Şimdi Ara

2015 VW Scirocco için yardım(vw donanım saçmalığı)[ALINDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT: Yazdıktan sonra farkettim biraz uzun oldu zaman ayıranlara şimdiden teşekkür ediyorum

Başlıkta bahsettiğim aracı almak üzereyim. Araç sportline donanım 1.4 tsi 160 manuel mavi renk. Araçta 18 interlagos jant, cam tavan, ayna paketi, xenon far ve geri park kamerası bulunuyor. Araç stokta hazır olması benim bu aracı bir an önce almak istememin en büyük sebebi.

Şimdi gelelim ilk sorunuma. 86000 civarı bir fiyata anlaştık şimdilik. Test sürüşü falan yaptım çok beğendim. Fiyatı aşırı derecede yüksek buluyorum fakat benim ihtiyaçlarıma göre sıfır km olarak alabileceğim başka araba bulamadım ya da artık beynim yandı düşünemiyorum. Ancak benim bu 86000 sayacağım arabada hız sabitleyici ve far sensörü yok Bu durumu fiyat görüşmesine gittiğim zaman bilmiyordum. Daha doğrusu böyle bir şeyin olabileceğine ihtimal vermiyordum. 10 yaşındaki arabalarda olan özellik bu arabada yokmuş İnanılmaz şekilde ısındığım, almak için gün saydığım araçtan bir anda soğudum. Ne yapacağımı bilemez durumdayım şu anda.

Sizce bu iki özellik olmazsa olmaz mıdır? Özellikle CC yakıt ekonomisine de biraz katkı sağladığından ve en önemlisi rahatlığından dolayı benim aradığım bir özellik. İnternette yaptığım kısa bir araştırma sonucunda hız sabitleyicinin makyajsız kasa sciroccolara takılabildiğini öğrendim. Fakat güncel kasaya takılıp takılmadığını bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var ise beni aydınlatabilirse çok makbule geçecek.

İkinci sorunum bu fiyatlara başka ne alınabileceği konusunda. Bu aracı alma arifesinde düşündüğüm araçlar;

İbiza cupra ---> açık ara favoriydi fakat 5 ay sıra verdiklerinden dolayı vazgeçtim, bir de DSG...
    Alfa romeo giulietta---> ikinci favorimdi fakat dıştan ne kadar alımlı gözükse de tam zıttı bir iç mekan beni araçtan soğuttu,
    Peugeot RCZ 200hp --->fiyat sınırımı biraz aşıyor ayrıca 2 kişilik,
    A 200 amg---> sınırı biraz aşıyordu ayrıca 4 kapı ve ben daha sportif bir araç arıyorum,
    Kia pro ceed gt---> aşırı ağır kasa ve bununla birlikte gelen fazla yakıt sarfiyatı,
    Megane coupe---> dizel...
    Peugeot 208 GTI---> sıradan dış görünüş, yüksek fiyat, rezalet kokpit

Aklıma gelmeyen araçlar da olabilir. Kesinlikle 0 km arıyorum. Alacağım tip araçların kullanıcı kitlesinden dolayı ikinci eline ağır kuşku ile bakıyorum. Bu konuda da önerilerinizi esirgemeyin lütfen.

EDİT:

Tüm mesajlara bu cevap üzerinden cevap vereyim. Foruma sabahtan beri girmekte sıkıntı yaşıyordum.

Öncelikle bu scirocconun yüzü eskidi olayına ben de katılıyorum. Ancak araç özel bir araç görünüş bakımından. Değişik olduğu bir gerçek. RCZ gibi fakat uzun süredir piyasada... Yukarıda mesajımda bahsetmiştim favori araçlarım cupra ve giulietta diye. İkisinin ortak yönü piyasada fazla olmamasıydı. Piyasada fazla olmayınca ikinci el durumunu da direkt etkiliyor. Ben geçen sene haziran temmuz gibi aracımı değiştirmek için hazırlıklar yapmaya başlamıştım, ailemde yaşanan bazı sağlık sorunları sebebiyle bugüne kadar ertelendi. Haziran 2014 te ikinci el olarak baktığım cupraların çoğu HALA satılmadı. İkinci el almak için görüştüğüm ve sürekli haberleştiğim bir astsubay arkadaşım cuprasını satamadı en sonunda ilandan çekti mesela. Bu bakımdan scirocco bu kadar yaşatmaz bana diyorum fakat sonuçta spor araba belli bir kitleye hitab ediyor.

