Şimdi Ara

1991 Opel Calibra 2.0 Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fiyatları oldukça uygun ve içi dışı güzel arabalar. Sizce 15-20bin TL'ye alınabilir mi?

Edit: Aynı fiyat aralığında benzer başka araç alternatifi var mı?

Edit2: VW Bora 1.9 TDi Comfortline'lar nasıl sizce bu fiyatlarda? 2004 olanlarından bahsediyorum. Hani opsiyonel olarak 6 ileri şanzıman seçeneğiyle çıkanlar. Bence Calibra'lardan daha tercih edilesi. O kadar lüks bir duruşu yok ama karizması var. Gidişiyle, sürüş keyfiyle, yakıt tüketimi ve donanımıyla üzmez diyorlar VW sahibi dostlarım. Bir Golf 5 TDi yada FSi'da olabilir aslında. Araba pazarlarında çok uygun fiyatlarda orta durumda dolu Golf 5'ler bulunabilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balgambaz -- 24 Haziran 2016; 13:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1991 Opel Calibra 2.0 Alınır mı?

1991 Opel Calibra 2.0, estetik tasarımı ve etkileyici performansıyla ilgi çeken bir klasik otomobildir. Ancak, bir 1991 Opel Calibra 2.0 almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar vardır.

Bu aracın en önemli özelliklerinden biri, 150 beygir güç üreten 2.0 litrelik dört silindirli motorudur. Motor, 0'dan 100 km/s hıza 8,5 saniyede ulaşmasını sağlar. Calibra 2.0 ayrıca, aerodinamik tasarımı sayesinde düşük rüzgar direncine sahiptir.

İç mekan, deri döşeme ve spor koltuklar gibi özellikleriyle konforlu ve sportiftir. Ancak, 1991 yılı üretimi olduğu için aracın iç mekanı günümüz standartlarına göre biraz eski kalabilir.

Bakım ve onarım maliyetlerini göz önünde bulundurmak da önemlidir. Opel Calibra 2.0, eski bir araç olduğu için yedek parça bulmak zor ve pahalı olabilir. Ayrıca, aracın mekanik bileşenleri karmaşık olabilir ve uzman bir tamirci gerektirebilir.

Son olarak, 1991 Opel Calibra 2.0'ın güvenlik özellikleri günümüz standartlarına göre yetersizdir. Araçta hava yastığı ve ABS gibi modern güvenlik özellikleri bulunmaz.

Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak, 1991 Opel Calibra 2.0'ın sizin için uygun bir araç olup olmadığına kendiniz karar vermelisiniz. Eğer klasik otomobillere ilgi duyuyor ve bakım maliyetlerini karşılayabiliyorsanız, bu araç sizin için iyi bir seçenek olabilir. Ancak, modern güvenlik özellikleri ve konfor seviyesi sizin için öncelikliyse, farklı bir aracı tercih etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Maxima

• Bence opelin yaptigi en iyi araba binen bilir
    Ama piyasada tutunamadı fazla üretim olmadıgı icin

• Turgut özalin oğlu efe ozalda vardı bu araba,hey gidi hey...şu an için alınmaz hocam macera aramayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi bir araçtır ama son yıllarda kullanan kesim aracı çok yorduğundan araç yüksek ihtimal sorunlu elinize geçecektir sanayide tanıdığınız bolsa alın yoksa bulaşmayın bir diğer seçenek ise rover 220 turbo olabilir ama ustası yok denecek kadar azdır ve conta sorunu vardır
  • Tutulmuyor bu araç sizin başınızı ağrıtır.Gidip bir reno laguna 2.0 aldıktan sonra calibra kalibra diyemessiniz.
  • Zevk için sevenıysenız veya hastasıysanız alınır. Bazı araçlar satılmak için alınmaz. Sürüşü keyiflidir pazarı düşüktür sevdiğiniz için alırsınız binersiniz satıldığı zaman satılır der ilana koyarsınız satılana kadarda zevkını sürmeye devam edersiniz. Opelin en guzel arabalarından biri bence. Güzel temiz bitane bulabilirseniz alın derim. Ama masraflarınıda göz önünde bulundurun derim
  • Hayali Calibra olan birisi olarak bildiklerimi aktarayım :)

İlanlardan başlayım:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acil-satilik-meraklisina-pazarlik-payi-vardir-310700951/detay

Önü zaten yamuk, 91 model değil makyajlı kasa tamponu takılmış, arka tarafta Calibra Turbo spoilerı var. Alınması taraftarı değilim :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sorunsuz-bakimli-calibra-4x4-turbo-310515767/detay

Değişen yok denmiş ama ön tampon orjinal 1996 tamponu değil, Opel logosu olması lazım tamponda. Kaporta olarak eh işte, ben olsam almazdım, yorgun duruyor :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boylesi-turkiyede-yok-100-de-100-tum-gozler-uzerinizde-olacak-306511905/detay

"Ay hoşt ulan"

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boylesi-turkiyede-yok-100-de-100-tum-gozler-uzerinizde-olacak-306511905/detay

Alınır diyerek başlayım. Eski sahibi Cengiz Çavik idi yanlış hatırlamıyorsam. Cidden emek edilmiş bir araç ve cidden temiz. Babası felçli olduğu için aracını satmak zorunda kaldı diye biliyorum. Yani fazla söze gerek yok, alınır mı alınır :)

Diğer ilanlardaki araçlar hakkında pek bilgim olmadığı için yorum yapamıcam.

Gelelim Calibra hakkında konuşmaya;
    -Motor ve elektronik aksam Vectra A ile aynıdır. Bulmakta kolay kolay sıkıntı çekmezsiniz. Turbo modeli sıkıntılı olabilir ama.

-Kaporta kısmı sıkıntılı, pek Calibra yok ülkemizde, yurtdışından getirtmek zorunda kalabilirsiniz.

Motor seçenekleri:
    -2.0 8V
    114 beygir, 170NM torku var. Modeline göre değişmekte olup F16 şanzımanlı olan kısa oranlı, rampalarda pek düşmez, F18 şanzımanlı olan çok uzun oranlı, rampalarda düşebilir. 1989-1996 Vectra GL, GLS, CD'lerde bu motor mevcut.

-2.0 16V(SFI)
    148 beygir, 196NM torku var. F20 kısa oranlı şanzıman ile iyi bir performansı vardır. 1990-91-92-93-94 Vectra GT'lerde mevcut, ülkemizde en çok 1994 GT var.

-2.0 16V(Ecotec)
    136 beygir ama torkunu bilmiyorum, emisyon standartları yüzünden bu motora geçiş yapıldı, pek yok piyasada. 1995-96 Vectra GT'lerde bu motor mevcut.

-2.0 16V Turbo(C20LET)
    201 beygir, 280NM torku var. 148 beygirlik motorun turbolanmış halidir. 4x4 olarak mevcut, yavru diferansiyel sıkıntılıysa masraflı olabilir, F28 şanzımanın parçalarını bulmak sıkıntılı olabilir.

Calibra için tavsiyem 148 beygir olan(genelde 150 ya da 156 beygir olarak bilinir) C20XE kodlu motordur. Parçası bulunan, performansı iyi olan bir araç.

Forumdan @sasuta Calibra 2.0 16V kullanıcısı, konusu da mevcut, o konuyu da okuyun derim :)
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=63868641&p=1&anchorToGo=63868641#63868641

• Hellori Hazretleri kullanıcısına yanıt
    hocam maximaları beğenmiyorum ben böyle arabaya baktığın zaman karizması olacak bir şey arıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.