1)Telefonum Samsung Galaxy Spica GT-I5700.Android Sürümü 1.4.Bu Sürümü Nasıl Yükseltebilirim? Forumda Bir Konu Bulmuştum 2010'da Açılmış.Orda anlatıyodu Bu Telefonu Fakat Linklerden 1'i Kırık.Bana Yardımcı Olabilirmisiniz?
2)Dün Saat 17.00 Gibi Avea Hat Aldım Faturasız.Hat Hala Açılmadı Oysaki Adam 1 Saat Sonra Açılır Demişti.Ne zaman Açılır?
Cevaplarınızı Bekliyorum İyi Forumlar
Öncelikle forumda 2.1'e nasıl yükseltileceği yazıyor, linklerin isimlerini google kopyalayarak çalışan linkleri bulabilirsin. ayrıca diğer forum konusunda 2.3.7'e nasıl yükseltileceğini anlattım. kopyalıyorum, umarım yardımcı olur.
Uzun bir zamandır Spica kullanıcıyım ve donanımhaber sayesinde de telefonumu iyice geliştirdim. Eski bir telefon olmasına rağmen 2.3.7 Android kullanıyorum ve bunu nasıl yapmanız gerektiğini anlatacağım, ayrıca ek olarak çalışır kamera özelliği de bulunmaktadır.
Şimdi sırasıyla aşağıya yazıyorum. Bunları yaptıktan sonra gerçekten spica'nızı çok seveceksiniz :)
Öncelikle daha önce serdarsinan'ın paylaştığı kısmı aynen paylaşıyorum.
http://forum.samdroid.net/f62/cyanogenmod-7-x-spica-build-7-4-a-5631/ flash_kernel_build74.zip rebuild_ubi.zip CM7.x for Spica Alpha 7.2 base package CM7.x for Spica Build 7.4 update bu 4 dosyayı indirip hafıza kartına atıyoruz. daha sonraki işlemleri adım adım anlatıyorum 1-telefonu kapatın ve recovery moda açın. (tel açıkken recovery için restart yapmayın. kapatın oyle acın recovery i ) 2-recovery menuden back up a gelip samdroid back up(for odin) i seciyoruz.back up biraz uzun sürebilir bekleyin. 3-Install zip from sdcard secenegine geliyoruz ve Toggle script asserts a tıklıyoruz altta enabled yazısını goruyorsak tamamdır. 4-flash_kernel_build74.zip dosyamızı kuruyoruz. 5-yükledikten sonra telefonu power off yapıyoruz arkadaşlar yani tamamen kapatıyoruz reboot yapmıyoruz. (power off veya shut down yazar) 6-daha sonra yine recovery moda acıyoruz( sistem yüklemesi tamamlanmadıgı için hata yazıları cıkabilir bu onemli degil arkadaşlar) 7-Install zip from sdcard ve yine ardından Toggle script asserts a basıyoruz ve enabled a ceviriyoruz 8-rebuild_ubi.zip dosyasını kuruyoruz 9-tekrar power off a tıklıyoruz telefonu kapatıyoruz. 10-recovery moda acıyoruz tekrar 11-cm7_tom3q_alpha72.zip ve cm7_spica_build74_update.zip dosyalarını kuruyoruz. 12-mounts and storageye girin sdcartı kontrol etmek için . mount/sd card yazıyorsa bi kere tıklayın. 13-son olarakta ana menüden wipe data / factory reset yaparak bitiriyoruz
Bu dosyaları isimlerini yazarak herhangi bir yerden indirebilirsiniz. Genelde linkler ölü olduğu için internette biraz arayacaksınız.
Yukarıdaki dosyaları indirip, aynen dediği şekilde yapınca telefonunuz 2.3.7 olacaktır. Fakat bu kullanımda ne yazık ki kamera uygulamasını kullanamazsınız. Eğer kamera uygulamasını da kullanmak istiyorsanız aşağıdaki dosya adıyla aratıp .zip şeklinde atıp, recovery modda açıp dosyayı install etmeniz gerekmektedir.
Camera_Dev_Preview_V1_update.zip
Tüm yapmanız gerekenler bunlar. Yepyeni bir spica ile mutlu zamanlar geçirmeniz dileğiyle.
Gürel OKTAY
Tavsiyeler;
Instagram ne yazık ki markette spicalara uygun olarak çıkmamaktadır. Bu yüzden internetten son güncel sürümü olan 3.4.4'ü .apk formatında;USB mass storage şeklinde SDcard'a atıp kurun, o zaman sorunsuz çalışmaktadır. Fakat fotoğraf konulamamaktadır.
Telefon bu şekilde oldukça stabil çalışmaktadır. Fakat yine de düşük RAM'e sahip olduğu için Clean master uygulamasını da indirip kullanın. Sürekli olarak yüksek RAM sağlar bu uygulama.
Tüm uygulamaları indirdikten sonra SDCard'a taşıyın ve telefonda yer açın.