Şimdi Ara

2 Üniversite Bitirmiş, Yurtdışına İltica Eden Abinizden Artist Artist Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
3
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlık biraz uzun oldu zaar ancak "2x Artist" kısmını kendi üslubumda edeceğim iki kelam uğruna yazdım, illa ilgisi merakı, tecrübeden faydalanmak isteyen çıkar. Bana mahalle abisi değilimi ya da Mevlana değilim hayat dersi de veremem, gerçi Mevlanadan hayat dersi alacağınıza benden alın daha iyi de neyse Mevlana'ya girmeyim şincik.

2017'de 20-21 yaşlarında "yunivörsitiy" hayatım başladı;

İngilizce Uluslararası İlişkiler - Eskişehir Anadolu Üni. %100
    İktisat - Uludağ Üni. %99
    İnsan Sarraflığı, Hayat Tecrübesi Bölümü - Hayat Üniversitesi %51'de
    --
    TOEFL B2 sertifika(4-5 puanla C1 kaçtı), özet: şengen vizesi fenerbahçemize hayırlı olsun)
    Erasmus 95 puan(bizim okul zor baya ing. dili edebiyatı okuyanlar 90 alıyor)
    --
    Civanım Komünist Raşya; "Sovyetlerin Ekonomisi" Bitirme Tezi
    Zilyon tane yayımlamadığım ekonomi ve ekonominin insan hayatı üzerine makale. Gerçi yayınlarmıyım onuda bilmiyorumda.

Kendimi dinletecek kadar CV'mi yazdıktan sonra iki kelam edeyim;

Günlerdir YKS TYT AYT işleri konuşuluyor, hatta bazılarınızı TYTzedeler afişli otobüsle Ankara'ya yola çıkarken gördüm. Büyük bir kısım Türkiye ortalaması üzerinde Mat. neti yapmış. Güzel, gerçi 1 doğru yapsan yine ortalamayı geçiyorsun bizim memlekette hahaha :D 15-20 matematik netleri görünce seviniyorum tebrikler ama ideal dünyanızdan çıkın.. Niye mi bende sizin gibiydim, sonra ne oldu biliyor musunuz?

-Maddi zorluklardan ötürü şehrimde kalmam gerekiyordu, şehir dışı için katlanacağım zorluğa değecek tek şey istediğim bölümü okumaktı ancaaak istediğimi bölüme aile eşref ve erkanları göndertmedi.
    -Madem istediğim bölümü okumuyorum o zaman mecbur bir tercih yapacayık dedim, şehir değiştirmeme olayı zaten tercihinizi %95 bitiriyor, doğal olarak ya 30-40 bin yapacaktım, ya da 100-150k arası bir yere girecektim. 100k yapmış birisi olarak 150k'lık bölüme girdim, önümde 2 enayi daha varmış ben 3. olarak girdim. Millet yukarısını yazar biz gerisini yazdık, mecburiyetten.
    -Sonra yapacak bir şey yok eldekilerden ilgimin en fazla olabileceği zımbırtıyı (evet zımbırtıyı) seçeyim dedim. Zaten direkt geleceğini biliyorum, o yüzden dershanedeki diğer arkadaşlara göre sigaramı hepsinden önce yaktım. Ulan binbir stresle 20 tercih yapıp yerleşemeyen arkadaşım vardı, o da ayrı bir model.
    -Sonra dedim ki benim bu bölümün konusuna ilgim var, zaten akademik, bilimsel(kısaca ortamda satmalık nihaha) bilgi öğrenince mutlu olan biriyim, ideallerim doğrultusunda yürürüm ben dedim.

İdeal beklenti, idealist yaklaşım kısaca olunca mutlu olacağına inandığımız, olması gerek ve kesin olacak gözüyle baktığınız her şey komple yalan bu hayatta(gurbetçi ya da ailesi sayesinde yurt dışında büyüyen varsa atlasın bu paragrafı bana bülent ecevitçilik oynatmayın)

Hayat iki şey beyler & bayanlar; Realizm ve Rasyonalizm. Daha da bir halt yok altını deşmeyin.

Neeeeemiş işletme uluslararası ilişkiler okuyacakmışta diplomat olacakmış, neeeeemiş işletme okuyacakmışta büyük bir holdinge ceo olurmuş olmadı kpss'ye girermiş... KPSS'de seni bekliyordu "reis nerede kaldın kaç saattir seni beklyioz hawına" diye.

