Şimdi Ara

200.000 KM'yi DEVİRMİŞ ARAÇ SATIN ALINIR MI? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
4
Favori
103.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen önceki sahiplerine bağlı geçmişi karanlıksa 30.000 kmde bile olsa bir çok masrafa gebe olabilir.
  • 2013 temmuz cıkışlı dizel arabam 65000 km de. sürekli uzın yol yapıyorum. 6 yasına geldiğinde 200bini bulacak satarken km yüzünden cok düşük fiyatlara satıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-cavit-otomotiv-den-cok-temiz-taksi-cikmasi-hyundai-era-1.4-team-209542417/detay

mesela su 590 bin kmde 16 istiyor adam. Bu araç alınırmı sizce taksi çıkmasıymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkhun

2013 temmuz cıkışlı dizel arabam 65000 km de. sürekli uzın yol yapıyorum. 6 yasına geldiğinde 200bini bulacak satarken km yüzünden cok düşük fiyatlara satıyoruz.

aynen ben 200 binde boyasız buldum motor falan canavar cıktı. Daha uzerinde etiketi duran bi jettayla tam gaz cesmeden afyona kadar kapısa kapısa geldık. ben 2008 model 25 e aldım aracı; adam 2015 jettaya 75 vermiştir dizel. Ben dyno hatalıdır diye korkuyordum o yuzdende aracı denemek istemiştim. Çok sukur iyi arabaymıs
  • örneğin 98 model bi arabayı sen 150bin diye alırsın ama gerçeği muhtemelen 220bin+ dır
  • Markaya ve kullanima gore degisiyor... Kia cerato 320000 de motor expert te %70 çıkmış ... Yani her yuzbinde %10 kayip var ... Kia motor da iyidir yani...

• Bakımları yetkili serviste yapılmış ve her bakımı kayıt altında olursa alırım yoksa lades.

• Mercedes bmw gibi markalarda alınır da diğer markaları düşünmek lazım

• drawcoo D kullanıcısına yanıt
    Valla üstadım araç piyasasına bakıyorum 15 - 20 yaşında araçlara 80 bin km yazanlar 90 bin km yazanlarla dolu. O yaşta özellikle de küçük hacimli motora sahip araçların 150 bin kmden düşük olma ihtimali yok. Varsada binde birdir o da bana denk gelmez. Onun için 200 bin km altı araç alıcam diyip gidip km düşürülmüş araç almaktansa gider paşa paşa gözümün gördüğü eksiğiyle fazlasıyla 200 bin km deki aracı alırım.
  • Neye göre alınır,neye göre alınmaz?aldığınızda hiç sorun olmayabilir ama siz 50-60 bin kullandıktan sonra 300000 e dayanmış aracı kime nasil satacaksaniz.helede acemiyseniz her bir yeri elinizde kalabilir.bir tek motor değilki aracın heryeri o kadar km yapıyor.sonucta az daha fazla verip km si düşük bir araç almak her zaman daha mantiklidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan sonra ağlamayın km si düşürülmüş araba verdiler elime diye. Galericiler az yapıyo az..

• Km düşürülmesinin garantisi yok satanin vicdanına kalmış 450 binide 200 bine çekebilir bilemezsiniz.oyle bir mantık yok yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-EMRE kullanıcısına yanıt
    hocam ufak ufak düşürünce anlaşılması çok zor da, ama dediğin gibi gözüne soka soka 450 den 200 e çekerse onu yakalar işi biraz bilen adam. sms sorgusu yaparsın aracın 2008 den sonraki muayenelere kaç kmlerde girdiğini öğrenirsin. Ya da sms den kaçsa da biraz tecrübeli bir göz de, aracın iç kısımlarındaki durumdan da anlayabilir, koltuklar, vites topuzu, direksiyon vs. Bunlarda dedediğin kadar büyük çaplı bir km düşürme olayını eleverir. .ama küçük çaplı düşürmelerde yakalamak çok zor. Hatta tecrübeli göz bile anlamaz bana göre.

Arkadaşın sorusuna gelince : 4-5 yaştan sonra ya da 2008 öncesi araçları alırken kilometreden çok motorun experitz sonuçlarında çıkan değerlerine bakmak lazım. çünkü bilindiği gibi sms sorgusunda 2008 sonrasıdanki muayenelerdeki kmler geliyor. Dolayısı ile öncesini allah bilir. Sadece km ye bakarak almak, iki yönlü aldanmaya yol açar. Yani yüksek kmli araç almaktan kaçarken, km düşürülmüş aracı, olması gerekenden çok yüksek fiyata alıp kazıklanabiliirsin. Yani şöyle örneğin 200 km de bir aracı 20 bine alabiilecekken, gider aynı arabanın 50bin olanına 30 bin vermeye kalkarsan, ve o aldığın aracın km düşürülmüşse, hem fazla para verdiğin için dolandırılmış olursun, hemde sonradan çıkacak masraflara da para kaçırmak zorunda kalırsın.
    Sonuç olarak, bana göre yüksek km li ama fiyata olumlu yansımış araçlar alınır. Zaten yüksek kmli olup da hiçbir fiyat avantajı sağlamayan aracı almak için salak olmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: udmexpert

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-cavit-otomotiv-den-cok-temiz-taksi-cikmasi-hyundai-era-1.4-team-209542417/detay

mesela su 590 bin kmde 16 istiyor adam. Bu araç alınırmı sizce taksi çıkmasıymış

Hyundai 1.6 benzinli motorları ve Fiat dizel motorları ( 1.3 dizel özellikle) çok sağlam motorlardır, 750 bin daha iyi bakılırsa 1 milyon kmyi zorluyor taksi olarak kullanımda hemde.Normal kullanan birisi iyi bakarsa zor öldürür.

• Bu işi yapanlarda biliyor o dediklerinizi bu nedenle önce vites topuzunu sonra direksiyon Simitini kultablasini değişiyor koltuklara çok yipranmissa kılıf takıyor hatta üfleyen motora katkılar katarak uflemesini azaltıyor.bunlar yapılmışsa araca km düşürüldüğünü anlamanız mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10-EMRE

Bu işi yapanlarda biliyor o dediklerinizi bu nedenle önce vites topuzunu sonra direksiyon Simitini kultablasini değişiyor koltuklara çok yipranmissa kılıf takıyor hatta üfleyen motora katkılar katarak uflemesini azaltıyor.bunlar yapılmışsa araca km düşürüldüğünü anlamanız mümkün değil.

bizim davada km düşürme vakkası 5664 e yansımıştı

• Adamın teki 39 kasa bmw ile bir milyon km yapmış. Bmw ise al hocam
  • Beyler fiat fiorino 2012 model hatasız dizel 200.000km araç alınır mı ? (kelebek cam yok - tek sürgülü kapı) fiyatı 24.500 TL ? cevaplarınız rica ediyorum
  • Kazası yoksa, değişen veya boyanan parçası yoksa, bakımları düzgün şekilde ve düzenli ustası tarafından yapılmışsa, kullanan kişi veya kişilerce hor kullanılmamışsa ve en önemlisi parça sıkıntısı yoksa değil 200 bin 500 bindeki araç bile alınır.
  • 200 bin üstü araç için para mı bol? Vaktin mi çok?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.