Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de şu LED Motion Plus özelliği var.Bu özellik açık olduğunda ekran çok fazla kararıyor sanki ama hareketli-aksiyon sahnelerinde bu özelliğin açık olması daha iyi olur deniyor.Fakat özellik kapalı olduğu zaman daha mantıklı gibi geliyor bana bunun doğrusu nedir bu özellik açık mı kapalı mı olmalı yoksa bu özellik açıldıktan sonra ekran kararmasını engellemek için diğer özellikler (renk, kontrast... vb) değiştirilmeli bilen var mı arkadaşlar?
  • Herkese merhabalar, ben de dün itibariyle 40ES7000 serisi tv sahibi oldum. Harddiskten3D film izledim gayet keyifliydi. Ancak izlediğim film türkçe dublajdı, alt yazılı olan başka bir filmi izlemek istediğimde ise alt yazısı aktif olmadı. Kumandada bir yerleri kurcalayıp "alt yazı açık" konumuna getirdim ancak gene de faydası olmadı.

1- Filmleri bilgisayardan alt yazılarının olup olmadığı konusunda kontrol etmedim, ama yükleyen arkadaş var diyo.

2- Alt yazılar film ismiyle birebir aynı mı olmalı

3- Bunlardan hiç biri değilse ne yapmam gerekiyor yardımcı olursabnız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuncan1

Herkese merhabalar, ben de dün itibariyle 40ES7000 serisi tv sahibi oldum. Harddiskten3D film izledim gayet keyifliydi. Ancak izlediğim film türkçe dublajdı, alt yazılı olan başka bir filmi izlemek istediğimde ise alt yazısı aktif olmadı. Kumandada bir yerleri kurcalayıp "alt yazı açık" konumuna getirdim ancak gene de faydası olmadı.

1- Filmleri bilgisayardan alt yazılarının olup olmadığı konusunda kontrol etmedim, ama yükleyen arkadaş var diyo.

2- Alt yazılar film ismiyle birebir aynı mı olmalı

3- Bunlardan hiç biri değilse ne yapmam gerekiyor yardımcı olursabnız sevinirim.

1-2-3 - Alt yazıları metin dosyası şeklinde görmüyor-görmez.Aynı klasörde video dosyasıyla altyazı dosyasının isimlerinin aynı olması yeterli.

Ayrıca, önceden gönderdiğim şu 2 mesaja bir cevap yazarsanız sevinirim;

quote:

Orijinalden alıntı: TheChosenOne_

İyi günler,

Geçen gün ben de 40ES5500 serisi LED den aldım.Genel anlamda büyük bir sorun yok yalnız şöyle 1-2 basit sorun var:

-- Bir MKV filmi açıp izlemeye başladıktan sonra kapatıp bir süre sonra tekrar açtığımda kaldığı yerden devam ediyor, baştan başlaması gerekirken böyle oluyor.Mesela, 5 filmi bu şekilde açtım bi süre sonra kapatıp tekrardan açtım diyelim, hepsinin kaldığı yeri hatırlıyor ordan devam ediyor.Böyle bir sıkıntı var fakat film başladığında "Tools" dan "Baştan Oynat" seçeneğiyle bu giderilebiliyor ancak ben bunu yapmak istemiyorum tekrar açtığımda direk baştan başlasın istiyorum bunun çözümü var mı?
    KISMEN ÇÖZÜLDÜ

-- Bir de yine MKV filmlerde geri/ileri sarma olayı çok yavaş 12-14 sn fln atıyor 1 saniyede.Bunu arttırmanın bir yolu var mı?Menüleri falan baya bir kurcaladım ancak bulamadım bunun ayarını.ÇÖZÜLDÜ

Ghosting, clouding gibi olumsuz durumlardan bahsedilmiş ama ben ya bu durumların ne olduğundan tam anlamıyorum ya da böyle bir rahatsız durumla karşılaşmadığım için diklkatimi çekmedi.

