Şimdi Ara

2.0 Chevrolet Camaro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
1
Favori
11.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bu araçlar hakkında merak ettiğim şeyler var, fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Sahibinden ilanlarına bakıyorum, 350.000 küsur TL’ye ilanlar var.

Yeni kasa BMW ve Audi marka araçlara bakıyorum, fiyatlar hemen hemen aynı. Hatta bazı modelleri camaroya göre daha yüksek.

Bu aracın onlara tercih edilmemesinin sebepleri nelerdir sizce? Vergisi spor-süper sporlara göre çok daha az. Yakıt tüketimi çok daha iyi.

Araçtan zarar etme korkusu falan mı var acaba? Anlam veremiyorum. Satışının zor olması dışında pek bir sebep göremiyorum alınmaması için, ya da sadece ben göremiyorum

Sonuçta 2.0 camaro mu yeni 5 kasa mı veya A5 mi deseler anket sonuçlarının %90 camaro çıkacağına eminim. Evet bu onlara göre çok spor bir araç fakat kim binmek istemez ki? Ben aile babası değilim tabii ki fakat olsam da alırdım herhalde diye düşünüyorum yani ütopik bir araç gibi duruyor ama hakikaten mantıklı geldi bana.
    Fikri olanlar yazabilir mi? Gerçekten aklıma takıldı bu konu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Behnanbalaban kullanıcısına yanıt
    Behnanbalaban demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Behnanbalaban

Amerikan yapımı araçları seviyorsan tercih edebilirsin ama Amerikan işte. Bana göre hiçbir zaman Avrupa kalitesini tuttaramayacaklar çünkü hitap ettikleri toplum Amerikan halkı olduğu için farklı şeyler önemseniyor ya da göz ardı ediliyor.

En basitinden konfor, verimlilik, iç mekan kalitesi olarak Amerikan araçları genel olarak Avrupa araçlarından kötüdür. Onun dışında servis ağı, parça vs.

Ayrıca bi bakayım dedim, camaro'da şu kadranı görünce bir gülme geldi :D sırf şu kadranı yüzünden almazdım sanırım. Tasarımı çok güzel ama şuraya bak dalga geçer gibi linea'da araklamış bayağı tasarımı

2.0 Chevrolet Camaro 2.0 Chevrolet Camaro
    Konfor dedin mi duracaksın amerikandan anlamadığını belli ettin.
    Behnanbalaban kullanıcısına yanıt
    Behnanbalaban demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

haha hadi ordan, adamların satış rekoru kıran araçları truck diye tabir ettikleri kamyonet

Amerikalılar mı konforlu araç istiyor ve üretiyor? Güldürme, çok da güzel anlarım.
    Sen cidden amerikan arabalarından anlamıyorsun seninle laf dalaşına girmem ama amerikan arabalarının süspansiyon sistemlerini fren yapıldığı zaman nasıl yaylandığonı. 1970 model arabada klima, hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik varken mercedes balina kasada bile yoktu. Hem senin gibi amerikan arabasına sahip olmamış birine ne anlatıyorum kabahat bende sende değil.
    Amerikan yapımı araçları seviyorsan tercih edebilirsin ama Amerikan işte. Bana göre hiçbir zaman Avrupa kalitesini tuttaramayacaklar çünkü hitap ettikleri toplum Amerikan halkı olduğu için farklı şeyler önemseniyor ya da göz ardı ediliyor.

En basitinden konfor, verimlilik, iç mekan kalitesi olarak Amerikan araçları genel olarak Avrupa araçlarından kötüdür. Onun dışında servis ağı, parça vs.

Ayrıca bi bakayım dedim, camaro'da şu kadranı görünce bir gülme geldi :D sırf şu kadranı yüzünden almazdım sanırım. Tasarımı çok güzel ama şuraya bak dalga geçer gibi linea'da araklamış bayağı tasarımı

Camaronun 5 serisinden konforsuz oldugunu nerden cikardin hic hayatinda amerikan araclarina binmeyipte yorum yapmak hic mantikli degil .belki camaroya ulasamayabilirsiniz binmek icin ama bir sebring e binin benim ne demeye calistigimi anlarsiniz.

Suspansiyon konforu olarak hicbir avrupali uretici amerikanlar kadar konforlu olamadilar misal crown victoria , degil e39 5 serisi 7 serisinden bile konforlu
    Ayrı dünyaların araçlarıdır. Amerikan aracı kötü avrupa iyi veya tersi denemez.