Neyse uzatmayım aşağıda saydığım zımbırtıları twitterdan değil, kendi arkadaş, akraba, ve öğrenci üzerlerindeki gözlemlerimden betimleyeeğim;

Tıp;'a giriyorsan gir maaştan ziyade en garanti meslek, devlet, özel, tus + Alamanya üçleminden birini seçersin, en kötü ihtimalde bile hayat standartların çok yukarıda.

Hukuk; Sağında solunda tanıdık hakim, savcı ya da avukatlık bürosu olan tanıdık varsa direk gir, 6-7 sene bitkisel yaşamda gibi olursun sonra kafa rahat. Ha bunlar yoksa 2 sene staj adı altında avukatlık bürosunda, adliyede çay taşımaya devam. 2020'de avukat arkadaşım 2 yıl 400 TL'ye staj yaptı, diğeri staj yerini zor buldu daha sonra iş bulamadı.

Mühendislikler; İTÜ, ODTÜ, YTÜ falan filan bunlarda mühendislik okumayacaksan asgari ücretin 3-5k üstüne milyonluk mersoya binen müteahhitin binasına doğalgaz borusu döşersin. Esnek çalışma saatlerine uymanda gerek hahaha :D

Öğretmenlik: Okuması kolay, KPSS'ye kadar motivasyonunu koru orada baya bir canın gidecek ama respawn oluyorsun en geç 3-5 senede. Bunu karşılayacak maddiyatın varsa yılın 5 ayı çalışmadığın orta üst memur maaşın hayırlı olsun. Öğretmenlik maaşı az diyorlarda zaten yılın yarısı çalışmıyon reis. Ama 5 sene atanmayı bekleyemem diyorsan hiç uğrama.

İktisat Fakülteleri(Uluslararası İliş., İktisat, Maliye, İşletme vb.): Bu direkt benim alanım galiba en net tecrübe burada; daha okula başlamadan kpss hayali kuruyorsan derslerine iyi çalış, 4 sene yatıp sonra kpss'ye girersen en fazla mahalle kahvesinde ekonomik nota verirsin ondada seni dinlemezler sorsan memlekette herkes ekonomiyi senden daha iyi biliyor ama gitmiş ayfon pro max taksidine girmiş 6 senelik. "Özel sektörde nasıl rahat edicez reis?" özelde rahat edemezsin, ama seni en az %51 mutlu edecek rahat iş bulursun tabi bunları yaparsan; 2 adet yabancı dil birisi anadil, diğeri orta üst seviye, üniversite hayatın boyunca 1-2 sertifika ve yaptığın bazı çalışmalar tez, makale gibi birde en az 2. nesil üniversite benimkiler gibi(Ör: Uludağ, Anadolu, Erciyes vb.)

Bunun dışındaki bölümlerle ilgili net bir fikrim yok, ulan arkeolojide okumayın bir zahmet askerlik 6 ay'a düştü zaten.

Bizim dershanede tayfada 5 kişi deneme sınav sonuçları konusunda ölüsü sayısalda 50k yapacak adamlar, 2 kişi orta üst segment. Bilin bakalım 2 kişiden biri kim nihahah.

Şimdi 6 kişiyi açıklıyorum;
    -Diş Hekimi,
    -Eczacı,
    -Yıldız teknik makina mezunu(bunun ne kadar maaş aldığını hatırlamıyomda YTÜ mezununa göre azdı),
    -9 Eylül Endüstri Mühendisi(bu çiğ köfteci açtı şaka yapmıyorum akademik kariyere bak aw, en son endüstri mühendisliğine ne oldu dedim çiğ köfte ve nar ekşisi tahsis ediyorum dedi, ben hak verdim mezuniyetine),
    -Bak bunu hatırlayamadım ne okuduğunu da çay ocağında dost kazığı oynuyorduk o sırada sonuçlar açıklandı sayısalda 65 bine ağlamıştı. O ortamda bulunan başka bir arkadaş daha vardı 500k'yı görünce bağırarak sevindiydi, herifin bir takla atmadığı kaldı. Ortama bak aw, sodom ve gomore yakup kadri karaosmanoğlu
    -diğer arkadaş zaten en yakın arkadaşım, o gün onunla memleketin dış işlerini ve ekonomisini kurtarmaya yemin verdik(dolar 3,5 TL civarı o zamanlar)

Yerler sizin ideallerinizi bu saydığım adamların ailesinin maddi durumu hepsinin iyiydi, en fakirinin babası polis memuruydu, hepsi şehir dışına gitti ben kaldım ama para olsa zaten yine kalırdım herhalde. Şimdi kendinize iki çıkarım yapın, o kadar yazı yazdık uygulamasanız da olacaklar hakkında bir fikriniz olsun, ona göre tercih yapın. Memleketin matematik netleri düşük, sizde 15-20 net yaptınız diye gaza gelmeyin. Gerçekçi olun.

