Jaguar, tarihinin en az yakıt tüketen modeli olan XF 2.2 Dizel salon ile şirketin İngiltere, Birmingham, Castle Bromwich�de bulunan fabrikasından başlayıp Almanya, Munich�e kadar devam eden yolculuğu boyunca sadece bir depo yakıt ile yetindi. Ford kaynaklı aynı zamanda Land Rover Freelander�a da hayat veren 2,2 litre dört silindirli turbo şarjlı dizel ünite ortalama 4,9 lt/100km tüketim değeri ile dikkat çekiyor. Akabinde yakıt verimliğini artıran yeni teknolojiler, bir depo yakıt ile 1,312km menzil hediye ediyor. Ek olarak, aynı dizel ünite Ford Mondeo�da da kullanılıyor. Teknik detaylara göz atarsak yeni 2,2 litre dizel ünite 190hp güç üretiyor. 0�dan 100km/s hıza 8,5 saniyede ulaşan XF, 225 km/s maksimum hıza sahip. Diğer dikkat çeken ayrıntılar ise tekrar elden geçirilen sekiz ileri XF otomatik şanzıman ve Jaguar için ilk olan Stop-Start sistemi ile üst sınıf otomobiller kategorisinde kendisini ayrı bir yere koyuyor.
Yeni Jaguar XF makyajlı versiyonu ile önümüzdeki Eylül ayında pazara sunulacak. Dip not: Makyajdan sonra şu an ülkemizde de satılmakta olan XJ modeli ile karıştırmamak için dikkatli olmak gerekiyor. 2012 XF�nin 1200W gücünde Bowers & Wilkins premium ses sistemini de atlamadan geçemiyoruz. Videoyu izlerken otomotik açılan klima petekleri ve start butonuna basıldıktan sonra ortaya çıkan vites kontrol birimi hakkındaki yorumları size bırakıyoruz...
ön bölüm güzel değil bence. jaguarın daha ağır bir havaya sahip olması lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: montana_35
Böyle bir araç neden 4 yıldız almış ?
Test sitesinden incelendiğinde puanı yetişkin korumasından değil, yaya ve çocuk korumasından kaybetmiş. Yani yayalar için çok güvenli bir otomobil değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
quote:
Orijinalden alıntı: montana_35
Böyle bir araç neden 4 yıldız almış ?
Test sitesinden incelendiğinde puanı yetişkin korumasından değil, yaya ve çocuk korumasından kaybetmiş. Yani yayalar için çok güvenli bir otomobil değil.
Alıntıları Göster
şimdi birisi gelir der:bu araç türkiyeye gelirse ne mercedes e serisi,ne de bmw 5 serisi kalır.
quote:
Orijinalden alıntı: K.Kahriman
Burayı mı kastediyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: furkantasdemir
quote:
Orijinalden alıntı: K.Kahriman
Burayı mı kastediyorsunuz?
Alıntıları Göster
tamamen ön yargı ile konuşuyorum bu aracın aman aman kaliteli bir şey olduğunu zannetmiyorum alman rakiplerinin yanında
quote:
Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI
tamamen ön yargı ile konuşuyorum bu aracın aman aman kaliteli bir şey olduğunu zannetmiyorum alman rakiplerinin yanında
emin ol cettan jaugardan daha iyi
quote:
Orijinalden alıntı: dj appıah
quote:
hangi cetta?
Almandan kastım mercedes ve bmw
quote:
quote:
quote:
hangi cetta?
muatab alma şu zavallıları
quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic
quote:
quote:
quote:
hangi cetta?
adabını takın (dalga geçmek için demiştim el mariachi)
quote:
quote:
quote:
quote:
hangi cetta?
Alıntıları Göster
KUR 1,90 olmalı bu kurlan hiç keyfi yok almanın. yalnız jaguar uk. dan dünden beri kendimi alamıyorum. aradığım bir renk ve çok beğendiğim jant ile kombine edildiğinde kasası rakiplerine göre gerçekten güzel ve etraf beyaz pano tavanlarla kaynarken tercih edilebilir. ama araba alırken hep ikinci plan, ikinci el zararı az olsun mantığında olunca riske girmek türkiye için ve bugunkü kurlarla almak hiç uygun değil. Motor hp konusunda premuım luxury 3.0 tercih edildiğinde bence cezbedici yalnız bir e ve 5 yanında hissiyatı sürüş keyfi nasıl bilemiyorum Bu makyajla xf kullananların, pek öbür tarafın kullanıcılarına kulak asacağını sanmıyorum. Parayı en özel, en keyifle, en hissiyatla ezen insanlar bence rakipleri yanında ülkemizde alabilenler. Beğeniyorsan alacaksın, zararım az olsun diye örtüşmediğin arabayı tercih etmeyeceksin. Yalnız 2009 dan bu yana 2 senede 2,2 kurla 32 bin euro zarar az değil ve satılıp satılmayacağı ise muamma. Geçmiş olsun.Alana hayırlı olsun.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
hangi cetta?
iyi tamam dalganı geçtiysen mevzu kapansın
quote:
Orijinalden alıntı: Vincent van Gogh
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
hangi cetta?
iyi tamam dalganı geçtiysen mevzu kapansın
Alıntıları Göster
jaguarla ile jetta yı karşılştırmak biraz garip olmuş....
.xf değilde xj çok fena ya,canlısını göreniniz oldumu bilmemde ölmeden önce bir derim.