< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
20 YAŞ ÜNİVERSİTE İÇİN GEÇ Mİ
-
-
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
işe girip para kazanman falan gerekmeyecekse 50 yaşında da olsan okul okumak için hiçbir zaman geç değildir. Ben de anlamıyorum bu kafayı ha. neden takıyorsunuz olum yaşı? merak ettim cidden soruyorum üni için 20 yaşında olmana rağmen neden geç kaldığını düşünüyorsun?
-
valla kardeş bence geç. 20 yaşındayım 2 senedir ünideyim. nasipse kız bulup evlenmek istiyorum. 20 yaşında üniye başlanmaz.
-
Çok geç ya geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kac kisi 22sinde mezun oluyor ki ? geç meç degil
Aslında ideal olanı 20 yaştır. 18 yaşında toy bir delikanlı olarak gidersen üniversitenin tadını pek çıkaramazsın.
-
Üniversitede tad diye bir şey mi var?
Yani bilmiyorum aslında herkes gitti ben kaldım kafasi veya işte 3. Sinif oldular daha yeni başlıyorum gibi şeyler aklimi kurcalıyordu
ya git fabrikaya mesleğin olsun sacma sapan okullar okumayın okumus olmak icin
-
Abi sakin daha sinava bile girmedim
Kime geç neye göre geç? Önceden bende bu şekilde düşünürdüm ama insan hayatı uzadı. Bugün lisansını 28 yaşında tamamlayan adam kaynıyor piyasa. Herkesin eli ekmek tutmak zorunda zengin dahil yoksa zengin mal varlığını, fakirse ekmeğini kaybeder ikiside aç kalır.
Paran varsa okumakta sorun yok ama paran yoksa ilk para bul sonra oku. Ben planlarımı bu yolda düzelttim.
Hiç kimsede gelip yks gibi uluslararası camiada hiçbir geçerliliği olmayan, saçma sapan şişirme ezbere bilgilerle dolu olan bir sınavdan iyi puan yapamayan gerizekalıdır demesin. Bu sınava hazırlık süreci çocukluktan başlar, aile iyi donanımlı ve mantıken gelişmiş, özgürlüğe önem veren bir aile ise ve parası varsa zaten onun çocuğu en iyi okullarda okuyor ve stresin s'sini duymuyor.
Bana uluslararası geçerliliği var demeyin, yurt dışında olan üniversiteler ilk sizde toefl veya ielts var mj veya dil konuşabiliyor mu ona bakar, sonra seni kendi test sistemine alırlaf eğer geçersen onay verirler bu kadar.
Fakirin veya bilgisiz orta halli ailenin çocuğu ise saçma sapan dershanelere, kurslara, yayın evlerine kalburüstü üniversiteyi kzanmak için tonla para döküyor ama çocuk başaramıyor, sonra önlisans deniyor dgs yaparım diyor kontenjan azalıyor bilmem ne ama kazanan hep yayın evleri, ösym, dershaneler, koçluk eğitimi veren kurumlar.
Kaybeden öğrenci oluyor.
Ben 2021 yılından beri DGS'yi umursamıyorum hatta yks'yi dahi umursamıyorum çünkü bu ülkede zenginin çocuğu YKS'ye girmeden önce öbp yükseltiyor özel okulda bedavadan geçiriyorlar, zeki çocuk devlet lisesine gidince bile 85 öbp ile mezun oluyor ve sonuç iyi bir üniversiteye yerleşemiyor.
Dgs kaldırılsıncılar yöse 3 maymun gözüyle bakıyor oysa ki adaletsizlik dgs değil yöstedir. Yös ösym tarafından yapılmıyor üniversitenin kendisine kalmış durumda yani adamlar isterse sadece ortaokul seviyesi toplama çikarma sorup iyi net çıkaran öğrenciyi mühendisliğe kabul edebiliyorlar.
Ne için okuyacaksın, misyonun ne? Gidip okuyayım 100.000 TL masa başı istiyorum mühendislik okuyayım diyorsan hayal dünyasıdır bu, bu değerleri görenler zaten 5 seneden fazla tecrübeli olan şirketlerde yönetici olabilmiş mühendisler.
Gerçekçi olalım, okuyup kendine bir şey katacaksan geç değildir hiçbir zaman ama para kazanmak için bakıyorsan korkarım geç kaldın çünkü üniveristeler günümüzü en az 10 sene geriden takil ediyor özellikle teknolojide.
Onun yerine kendine uygun bir alanda uzmanlaş daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 15 Mayıs 2024; 1:13:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Büyüyünce bunların ne kadar küçük dertler olduğunu anlarsın
Hayır tabii ki de sorduğun soruya bak.