*** Son olarak, film izlerken (MKV) ve normal uydu yayını izlerken (SD/HD) görüntü ayarları olsun ses ayarları olsun nasıl yapılmalı arkadaşlar?Biri LED Motion Plus'tan bahsetmiş ama onu açınca görüntü çok fazla kararıyor, koyulaşıyor hem de uydu yayınında takılmalar oluyor o açık olduğunda.Dinamik Kontrast, LED Motion Plus ve Resim Modu gibi seçenekler özellikle nasıl yapılandırılmalı, tabi Siyah Tonu, MPEG Parazit Filtresi ve Diji Parazit Filtresi falan da var onlar da nasıl olmalı? ASIL SORMAK İSTEDİĞİM

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar, herkese hayırlı günler...

quote:

Orijinalden alıntı: TheChosenOne_

Bir de şu LED Motion Plus özelliği var.Bu özellik açık olduğunda ekran çok fazla kararıyor sanki ama hareketli-aksiyon sahnelerinde bu özelliğin açık olması daha iyi olur deniyor.Fakat özellik kapalı olduğu zaman daha mantıklı gibi geliyor bana bunun doğrusu nedir bu özellik açık mı kapalı mı olmalı yoksa bu özellik açıldıktan sonra ekran kararmasını engellemek için diğer özellikler (renk, kontrast... vb) değiştirilmeli bilen var mı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChosenOne_ -- 21 Haziran 2012; 15:19:55 >

• Arkadaşlar 40es7000 aldım, genel itibariyle memnunum fakat showtv ve e2 ile sorunum var. Ses dili tanımlanamadı görünüyor ve ses çıkmıyor. Ses dilini türkçeye çevirince düzeliyor fakat kanal değiştirince eski haline dönüyor. Yokmu bunun bi çözümü.
  • dün es6140 a baktım. siyah renkler iyi değildi. beğenmedim.
  • Diğer konuda da yazmıştım buraya da giriş yapayım bari.

ES6140 için 55" olanından bugün aldım teknosa dan. Ama kurulum yaptırmadım ev taşıyacağım 2 hafta sonra kuracaklar ki arada fiyat düşerse başlarına üşüşeceğim kutu açılmadığı için Samsung bayisindeki eleman kafamı karıştırdı önce o cihaz Türkiyeye bir daha gelmez samsung garanti verirmi bilmiyorum dedi. Bende samsung Türkiye sitesinde var deyince ama benim kataloğumda yok diyerek 10 sayfalık bi katalog gösterdi bak yok diye. Bende kıllandım samsungu aradım ve cihazın ürün gamında olduğunu garanti altında olacağını söylediler. Sonradan teknosaya gittim ve orada bir arkadaşla konuştum. Bu cihaz Hollanda ve Almanya Mediamarkt gibi mağazalarında satılıyormuş ve teknosa buradaki satış için samsung ile anlaşmış ve yanlış hatırlamıyorsam 600.000 gibi bir rakamdan bahsetti Türkiye için. Sadece biz satacağız dedi hatta cumartesi pazar günü Ankamall da bulunan 3 teknosa mağazasında 250 - 300 civarı satılmış. Garip bir şekilde kutup mağazaları 6340 sattırmak için 6140 cihazı hatta teknosayı karalamaya falan başladı 3 dakikanın içinde. Sanırım bu cihaz çok satacak...

• Merhaba Arkadaşlar,
    Bende geçtiğimiz hafta itibari ile Samsung 55es7000 panel aldım. Samsung daki problemleri bildiğim için kutuyu açarak deneme yaptıktan sonra almak istedim. Buda mağaza tarafından kabul edildi. Ancak mağazada çok fazla ışık olduğu için deneme esnasında ne bulutlanma nede ışık sızmasını görebildim. Tabi tv eve gelip karanlıkta deneninceak koyun kara koyun belli oldu :( MAalesef televizyonda ciddi anlamda bulutlanma ve kısmen daha az ışık sızması mevcut. Tabi servisi çağırdım hemen. Gelip videoya çektiler ve samsung merkeze bilgisini vereceklerini ilettiler. Eğer TV için değişim kararı çıkmazsa neler yapmalıyım? İade için nasıl bir süreç izlemeliyim? 5000 lira verip tamamen keyif için alınmış bir üründe böyle sorunlar ile yüzleşmek gerçekten çok ama çok üzücü.. Siz siz olun Samsung alırken tekrar düşünün. Yeni serilerde de benzer problemler var. Sorunsuz bulabilirseniz gerçekten çok güzel paneller. Ancak sorunsuzu bulmak çok zor galiba..

