Şimdi Ara

2008 Honda City (OTM) Rölanti sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araç 2008 OTM city. 1,5 yıldır çözemediğim bir sorun var başına gelen çözüm bulan var mıdır?
    Sorun ekleyeceğim video da gözüktüğü gibi vites D (Drive) de iken ışıkta vs beklediğim esnada oluyor. Araç al ver yapıyor. N ye alınca yada ayağımı frenden çekip gaza basınca düzeliyor.

Yaptırdıklarım:
    Gaz kelebeği temizlendi
    Sübap ayarı yapıldı
    Bujiler değişmedi ama kontrol edildi.
    Yakıt alınan istasyon ve marka değiştirildi
    LPG gaz ayarı defalarca yaptırıldı.

Not: Aracın arıza ışığı videoda yanıyor ama yanmadığuı zamanda sorun devam ediyor. Her zaman bu sorunu yaşamıyorum. Motor sıcak soğuk fark etmiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=2h-nk55RVyw&feature=youtu.be

• kardeş numaranı yaz seni arayayım problemin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatiki

kardeş numaranı yaz seni arayayım problemin için
    Mesaj olarak ilettim
  • fatiki F kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam. Bu işin çözümü ne ise bizede söyle bizde öğrenelim. Aynı şikayetten bende muzdaribim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmankur

Merhaba Hocam. Bu işin çözümü ne ise bizede söyle bizde öğrenelim. Aynı şikayetten bende muzdaribim.
    Sorununuzu çözebildiniz mi? Çözümü paylaşabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwer

Sorununuzu çözebildiniz mi? Çözümü paylaşabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Maalesef sorun devam ediyor. LPG nin araç bağlantısını keserek denedim ama lpg den olmadığını düşünüyorum çünkü şuan da yapıyor
  • Hocam ayni problem bendede var ne yaptirdiniz ve problem gectimi
  • bende de benzer bir sorun var, düşüncem sorunun şanzıman ile ilgili olduğu.
  • hocam eklediğin video çalışmıyor, tıklayınca ağlayan adam suratı çıkıyor, videoda da sorunmu çıktı
  • @regedit1 Bendeki 2007 City manuel vitesdi.Rölanti sorunu ile uzun süre uğraştım.
    Aşağıdaki işlemler sırasıyla yapıldı;
    1-Bujiler değiştirildi.
    2-Boğaz kelebeği temizlendi.
    3-Rölanti sensörü denildi,yeni parça alındı ama sorun değişmedi.
    4-Araç servise götürüldü.Değişmemesi gereken gaz kelebek sensörü değiştirildiği için büyük bir masrafın altına girecektik Allahtan eski parçası uyumlu bir şekilde yerine takıldı.Subap ayarı yapıldı.Araç soğukken olan stop etmeler kesildi.
    5-Kerkinme dediğim olaylar arada olmaya hatta motor arıza ışığı yapıp yolda stop etmeler devam etti.
    6-Araç servise götürldü.Bobin arızası var değişecek denildi.4 ad Bobin orjinali ile değişti.
    Araç şu an normal bir şekilde sürülmeye devam ediliyor.
  • 2008 Honda City Elite CTV ( benzinli ) 36,000 km. Akü yeni değişti. Vitesi D konumuna alınca rölanti düşmesi ve araç sarsıntılı kalkıyor. Motor ısındıktan sonra sıkıntı devam ediyor. Eylül ayında Eskişehir Sanayide Bakımlarını yaptırdığım ustaya gittiğimde rölantide arıza gösterdiği şanzıman yağının ( 3 ay önce değişti ) tekrar değişmesi gerekir ama arıza da devam edebilir dedi. Önerileriniz.
  • arkadaslar cozum bursa form oto erhan usta. 1 senedir problem cozuldu sorunsuz biniyorum.
  • ben arastirmalarim sonucu buldum istanbuldan gelip yaptirdim sorunsuz bir senedir kullaniyorum insallah sizde sorununuzu cozersiniz.
  • Yasaryilmaz kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECLOVE -- 19 Haziran 2020; 23:1:51 >
  • Çare bulabildiniz mi?zonguldak 'ta aracımda aynı sorunu yaşıyorum malesef.
  • çözüm bulamadıysa satmıştır arabayı çoktan
  • Arkadaşlar ben civicle takasa girdim sorunuda servise anlattım hallederiz dediler. Hem aracı sıfırladım hem uğraşmaktan kurtuldum
  • walla en iyisini etmnişsin
  • Rolanti motorunu temizliği bu işin kesin çözümü.Ben herseyi denedim.Çozumu basitmiş rölanti motoru sertleşmişti balata spreyi ile temizledim.Problemden kurtuldum.
  • tebrikleerrr
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.