Şimdi Ara

2013 Civic HB 1.6 Dizel

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
37.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel motorlar konusunda Honda Türkiye'ye mesaj bırakmıştım aradılar.

2013 yılında Civic HB 1.6 dizel motor seçeneği ile Türkiye'ye gelecekmiş. Henüz fiyat belli değil doğal olarak.
    Ama bilgi kesin ve direk Honda Türkiye'den.

Başka kaynaklardan okuduğum kadarıyla da 1.6 dizel motorlar arasında yakıt tüketimi en iyi motor bu yeni Honda motor imiş (!).

Fiyatlar şimdiki gibi olursa arabamı satıp yeni bir dizel Honda alırım ama fiyatlara iyi bir bindirme olursa kalsın derim.

Bu bilgiyi de sizinle paylaşayım dedim. İyi günler.

• hocam sedan civic için varmı bir gelişme dizel motor için
  • 1.6 dizel motoru accord ve civic sedana da monte etseler süper olur.
  • ben de özellikle sordum ama civic sedan için 2013'te dizel yine yok.
    benzin + lpg devam.

civic sedan türkiye üretimi, civic hb ingiltere üretimi.
  • Daha motorun üretimine başlanmadı ama eli kulağında:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Daha motorun üretimine başlanmadı ama eli kulağında:)

siz bu bilgiyi nereden aldınız?
  • Bu aracı 9 aydır bekliyoruz arkadaşım:

donanımhaber forum
    2013-2016 Honda Civic HB Ana Konu » Sayfa 1 - 218
    http://forum.donanimhaber.com/m_55989556/mpage_1/f_/key_//tm.htm

İstersen sen de katıl bize.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Golf 1.6 TDI Highline
    geçen ay önce açıldı
    Clio 1.5 Dci VS Egea HB 1.6 Multijet
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.6 dizel motor haddehanedeymiş
  • Bende bilgi almıştım. Sadece HB e gelecek dediler. Otomatik gelmeyecekmiş. Sadece manuel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantili LPG olayından sonra honda nın hiç bir söylediğine inanmam.
  • Japon üretici Honda, geliştirme süreci tamamlanan 1.6-litre i-DTEC dizel motora sahip yeni Civic hatchback modelini Paris’te objektiflerin karşısına geçirecek.

Honda Motor Company CEO’su Takanobu Ito, Honda’nın tüm araçları için geliştirmeye başladığı yeni motorlarının müjdesini verdi. Ito, ‘Earth Dreams Technology’ adı verilen yeni motorların Honda sevenlerin beklediği performansı, düşük emisyon değerleriyle sunacağını ve tüm Honda modellerinde kullanılacağının bilgisini verdi.

Honda’nın ‘Earth Dreams Technology’ adı verilen yeni motor serisinin ilk ürünü, Avrupa ve Türkiye pazarı için oldukça büyük bir öneme sahip olan 1.6-litre i-DTEC dizel motor olacak. Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan motorun, teknik özellikleri ile sınıfının en ekonomik ve en performanslı dizel motoru olacağı öngörülüyor.

Kendi sınıfındaki motorlar arasında en hafif yapıya sahip olan yeni 1.596cc’lik dizel motor, 4000rpm’de 120 PS güç üretirken 94g/km’lik CO2 emisyonu ile de performans ile çevrecilik arasında çok iyi bir denge sağlıyor. Ayrıca 2000rpm’de 300Nm tork değeri ile de tüm Honda modellerine mükemmel bir kullanışlılık sağlamış oluyor.

Testler sonucunda performansı ve sessizliğiyle büyük beğeni toplayan yeni 1.6 dizel motor, özellikle alt devirlerde sunduğu yüksek tork değerleriyle sürücülere daha rahat ve konforlu bir sürüş imkanı sunuyor.

Yeni 1.6-litre i-DTEC dizel motor ile donatılan Civic HB’in ortalama yakıt tüketimi sadece 3.6lt/100km. (standart 16-inç jantlar ile). “Turkeycarblog”

• quote:

Orijinalden alıntı: chartes

Japon üretici Honda, geliştirme süreci tamamlanan 1.6-litre i-DTEC dizel motora sahip yeni Civic hatchback modelini Paris’te objektiflerin karşısına geçirecek.

