Şimdi Ara

2006 Model C3 SX 1.4 i BVA çözdüğüm ve çözemediğim özellikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 gün evvel 2006 model c3 aracım oldu araç benzinli km si 40000 de donanımında manuel klima, abs, 4 airbag, elk. ön cam, yol bilgisayarı, hız uyarısı, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu, arka park sensörü, ön ve arka sis farı, hareket edince kilitlenen kapı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, kapı kolu direksiyon vs. :))

Daha önce opel astra, corsa, hyundai accent, ford fiesta, renault broadway kullanmışlığım var citroen ile ilk defa tanışmak nasip oldu. İlk olarak aracın radyo ve servis kitapçığının olduğu ancak kullanma kılavuzunun olmadığını görünce citroen müşteri hizmetlerini arayarak kılavuz istedim ellerinde benim modelin basılı kılavuzu olmadığını pdf formatındaki kılavuzu gönderebileceklerini söyleyerek hemen gönderdiler. İsteyen arkadaşlar için google dökümanlara yükledim link burada

Daha sonra araçta yol bilgisayarı olduğunu keşfettim hız göstergesinin altında yer alan bilgiler sağ taraftaki sinyal kolunun üzerinde yer alan düğmeye bastıkça değişiyor (toplam km, günlük km, menzil, anlık yakıt, ortalama yakıt gibi) eğer yol bilgisayarını sıfırlamak isterseniz ortalama yakıtı gösterir iken o düğmeye basılı tutarsanız değerler sıfırlanıyor.

Ayrıca toplam km de yer alan anhtar işareti bakım zamanının geldiğini gösteriyor bunu silmek isterseniz eğer kontak açık iken hız göstergesinin olduğu yerdeki 2 düğmeden size göre sağda olana basılı tutarsanız siliniyor.

Gelelim hız uyarı düğmesine buda size ayarladığınız hıza geldiğinizde sesli uyarı veriyor ayarlaması ise istediğiniz hıza geldiğinizde basıyorsunuz 3 kez bip sesi veriyor galiba tekrar basıp kapatmadığınız sürece aracı stop ta etseniz bir dahaki sefere açtığınızda önceden ayarladığınız hıza gelince uyarıyor. Kaldırmak yada hızı değiştirmek isterseniz bir süre basılı tutuyorsunuz bir bip sesi ile sıfırlanıyor.

araç hareket edince kapıların otomatik kilitlenmesini isterseniz eğer kontak açık iken orta konsoldaki kilit düşmesine basılı tutuyorsunuz bir uyarı sesi ile aktif hale geliyor aynısını tekrar edince deaktif oluyor.

sol taraftaki sinyal kolunun üzerindeki bombeli düğmeye gelince bazı arkadaşlar bunun far sensörünü aktif yaptığından bahsetmiş ancak servise sorduğum kadarı ile far sensörü olmayan araçlarda da bu düğme mevcut dolayısı ile bir işe yaramıyor.

göstergede yer alan şu uyarı lambası ise ABS ye ait

başka bir husus dış ortam sıcaklığı göstergesi yaptığım araştırmada bazı modellerde yokmuş benim araçtada yok galiba

arka koltuğun sırtlık bölümünün arasında bir aparat var ne olduğunu anlayamadım bilen varsa söylesi resmini ekliyorum

Resmini çekmeyi unuttum internetten bulduğum resimde kırmızı ok işareti ile gösterdiğim vitesin etrafındaki plastik halkanın yarısı kırıldığı için geri vites ve 5. viteste iken kırık olan ön taraftaki plastik körük açılıyor ve görüntüsü gözüme takılıyor. bu parçayı servise sordum yokmuş önerisi olan varmı.

Şöfor kapısı kademeli olarak açılmıyor sanırım artık kademeli açılmasını sağlayan menteşe özelliğini kaybetmiş bunuda yaptırmam lazım; Ankarada özel citroen servisi önerinizi bekliyorum ayrıca c3 lerde triger seti değişimi kaç km de veya yılda yapılması gerekiyor paylaşırsanız sevinirim.

• hayırlı olsun kardeş. bende de aynı aracın otomatik viteslisi mevcut ve bugüne değin bazı kronik problemler için ankarada çok özel servis dolaştım, "bilgisayara bağlayalım, o anlar" dan başka birşey demiyorlar. bilgisayar herşeye ok verince de sorun yok diyerk sallıyorlar. kullandıkları yedek parçalarda uydurmasyon oluyor. önerim şu ki özel servislerde dertlerine derman arama. otosay ve göral var citroen yetkili servis. biraz kazıklar ama en azından "bunda bişey yok len" diyip sallamıyorlar ve yaptıkları işten memnun kalmazsan kafalarına çalma şansın oluyor.

kullanım kılavuzu için de teşekkürler. çok kişinin işine yarayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezilvezir

hayırlı olsun kardeş. bende de aynı aracın otomatik viteslisi mevcut ve bugüne değin bazı kronik problemler için ankarada çok özel servis dolaştım, "bilgisayara bağlayalım, o anlar" dan başka birşey demiyorlar. bilgisayar herşeye ok verince de sorun yok diyerk sallıyorlar. kullandıkları yedek parçalarda uydurmasyon oluyor. önerim şu ki özel servislerde dertlerine derman arama. otosay ve göral var citroen yetkili servis. biraz kazıklar ama en azından "bunda bişey yok len" diyip sallamıyorlar ve yaptıkları işten memnun kalmazsan kafalarına çalma şansın oluyor.

kullanım kılavuzu için de teşekkürler. çok kişinin işine yarayacak.

umarım işine yarar:)) ancak citroen topiği çok hareketsiz konuyu açalı kaç gün oldu bugün cevap yazılmış :((

bu arada hafta sonu araca lpg taktırdım umarım pişman olmam...

• citroen c3 almayı düşünüyorum hocam. tavsiye eder misin ?
  • bende 2006 sx1.4 otomatik vites c3 sahibi oldum dün:)çocuk kilidi yok herhalde..göremedim..sadece hepsini birden kitliyor..

bi de hız uyarı düğmesini cruise kontrol zannediyorduk sağolsun arkadaş uyardı da rezil olmadık başka yerde..
  • öncelikle hepinize hayırlı olsun. benim bir seneyi geçti alalı, 2006 c3 1.4 hdı. çocuk kilidi arka kapılarda var. kapı açıkken iç kısma dikkat ederseniz görürsünüz.
    http://b1201.hizliresim.com/t/b/1pzwt.jpg
  • Arkadaşlar Merhaba,

2004 c3 1.4 hdi x 70'lik bir aracım var, bugün vitesin altındaki plastiğin çıktığını gördüm, körük gibi olan siyah plastik, onu yukarı doğru sıyırdım altında beyaz bir plastik var kelepçe gibi fakat bunları takamadım yani ikisi de şuan öylece duruyor ve görüntü iğrenç, daha önce başına gelen var mı?
    Benim takamayacağım birşey ise servise götüreyim..

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zor degil aslinda o alttaki beyaz parca ustteki siyah halkayi tutmak icin tırnakları var galiba karsilikli gelmesi gerekiyor olabilir. takmadan deneme yap nasil olacagini kavramaya çalış...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abormen kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Direksiyonun sol tarafındaki sinyal kolunun en ucundaki düğme far sensörü olmayan araçlarda basılamayacak durumda inaktiftir.
    Far sensörü olan araçlarda ise kontak yarım açılıp basılı tutulduğunda far sensörünü devreden çıkarır aynı tip işlemle geri aktifleştirilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.