Arkadaşlar merhaba. 1998 model passat 1.8t var. Araç otomatik vites. Motor şanzuman 8 9 ay önce sıfır yapıldı. Soğuk havada sabah ilk marşta şanzuman kendini korumaya alıyor. 1 2 dk çalıştırıp marşı kapatıp tekrar açınca düzeliyor. Aynı sorunu yolda giderken klimayı açıyorum, farları açıyorum en son sunroofu açınca da şanzuman arızaya düşüyor ve kendini korumaya alıyor. Araca sıfır akü taktım, elektrik tesisatına baktık bir şey bulamadık. Araçta arızaya düştüğünde "00543 maksimum devir aşıldı" arızası veriyor. Klimayı, farları açıp sunroofu da çalıştırınca arabanın devir saati durduğu yerde 7 bin devire yükselip geri aşağı iniyor. Bu sorun neden kaynaklanır çözemedik. Şanzıman beynine baktık sorun yok. 3 tane şanzumancı gezdi araba, şanzumanda sorun yok. Araca binerken bir sorun teşkil etmiyor. Satacağım böyle satmak istemiyorum. Bunu nasıl çözebiliriz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner198916 -- 23 Eylül 2022; 21:16:52 > |
1998 Model Passat 1.8 T Otomatik Şanzıman Çözülemeyen Sorunu
1998 model Passat 1.8 T otomatik şanzıman, bazı yaygın arızalara eğilim göstermektedir. Bu arızalar, sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilir ve ciddi onarım maliyetlerine yol açabilir.
Yaygın Arızalar:
- Kayma ve Titreme: Şanzıman vites değiştirirken kayma veya titreme yaşayabilirsiniz. Bu, yıpranmış debriyaj paketleri veya hidrolik sistemdeki sorunlardan kaynaklanabilir.
- Vitese Geçmeme: Şanzıman, bazı veya tüm viteslere geçemeyebilir. Bu, elektronik kontrol modülündeki arızalardan veya mekanik sorunlardan kaynaklanabilir.
- Aşırı Isınma: Şanzıman, normal çalışma sıcaklığını aşabilir. Bu, düşük şanzıman yağı seviyesinden veya soğutma sistemi arızalarından kaynaklanabilir.
- Yağ Sızıntısı: Şanzıman gövdesinde yağ sızıntıları görülebilir. Bu, contaların veya contaların hasar görmesinden kaynaklanabilir.
Kronik Sorunlar:
- Zayıf 01V Şanzıman: 1998 model Passat'larda kullanılan 01V şanzıman, yüksek torklu 1.8 T motor için yeterince dayanıklı değildir. Bu, erken şanzıman arızalarına neden olabilir.
- Mechatronic Birim Arızaları: Şanzımanın mekatronik birimi, elektronik ve mekanik parçaları içerir. Bu birimin arızalanması, bir dizi farklı şanzıman sorununa neden olabilir.
Çözülemeyen şanzıman sorunları yaşarsanız, yetkili bir servis merkezine başvurmanız önerilir. Olası çözümler şunları içerebilir:
- Şanzıman sıvısını değiştirme veya ekleme
- Aşınmış parçaların değiştirilmesi
- Elektronik kontrol modülünün değiştirilmesi
- Mechatronic biriminin yeniden inşası veya değiştirilmesi
Önleme:
Passat 1.8 T otomatik şanzıman sorunlarını önlemek için aşağıdaki önlemler alınabilir:
- Düzenli şanzıman bakımı yapma
- Şanzıman sıvısını üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirme
- Aşırı yükleme veya sert sürüşten kaçınma
- Şanzıman uyarı ışığı yandığında derhal servise gitme