Benim de sciroccoya bakışım 'apaçi arabası' yönünde idi. Araç bakmaya giderken aklımda bile olmayan bir araçtı. Polo GT için gittiğim doğuş otoda mavi rengini gördüm içine falan oturdum ve diğer baktığım araçlara nazaran bariz kaliteli geldi. Koltuk oturumu falan çok iyiydi. O gün görüştük araya tanıdıklar sokuldu falan fiyatta anlaşıldı aracı opsiyonladım. Bu sabah da giderek kaporamı yatırdım ve Allah izin kısmet ederse prş/cuma aracı teslim alacağım. Cruise control takılabiliyor. Ayrıca xenon paket olduğu için far sensörü varmış. Ayna paketi olduğu için kararan dikiz aynası falan da var. Bu arada ne alırsam alayım manueli var ise tercihim kesinlikle manuelden yanaydı.

BMW 1 serileri falan önerilmiş. Gayet güzel araçlar bişey demiyorum fakat tam olarak bana göre değiller. Ben 2 kapı, hafif performanslı, 0 km, kendine baktıran, üst sınır 90-95k bir araç arıyordum. Scirocco da benim bu beklentilerimi karşılayacak gibime geldi.

Umarım pişman olmam diyerek görüşlerini belirten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok daha iyileri sizlerin olsun inş. Hepinize kazasız belasız sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warlordd -- 28 Mart 2015; 15:08:27 >

• İkisini de sonradan taktırabilirsiniz. Zorunlu kullanılabilir donanımlardan değildir. Far sensörü çok elzem değil zaten. Ancak şehirlerarası veya şehir içi 70 ile trafiğin aktığı yerde kullanırsınız hız sabitleyiciyi. Başka türlü hız sabitleyici kullanılmıyor. Zaten altınızda spor bir araç olacak bence çok büyütmeyin. Soğumak için gerekli neden değildir. Aracınız hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın.
  • murderer_utku kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler çok daha iyileri sizlerin olsun.

Ben de far sensöründen vazgeçebilirim fakat cc tam olarak nasıl ve nerede takılıyor biliyor musunuz acaba? Ve sonradan takılan parça çok eğreti duruyor mu orjinaline yakın mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: <warlord>

Ben de far sensöründen vazgeçebilirim fakat cc tam olarak nasıl ve nerede takılıyor biliyor musunuz acaba? Ve sonradan takılan parça çok eğreti duruyor mu orjinaline yakın mı oluyor?

Eğer İstanbuldaysanız Ender Elektronik hız sabitleyici ve otomatik far sensörünü orjinal olarak yapabiliyor..İnternet siteleri mevcut..İsterseniz bakabilirsiniz..

Bencede bu iki donanım için o araçtan vazgeçmeyin..Kolaylıkla eklenebilecek özellikler..
  • Scirocco bence vadesini doldurdugunu dusunuyorum artik herkes scirocco dan gına geldigini soyluyor.onun yerine bu paraya yeni kasa makyajli bmw 1.16 alabilirsiniz arkadan itisin keyfini yasarsiniz.tabiki en iyisini siz bilirsiniz
  • errddm kullanıcısına yanıt
    Ender elektroniği ben de duydum fakat o sistemi 2015 araçlara takabileceklerini sanmıyorum. Ürüne baktım açıklama kısmında belirtmemişler. En iyisi arayıp sormak. Takıyorlarsa Ankara'dan kalkıp gitmeye razıyım.
  • ekrem742 kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katılıyorum. Ama malesef başka seçeneğim yok. Yeni 1 serisi için fiyat almadım fakat m paket ile 100k+ olacağını tahmin etmek zor değil. O da beni aşar. Başka öneriniz varsa değerlendirebilirm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: warlordd

