalı torpido gözü

5 adet bardaklık

yeri değiştirilebilen küllük(ben evde bırakıyorum)

hem sürücü hem yolcu tarafı tek dokunuşla açılabilen sıkışma güvenlikli ön camlar

aliminyum alaşım jantlar+bridgestone turanza lastikler (lastikçide 200 ytl tanesi)

çok geniş iç hacim.

yatabilen/çıkabilen/ön koltuklar gibi kayabilen arka koltuklar

öne yatabilen ön yolcu koltuğu( uzun bir şey taşımak gerekirse diye)

3 yıl teknik garanti

12 yıl paslanmazlık garantisi

sabancı güvencesinde ( temsa)

donanımları kabaca bunlar.

motoruna gelecek olursak;

1332 cc, üstten çift egzantrikli, değişken subap zamanlamalı( hondadaki vitec, mitsubishide mivec diye geçmekte)95 beygir güç,125 nm tork üreten mercedes-mitsubishi üretimi motoru var. kuvvetli ve ekonomik bir motor.

şehir içi klima açık yakıt tüketimi 20 ykr/97oktan/km, 7-7,5 litre/100km ye denk gelmekte.

45 litrelik deposuyla her seferinde 600 km yi geçiyorum şehir içi.

şehir dışı 800 km yi geçen arkadaşlar var. ben daha çıkamadım şehirdışına.

çok seri bir araç. içinde kaç kişi olduğuna bakmadan rahat rahat yokuş yukarı araba sollayabileceğin bir araç yani.

tavsiyem 6 ileri AMT şanjıman ile almanız. motor ile çok uyumlu bir şanjıman.

ncaptan 2 havayastıklı modeli 4 yıldız almış. bu değer vw polo ile aynı. sağlam bir araç yani 4 havayastıklı olanı belki 4.5 yıldız alabilirdi.

standart bilgiler bunlar . ek soru olursa sorabilirsiniz.

ben otomatiğini 26000 e bırakıyorlar diye duydum ama 2 hafta önce idi.

ben 2005 aralıkta aldım 17000 km oldu. hiç bir teknik arıza vb yaşamadım.

bakımları 15000 de bir.

400 usd karşılığı garantisi 5 yıla çıkartılabiliyor.

12 aydır colt kullnıyorum amortisörler yumuşak değil aksine yolu daha iyi tutması için sert yapılmış. o sitelerde geçen problem amortisörlerden ses gelmesi. benim aracımda da vardı ( her coltta da olmuyor) bunun için mitsubishi bir bülten yayınlamış sorunun nasıl çözüleceğine dair 12 saatlik bir amortisör uygulamasından sonra ses filan kalmıyor. ben aldığım ay yaptırtmıştım arabayı servise akşam bırakıyorsun sabah alıyorsun olay bundan ibaret. bir arıza değil zaten sadece ses çıkarıyor oda öyle büyük bir ses değil çukurlara girdikçe klik klik sesi gibi.

dediğim gibi bu sorunda düzeltildi yaklaşık 10 aydır böyle bir sorun yok coltlarda.

bakımları daha öncede yazdığım üzere 15000 km de bir yapılıyor. 15000 bakımı 180 ytl tuttu. parçaları diğerlerinden pahalı değildir. kalite açısından türkiyede bilinmesede en az bir toyota kadar kaliteli bir firmadır mitsubishi. yarı yarıya japon devletine ait bir firma.

colt bu 3 araç içerisinde en kuvvetli en atak olanı. motor güçlerine bakarsan diğerleri 80 küsür beygirken colt neredeyse 100 beygirlik bir araç. bu farkıda hissediyorsun. hiç bir şekilde hızlanma,yokuşta bayılma,problmi yok. gayet seri ve kuvvetlibir araç.

yakıt tüketiminide yukarıda yazdım.

yazı: 4

colt 2005 yılında piyasaya çıkan bir araç.

hollanda da eski volvo fabrikalarında mersedes işbirliği ile smart for four ile birlikte üretilmekte idi. daha sonrafor fourun üretimi durduruldu. aynı fabrikada colt üretilmeye devam ediyor.

yüzde 60 a yakın mersedes parçası kullanmakta.aracın radyatöründen egzosuna kadar her yerinde smart logosu var zaten. motor kelepçelerinde bile mersedes yıldızı bulunmakta.

çıktığı yıl bild dergisiden altın dreksiyonaldı. hollandada da en uygun ölçülere sahip araç seçildi.

şanjımanı getrag marka 6 ileri AMT şanjıman. teknil bilgisi olan arkadaşlar GETRAG markasını tanıyacaktır. bilmeyenler için ise ferrarilerin de şanjımanlarını bu firma yapmaktadır dsem yeterli referans olacaktır kanımca.