Ancak, özellikle trim işçiliğinde, iç detayda, Avrupa'lılar daha iyidir. Amerikan'lar genelde şişirme iş yapar. Ancak o araçları o fiyata üretip satabilmeleri için bu şarttır.

Benzer lastik oranları, benzer büyüklük, benzer sınıf ve benzer bütçede Avrupa araçları daha iyi yol tutar, daha iyi durur, daha az yol sesi alır, uzun yolda adamı daha az yorar.

ANCAK TÜM BUNLAR AVRUPA ARABASI DAHA İYİDİR DEMEK DEĞİLDİR.

Bazı artılar için, bazı eksilere katlanılabilir. Tercih meselesidir. Ancak, Türkiye şartlarında, Muadil güçte bir Avrupa arabası ile aynı fiyata satılan bir Amerikan'ın pek şansı yoktur. Şehir içinde kullanan adam mı alacak, uzun yol yapan adam mı alacak? Olmuyor. Keyifçisi alır.

Amerikan piyasası gibi, vergi rahatlığı olsaydı, o zaman çok iddialı araçlar olurlardı. Sınıflarındaki benzer motor büyüklüğünde, benzer güçteki araçlardan çok daha ucuz olurlardı ve o zaman tabii ki çok daha fazla tercih edilirlerdi. Şu anda ise, tam ölü araç. Amerikan'ın keyifçisi 2.0 4 silindirin suratına bakmaz. Ben bakmam şahsen. V8'in sesini duyacağım arkadaş! Bu konsept de gerek arabadaki ÖTV, gerek benzindeki ÖTV sebebi ile Türkiye'de zaten süper anlamsız. Ne diye bu düzenin çarkına su taşıyacağım? Aklımı peynir ekmekle mi yedim? O yüzden gider küçük motorlu bir şey alırım. Bu durumda da Amerikan'ın tatlılığı kalmaz benim için. Gangalaz bir araba oluverir. O zaman da Avrupa veya Japon alır geçerim.

Canım çok çekerse arada bir kiralarım. Ne para vereceğim?

Klasik amerikan sahibi olan biri olarak söylüyorum bunları... Üniversite'den yeni mezun olduğumda bugünün parası ile 40.000TL'ye 1972 Trans-Am'lar vardı. Kafama sıçayım! Düşünemedi...
    Bazen daha az, daha çoktur...

İnternette 4 çeker Audi ile arkadan itiş BMW arasında BMW'yi küçük düşürücü milyon tane video görebilirsiniz. Bu arada iki markayı da pek sevmem. Ancak bu yaklaşım angutçadır:

Bazı BMW'ler dört çeker olmadığı için, arkadan itiş olduğu için daha iyidir.

---------------

Bazıları mekanik araba sever. Bunun keyifçileri vardır. Bunun o kişilere verdiği bambaşka bir haz vardır. Şimdi, o mekanik araba, o kişi için, senin teknoloji harikası aracından fersah fersah daha iyidir. Çünkü onun için o araba daha keyiflidir.

Bazıları hafif araba sever. Orjinalinde olup, özel-spor modelinde olmayan klima, kapı kolu (!?) ve hatta koltuk (!!??) için ekstra para veren insanlar vardır dünyada. Bir Porsche 911'den kapı kolu ve klima sökerek o 911'i daha pahalıya satabiliyorsanız, bazen daha az, daha çok demektir.

---------------

Amerikan arabası da böyle bir şey. Kendine has keyifçisi vardır. En güzel örneği şu:

Bugün çok bir farkları kalmadı. Ama 90'larda Japon otomobili ve Avrupa otomobili hep karşılaştırılırdı. Çok salakça. Ayrı dünyaların arabaları idi. Beklentine göre arabanı seçmelisin. Bazıları Avrupa arabalarının, bazıları Japon arabalarının suratına bakmazdı. İki taraf da haklıydı. Beklentileri farklı idi. Beklentilerine cevap veren arabayı sevdiler. Bu iki arabayı kıyaslamak ise salakça idi. Bugün bu ayrım çok azaldı. Arabalar tek tipleşti. Japon arabaları da bir hayli karaktersiz, Avrupa arabaları da... Arabadan karakter istemek niş ve üstüne para verilmesi gereken bir şey oldu. Otomobilden anlamayan orta sınıfın oyuncak fetişizmi üreticiye fırsat tanıdı. Halbuki tüketici her an üreticinin üzerinde salladığı zopayı indirmemeli... Neyse...