• Hayatımda ilk defa şöyle TV'ye iyi bir para ayırıp güzel bir TV alayım diyorum, bir tane bile TV almaya cesaret edemiyorum. Zaten piyasada adam akıllı bi Samsung bir de LG'nin yeni TV'leri güzel, onlarında binbir türlü sorunu var. Ne yapacağını şaşırıyor insan...
  • slm arkadaslar

es 7000 led tv ıcın hazır kanal listesı varmıdır
    trt 300de atv 400de cıktı yardım lutfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevensleepers1907

Merhaba Arkadaşlar,
    Bende geçtiğimiz hafta itibari ile Samsung 55es7000 panel aldım. Samsung daki problemleri bildiğim için kutuyu açarak deneme yaptıktan sonra almak istedim. Buda mağaza tarafından kabul edildi. Ancak mağazada çok fazla ışık olduğu için deneme esnasında ne bulutlanma nede ışık sızmasını görebildim. Tabi tv eve gelip karanlıkta deneninceak koyun kara koyun belli oldu :( MAalesef televizyonda ciddi anlamda bulutlanma ve kısmen daha az ışık sızması mevcut. Tabi servisi çağırdım hemen. Gelip videoya çektiler ve samsung merkeze bilgisini vereceklerini ilettiler. Eğer TV için değişim kararı çıkmazsa neler yapmalıyım? İade için nasıl bir süreç izlemeliyim? 5000 lira verip tamamen keyif için alınmış bir üründe böyle sorunlar ile yüzleşmek gerçekten çok ama çok üzücü.. Siz siz olun Samsung alırken tekrar düşünün. Yeni serilerde de benzer problemler var. Sorunsuz bulabilirseniz gerçekten çok güzel paneller. Ancak sorunsuzu bulmak çok zor galiba..

bır musterıme bugun uydu taktım bu tvden vardı
    bana 2999 tl demıstı neyse bu tv ıcın hazır kanal lıstesı varmıdır?
    varsa paylasabılırmısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

bır musterıme bugun uydu taktım bu tvden vardı
    bana 2999 tl demıstı neyse bu tv ıcın hazır kanal lıstesı varmıdır?
    varsa paylasabılırmısınız ?

Burda var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_61098067/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

slm arkadaslar

es 7000 led tv ıcın hazır kanal listesı varmıdır
    trt 300de atv 400de cıktı yardım lutfen

Burda var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_61098067/tm.htm
  • teskkurler hocam buldum yarın arkadasa vereyım
  • 46es6710 aldim.. Netplayer kurulumu mumkun mudur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • es 8000 sorunlu çıktı formda yazdım ama konu kapatılmış... aceba neden ....???
    smart hup kilitleniyor tv reset ediyor kapanıyor açılmıyor filmler usb den sorunsuz izleniyor ama dlna üzerinden aynı film desteklenmiyor diyor ekran köşelerinden ışık hüzmesi bulutlanma mevcut iade ettim ve şu an paramın verilmesini bekliyorum 40-45 günü bulurmuş bulsun bakalım deyişim kabul etmiyorum ... smart özelliği saçmalık evinde pc olan için konuşsa ne olur konuşmasa ne olur ben aldım ve kullanamadım görsel zevkiniz için tv alın sonra ekrandaki sorunları kabul etmesinler neymiş normal miş 2007 yılında aldığım sony lcde de 5 yık önceki teknoloji 0 sorun varken 2012 model de sorunlar var adamlar kabul etmiyor normal bunlar leddde diyorlar bence normal felan deyil 4000-5000 vs para kolay kazanılmıyor hakkınızı arayın tv ekrandan oluşur ekran sorunlu ise neden para veresiniz ki panaldeki sorunlar firmanın problemi servise vermişler normal diye söyleyin müşteriye onlarda normal diyor verin mahkemeye gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsalci -- 28 Haziran 2012; 10:02:30 >

• İnanın TV kanallarını ben daha bulmayı bile başaramadım. Bilen biri varsa bana da anlatabilirse sevinirim.. Anten prizinden kablo ile tv arkasındaki anten girişi gerekli bağlantıyı yaptım ancak hiç kanal bulamadım. Her iki girişi de denedim ama maalesef sonuç yok.. Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse çok makbule geçecek gerçekten.. Anten kablosunu hangi girişi takıcam ve aramada neyi farklı yapmam gerekiyor bulamadım..
  • quote:

İnanın TV kanallarını ben daha bulmayı bile başaramadım. Bilen biri varsa bana da anlatabilirse sevinirim.. Anten prizinden kablo ile tv arkasındaki anten girişi gerekli bağlantıyı yaptım ancak hiç kanal bulamadım. Her iki girişi de denedim ama maalesef sonuç yok.. Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse çok makbule geçecek gerçekten.. Anten kablosunu hangi girişi takıcam ve aramada neyi farklı yapmam gerekiyor bulamadım..