şanjımana tiptronik de denebilir ama sadece sürüş stili tiptronik gibi. yoksa teknik olarak alakası yok. zira tiptronik wv nin patentli markası . ister vitesleri sen değiştir ister A moduna al araç kendisi değiştirsin. en önemli artısı 6 vitesli olması. çoğu otomatik araç hala 4 ileri den ileri gidememekte. şanjımanı güncellenebilme özelliğine sahip. siz gelimi 2006 dan buyana 3 kez yazılım güncellemesi yapılarak daha da mükemelleştirildi fabrika tarafında. ilk aldığımda A modunda araç vites değiştirirken rahatsız edici şekilde sarsmaktaydı. şimdi ise o sarsıntıdan eser yok.

tamamı aliminyumdan üstten çift egzantrikli değişken subap zamanlamı ( hondada ki vtec sisteminin mitsubishi deki versiyonu mitsubishideki adı mivec) 95 beygir 125 nm tork üreten çok güzel bir motoru var.

bu motorun bir çok özelliği var. mesela; colt ,honda jazz dan sonra 1.4-1.6 hacminde en az yakıt tüketen 2. otomatik vitesli araç. bunu çoğu kişi bilmez ama teknik değerlerbunu doğrulamakta. ( honda jazz 7.2/100km şehiriçi, mitsubishi colt 7.3l/100km şehiriçi)

ben istanbulda 45 litrelik deposu ile şehir içi klima açık olarak 600 km gidebilmekteyim. gerçek tüketimi de bu bağlamda 7,5 litre100 km şehir içi demek ki bu kuvette otomatik vitesli bir araç için harika bir değer kanımca. örnek vermek gerekirse gene 1.4 otomatik vitesli wv polo şehir içi tüketimi 10 litrenin üzerinde sitesinden kontrol edebilirsin.

motorun bir diğer özelliği drive by wire sistemine sahip olması. yani gaz teli olmayan gaz sistemi. bu sayede gaz teli kopması vb gibi bir durum yok.

motorun bir diğer özelliği triger kayışının çelik zincir olması. triger kayışının değişmesi gerekmiyor. diğer çoğu araç ortalama 100.000 km de triger ayışı değişir.

donanımlarıı saymışsın ben bir daha sıralayayım.

öncelikle 4 havayastığı abs, ebd 5 adet 3 noktalı emniyet kemeri ve 5 adet kafalık, kapı içi çelik barlar güvenlik ekipmanları olarak sayılabilir. colt
    n capten 4 yıldız almıştır yanlız testi ayrıntılı incelerseniz 4 yıldız alan versiyonu 2 havayastıklı inform versiyondur. çarpışma resimlerine bakacak olursanz yolcu kabinini stabil olduğunu görürsünüz. burnunun kısa olmsı bir güvenlik açığı değil asla.

konforel ekipmanları ise; otomatik klima, alaşım 15 jantlar, 195 50 r15 H sınıfı bridgestone turanza lastikler (lastik önemli çünkü bu sınıftaki diğer çoğu model gibi standart binek lastikleri değil H sınıfı adedi 200 ytl civarı bir lastiği standart sunmakta yalan olmasın 2007 deki lastikleri görmedim bende turanzalar vardı.)

diğer aksesuarları; yol bilgisayarı soğutmalı torpido gözü, ısıtmalı elektrikli yan aynalar,hıza duyarlı silecekler, hıza duyarlı elektrik destekli ( eps) hidrolik direksiyon, 6 hoparlörlü cd player, yatabilen /çıkabilen/"ön koltuklar" gibi öne arkaya kayabilen arka koltuklar,sıkışma önleyicili elektrikli ön camlar,12 yıl paslanmazlık, isteğe göre ortalama 300 usd karşılığı 5 yıla sınırsız km ye çıkartılabilen 3 yıl 100000 km teknik garanti.

bir diğer artısı ise; honda jazz ile aynı iç hacme sahip olması. şöyle bir örnek vereyim.içi o kadar geniş ki benim boyum 1.80 ön koltuk bana göre ayarlı iken arka koltuğa oturduğumda ön koltuk ile dizim arasında bi 10 cm kadar boşluk kalmakta. arabaya bindiysen görmüşsündür zaten. dışardan tahmin edilemeyecek bir ic hacme sahip. bagajı ufak denmekte. ama aksesuarlar olarak saydığım modüler koltuk yapısı sayesinde içerdeki kişi sayısına göre kullanmadığın koltukları bir kaç basit hareketle katlayarak 1 dakikadan az sürede kocaman bir bagaja kavuşabilirsin. coltla istersen çamaşır makinesi gibi hacimli eşyaları rahatlıkla taşıyabilirsin.

bir kaç değişik özeliğini sayayım. bir çok şeye sürücü karar verebiliyor . örnek; alarmı kapattıktan sonra farların kaç sn yansın; arka silecek fasılası kaç saniye olsun, ön cama veya arka cama su sıktığında silecekler çalışsınmı çalışmasınmı, pratik sinyal verdiğinde sinyal lambası kaç kez yansız sönsün vb gibi özellikler serviste sürücünün isteğin göre kolayca değiştirilebilmekte. kapıları açtın mesela 10 saniye içinde gelip kapıyı açmazsan tekrar kendisi kilitliyor.

herşeyden önemlisi aracı bir kere sürmeni isterim. gerçekten çok seri ve hızlı bir araç.

aracın 2 eli türkiyede mitsubishini genel tanınmamazlığı sebebi ile pek iyi değil denebilir. ben 2006 de 1.3 invite amt yi 24000 e aldım şu an 2. el ilanlarında 19 ila 20 arası görünmekte.

aracım 35000 km de daha en ufak bir problem yaşamadım.

