Şimdi Ara

2000 POLO YAKIT TÜKETİM SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle herkese hayırlı günler dilerim. Bende 2000 model dürbün kasa 1.4 Comfortline Polo var. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Bundan önce çok çok lpg hesabına girmedim fakat son dönemlerde çok yaktığının farkına vardım. Size şöyle söyleyim. Arabada gaz tam anlamıyla bitiyo. 50 TL'lik gaz alıyorum. En fazla 118 km. gidiyor. Bu da 0,42 kuruşa denk geliyor ki bu çok fazla. Bu arabanın en fazla 0,24 - 0,25 kuruş yakması gerekmez mi? Tüp markası atiker sıralı sistem. Sıkıntı nerde olabilir acaba.

• Hocam muhtemelen yanlış LPG ayarindan. Bunu anlamak için benzinde önce bir ölçün ne kadar yakıyor. Bu arada SunExpress e girebildinizmi?
  • hocam önce 6 ay önce lpg 1.90 idi. hesap yapmamanız normal. şu an 2.70 oldu. neredeyse %50 zam geldi. ne kadar ayar yapmanız da artık bütün araçlar çok fazla masrafla yol alıyor.
  • Şehiriçi çok kısa mesafe mi kullanıyorsunuz?
  • Eğer kısa mesafe kullanıyorsanız ve havalar soğuksa araç tüpe geçemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavurma verin lan !

Eğer kısa mesafe kullanıyorsanız ve havalar soğuksa araç tüpe geçemez.

Hocam tüpe geçiyo sıkıntı yok ama tüpte nerdeyse benzinde yaktığından daha fazla takıyo
  • egelidost kullanıcısına yanıt
    Hocam günde 20 km yapıyorum ama daha önceleri bundan daha kısa mesafede kullanıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Hocam muhtemelen yanlış LPG ayarindan. Bunu anlamak için benzinde önce bir ölçün ne kadar yakıyor. Bu arada SunExpress e girebildinizmi?

Hocam lpg ayarını daha önce yaptırdım
  • Ankarada bildiğiniz Atiker sıralı sistemden anlayan bir lpg ustası varmı bildiğiniz?
  • Yakıt bencede çok fazla 1.4 araç için aşırı o araç şuan bile 50 liralık gazla 200 km yapması gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Yakıt bencede çok fazla 1.4 araç için aşırı o araç şuan bile 50 liralık gazla 200 km yapması gerek.

Aynen öyle dostum. Sorunun kaynağını bulmam gerek
  • Ankara'da bu sorunu giderebileceğim bi lpg ustası tavsiyeniz var mıdır arkadaşlar?
  • drejan06 D kullanıcısına yanıt
    Bayırlık alanda kullanıyor musunuz ?
    Klimayı ne kadar açıyorsunuz ? (Ankara malum soğuk.)
    Lastik basıncınız kontrol edin. Hatta 2 psi daha fazla şişirin.
    Hesap yapalım. 50 TL ile 16.5 lt. gaz alınır. 16.5 lt. ile 110 km gidiliyorsa.
    100 km 15 lt. gaz harcıyorsunuz.
    Evet ,en az 3 lt. israf var. Bence maksimum 12 lt. olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavurma verin lan ! -- 29 Ocak 2017; 13:4:49 >
  • quote:

Yok hocam kullandığım güzergah genelde düz. Lastikleri 2 gün önce kontrol ettim Normal seviyede fakat dediğiniz yaparım ama ufak bir fark yok hocam neredeyse 2 katı yakıyor. Ne yapıcam bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: drejan06

quote:

Yok hocam kullandığım güzergah genelde düz. Lastikleri 2 gün önce kontrol ettim Normal seviyede fakat dediğiniz yaparım ama ufak bir fark yok hocam neredeyse 2 katı yakıyor. Ne yapıcam bilemedim

Evet klima hep açık. Aslında masraf 3 lt. değil bu arabanın kışın 100 km de en fazla yakacağı 9 lt. olmalı bence

• drejan06 D kullanıcısına yanıt
    Ben 12 lt. en kötü şartlar altında dedim. (Kar ,kıyamet.) Pek bu lpg işinden anlamam.Bu durumda bence gazın iletilmesinde bir sorun var.
    Son zamanlarda performansta bir kayıp veya gaza daha fazla basma gereği duyuyor musunuz ?
    En iyisi taktırdığınız yere götürün kontrol ettirin. Sorun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavurma verin lan ! -- 29 Ocak 2017; 18:23:49 >
  • Lpg de sıkıntı var.Değerleriniz çok yüksek
  • aynı motoru kullanan fabia sahibiyim ve ben de bu durumdan muzdaribim. günlük işe git gel toplam 10 km kullanıyorum. bir iki kez ölçtüm 100 tllik gaz ile 270 km gidiyor. Sorunun LPGden olduğunu düşünüyorum. çünkü benzine aldığımda maksimum 9lt yakıyor. Velhasıl Lpg işini araştırdım. ÜSTÜN OTOTGAZ varmış boş bir zamanda gidip LPG bakımını oraya yaptırırken ayarlarına da baktırıcam.

Benzinde ölçüm yaptınız mı hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperio_o

aynı motoru kullanan fabia sahibiyim ve ben de bu durumdan muzdaribim. günlük işe git gel toplam 10 km kullanıyorum. bir iki kez ölçtüm 100 tllik gaz ile 270 km gidiyor. Sorunun LPGden olduğunu düşünüyorum. çünkü benzine aldığımda maksimum 9lt yakıyor. Velhasıl Lpg işini araştırdım. ÜSTÜN OTOTGAZ varmış boş bir zamanda gidip LPG bakımını oraya yaptırırken ayarlarına da baktırıcam.

Benzinde ölçüm yaptınız mı hocam ?

Benzinle çok fazla ölçmedim ama şu anki gaz ölçümlerinden biraz daha fazla. O da haliyle benzin fiyatları uçmuş durumda. Üstün otogazı bende duydum. Yakın zamanda gidersen eğer sonuclarıyla beni haberdar edersen çok sevinirim dostum.
  • Aynı sıkıntılardan müzdarip olup çözüme kavuşturan arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.