---------------

Farklı amaçlara hizmet eden, farklı mantıklarla üretilmiş arabaları kıyaslamak yanlış. Arabadan beklentilerinizi iyi belirlemeniz, buna göre Amerikan mı, Japon mı, Avrupa mı istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Ancak bütün tüketicilerin beklentilerinin aynı olduğunu varsayıp, bu araçları mukayese etmeye çalışırsak çoka bsürt sonuçlar elde ederiz. Yanlış bir yaklaşım.
    2.0 motor 4 silindir Camaro deyince aklıma dişleri tırnakları sökülmüş ayılar geliyor. Geçen gün de önümde sarı bir Mustang döndü, arabanın havasını görsen sesten sağı solu yıkacak sanırsın, egzozlu 1.6 Focus sesi ile uzadı gitti. Ben o gürül gürül sesi, o motorun karizmasını, o her gazda gövdeyi sallayan ufak blok crossplane V8'in hissini alamayacaksam, Camaro'yu ne yapayım, Mustang'i ne yapayım?
  • Amerikan yapımı araçları seviyorsan tercih edebilirsin ama Amerikan işte. Bana göre hiçbir zaman Avrupa kalitesini tuttaramayacaklar çünkü hitap ettikleri toplum Amerikan halkı olduğu için farklı şeyler önemseniyor ya da göz ardı ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 10 Mayıs 2018; 21:18:15 >

• quote:

Konfor dedin mi duracaksın amerikandan anlamadığını belli ettin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkinci eli olmadığından kimse tercih etmiyor, ayrıca Chevrolet CAMARO olması yedek parça konusunda çok işkence çektirir Türkiye'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 10 Mayıs 2018; 21:19:30 >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    haha hadi ordan, adamların satış rekoru kıran araçları truck diye tabir ettikleri kamyonet

Amerikalılar mı konforlu araç istiyor ve üretiyor? Güldürme, çok da güzel anlarım.
  • 5 serisi düşünen biri konfor, donanım, lüx ister ve bunları camaro sunamaz. Ayrıca genelde aile babasıdır, 2 kapılı aracı ne yapsın.

A5, c coupe gibi arabalar ile arasında fiyat olarak ve mtv olarak baya fark var.

Ayrıca türkiyede chevrolet yok. Bakımı ıvır zıvırı bence sıkıntı olur. Şahsen ben trde olmayan bir markayı tercih etmem.

Camaro yerine mustangi tercih ederim.

amerikanlar konforsuz mu

aksine amerikan arabalarında konfor esastır. amerikalı bizim gibi sert süspansiyonlu arabaya hayatta binmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chevrolet aveo 1.2 8v 2006
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama 5. Nesil Camaro ile aynı platforma sahip bir araç sahibiyim. Lumina SS Sedan. En başta iç mekan zayıf bunu bil, Kaporta elemanları ve kullanılan sac kaliteli olsa da premiumlar kadar değil. Ama iç mekanda tavan döşemesi, taban halısı ve yalıtım iyi düzeyde.

Şimdi gelelim yol tepkilerine, sürüş deneyimlerine. Avrupalı ve Japonlar gibi sıkı,diri değil. Şöyle anlatayım bir viraja girdiğimde gövde kendini viraj dışına milim cinsinden atıyor ama lastikler tam olmasi gerektiği şekilde yola basıyor. Bu durum arka kısımda gerçekleşiyor. Ön taraf çok sıkı, yolu ısıra ısıra ilerliyor ama arka kısım çok tatlı bir oynaklığa sahip. Alışıldığında çok keyifli oluyor ama Avrupa ve Japon spor hatta binek otomobillerine alışmış biri için keyif verici olmayabilir.

Ani depara kalktığımda toynak uçları üzerinde koşan bir boğa izlenimi alıyorum direksiyondan. Güvensizlik yaratmıyor ama alışkın değilseniz korkutuyor. Almanlar hızlandıkça yola yapışıyor ve bunu sürücü ve yolculara ciddi hissettiriyor.

Araç için konforsuz diyemem ama ön taraf orta sertlikte bir spor otomobil süspansiyonu iken arka süspansiyonlar muazzam darbe emiyor ve hiçbir şeyi hissettirmiyor.

Dar virajlı yollarda ne denli keyif verir bilemiyorum onu tam net deneyimlemedim ama otoban kullanımı, geniş virajlı yollarda büyük keyif veriyor. Güçlü motorun etkisiyle, hafif sallanan arka kısım ile garip duygularla seyahat ediyorsunuz. Amerika'nın keyfi ayrıdır ama hazetmeyenler olabilir ona birşey diyemem...