• quote:

Tasshelhoff tan alıntıdır. Colt hakkında bir kaç yazı.

colt hakkında yazdığım bir kaç yazıyı buraya kopyalıyorum eşitli bilgiler içermekteler. okursan colt hakkında kafanda soru işareti kalmayacaktır.

bira uzun oldu daha da koyacaktım ama bu kadarı yeterli kanımca.

yazılarımı iyice oku daha sonra hala kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.

ayrıca şiddetle 1.3 AMT öneririm. manuelden daha iyi. 6 ileri vitesli.

hayırlı günler.

yazı:1
    öncelikle colt japon arabası gibi dursada aslında melez bir araç.

yarı japon yarı alman malıdır.

japon üreticisi adı üstünde mitsubishi; alman üreticisi ise mercedes tir.

yollarda nadir görülen smart for forular var ya aslında onlar birer colt. yada coltlar birer smart for foru da denebilir. zira her iki aracında motor,şanjıman, elektronik aksam yürüyen aksamları aynıdır.

aynı fabrikada aynı üretim bandında arka arkaya üretilirler. bu arada colt hollanda da üretilmekte japonyada değil.

12 yıl paslanmazlık veren nadir japon markalı araçlardan biri.

dizel coltun motorunu açıp bakarsan "daimler chrysler" markasını göreceksin. yani dizel coltta kullnılan motor yüzdeyüz mercedes imalatı bir motor.

sınıfındaki en iyi teknik özelliklere sahip ve en kaliteli (mercedesten daha kaliteli bir marka yok doğal olarak) dizel ve benzinli motorlar mitsubishi coltta bulunmaktadır.

dizel motor yüzdeyüz mercedes imalatı iken benzinli motorlar ortak üretimdir.

dizel coltun standart donanımında; abs,ebd,2 airbag,otomatik klima,elektrik destekli hidrolik direksiyon,soğutmalı torpido gözü bulunmakta.

malesef dizel colt aksesuar olarak biraz fakir. ama motor kalitesi bence herşeye değer.

ayrıca yılda 10000 km den az yapıyorsan şiddetle benzinli 1.3 invite colt u tavsiye ederim. km de şehiriçi klima açık 20 ykr yakmakta. 45 litrelik deposu ile 600 km yi rahat rahat geçebiliyorsun. aradada baya fark var dizeli ile. bence benzinliyide düşün

hayırlı günler.

dizel motor 1.5 95 hp, benzinli motor 1.3 95 hp dir.

yazı:2

colt asla güvenlik konusunda çok zayıf bir araç değil.

belki 5 yıldızlı değil ama 2 yıldızlıda değil.

2 havayastıklı modeli ncaptan 4 yıldız almış bir araç colt.

benzinli versiyonda verilen standart 4 havayastığı ile daha fazla yıldız alacağını söylemek mantıksız olmaz.

yani vw polo kadar sağlam bir araç ncap testlerine göre

işte wv polonun çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mini/wolkswagenpolo2.asp

coltun kardeşi smart for four un çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mini/smart_forfour2005.asp

ve son olarak mitsubishi coltun çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mpv/mitsubishi_colt.asp

polo da 4 yıldız almıştır coltta 4 yıldız almıştır. objektif testlere göre gayet güvenli bir araç. 2 havayastıklı coltun 4 yıldız aldığını tekrar hatırlatırım

otomatik vites ise aslında otomatik vites olmadığı için kayma yapmakta. opel easytronik , ford asm veya toyota mmt gibi. baskı balatası var tork konvertörü yok.

yazı:3

mitsubishi colt mercedes-mitsubishi ortak üretimi olan bir araçtır. hollanda da nedcar tesislerinde üretilmektedir. mercedes smart for four ile aynı motor,şanjıman,yürür aksam,elektronik aksam,ve şasiyi kullanmaktadır. yüzde 60 tan fazlası mercedes parçasıdır yani.

şu an sıfır olarak 1.3 invite benzinli ve 1.5 d.id dizel inform seçenekleri sunulmakta. her iki motor içinde AMT kodlu tork konvertörü olmayan manuelinden daha az yakıt tüketen 6 ileri tiptronik şanjıman ile sunulmakta. 6 ileri 1 geri vitesi var yani.