"abi sen bu kadar yazmışsında bu çok uzun ben okumam z kuşağıyım ben"

Edit akbayram: Konuya gelen 15-20 mesajın hepsini okudum, genel bir kaç cevap paylaşayım.

-Bir arkadaş ilk paragraf espri mizah çok kötü okumadım demişte, kendi yazdığım paragrafı okudum orada bir mizah ögesi göremedim, Mevlana diyorsanız onu mesnevide yazılanlara istinaden dedim de oradada mizah yok. nereyi okudunuz olm siz?

-Arkadaşlar bu bir övgü bekleme yazısı değil siz "bu ne biçim yazı çok ezikçe" yazınca yerin dibine girmiyorum. Hayatta beklentiniz düşük, yapacak ilgilenecek etkinliğiniz olmadığı için okuyup, anlamadan bu yaklaşımı yapmanız normal. Burada kendinizi benden aşağıda hissetmeyin öyle bir amacım yok. Ulan yazı iyi ya da kötü olsa bile insan bir feyz almaya bakar, nerede o 2010lar forum dönemi, şimdiki ekip o zaman olsa Tipim nasıl seseli diye açılan konu başlıklarında yazdıkları yüzünden şutlanırdı. Bir ara gerçekten böyle başlıklar vardı millet ciddi ciddi tip, saç model tavsiyesi falan veriyordu şu modernliğe bak hahaha

-Beğeni alma ve bu yazıyı yazarken bir beklentim olmadığı için kullandığım elbetteki konuşma diline uygun olacak. Benim gibi tecrübelerini aktaran arkadaşlara teşekkürler, bütün yazıları okudum 3-4 kişiye de olsa ulaşmıştır bence ileti.

-Veeelhasıl soru sormak olursa müsait zamanda yanıtlarım. Bende doğrucu davut değilim tecrübemi paylaşırım.

Not: Köylünün biride "vasat üniversite mezunu xD" yazmış. ya olm :D ne diyeyim bu adama şimdi? :D hayatta tek başarısı üniversite sınavı 35 matematik herhalde, ya da içinde bir stres bir gocunma durumu mevcut eğitimle ilgili konulara belki bir sınav, belki bir hoca, belki sürekli dalga geçen bir arkadaş, belki olmayan bir sevgili, belki maddi şartlar. Hayat herkese aynı şartları sunmuyor, da neyse kime ne anlatıyom. Umarım bir yerlere ulaşmıştır, öpüldünüz, sabah şerifleriniz hayrolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalist Beyin -- 23 Temmuz 2023; 15:12:39 >

• İdealler ulaşınca sönen birer yalandırlar. Ya vaz geçmelisin ve hayatın gerçekleriyle yüzleşmelisin, ya da ideallerinin peşinden gidip hayatı sorgulamadan yaşayacaksın. İlk yol çetrefillidir ama seni başarılı kılar. İkinci yol ise bu gerçeklerle yüzleşmeni kısa bir süreliğine erteler. 2 üniversite bitirmesem de birinin bana yaşattıkları fazlasıyla yeterli. Sınava sonuçları açıklandığında çok şaşırmamıştım çünkü pek iplemiyordum dersleri. İlk olarak tüm ön lisans bölümlerini yazdım. Kriterlerimde muhteşemdi (deniz olan şehir). İstediğime ulaştım ve omü bilgisayar programcılığına gittim. Daha önce yazılımla ilgili olduğumdan kolay olacağını düşünüp gittim. Giderken ve okuduğum 2 yıllık süreçte bana ideal satmaya çalışan insanları gördüm ve bende onlar gibi düşünmeye başladım. 2 yılın sonunda 3.86 ortalama ile mezun oldum ve sonuç ne mi? Hiç bir şey evet hiç bir şey. Ben okurken söylenen iş bulması çok kolay denen sektör için KPSS'den 94 almam gerekiyordu. İnatçıyımdır sonuçta idealimdeki hayata bu yol ile kavuşacaktım. 1 yıl boyunca çok çalışıp KPSS'den 85 almayı başardım. O yıl tercih yaptım ve ya atanırsam umudu ile beklemeye başladım. Sonuç benim ideallerimden kopup gerçekçiliğimle bırakmaya zorladı. 85 aldığım ve atama beklediğim sınav o yıl benim bölümümden sadece 3 kişi aldı ve onlarda 79 - 84 - 91 puanlıydı. Sayıları tam hatırlamıyorum ancak 2 kişi benden düşüktü. O noktada kafamda ışık belirdi ve bunun böyle olmayacağını anladım ve iş aramaya başladım. 2 hafta iş aradıktan sonra şunu öğrendim, "Bize okullarda nasıl yaşayacağımızı değil nasıl yarışacağımızı öğretiyorlar." İş arama sürecinden sonra ise sudan çıkmış balık gibi etrafta gezinmeye başladım. Elimdekiler şu şekildeydi;