• quote:

Sen cidden amerikan arabalarından anlamıyorsun seninle laf dalaşına girmem ama amerikan arabalarının süspansiyon sistemlerini fren yapıldığı zaman nasıl yaylandığonı. 1970 model arabada klima, hidrolik direksiyon, 4 cam otomatik varken mercedes balina kasada bile yoktu. Hem senin gibi amerikan arabasına sahip olmamış birine ne anlatıyorum kabahat bende sende değil.

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Memleket yeni Zelanda mi Amerika mi

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Arabistan. Yıllarca Japon kullandık ama son 2 yıldır sürekli Amerikan kullanıyorum... Amerikan'lar da çok sağlam araçlar ve parça fiyatları olarak Japonlara göre çok daha uygunlar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Benim bahsettiğim araçlar ile senin bahsettiğin ne alakası var?

Yorum yazdığın başlığı tekrar bir oku bakalım. Coupe araçlardan bahsediliyor, göstersene bir tane mustang'te camaro'da muadillerine göre aynı özellikleri?

Yani saçmalamakta bu forumdakilerin üstüne yok, konu chevy camaro adam bana gelmiş lincolnden, Cadillactan falan bahsediyor.

Ayrıca 72 kasa mercedes 280 SE-SEL de bile bahsettiğin tüm donanımlar var. İç mekan kalitesi de ahşap-deri kombinasyonuyla eksik değil fazladır yer yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 10 Mayıs 2018; 23:42:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Arabistan. Yıllarca Japon kullandık ama son 2 yıldır sürekli Amerikan kullanıyorum... Amerikan'lar da çok sağlam araçlar ve parça fiyatları olarak Japonlara göre çok daha uygunlar...
    Detroit son 10 yılda bilgisayarlaştirilmis V8leri uygun fiyata öyle bir hale getirdi ki Avrupalılar ne yapacaklarını şaşırdı, supercharger+turbo straight 6 gibi garip araçlar bile görmeye başladık Almanlardan. GM ve Ford artık eskisi gibi Avrupalıları taklit etmiyorlar ve ARGE'ye Japonlar kadar yatırım yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 10 Mayıs 2018; 23:46:23 >
  • 2018 model 2.0 Camaro ABD'de 25bin dolara satiliyor Biz burda 25bin liraya birak sifir ikinci el pejo206'dan duzgun arac alamiyoruz, o da kac senelik...
  • Hocam yazın kiraladım las vegas- los angeles arası sürdüm . aracın içi , ön cam vs çok basık geldi bana ve konfor gerçekten yok. Ancak performansı ve yol tutuşu iyiydi.

Bu arada yakıt tüketimi 480 km sürdüm ve 11 galon yaktı 35 dolara fulllemiştim . Hey gidi Amerika günleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 11 Mayıs 2018; 0:2:19 >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Yenileri kağıt üzerinde biraz biliyorum. Ama Amerikanların da artık hacim küçültmeye, aşırı beslemeye başladığı bir gerçek. Yani Amerikanlar yavaş yavaş ruhunu kaybediyor ama bu değişim sürecinde ne kadar Amerikan kalırlarsa ilerde o kadar övgüyle bahsedilirler diye düşünüyorum. Benim kullandığım Amerikan'lar Bloktan egzantrikli motorlu araçlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Amerikan ve konforsuz kelimesini yanyana getirmek çok yanlış ya Amerikan arabasına binmediniz yada atiyorsunuz. İstanbul'da iseniz zj 5.2 aracima bakabilirsiniz

• 2.0 camaro=çöp

• quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

2.0 camaro=çöp
    Ecojoke Mustangden iyidir

• Hepinize ayrı ayrı yazmaktan yoruldum, siz ya konuyu okumuyorsunuz ya mesajları ya da saçmalama üstadısınız.

BAHSEDİLEN ARAÇ CHEVY CAMARO YANİ 2 KAPILI COUPE BİR ARAÇ

KIYASLANAN ARAÇ İSE BUNUN MUADİLİ AVRUPA ARAÇLARI

GELİP BANA LİNCOLN, CADILLAC veya JEEP vb.vb.vb.... (hiçbirinin konudaki araçla alakası yok) 5-6 METRELİK, TİPİK YAYLI AMERİKAN ARAÇLARINI ANLATIYORSUNUZ İYİCE SİNİR ETTİNİZ

CAMARO, MUSTANG, CHALLENGER-CHARGER GİBİ COUPE-LİFTBACK ARAÇLAR BAHSEDİLEN ARAÇLAR

FARKI BİLDİĞİNİZİ UMUYORUM!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 11 Mayıs 2018; 2:49:28 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.