1.3 invite benzinlinin nin standart donanımı:

4 airbag (sürücü yolcu ön ve sürücü yolcu yan hava yastıkları)

abs+ebd

otomatik klima

elektro-hidrolik hıza duyarlı direksiyon sistemi

elektrikli-ısıtmalı yan aynalar

yol bilgisayarı

hıza duyarlı silecekler (araba hızlandıkça daha hızlı çalışmaya başlıyorlar)

cd player+rds radyo+6 hoparlör

soğutmalı torpido gözü

5 adet bardaklık

yeri değiştirilebilen küllük(ben evde bırakıyorum)

hem sürücü hem yolcu tarafı tek dokunuşla açılabilen sıkışma güvenlikli ön camlar

aliminyum alaşım jantlar+bridgestone turanza lastikler (lastikçide 200 ytl tanesi)

çok geniş iç hacim.

yatabilen/çıkabilen/ön koltuklar gibi kayabilen arka koltuklar

öne yatabilen ön yolcu koltuğu( uzun bir şey taşımak gerekirse diye)

3 yıl teknik garanti

12 yıl paslanmazlık garantisi

sabancı güvencesinde ( temsa)

donanımları kabaca bunlar.

1332 cc, üstten çift egzantrikli, değişken subap zamanlamalı( hondadaki vitec, mitsubishide mivec diye geçmekte)95 beygir güç,125 nm tork üreten mercedes-mitsubishi üretimi motoru var. kuvvetli ve ekonomik bir motor.

şehir içi klima açık yakıt tüketimi 20 ykr/97oktan/km, 7-7,5 litre/100km ye denk gelmekte.

45 litrelik deposuyla her seferinde 600 km yi geçiyorum şehir içi.

şehir dışı 800 km yi geçen arkadaşlar var. ben daha çıkamadım şehirdışına.

çok seri bir araç. içinde kaç kişi olduğuna bakmadan rahat rahat yokuş yukarı araba sollayabileceğin bir araç yani.

tavsiyem 6 ileri AMT şanjıman ile almanız. motor ile çok uyumlu bir şanjıman.

ncaptan 2 havayastıklı modeli 4 yıldız almış. bu değer vw polo ile aynı. sağlam bir araç yani 4 havayastıklı olanı belki 4.5 yıldız alabilirdi.

standart bilgiler bunlar . ek soru olursa sorabilirsiniz.

ben otomatiğini 26000 e bırakıyorlar diye duydum ama 2 hafta önce idi.

ben 2005 aralıkta aldım 17000 km oldu. hiç bir teknik arıza vb yaşamadım.

bakımları 15000 de bir.

400 usd karşılığı garantisi 5 yıla çıkartılabiliyor.

12 aydır colt kullnıyorum amortisörler yumuşak değil aksine yolu daha iyi tutması için sert yapılmış. o sitelerde geçen problem amortisörlerden ses gelmesi. benim aracımda da vardı ( her coltta da olmuyor) bunun için mitsubishi bir bülten yayınlamış sorunun nasıl çözüleceğine dair 12 saatlik bir amortisör uygulamasından sonra ses filan kalmıyor. ben aldığım ay yaptırtmıştım arabayı servise akşam bırakıyorsun sabah alıyorsun olay bundan ibaret. bir arıza değil zaten sadece ses çıkarıyor oda öyle büyük bir ses değil çukurlara girdikçe klik klik sesi gibi.

dediğim gibi bu sorunda düzeltildi yaklaşık 10 aydır böyle bir sorun yok coltlarda.

bakımları daha öncede yazdığım üzere 15000 km de bir yapılıyor. 15000 bakımı 180 ytl tuttu. parçaları diğerlerinden pahalı değildir. kalite açısından türkiyede bilinmesede en az bir toyota kadar kaliteli bir firmadır mitsubishi. yarı yarıya japon devletine ait bir firma.

colt bu 3 araç içerisinde en kuvvetli en atak olanı. motor güçlerine bakarsan diğerleri 80 küsür beygirken colt neredeyse 100 beygirlik bir araç. bu farkıda hissediyorsun. hiç bir şekilde hızlanma,yokuşta bayılma,problmi yok. gayet seri ve kuvvetlibir araç.

yakıt tüketiminide yukarıda yazdım.

yazı: 4

colt 2005 yılında piyasaya çıkan bir araç.

hollanda da eski volvo fabrikalarında mersedes işbirliği ile smart for four ile birlikte üretilmekte idi. daha sonrafor fourun üretimi durduruldu. aynı fabrikada colt üretilmeye devam ediyor.

yüzde 60 a yakın mersedes parçası kullanmakta.aracın radyatöründen egzosuna kadar her yerinde smart logosu var zaten. motor kelepçelerinde bile mersedes yıldızı bulunmakta.

çıktığı yıl bild dergisiden altın dreksiyonaldı. hollandada da en uygun ölçülere sahip araç seçildi.

şanjımanı getrag marka 6 ileri AMT şanjıman. teknil bilgisi olan arkadaşlar GETRAG markasını tanıyacaktır. bilmeyenler için ise ferrarilerin de şanjımanlarını bu firma yapmaktadır dsem yeterli referans olacaktır kanımca.