Forumda sorunuza ait linkleri yazabilirim ama sizden ricam diğer arkadaşalrımıza faydası olması için siz de tvdeki ayarların fotoğraflarını çekip foruma koyabilir misiniz? Malum 1 fotoğraf 1 sayfa yazıdan daha açıklayıcı oluyor.

Lütfen bu yazdıklarımı pazarlık olarak algılamayın , amaç herkesin paylaşım yapmasını sağlamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: tsalci

es 8000 sorunlu çıktı formda yazdım ama konu kapatılmış... aceba neden ....???
    smart hup kilitleniyor tv reset ediyor kapanıyor açılmıyor filmler usb den sorunsuz izleniyor ama dlna üzerinden aynı film desteklenmiyor diyor ekran köşelerinden ışık hüzmesi bulutlanma mevcut iade ettim ve şu an paramın verilmesini bekliyorum 40-45 günü bulurmuş bulsun bakalım deyişim kabul etmiyorum ... smart özelliği saçmalık evinde pc olan için konuşsa ne olur konuşmasa ne olur ben aldım ve kullanamadım görsel zevkiniz için tv alın sonra ekrandaki sorunları kabul etmesinler neymiş normal miş 2007 yılında aldığım sony lcde de 5 yık önceki teknoloji 0 sorun varken 2012 model de sorunlar var adamlar kabul etmiyor normal bunlar leddde diyorlar bence normal felan deyil 4000-5000 vs para kolay kazanılmıyor hakkınızı arayın tv ekrandan oluşur ekran sorunlu ise neden para veresiniz ki panaldeki sorunlar firmanın problemi servise vermişler normal diye söyleyin müşteriye onlarda normal diyor verin mahkemeye gitsin

Kesinlikle katılıyorum. Ben servise üstüne basa basa ilettim. Eğer iade alıp sorunsuz ürün yada para iadesi yapmazlar ise tüketici mahkemesine başvuracağım. 5000 lira verip aldığım TV de bulutlanmadan geçilmiyor. Eğer değişim sonrasında yine sorunlu ürün gelirse kesinlikle iade edip Sony almayı düşünüyorum. 5000 vermişken 1000 lira daha veririm hiç değilse adam gibi tv izlerim. Samsung tvler iyi güzel hoş ama maalesef sorunları çok fazla ve tahammülün ötesinde. Varsın alacağım TV samsung kadar fazla format desteklemesin..Varsın çok smart olmasın.. Yeterki adam gibi net kaliteli ve sorunsuz görüntü alabileyim. Aylarca araştırmadan sonra gerçekten görüntü kalitesinden ve donanımsal zenginliğinden ötürü aldığım TV den soğumuş durumdayım. Salonda ışıklar açıkken herşey güzel iken ışıklar kapanınca resmen ekrandaki bulutlanmadan aydınlanıyoruz

• hocam keske bir fotograf cekseydiniz
  • Selamlar,

Bende 46ES7000 aldim. Henuz kullanmak nasip olmadi ama simdiden hazirliklara basladim.
    1 Hafta sonra insallah deneyimlerimi sizlerle paylasacagim, resimlerle birlikte. Yalniz forumdaki
    sorunlari ve problemleri okudukca daha kutusunu acmadan televizyondan sogumaya basladim.
    Televizyonlarin yarisinda bulutlanma, olu pixel gibi sorunlar var sanki. Hayirlisi insallah bizimkisi temiz cikar.

Birde soru sormak istiyorum. Televizyonu aldiktan sonra nimetlerinden faydalanmak icin 2 TB lik WD marka USB3 bir HD aldim ve
    icerisine yaklasik 100 adet 1080P film, 30 adet 3D film vede bircok yuksek kalite film attim.
    Yalniz benim televizyonda USB3 girisi varmi diye kontrol etmedim:) Bilen bir arkadas ES7000 serisinde USB3 girisi olup olmadigini soyleyebilir mi?

Birde Half SBS filmlerin orjinal 3D den farki nedir. HDD ye yukledigim filmlerin tamami Side By Side. Goruntunun yanyana olmasi sonucu olusan 3D ve orjinal 3D arasindaki fark nedir?
    Half SBS filmler Samsung televizyonlarda izlenebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hotgojo -- 29 Haziran 2012; 13:59:45 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.