1. Mezunum ama ne param nede işim var. İşe girmek için ise en az 2-3 yıl deneyim isteniyor.
    2. Sözde bilgisayar programlayabiliyorum, gerçekte olan ise okulda bana öğretilen şeylerin temel bile denmeyecek kadar basit olduğu (Hiç bilmeyen birisi bile 2 haftada herhangi bir dil ile hesap makinesi yazabilir, bunu dosyalayabilir. Evet okulda 2 yılda öğrendiğim şey bundan ibaretti)
    3. İngilizcem ise ay have a pensıl seviyesinde

Bu durumdaki bana çok teşekkür ediyorum çünkü ideallerin bir şeye yaramadığını, hayatın gerçeklik ve sen üzerine kurulu olduğunu anlayıp bir şeyler yaptı.

Bu noktadan sonra ise idealist ben gidip gerçekçi ben gelince işler değişti. İlk olarak dgs'ye çalıştım. Bunun sebebi dikey geçiş ile ybs'ye(aö) gitmekti, Çünkü ne param var nede işim kendimi geliştirmek için zaman oluşturmam gerekiyordu.(aile baskısı, toplum baskısı) ybs'ye gitmek zor olmadı. 2 Yılda bitirdim ve bitirirken hiç bir zaman okul birinci önceliğim olmadı, çünkü biliyordum okulun hiç bir şeye yaramadığını. Bu 2 yılda İngilizcemi c2 seviyesine çıkardım(CEPR). Yazılım'da ise durmadan proje geliştirip bunları pazarlamaya çalıştım. İdealist ben ile gerçekçi ben arasındaki farklar 2 yıl sonunda şöyle sonuçlandı. Lisans bölümümü bitirmeme 1 ay kala pek çok farklı yerden iş teklifi aldım. Birisini seçip 2 yıl çalıştım. Sonra ise buranın artık bana yetersiz geldiğini düşünüp işten ayrılıp kendi işimi kurdum(Yaptığım en büyük hatadır sanırım). Şirketi kurduğumda saçma sapan şeyler ile karşılaştım, satmadığım ürünün vergisinden tut tabela vergisine, 3 ay boyunca 10k lık satış yaptıysam benden 15k gitti. Devam etmek istedim ancak bunun bu ülkede olmayacağını anladım. Şuan bir şirkette ekip lideri olarak çalışıyorum ve Estonca öğreniyorum. Umarım konu sahibi gibi sizi bir nebzede olsa bilgilendirebilmişimdir. Yazmaya kendimi çok kaptırmışım.

• up doğru bir yazı

• Gerçekten entel takılan konuşurken artist artist tavırlar sergileyen enişte tiplemesi canlandırdın hocam gözümde.
    Bunun neredeyse aynısını çok sayıda enişteden duydum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Hahahaha süper! Enişte kısmına katılmıyorum doblo moblo kurtarmaz gayri, diğer gözlemin belki doğrudur dışardan bakınca ona bir şey diyemem hahaha