şanjımana tiptronik de denebilir ama sadece sürüş stili tiptronik gibi. yoksa teknik olarak alakası yok. zira tiptronik wv nin patentli markası . ister vitesleri sen değiştir ister A moduna al araç kendisi değiştirsin. en önemli artısı 6 vitesli olması. çoğu otomatik araç hala 4 ileri den ileri gidememekte. şanjımanı güncellenebilme özelliğine sahip. siz gelimi 2006 dan buyana 3 kez yazılım güncellemesi yapılarak daha da mükemelleştirildi fabrika tarafında. ilk aldığımda A modunda araç vites değiştirirken rahatsız edici şekilde sarsmaktaydı. şimdi ise o sarsıntıdan eser yok.

tamamı aliminyumdan üstten çift egzantrikli değişken subap zamanlamı ( hondada ki vtec sisteminin mitsubishi deki versiyonu mitsubishideki adı mivec) 95 beygir 125 nm tork üreten çok güzel bir motoru var.

bu motorun bir çok özelliği var. mesela; colt ,honda jazz dan sonra 1.4-1.6 hacminde en az yakıt tüketen 2. otomatik vitesli araç. bunu çoğu kişi bilmez ama teknik değerlerbunu doğrulamakta. ( honda jazz 7.2/100km şehiriçi, mitsubishi colt 7.3l/100km şehiriçi)

ben istanbulda 45 litrelik deposu ile şehir içi klima açık olarak 600 km gidebilmekteyim. gerçek tüketimi de bu bağlamda 7,5 litre100 km şehir içi demek ki bu kuvette otomatik vitesli bir araç için harika bir değer kanımca. örnek vermek gerekirse gene 1.4 otomatik vitesli wv polo şehir içi tüketimi 10 litrenin üzerinde sitesinden kontrol edebilirsin.

motorun bir diğer özelliği drive by wire sistemine sahip olması. yani gaz teli olmayan gaz sistemi. bu sayede gaz teli kopması vb gibi bir durum yok.

motorun bir diğer özelliği triger kayışının çelik zincir olması. triger kayışının değişmesi gerekmiyor. diğer çoğu araç ortalama 100.000 km de triger ayışı değişir.

donanımlarıı saymışsın ben bir daha sıralayayım.

öncelikle 4 havayastığı abs, ebd 5 adet 3 noktalı emniyet kemeri ve 5 adet kafalık, kapı içi çelik barlar güvenlik ekipmanları olarak sayılabilir. colt
    n capten 4 yıldız almıştır yanlız testi ayrıntılı incelerseniz 4 yıldız alan versiyonu 2 havayastıklı inform versiyondur. çarpışma resimlerine bakacak olursanz yolcu kabinini stabil olduğunu görürsünüz. burnunun kısa olmsı bir güvenlik açığı değil asla.

konforel ekipmanları ise; otomatik klima, alaşım 15 jantlar, 195 50 r15 H sınıfı bridgestone turanza lastikler (lastik önemli çünkü bu sınıftaki diğer çoğu model gibi standart binek lastikleri değil H sınıfı adedi 200 ytl civarı bir lastiği standart sunmakta yalan olmasın 2007 deki lastikleri görmedim bende turanzalar vardı.)

diğer aksesuarları; yol bilgisayarı soğutmalı torpido gözü, ısıtmalı elektrikli yan aynalar,hıza duyarlı silecekler, hıza duyarlı elektrik destekli ( eps) hidrolik direksiyon, 6 hoparlörlü cd player, yatabilen /çıkabilen/"ön koltuklar" gibi öne arkaya kayabilen arka koltuklar,sıkışma önleyicili elektrikli ön camlar,12 yıl paslanmazlık, isteğe göre ortalama 300 usd karşılığı 5 yıla sınırsız km ye çıkartılabilen 3 yıl 100000 km teknik garanti.

bir diğer artısı ise; honda jazz ile aynı iç hacme sahip olması. şöyle bir örnek vereyim.içi o kadar geniş ki benim boyum 1.80 ön koltuk bana göre ayarlı iken arka koltuğa oturduğumda ön koltuk ile dizim arasında bi 10 cm kadar boşluk kalmakta. arabaya bindiysen görmüşsündür zaten. dışardan tahmin edilemeyecek bir ic hacme sahip. bagajı ufak denmekte. ama aksesuarlar olarak saydığım modüler koltuk yapısı sayesinde içerdeki kişi sayısına göre kullanmadığın koltukları bir kaç basit hareketle katlayarak 1 dakikadan az sürede kocaman bir bagaja kavuşabilirsin. coltla istersen çamaşır makinesi gibi hacimli eşyaları rahatlıkla taşıyabilirsin.

bir kaç değişik özeliğini sayayım. bir çok şeye sürücü karar verebiliyor . örnek; alarmı kapattıktan sonra farların kaç sn yansın; arka silecek fasılası kaç saniye olsun, ön cama veya arka cama su sıktığında silecekler çalışsınmı çalışmasınmı, pratik sinyal verdiğinde sinyal lambası kaç kez yansız sönsün vb gibi özellikler serviste sürücünün isteğin göre kolayca değiştirilebilmekte. kapıları açtın mesela 10 saniye içinde gelip kapıyı açmazsan tekrar kendisi kilitliyor.

herşeyden önemlisi aracı bir kere sürmeni isterim. gerçekten çok seri ve hızlı bir araç.

aracın 2 eli türkiyede mitsubishini genel tanınmamazlığı sebebi ile pek iyi değil denebilir. ben 2006 de 1.3 invite amt yi 24000 e aldım şu an 2. el ilanlarında 19 ila 20 arası görünmekte.

aracım 35000 km de daha en ufak bir problem yaşamadım.