far sensörü bencede elzem bir özellik değil ama 86.000 tl veripte bunların bile olmaması can sıkıcı bir durum eğer ki kullanım tercihinizde şehir dışı sürüş ağırlıklı değilse cc gözardı edilebilir diye düşünüyorum
  • TexasRanger kullanıcısına yanıt
    Gerçekten şehir içinde de orta yoğunlukta trafikte sıkça kullandığım bir özellik. 86.000 verdiğin araçta bunun olmaması gözüme batar. Maalesef çok titiz ve takıntılı bir kullanıcıyım
  • Audi a3 ve mini ye de bakabilirsiniz
  • Yerinizde olsam 208 GTI alırdım. 20.000 TL de cebinizde kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 28 Mart 2015; 1:04:26 >
  • Kesinlikle yarın gidip audi a3 tek kapı 1.4 tsi 150 s-line paketli için fiyat alacağım. Öneri için sağolun hiç aklıma gelmemişti.

quote:

Yerinizde olsam 208 GTI alırdım. 20.000 TL de cebinizde kalır.

Hocam verilerine bakınca en mantıklı o duruyor aslında. Eğer oturduğum konumda kadranı görebilseydim alacaktım. Çok saçma bir direksiyon-gösterge tasarımı var. Dış görünüşten ödün verebilirim. Fiyatı 69000 ki o araç için fazla bana göre.
  • 15 daha verip 2.18i coupe alınır.
  • Liste fiyatı 65.000 diye aklımda kalmış.
    Kadran konusunda bir şey diyemem ama hem performanslı(200 bg) hem de manuel... Scirocco' ya Polo GTI'a vs kesinlikle tercih ederdim.
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Cam tavan+metalik renk de eklettirmiştim ya 67 ya da 69 demişlerdi tam hatırlamıyorum. Aracın sürücü koltuğunu ideal sürüş pozisyonuna getirince ne kadar hızlı gittiğini göremedikten sonra 200bgin önemi kalmıyor maalesef
  • hız sabitleyiciyi serviste takar pazarlık yaparsanız parasız bile taktırabilirsiniz
  • Blue_Knight kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer serviste takılacağından eminseniz bedavaya bile taktırabilirim. İçime biraz olsun su serptiniz uyuyamıyorum yemin ederim
  • quote:

Cam tavan+metalik renk de eklettirmiştim ya 67 ya da 69 demişlerdi tam hatırlamıyorum. Aracın sürücü koltuğunu ideal sürüş pozisyonuna getirince ne kadar hızlı gittiğini göremedikten sonra 200bgin önemi kalmıyor maalesef

Ne kadar hızlı gittiğini aynadaki Scirocco'dan anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

quote:

Ne kadar hızlı gittiğini aynadaki Scirocco'dan anlayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Bence aracinizdan kesinlikle sogumayin.Ustelik piyasada bulunan beyaz rengin aksine mavi renk bir scirocco.Zaten onemli olan donanimlar aracta mevcut.CC yi kafaya takmayin.Bence cok onemli degil.Ama taktirmak isterseniz sanirim direksiyonun degismesi gerekiyor.Birde emin olmamakla beraber arac manuel oldugu icin gaz pedalina birseyler yapilmasi gerek diye biliyorum.Bu arada far sensoru isik&gorus paketiyle geliyor diye biliyorum.Bununla beraber aracinizda yagmur sensoru ve otomatik kararan dikiz aynasininda olmamasi lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzdrk

Bence aracinizdan kesinlikle sogumayin.Ustelik piyasada bulunan beyaz rengin aksine mavi renk bir scirocco.Zaten onemli olan donanimlar aracta mevcut.CC yi kafaya takmayin.Bence cok onemli degil.Ama taktirmak isterseniz sanirim direksiyonun degismesi gerekiyor.Birde emin olmamakla beraber arac manuel oldugu icin gaz pedalina birseyler yapilmasi gerek diye biliyorum.Bu arada far sensoru isik&gorus paketiyle geliyor diye biliyorum.Bununla beraber aracinizda yagmur sensoru ve otomatik kararan dikiz aynasininda olmamasi lazim.

Alıntıları Göster
    Scirocco yerine 116i M paket makyajsız ellerinde kalan varsa 95 civarına bulunabilir diye tahmin ediyorum. Makyajlı M paket için de fiyat almanızı öneririm. Arkadan itişin ve Bmw kalitesinin yerinin çok ayrı olduğu aşikar. Eğer bu fiyatlara çıkamam derseniz durum değişir tabiki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.