Şimdi Ara

2 Viteste Kalkış Yaparken Arabadan Anormal Sesler Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabayla dolaşırken 2. viteste kalkmak istedim arabayı biraz durdurdum sonra debriyaj basılıyken gazı kökledim devir 3000-3500 gördükten sonra ayağımı debriyajdan aniden çektim araç kalkarken arabanın altından birşeyler düşmüş gibi metal sesi geldi sonra durup 1. Viteste normal bir şekilde tekrar kalkmaya çalıştım ama sanki arabanın performansı düşmüş gibi devir düşüklerde seyrediyordu ve araba kendini öne anormal bir şekilde öne atıyordu büyük ihtimalle araca zarar verdim ama bu zararı hangi bölgeye verdiğimi merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1. Debriyaj Sistemi

• Debriyaj Baskı ve Balatası: Sert kalkışlar, debriyaj baskı ve balatasının aşınmasına veya yanmasına neden olabilir. Eğer balata zarar gördüyse, bu kayma hissi veya aracın performansında düşüş olarak kendini gösterebilir.
    • Volan: Debriyaj ve volan arasında aşırı sürtünme, volanın yüzeyinde hasar veya sıcaklığa bağlı deformasyonlara yol açabilir.

2. Şanzıman

• Şanzıman dişlileri, özellikle ani yüklenme durumunda zarar görebilir. Metal sesi, şanzıman içerisindeki dişlilerden veya şanzıman milinden kaynaklanmış olabilir.

3. Aks ve Diferansiyel

• Sert kalkış sırasında, özellikle düşük viteste, aks millerine ve diferansiyele aşırı yük biner. Eğer bir aks mili veya diferansiyel dişlileri zarar gördüyse, metalik ses bu bölgelerden gelmiş olabilir.

4. Motor Takozları

• Motor takozları (motoru şasiye bağlayan lastik destekler), ani yük değişimlerinden zarar görebilir. Takozlar kırıldığında veya gevşediğinde, motorun hareketi sırasında metalik sesler duyulabilir ve aracın hareketinde dengesizlik hissedilir.

5. Egzoz Sistemi

• Egzoz sistemi, ani kalkış sırasında titreşim nedeniyle şasiye çarpmış veya bağlantılarından ayrılmış olabilir. Bu da metalik seslere neden olabilir.

• MachinaeSupremacy kullanıcısına yanıt
    Hocam daha sonra fark ettiğim birşey var aracı boştaylen çalıştırıp stop edttiğimde motor titriyor ve araba kendini öne atıyor galiba motor takozu kırıldı motor sesinde veya vites geçişlerinde herhangi bir sorun yok şanzımana birşey olduğunu sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dominictoretto111 -- 11 Ocak 2025; 15:33:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.