Alıntıları Göster
    benim br şey dememe gerek kalmamış :)

teşekkürler only-e30 arkadaşım.

bende bir kaç resim koyayım colt hakkında.

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

benim br şey dememe gerek kalmamış :)

teşekkürler only-e30 arkadaşım.

bende bir kaç resim koyayım colt hakkında.

Alıntıları Göster
    yorumlar için teşekkürler...

1999 passat dediğiniz gibi konfor yönünden çok iyi bir araç ama ben mümkünse 2004'den eski bir araba almayayım dedim.okuduğum genel yorumlar ve bana verilen fikirler bu yönde
    Colt hiç düşünmemiştim dediğiniz gibi TÜRKİYE'de fazla bilinen bir otomobil değil mitsubishi.Bir de onu araştırmaya başlarsam tam sapıtacam...
    Colt'a yakın olan honda jazzı düşünmüştüm aslında.Fabia hakkında görüş de alabili miyim?

Bir de bana yılbaşından sonra araba al diyorlar iki ay daha beklemeli miyim?Ne kadar fark eder???

• quote:

Orijinalden alıntı: balbasaur

yorumlar için teşekkürler...

1999 passat dediğiniz gibi konfor yönünden çok iyi bir araç ama ben mümkünse 2004'den eski bir araba almayayım dedim.okuduğum genel yorumlar ve bana verilen fikirler bu yönde
    Colt hiç düşünmemiştim dediğiniz gibi TÜRKİYE'de fazla bilinen bir otomobil değil mitsubishi.Bir de onu araştırmaya başlarsam tam sapıtacam...
    Colt'a yakın olan honda jazzı düşünmüştüm aslında.Fabia hakkında görüş de alabili miyim?

Bir de bana yılbaşından sonra araba al diyorlar iki ay daha beklemeli miyim?Ne kadar fark eder???

Alıntıları Göster
    Boşuna 2 ay bekleme bence. Araç piyasası eskisi gibi değil belli dönemlerde düşüp-çıksın
    Skoda fabia güzel araçtır vw polo ile aynı platform ve aynı motora sahiptir.Otomatik istediğine göre sana uymaz biraz fazla yakıt tüketir.
    Honda jazz veya Colt diyorum ben. Benim tercihim düşük kmleri ve uygun fiyatları yüzünden Colt olurdu. Boş zamanın olunca bir bayiye gidip incele neden coltta ısrar ettiğimi anlarsın...

• quote:

Boşuna 2 ay bekleme bence. Araç piyasası eskisi gibi değil belli dönemlerde düşüp-çıksın
    Skoda fabia güzel araçtır vw polo ile aynı platform ve aynı motora sahiptir.Otomatik istediğine göre sana uymaz biraz fazla yakıt tüketir.
    Honda jazz veya Colt diyorum ben. Benim tercihim düşük kmleri ve uygun fiyatları yüzünden Colt olurdu. Boş zamanın olunca bir bayiye gidip incele neden coltta ısrar ettiğimi anlarsın...

Alıntıları Göster
    Çok sağolun yorumlarınız için. Jazz düşünüyordum şimdi bir de colt araştırması yapacağım.Pek bilinen bir araç olmaması beni düşündürüyor.Servis yedek parça sorunu yaşar mıyım diye?Sonuçta Honda yıllardır var.

quote:

Orjinalden alıntı: only-e30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balbasaur -- 8 Kasım 2007; 16:53:10 >

• quote:

Çok sağolun yorumlarınız için. Jazz düşünüyordum şimdi bir de colt araştırması yapacağım.Pek bilinen bir araç olmaması beni düşündürüyor.Servis yedek parça sorunu yaşar mıyım diye?Sonuçta Honda yıllardır var.

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: balbasaur

quote:

ne diyeyim sizde haklısınız.

reklamı yapılmayınca mitsubishi geçen yıl kurulmuş bir marka gibi algılanıyor.

tarihsel açıdan bakarsak mitsubishi; honda(1948) ve toyotadan(1937) çok daha önce kurulan bir şirkettir.

1870!! yılında kurulmuştur.

japon devletinin resmi şirketi idi son zamanlara dek . japonyanın ilk otomobilini üretmiştir ( 1917 yılı Model A)

137 yıllık bir geçmişi var.

ha türkiyede olayı incelersek mitsubishi aynı toyota gibi TEMSA (Yani Sabancı holding) güvencesindedir.

