Şimdi Ara

2009 Toyoto Auris(38000) mi, 2015 Seat İbiza mı(45000) hangisini tavsiye edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar otomatik vites araba almayı planlıyorum şu anda 2 seçenegim var
    birincisi 2009 model-1.6 toyota auris-benzin/lpg-38000
    ikincisi 2015(sıfır) 1.2 sat ibiza-45000
    hangisini tavsiye dersiniz birisi sıfır birisi ikinci el.
    arabalar aşagıda ki gibi.
    http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2015-fiyat-listesi.aspx#yeniibizast (46900 yazan)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2009-toyota-auris-1.6-orjinal-60binde-lpgli-otomatik-203584683/detay/

• Ikisinide tavsiye etmem.
    Alicaksaniz 2011-2012 auris alin tam otomatik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1
    özellikle aurisin mmt şanzımanı ayıplı mal olarak bir sürü dava açılmış bir ürün.
    sizde bir toyota çalışanı olarak bunun farkında olmanız çok güzel.
    şahsen 3 tane toyotam oldu.mmt şanzumanlısını çevremde kimseye tavsiye etmedim etmem de.
    ama tam otomatik olanlar, yani sizinde tavsiye ettiğiniz mantıklı bir seçenek.
    hatta benimde 1 sene sonra alacağım araç olacak muhtemelen.

saygılar.
  • Hocam istediğin kıyas biraz abest olmuş. Şimdi bütçen nedir? 38 mi 45 mi? Örneğin 45'lere çıkabiliyorsan yeni kasa 1.33 motor benzinli auris-corolla bile alabilirsin. (2012-2013)
    Bir tanıdığa aralık sonu 14. boş ibizayı sıfır 32.500' e aldık. Verdiğin link açılmadığı için hangi kasayı belirttin göremedim. Yanlız ibiza'da güzel araba 38'lere daha yeni modeller hatta dizeller bile bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: achille24

+1
    özellikle aurisin mmt şanzımanı ayıplı mal olarak bir sürü dava açılmış bir ürün.
    sizde bir toyota çalışanı olarak bunun farkında olmanız çok güzel.
    şahsen 3 tane toyotam oldu.mmt şanzumanlısını çevremde kimseye tavsiye etmedim etmem de.
    ama tam otomatik olanlar, yani sizinde tavsiye ettiğiniz mantıklı bir seçenek.
    hatta benimde 1 sene sonra alacağım araç olacak muhtemelen.

saygılar.

Mmt sanzuman ayipli mal degil, bu konuda toyota dava konusu da oldugunu duymadim. Sadece dizellerde yag eksiltmeden davalar var.
    Ben tercih olarak tam otomatik tercihi yapmasini istedim yoksa benimde yari otomatik toyotam oldu ve hic memnuniyetsizlik duymadim. Tam otomatige karsi az yakar ama gaz tepkisine alisamayanlar icin vites gecislerini fazla hissettirir. Birde cok yogun trafikte 1sa ten fazla kalirsaniz sanzuman isinir bu durumlarda araci duz vites moduna almaniz gerek. Sozun ozu kullanmayi bilen sikayet etmez ama bilmeyenede tam oto oneririm.

• multimodzedeyiz diye bir site vardı.
    siteyi kuran arkadaşın sahip olduğu toyota auristi sanırım aracının mmt şanzımanla ilgili yaşadığı bütün sıkıntıları, videoya kaydetmiş, bilirkişilerden raporlar alıp toyota ya dava açmıştı.
    bu siteyle birlikte mmt şanzıman alıp , mağdur olan insanlara yol göstermesi açısından ne yapılması gerektiğini açıklamıştı.
    yanlış hatırlamıyorsam davası emsal olup onlarca kişiye ışık tutmuştuç
    site yayından kaldırılmış.
    ekşisözlükte de başlığı mevcuttu.https://eksisozluk.com/multimodezedeyiz-hakkimiziariyoruz--2606325
    her neyse sizin bundan bi haber olmanız ilginç.
    tavsiyem müdürlerinize sormanız yada genel merkezinizden bilgi almız yönünde.
    birde kullanmayı bilmemek nedemek.
    bu şanzımanlı aracı satarken, lisans mı veriyorsunuz: aracı bayırdayken manuele alın, yok düz yolda otomatiğe alın ama 1saatten fazla yoğun trafikte kalırsanız hemen düze alın gibi.
    bu ne böyle :) komik olmayın.
    bal gibi bildiğinize eminim.
    neden benzinli araçlarınızda mmt yi kaldırdı toyota.

kullanmayı bilmemek diye birşey yok.
    ayıplı mal var.oda toytanın ayıbı.

• achille24 A kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen konuyu bilmiyorum, biraz baktım sitedeki şikayetlerine.
    Ben daha servise gelipte bu araçtan memnun değilim diyen görmedim.
    Elbet binlerce satılan bir araçtan bir adet alıp problem yaşayan olabilir, toyota bu konuda kullanıcı dostu, garantisi biten araçlara bile ne hizmetler yapıldı garanti içi..
    Varsa bi sıkıntısı servis mutlaka yardımcı olmuştur.

Benim bahsettiğim olay yoğun trafikteyken çok fazla dur kalk 1-2metre ve 1-2 saat trafikte kalırsanız aracı manuel moda çekmeniz. Sanırım tüketicinin yaşadığı sorunda bu. Zaten bu moda almaktaki amaç 1.viteste dur kalk yapmak ve biz müşterilere bunu belirtiyoruz. + Dik rampalarda manuel modda vites düşürüp çıkması gerektiğinide belirtiyoruz. Sonuçta araç tam otomatik değil.

Sonuç olarak bende aynı aracı kullandığımı söylüyorum 1 yıl kadar ve en ufak sıkıntı yaşamadım. Başka markalarda çözülemeyen milyonlarca sıkıntı var en azından toyota marka olarak tüketicinin yanında. Bunu Toyota fanı olarak ya da markayı korumak, savunmak adına söylemiyorum yanlış anlaşılmasın şu an Toyota çalışanı olabilirim ama Honda marka (FD6-düz) araç kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sizin forUmdan tanıyorum.
    bazen anlaşamasak da samimiyetinize güveniyorum.fan boy değilsiniz bunu da biliyorum.
    ancak bu dediğim mevzu bir kaç araçla sınırlı değil.
    ve site sahibi kişi düz yol değil 5 derece açılı yolda ,aracında inanılmaz bir balata kokusu olduğunu ve aracın sürekli zorlandığını kanune ispatlamıştı.
    bu vesileyle onlarca insana yol gösterdi.emsal teşkil etti.
    her neyse konunun sahibi arkadaşa bende tam otomatik auris tavsiye ediyorum sizin gibi.

hayırlı günler.
  • Yahu otomotik vites zaten yogun trafikte lazim,yogun trafikte manuele alacaksak o vitesin otomotikligi nerde kaldi,o halde neden manuel arac almiyoruz?uzun yolda yada sakin trafikte zaten arac manuelde olsa vitesle oynamiyoruz ki.

• Kismetse bende en kisa zamanda auris ve yaris olmak uzere arac alicam mmt ne zaman bitiyor 2 sinide tam otomatik alicam

• selam.
    hocam toyata benzinli arabalarında artık mmt yi tercih etmiyor.
    2012 den beri yanılmıyorsam bütün benzinli otomatik araçları tam otomatik,
    ancak dizel araçların otomatikleri mmt hala.
    yani ben dizel mmt şanzımanlardan şahsen uzak dururdum.
    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.