-
Dalga mi geciyorsun 20 yas gec olur mu? Varsa niyetin derhal gir sinava gir Universiteye oku
Hocam sınıfta herkes 20-21-22-23 yaşlarında zaten kimin 23 kimin 18 olduğu bile anlaşılmıyor böyle şeyleri düşünmeyi bırak girmek istediğin yere hazırlan.
-
Oğlum bu ay 20 yaşını bitirecek. Üni.de hazırlık okuyor şu an. 1 yıl da liseye başlarken hazırlık okumuştu. Geç falan değil. Takılmayın böyle şeylere.
Abilerim yorumlarinizi tek tek okudum yardimlariniz için çok teşekkürler biraz düşününce gercekten de geç olmadığını anladım hepinize ayrı ayrı tekrardan teşekkür ederim
Dgs'yi geçemediyseniz suç sistemin mi sonuçta kontenjan veriliyor ona girenler yerleşiyor mesela bu yıl yazılım mühendisliğine 153 kontenjan verilmiş geçen seneye göre artmış bilgisayar müh. 422 kontenjan verilmiş bunların hepsi zengin çocuğu mu? Zengin çocuğunun dgs ile işi ne onlar zaten özel okulda okuyor veya dediğiniz gibi çocukluktan iyi eğitim alıp yolun başında yerleşiyor, emin olun açık öğretim okuyup dgs ile lisans tamamlamak isteyenlerin çoğu maddi yönden düşük bi umut mesleğim olur iş bulurum diye okuyan insanlar.. Küçüklükten ailenin maddi durumu olup iyi şartlarda okutmasının tabi etkisi var ama yine iş kişideki potansiyelde bitiyor. Sonuçta bugün ailesi köy işi yapan olup veya çoban olup (en uç örnek) iyi üniversitelere giden de var her şeyi ekonomik duruma bağlamak da yanlış bugün elinizde kitap olmasa bile internette istemediğiniz kadar soru bankası pdfleri youtube'ta o dersi anlatan kaç farklı hoca var..
-
Hocam sorun şu, iyi ailelerde yetişmiş ama sırf mühendislik okumamış ybs gibi mühendislik olmayn bölümler okuyup mühendisliğe tamamlamak isteyem boğaziçi mezunları bile DGS yolunu deniyor.
Dgs'de 2022'de odtüye giren adam inşaat mühendisliği mezunu veya okuyordu.
Yani dgs yolunu bu tip insanlar mahvediyor.
Zaten böyle saçmalıkları gördükçe benim ne çalışasım kaldı ne de sınava hazırlanma isteğim. Çünkü benim ne zamanım var, ne param var nede geleceğimi sağlama henüz alabilmiş değilim onlar kadar stressiz düşünemiyorum. Adam sadece rahatlık olsun diye bölüm değiştirmek için yks denemeyip bizim önümüze geçiyor.
Sonuç yösle yabancıları doldurdular okulları ve bunun acısı dgsden çıkarılıyor. Sistem zaten bozuk ülkede, öyle olmasa dgs denen saçma sapan bir sınav dahi olmazdı teknikerlere, teknisyenlere önem verilir mesleklerinde ilerlemesi için mesleki sınavlarla mühendislik yolu açılırdı.
Geçen sene kız arkadaşım bana bir olay anlattı istatistik mezunu bir prof bile dgsden bilgisayar muhendisligi deneyecegini söylemiş. Yuh dedim. Bu adam odtü istatistik mezunuydu galiba ayrıca. Yani tamamen fiyasko.
Zaten kontenjanlar düşürülüp buna bir çözüm bulunmaya çalışıldı ancak bana göre DGS türevi bir sınav yerine meslek lisesi mezunlarına özel mesleki bir sınav sistemi ile alanları ile alakalı bir mühendislik fakültesini kazanma hakkı tanınmalı.
Üniversiteye geçmeden önce fen, biyoloji, kimya ve matematik gibi dersler ya lise sonda yada üniversite hazırlıkta işlenebilir bence. Çok daha iyi bir sistem getirilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 15 Mayıs 2024; 14:19:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
işe girip para kazanman falan gerekmeyecekse 50 yaşında da olsan okul okumak için hiçbir zaman geç değildir. Ben de anlamıyorum bu kafayı ha. neden takıyorsunuz olum yaşı? merak ettim cidden soruyorum üni için 20 yaşında olmana rağmen neden geç kaldığını düşünüyorsun? |
Benzer içerikler
- gözde uçuşan cisimler yorumları
- kullan at telefon
- kısa boy kaç cm
- ankarada bayan arkadaş nasıl bulunur
- uyku ilacı alkolle alınırmı
- elektrikli bebek arabası
- kasım indirimleri ne zaman
- para sayma makinesi bim
- türk çay emojisi
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X