|
2013 clio4 klimanın kafasına göre soğutma sorunu
-
-
Sanırım 2012 yada 2013 clio4 vardı teyzemde, aynen klima soğutmuyordu, sanayiye götürmüş, düzeltmişler. Kendisi Antalya da yaşıyordu o zaman, yazın güzel güzel soğutuyordu, havalar soğuyunca bakmış klima bu seferde ısıtmıyor, sanayide ne yaptılarsa klima sadece soğuk üflüyordu.
-
Büyük bir ihtimalle gaz eksiktir.
-
bendeki klimada verimli değil. bunu başka araçlara binince farkettim. mesela egea 1.seviyede bile daha iyi soğutuyordu.
-
Klima kompresörü üzerinde basınç valfi gibi bir parça var, kronik ve genelde bozuluyor. 2018 dci cliomda da vardı bu sorun.
Kış bitmeden o parçayı değiştirirseniz klima performansı eski haline gelecektir.
-
Maliyet hakkında bir fikriniz var mı acaba -
Bizde de 2020 clio 4 var, ne kliması ne de kaloriferi verimli çalışıyor.
Özellikle japon ve alman araçlara göre çok kötü bir performansı var.
-
tahminen eco2 motor olduğu için ekonomi odaklı bir kompresör kullanmışlar veya yazılımı ona göre ayarlı. düşük hızlarda trafikte soğutma azalıyor.
-
Hocam klima konusu tartışılabilir, yani daha kötüsü ve çok daha iyileri mevcut...
Ancak kullandığım süre içerisinde kalorifer konusunda eksikliğini hiç hissetmedim. Bildiğin hamam gibi ısıtıyor, kapatmasam plastik aksamı eritecek... -
gazına baktır önce. Devir artığında kompresör daha hızlı döndüğü için soğutuyordur. Trafiğe girince yavaşlayınca soğutmaz.
-
sadece clio ile ilgili değil .... 2016'da Megane 4 Joy-Touch paket özellikle anlattığın durumu sürekli 4-5 farklı araçta yaşadım... ve yaşanıyor
Renault klima konusunda özellikle Clio-Megane ve benzer modellerde randıman vermez ve sürekli bakım ister... R134A-R134 tekrar dolum eksik kadarını GR olarak basarlar kontrol ettir.
1000-2000tl arası fiyatlar değişiyor...tabi kompresör ne durumda bakmaları lazım
-
Bende honda var oda aynı şekilde uzun yolda güzel soğutuyor ama durduğu yerde soğutmuyor. Bir kaç yere sordum kompresör değişecek dediler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X