1984 ten bu yana türkiyede araçları satılmaktadır.
    www.temsa.com.tr sitesinden yetkili satıcılar-servisler bölümünü inceleyin.

şayet sizin ilinizde yetkili servis varsa yedek parça sıkıntısı; opel,ford,toyota,honda vb. sahipleri ne kadar sıkıntı çekiyorsa o kadar olur

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Kasım 2007; 20:11:11 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: balbasaur

quote:

ne diyeyim sizde haklısınız.

reklamı yapılmayınca mitsubishi geçen yıl kurulmuş bir marka gibi algılanıyor.

tarihsel açıdan bakarsak mitsubishi; honda(1948) ve toyotadan(1937) çok daha önce kurulan bir şirkettir.

1870!! yılında kurulmuştur.

japon devletinin resmi şirketi idi son zamanlara dek . japonyanın ilk otomobilini üretmiştir ( 1917 yılı Model A)

137 yıllık bir geçmişi var.

ha türkiyede olayı incelersek mitsubishi aynı toyota gibi TEMSA (Yani Sabancı holding) güvencesindedir.

1984 ten bu yana türkiyede araçları satılmaktadır.
    www.temsa.com.tr sitesinden yetkili satıcılar-servisler bölümünü inceleyin.

şayet sizin ilinizde yetkili servis varsa yedek parça sıkıntısı; opel,ford,toyota,honda vb. sahipleri ne kadar sıkıntı çekiyorsa o kadar olur

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    tasshelhoff selam colt ve jazz araştırıyorum ama bu forumda bu iki aracında içeri çok ses verdiği yazıyor.Bu doğru mudur?Bu konuda biraz hassasımdır da...Yoksa çok iyi hızlanması varmış çok süratliymiş ikinci planda

• quote:

tasshelhoff selam colt ve jazz araştırıyorum ama bu forumda bu iki aracında içeri çok ses verdiği yazıyor.Bu doğru mudur?Bu konuda biraz hassasımdır da...Yoksa çok iyi hızlanması varmış çok süratliymiş ikinci planda

Alıntıları Göster
    ses düzeyi gibi öznel bir şeyi yazarak anlatamayız ki.

bunu anlamak için en iyi yol ;

bir mitsubishi bayyine git ve test et sonrada honda bayiine git test et.

nasıl olsa alman gerekmiyor.

gürültü seviyelerini anlarsın sana göre yüksekmi alçakmı sen karar verebilirsin ancak.

ben şahsen rahatsız olmuyorum.

ayrıca B segmentinde sessiz araç belki bir mersedes A Serisidir.

araçlar ufak olunca motor ister istemez yolcu kabinine yakın oluyor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Kasım 2007; 22:47:48 >

• quote:

ses düzeyi gibi öznel bir şeyi yazarak anlatamayız ki.

bunu anlamak için en iyi yol ;

bir mitsubishi bayyine git ve test et sonrada honda bayiine git test et.

nasıl olsa alman gerekmiyor.

gürültü seviyelerini anlarsın sana göre yüksekmi alçakmı sen karar verebilirsin ancak.

ben şahsen rahatsız olmuyorum.

ayrıca B segmentinde sessiz araç belki bir mersedes A Serisidir.

araçlar ufak olunca motor ister istemez yolcu kabinine yakın oluyor.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    ha şöyle bir kıyaslama yapabilirsin.

aşağıda wv golfün test verileri var desibel değerleri verilmiş.

http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=350

burada da coltun desibel değerleri var

http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=169

kısaca özetlersek; test verilerine göre golf 100 km de 63 db ses çıkartırken colt 100 km de 67 db ses çıkartıyormuş.

bu 4 db fark ne derece bir farktır tam bilemiyorum ama çok fark yok gibi görünüyor.

tabi ses uzmanı değilim belkide büyük bir farktır dedim ya senin sürmen lazım

yani test verilerine göre sayısal olarak neredeyse golf kadar sessiz bir araç colt

hayırlı gnler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Kasım 2007; 22:54:40 >

• quote:

ha şöyle bir kıyaslama yapabilirsin.

aşağıda wv golfün test verileri var desibel değerleri verilmiş.

http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=350

burada da coltun desibel değerleri var

http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=169

kısaca özetlersek; test verilerine göre golf 100 km de 63 db ses çıkartırken colt 100 km de 67 db ses çıkartıyormuş.

bu 4 db fark ne derece bir farktır tam bilemiyorum ama çok fark yok gibi görünüyor.

tabi ses uzmanı değilim belkide büyük bir farktır dedim ya senin sürmen lazım

yani test verilerine göre sayısal olarak neredeyse golf kadar sessiz bir araç colt

hayırlı gnler

Alıntıları Göster
    tasshelhoff

o desibel ölçümleri biraz tuhaftır.
    tıpkı deprem şiddeti gibi

yani 8.0 ile 8.5 arasında hemen hemen 2 kat fark vardır.