• Eğlenceli yazı yazmışsın da ana fikiri tam anlayamadım heralde top üni müh ve tıp dışı yazma demişsin hayalperest olma cart curt,neyse eline sağlık devamını bekliyorum sardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdealler ulaşınca sönen birer yalandırlar. Ya vaz geçmelisin ve hayatın gerçekleriyle yüzleşmelisin, ya da ideallerinin peşinden gidip hayatı sorgulamadan yaşayacaksın. İlk yol çetrefillidir ama seni başarılı kılar. İkinci yol ise bu gerçeklerle yüzleşmeni kısa bir süreliğine erteler. 2 üniversite bitirmesem de birinin bana yaşattıkları fazlasıyla yeterli. Sınava sonuçları açıklandığında çok şaşırmamıştım çünkü pek iplemiyordum dersleri. İlk olarak tüm ön lisans bölümlerini yazdım. Kriterlerimde muhteşemdi (deniz olan şehir). İstediğime ulaştım ve omü bilgisayar programcılığına gittim. Daha önce yazılımla ilgili olduğumdan kolay olacağını düşünüp gittim. Giderken ve okuduğum 2 yıllık süreçte bana ideal satmaya çalışan insanları gördüm ve bende onlar gibi düşünmeye başladım. 2 yılın sonunda 3.86 ortalama ile mezun oldum ve sonuç ne mi? Hiç bir şey evet hiç bir şey. Ben okurken söylenen iş bulması çok kolay denen sektör için KPSS'den 94 almam gerekiyordu. İnatçıyımdır sonuçta idealimdeki hayata bu yol ile kavuşacaktım. 1 yıl boyunca çok çalışıp KPSS'den 85 almayı başardım. O yıl tercih yaptım ve ya atanırsam umudu ile beklemeye başladım. Sonuç benim ideallerimden kopup gerçekçiliğimle bırakmaya zorladı. 85 aldığım ve atama beklediğim sınav o yıl benim bölümümden sadece 3 kişi aldı ve onlarda 79 - 84 - 91 puanlıydı. Sayıları tam hatırlamıyorum ancak 2 kişi benden düşüktü. O noktada kafamda ışık belirdi ve bunun böyle olmayacağını anladım ve iş aramaya başladım. 2 hafta iş aradıktan sonra şunu öğrendim, "Bize okullarda nasıl yaşayacağımızı değil nasıl yarışacağımızı öğretiyorlar." İş arama sürecinden sonra ise sudan çıkmış balık gibi etrafta gezinmeye başladım. Elimdekiler şu şekildeydi;

1. Mezunum ama ne param nede işim var. İşe girmek için ise en az 2-3 yıl deneyim isteniyor.
    2. Sözde bilgisayar programlayabiliyorum, gerçekte olan ise okulda bana öğretilen şeylerin temel bile denmeyecek kadar basit olduğu (Hiç bilmeyen birisi bile 2 haftada herhangi bir dil ile hesap makinesi yazabilir, bunu dosyalayabilir. Evet okulda 2 yılda öğrendiğim şey bundan ibaretti)
    3. İngilizcem ise ay have a pensıl seviyesinde

Bu durumdaki bana çok teşekkür ediyorum çünkü ideallerin bir şeye yaramadığını, hayatın gerçeklik ve sen üzerine kurulu olduğunu anlayıp bir şeyler yaptı.

Bu noktadan sonra ise idealist ben gidip gerçekçi ben gelince işler değişti. İlk olarak dgs'ye çalıştım. Bunun sebebi dikey geçiş ile ybs'ye(aö) gitmekti, Çünkü ne param var nede işim kendimi geliştirmek için zaman oluşturmam gerekiyordu.(aile baskısı, toplum baskısı) ybs'ye gitmek zor olmadı. 2 Yılda bitirdim ve bitirirken hiç bir zaman okul birinci önceliğim olmadı, çünkü biliyordum okulun hiç bir şeye yaramadığını. Bu 2 yılda İngilizcemi c2 seviyesine çıkardım(CEPR). Yazılım'da ise durmadan proje geliştirip bunları pazarlamaya çalıştım. İdealist ben ile gerçekçi ben arasındaki farklar 2 yıl sonunda şöyle sonuçlandı. Lisans bölümümü bitirmeme 1 ay kala pek çok farklı yerden iş teklifi aldım. Birisini seçip 2 yıl çalıştım. Sonra ise buranın artık bana yetersiz geldiğini düşünüp işten ayrılıp kendi işimi kurdum(Yaptığım en büyük hatadır sanırım). Şirketi kurduğumda saçma sapan şeyler ile karşılaştım, satmadığım ürünün vergisinden tut tabela vergisine, 3 ay boyunca 10k lık satış yaptıysam benden 15k gitti. Devam etmek istedim ancak bunun bu ülkede olmayacağını anladım. Şuan bir şirkette ekip lideri olarak çalışıyorum ve Estonca öğreniyorum. Umarım konu sahibi gibi sizi bir nebzede olsa bilgilendirebilmişimdir. Yazmaya kendimi çok kaptırmışım.