Honda Motor Company CEO’su Takanobu Ito, Honda’nın tüm araçları için geliştirmeye başladığı yeni motorlarının müjdesini verdi. Ito, ‘Earth Dreams Technology’ adı verilen yeni motorların Honda sevenlerin beklediği performansı, düşük emisyon değerleriyle sunacağını ve tüm Honda modellerinde kullanılacağının bilgisini verdi.

Honda’nın ‘Earth Dreams Technology’ adı verilen yeni motor serisinin ilk ürünü, Avrupa ve Türkiye pazarı için oldukça büyük bir öneme sahip olan 1.6-litre i-DTEC dizel motor olacak. Önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan motorun, teknik özellikleri ile sınıfının en ekonomik ve en performanslı dizel motoru olacağı öngörülüyor.

Kendi sınıfındaki motorlar arasında en hafif yapıya sahip olan yeni 1.596cc’lik dizel motor, 4000rpm’de 120 PS güç üretirken 94g/km’lik CO2 emisyonu ile de performans ile çevrecilik arasında çok iyi bir denge sağlıyor. Ayrıca 2000rpm’de 300Nm tork değeri ile de tüm Honda modellerine mükemmel bir kullanışlılık sağlamış oluyor.

Testler sonucunda performansı ve sessizliğiyle büyük beğeni toplayan yeni 1.6 dizel motor, özellikle alt devirlerde sunduğu yüksek tork değerleriyle sürücülere daha rahat ve konforlu bir sürüş imkanı sunuyor.

Yeni 1.6-litre i-DTEC dizel motor ile donatılan Civic HB’in ortalama yakıt tüketimi sadece 3.6lt/100km. (standart 16-inç jantlar ile). “Turkeycarblog”

Çoğu dizel araç zaten bu devirlerde maksimum torkunu üretiyor.
    Acaba daha düşük devirlerde rakiplerine göre daha fazla mı tork üretecek bunu merak ettim açıkçası.
    Misal 1500 devirde de 200 NM gibi...

• araç istanbul auto showda tanıtılmış , hondanın resmi sitesindede var ancak fiyat yazmıyor, tahminen 60 bin üzeri diye düşünüyorum ben çünkü Sedan ve benzinlinin baz donanımlısı 50+ bin tl , siz bu konuyla ilgili ne düşünüyosunuz ? Sedanada gelse şu i-dtec motor , FD6 yı sattırır valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26VP089

araç istanbul auto showda tanıtılmış , hondanın resmi sitesindede var ancak fiyat yazmıyor, tahminen 60 bin üzeri diye düşünüyorum ben çünkü Sedan ve benzinlinin baz donanımlısı 50+ bin tl , siz bu konuyla ilgili ne düşünüyosunuz ? Sedanada gelse şu i-dtec motor , FD6 yı sattırır valla

FD6 mı kaldı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih!

quote:

Orijinalden alıntı: 26VP089

araç istanbul auto showda tanıtılmış , hondanın resmi sitesindede var ancak fiyat yazmıyor, tahminen 60 bin üzeri diye düşünüyorum ben çünkü Sedan ve benzinlinin baz donanımlısı 50+ bin tl , siz bu konuyla ilgili ne düşünüyosunuz ? Sedanada gelse şu i-dtec motor , FD6 yı sattırır valla

FD6 mı kaldı :)

Kendi aracım FD6 yapcak bişey yok
  • Bugün autoshow 2012de fotoğraflar çekerken dizel civic'ede rastladım ve ondanda bir kare aldım.
     2013 Civic HB 1.6 Dizel
  • Güzel araç olmuş, diz mesafesi nasıldı?
  • 115 kiloyum,rahatlıkla sığdım diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiki fiyatlardan yüksek olacağı kesin üsteki arkadaş aynı olursa falan demiş dizel motor olduğu için kesin sağlam bi fark olacak artı araç ingiltereden bütün geliyor yeni civiclerin fiyatlarının uygun olmasının nedenlerinden biride o araç türkiyede montajı yapılıyor açıkça söylemek gerekirse ithal aracı tercih ederim yakıt tüketim değerleri doğruysa piyasaya güzel bi giriş yapar 120hp dizel hemde bu kadar az yakıyosa Türkiyede iyi bir satış yakalıycak demektir.
  • Şu motoru 1-2 yıl içinde bir de Accord'a koysalar, Executive donanımı da, düşük motor hacminin düşük ÖTV'siyle
    şöyle 70.000TL'yi geçmeyen fiyattan satılsa...TAM SÜPER OLUR KANIMCA
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.