desibelde öyledir.
    75 desibel araç içinde kafa patlatır mesela

bunu colt kötüdür mahiyetinde söylemiyorum.

bu arada jazz ı tavsiye ederdim.
    4-5 ay kadar önce almaya niyetlendiğim bir araçtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C8FEE75E

tasshelhoff

o desibel ölçümleri biraz tuhaftır.
    tıpkı deprem şiddeti gibi

yani 8.0 ile 8.5 arasında hemen hemen 2 kat fark vardır.

desibelde öyledir.
    75 desibel araç içinde kafa patlatır mesela

bunu colt kötüdür mahiyetinde söylemiyorum.

bu arada jazz ı tavsiye ederdim.
    4-5 ay kadar önce almaya niyetlendiğim bir araçtır.

Alıntıları Göster
    dediğim gibi sayısal olrak yorum yaptım.

db nedir ne değildir tam bilmiyorum.

yani 63 ile 67 arası ne kadar bir farktır bilmiyorum.

sayısal olarak yakın geldi sadece.

hayırlı günler.

• quote:

dediğim gibi sayısal olrak yorum yaptım.

db nedir ne değildir tam bilmiyorum.

yani 63 ile 67 arası ne kadar bir farktır bilmiyorum.

sayısal olarak yakın geldi sadece.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    1.3 motorla 210 yapmak mitsubisi colt ile çok kolay :))

slogan gibi oldu ama örnek video aşağıda.
    ghost arkadaşımızın ulaştığı değerdir. arabası 1.3 amt colt

http://www.youtube.com/watch?v=HlPEN5nTKzM

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Kasım 2007; 13:19:29 >

• quote:

1.3 motorla 210 yapmak mitsubisi colt ile çok kolay :))

slogan gibi oldu ama örnek video aşağıda.
    ghost arkadaşımızın ulaştığı değerdir. arabası 1.3 amt colt

http://www.youtube.com/watch?v=HlPEN5nTKzM

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    sesli video mudur?Ben işyerinde anlayamıyorum.Acaba içeri ne ses veriyo ona bakardım :)
    Bu arada ankarada 21'e honda jazz sport ve 20.500'e dizel otomatik corsa buldum onlar nasıldır?

• quote:

sesli video mudur?Ben işyerinde anlayamıyorum.Acaba içeri ne ses veriyo ona bakardım :)
    Bu arada ankarada 21'e honda jazz sport ve 20.500'e dizel otomatik corsa buldum onlar nasıldır?

Alıntıları Göster
    jazz sportta 2 havayastığı vardır. jantlarda alaşım değildir.

bunlar sorun değil diyorsan iyi araba

ama gürültü açısından B segmenti tüm araçlar neredeyse aynı.

gürültüye odaklanma hiç bir arabayı beğenmezsin.

video sesli bu arada

20500 e bulduğun dizel otomatik corsa kaç km de? aksesuarlrı ne bunlarada bakmak lazım.

fiyat çok iyi görünüyor ama km si çok mu yüksek acaba?

kaç model bir de

• quote:

jazz sportta 2 havayastığı vardır. jantlarda alaşım değildir.

bunlar sorun değil diyorsan iyi araba

ama gürültü açısından B segmenti tüm araçlar neredeyse aynı.

gürültüye odaklanma hiç bir arabayı beğenmezsin.

video sesli bu arada

20500 e bulduğun dizel otomatik corsa kaç km de? aksesuarlrı ne bunlarada bakmak lazım.

fiyat çok iyi görünüyor ama km si çok mu yüksek acaba?

kaç model bir de

Alıntıları Göster
    jazz elite olmalı o zaman sport biraaz hafif kalıyor gibi.
    Opel corsa 2006 model 35.000'de iki parçada boya var diyo

• quote:

jazz elite olmalı o zaman sport biraaz hafif kalıyor gibi.
    Opel corsa 2006 model 35.000'de iki parçada boya var diyo

Alıntıları Göster
    dizel corsa o fiyataysa boş ver coltu git hemen al derim.

coltu severim ama akıl var mantık var. dizel otomatik 20.500 ise hemen al.

ama fiyat bana şüpheli geldi. çok acilse belki.
    arabam comdan sende bakabilirsin.

en ucuzu 23000 civarı

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/search.aspx?aracTipId=1&markaId=22&modelGrupIds=241&modelIds=2188&ilkModel=2006&sonModel=2006&vitesId=3&yakitId=2

hayırlı günler.

• quote:

dizel corsa o fiyataysa boş ver coltu git hemen al derim.

coltu severim ama akıl var mantık var. dizel otomatik 20.500 ise hemen al.

ama fiyat bana şüpheli geldi. çok acilse belki.
    arabam comdan sende bakabilirsin.

en ucuzu 23000 civarı

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/search.aspx?aracTipId=1&markaId=22&modelGrupIds=241&modelIds=2188&ilkModel=2006&sonModel=2006&vitesId=3&yakitId=2

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=1198376

araba burda...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.