Şimdi Ara

200 Hz - 800 Hz Aradaki fark anlaşılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sorum olacaktı. Bu iki Hz değeri arasında 200-400-600-800 Hz gibi değerler var. Şimdi 200 Hz ile 400 Hz bi televizyonda aşırı bir fark var mı? Göz bunu farkedebilir mi ? Yani asıl sormak istediğim 400 Hz e fazladan verilecek 300,500 TL ne kadarsa artık değer mi ? Yoksa 200 de alsam 400 de alsam çok rahatsız edecek derece bir fark olmaz mı ? Bunu sormak istedim.

Almak istediğim modelde SAMSUNG 46ES6340. Kullanan varsa inceleyen varsa yorumlarınızı bekliyorum. Şimdide teşekkürler.

• göz seçemez falan diyen olabilir ama 200hz ile 800hz arasında dağlar kadar fark var bana göre. ister yazılım desinler ister aslında o panel 100-150hz desinler, yani ne derlerse desinler fark var.
  • Forumdan okuduğum kadarıyla;
    normal tv izlerken 50hz ile 100 Hz fark eder. 100Hz

fakat ben devamlı 3d izleyeceğim derseniz, bu 100Hz ikiye bölünür ve 50Hz olur. 3d için kullanılacaksa 200Hz.
    3d görüntüleme tekniğine girmek istemiyorum. 3 çeşitti galiba. temel3d, normal3d, gözlükle birebir uyumlu çalışan 3d.
    Bunlar genel tartışılanlar. dvbs tuner, internet , 200Hz ve multimedia olarak rahatlıkla alınabilecek model olarak görüyorum.
  • yazın tennis turnuvaları vardı trt de vatana gittiğimde bir bakayım dedim 100 hz ile 400 hz arasında görüntü açısından dağlar kadar fark vardı. K
  • televizyonların üzerinde yazan hz olayına takılmayın bence önemli olan tv nin gercek hz si. Her tv markası kendi ürünlerini bi sekilde biseylerle carpıp hz lerini yükselterek yazıyorlar. bazı tv lerde gercek hz yazıyor ama nadir rastladığım bir şey. bi avm gittiğinizde 200hz lik tv ye aynı görüntü olmak kosuluyla bakın bir de 800hz lik bi tv nin görüntüsüne bakın. gözünüze ilk takılan, 200hz lik görüntünün gözünüze aşırı derecede bulanık gelmesi olacaktır. İzledikce aradaki farkları bulabilirsiniz :D
  • Selamlar arkadaşım.

Televizyonların üzerinde yazan HZ değerlerine aldanmayın. Onlar gerçek değerler değildir. Panel'in gerçek HZ'i 50'yi geçen bir ya da iki televizyon vardır. O yüzden bu değerlere aldanmayın. PMR (Perfect Motion Rate)-Philips, MCI (Motion Clarity Index)-LG, CMR (Clear Motion Rate)-Samsung bunlar yazılımsal değerlerdir.

Bir arkadaş yazmış 3D izleyeceksen 50 HZ falan diye. Hayır yok öyle bir şey. 3D olayında eğer SG gözlük kullanıyorsanız ya da FPR gözlük kullanıyorsanız da öyle bir şey olmaz. Sanırım arkadaş çözünürlük olayını demiş. FPR gözlüklerde 540P alırsın görüntüyü. SG gözlüklerde 1080P alırsın. Ama şu durumdan arkadaşa hak verebilirim. Eğer dersen ki ben filmciyim, oturur film izlerim 3D olsun mkv olsun. O zaman en az 200 HZ alabilirsin. Daha fazla HZ olsun diye bir dünya para bayılmaya gerek yok.
  • 800 hzlik bir cihaz ile 200 hzlik cihaz arasinda gercekten cok fark var.bunu gorebiliyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her tv nin değerleri eş değildir ama...mesela x tv nin 800 ü bile y tv nin 800 ü aynı olmaz yazılımla o değere çıkarlar ve tabi yazılık kalitesi hepsinde aynı değil hangisi iyi yada kötü dersen onuda bilmiyorum ama satıcı bi arkadaş panasonic in philipsten daha iyi olduğunu söylemişti bu konuda...
  • bende çok araştırdım 2000 hz panasonicten sonra normal tv lere bakamaz oldum
  • LCD lerde 50hz ustu bizim coğrafyada hikaye
    varsa 100 hz lcd panel kullanan tv leri paylasalımda konu şenlensin biraz.
    Şimdi bana 100 hz neki bendeki tv led lcd degil 800 hz benim tv derlermiş.
    LCD- LEDTV ne onu bilmek lazım..
    Forumdan okuduklarımdan anlayabildiklerime dayanarak bişiler yazdım.
  • anlaşılır

tabi 2 tv yanyana duracak aynı video oynatılacak

200 ile 400 arası bile fark ediyor
  • Fark tabiki var ama almayi dusundugun tv gercek bir 200hz performansi sunar o yuzden tatmin olursun ama gel gelelim yanina eş deger bir lg koydugun zaman ozellikle alt yazilardaki performans dusuklugunu gorursun.200hz ile 800hz arasinda asinda suanki mevcut yayinlar icin konusuyorum yanlis anlasilmasin hicbir fark yoktur ancak 200hz lik ve 800hz lik iki tvye yanyana baktiginda daglar kadar fark vardir bu asinda tvnin ust segment bir urun olmasindan islemci hizi cekirdek sayisi ram vs vs ozelliklerinden kaynaklanir.Sadete gelirsek es6340 icin hz yonunden kafan rahat olsun ama bulutlanma isik sizmasi problemleri hakkinda bisi diyemem onun yerine bu senenin f6470 modelinide dusunebilirsin:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.