• Ilk paragrafin sonlarina dogru okumayi biraktim. Espri dozaji ve stili gozden gecirilmeli cunku berbat.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Metalist Beyin ve @mrverybilen yazılarınız için çok teşekkür ediyorum. Hepsimi de okudum, çok güzel yazmışsınız.

Ben de geçen sene YKS ye girdim, bu sene tıp 2 ye geçiyorum. TR de tıs a girip cerrahi ye odaklanacağım. Uzamnlık bittikten sonra artık duruma göre ya yurt dışı, ya da özel e gideceğim.

İngilizcemi bu işk iki senede çok iyi ye çıkarmaya çalışacağım. Şu ana ortalama konuşabiliyorum seviyem kaç, bilmiyorum ama çok da bilmiyorum yani.

Yani dediğini gibi, bu hayat karşı realist olmak, gözlerin gördüğü ile oyalanmak lazım. Düşler, hayaller bir yere kadar.

• Bir tanesi ailesi sırf başka şehre göndermedi diye hayalleri ve dünya üzerinde umursadığı şeyleri bir kenara bırakarak tercih yapan bir arkadaş birisi de bilgisayar mühendisliği okuyup ne olursa olsun iş bulurum diye daha doğru düzgün İngilizce bile öğrenmeyip KPSS düşünen bir vizyonsuz
    Daha kendi vizyonu bile olmayan iki arkadaş gelmiş bize vizyon ve realizm satıyor gelin size vizyon ve realizm nedir anlatayım
    Bir kardeşinizden tavsiyeler olsun bu hayatta

12. Sınıfta sınava doğunun sınır bir ilçesinde girdim 150k civarı bir sıralama yaptım bu beklentimin çok çok altındaydı ailem gidebilirsin biz yardımcı oluruz dediler gitmek istemedim mezuna kaldım.
    Bulunduğum bölgede kaliteli bir eğitim olmadığı için şehir tercihimi Maraş’tan yana kıldım ve o yaz boyunca borsayı öğrenerek ve çalışarak güzel bir para elde ettim ve o parayla 1+0 bir ev kiraladım 12
    Aylığına sabah akşam it gibi çalıştım ve bu işlerde bazen nasip devreye girer ve depreme yakalandım Hatay’da kız arkadaşımı ve neredeyse bütün dostlarımı Maraş’ta çok yakın arkadaşlarımı kaybettim ama çadır da olsa çalışmaya devam ettim ve sene sonucunda 50bin sayısal yaptım beklentimin altında mıydı evet ama en azından ufak da olsa kendimi gerçekleştirme duygusuna eriştim mi ve bunun cevabı da evet

Üniversite dediğiniz şey size kesin bir iş vad etmez bunu herkes de bilir üniversite size kendini geliştirme imkanları vad eder network vad eder ve siz bunları alamadıysanız milletin bölümüne ünisine sallayıp öneri verdiğinizi düşünmeyin ki bu derece sığ düşünceli insanların da önerisini kim alır onu da anlamış değilim.
    Hayat dediğiniz şey bu kadar maddiyat içinse bu yolu seçebilirsiniz ama ben de şunu söyleyim aile evimde yediğim önümde yemediğim arkamda dünyanın en rahat yerinde yaşayıp yaşadığım tat yerine 1+0 evimde gece 3te hedefim uğruna aç karnımla üşüyerek ayt fizik çalışmayı tercih ederim.
    Bol şans herkese

• BirZemanHatası kullanıcısına yanıt

vasat üniversitelerden mezun olanların mizah seviyesi maks bu şekil oluyor maalesef.

bi de ortamlarda bitirim takılıyodur bu eleman xD

• KlerhFi K kullanıcısına yanıt

hocam sonucun için tebrik ederim bundan sonraki yaşamında başarılar umarım her şey gönlünce olur

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Insan sarrafligi uni patlatti xxdd

• great student onizuka kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam uğraşıcam iyi olması için

• Bütün mesajları okudum, konuya yaklaşımlar şahane. :D

Bir kaç kişiye ulaştıysa bu yazdıklarım ne mutlu bana, ana mesajın sonunu uzunca bir cevap vermemek için editledim.

öbtüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalist Beyin -- 23 Temmuz 2023; 15:3:58 >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

şehremini üni kendini belli ediyor maalesef 

• Şimdi Yurt dışında ne durumdasınız?

• Bu kadar kırıcı olmanıza gerek yoktu adam makara yapmaya gelmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.