Şimdi Ara

2016 Model Astra K Tavanda Boya Atması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
8.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aynı renkte J kasa Astra aracım var ve ilk sahibinden kalma kuş pisliği yanıkları var. Aşağıda aracın kuş yanığına ait fotoğrafı var ve göreceğiniz gibi boyayı yakıp çatlatıyor. Ancak arkadaşın yaşadığı şekilde bir boya soyulması vs. kesinlikle yok.

Bu olay kuş pisliği değil. Şayet bir sebebe bağlanacak ise kimyasal bir madde kaynaklı olabilir. Ancak boya kusuru kaynaklı olması kuvvetle muhtemel. Zira forumda başka bir arkadaşın da Ford Fiesta marka aracında bu sorunu yaşadığına dair konusu ve resimleri vardı..

2016 Model Astra K Tavanda Boya Atması

2016 Model Astra K Tavanda Boya Atması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roland Deschain -- 25 Temmuz 2018; 9:32:11 >

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce opel müşteri hizmetlerinden oğuz bey aradı.Daha önce'den kayıtlı problemim oldugünu söyledim ve hâlâ bu problemim geçmediğini beyan ettim.Aracımın renginin neptün mavi olduğunu ve bu rengin kullanılmadığını söyledim.Yardımcı olamayız dedi kestirip attı.Daha sonra farklı bir numarayı arayıp durumu izah ettim bekliyorum şuan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep~DarkNeSs

Araç ile ilgili hiçbir gelişme yok arkadaşlar.Opel türkiye yardımcı olmuyor.Telefon görüşmeleri yapıldı ama tavandaki boya atmaları devam ediyor.
    Aracınız da kuş pisliğine bağlı vernik yanığı var gibi duruyor.

Boya yanığı farklı bir olay karıştırılmasın.

Boya da çatlama ve atma var yazmışsınız söylediğiniz kadar bir durum var ise boyanın da altında olan koruyucu astarı görmemiz gerekirdi.

Böyle bir durumu en azından ben fotoğraflardan seçemedim.

Yapılan polisaj işlemleri aracın verniğini gereğinden fazla inceltiyor.

Bununla ilgili bir video izlemiştim yakın zamanda bulursam buraya atarım.

Benim önerim yetkili servisi bu işe hiç karıştırmadan düzgün bir boya ustası bulup tavanda ki verniği kazıtıp yeniden çok ince zar gibi vernik attırıp orijinal fabrikasyon değerini yakalatmak.

• Farklı farklı yerlerde boya atmaları devam ediyor tavan'da.Daha önce astra h kasa aracımız vardı.Hıc böyle bir problem ile karşı karşı kalmadık.

• Opel için sorunlu bir marka dediğimde tepki alıyorum, ama böyle sorunlar hem PSA hem GM için olası sorunlar.

BMW ve Mercedes ile kıyaslamak doğru olmaz tabi ama VAG tarafından kullanılan boya robotları ve boya kalitesi arasında ciddi farklar var.
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Boş yorumlar aynen devam, https://forum.donanimhaber.com/boya-dokulmesi-golf-7--73461194

https://forum.donanimhaber.com/golf-7-boyada-catlama--118195061

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=39377

https://forum.donanimhaber.com/2012-skoda-octavia-1-6-tdi-dsg-boya-problemi--94958020

http://www.seatclubturkey.com/archive/index.php/t-58054.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 25 Temmuz 2018; 10:09:36 >

• Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    benim arabamda aynı renk aynı şekilde bu izler mevcut genelde gördüğümde kuş pislemelerinde ıslak mendille silerim hemen bu izleri gidermenin yolu varmıdır hocam ?
  • Bu kuş pisliği olduğu için durum normal,siz hatalısınız diyen arkadaşlara sormak lazım.Eğer kuş pisliğinden dolayı bu durumu 2 yaşında bile olmayan bir araç için normal görüyorsanız o zaman piyasada boyası çatlamayan boyası atmayan araç kalmaması lazım.Herkes forumdakiler gibi elinden mendille gezmiyor sonuçta.Daha önceleri aracımda defalarca 2-3 kalan kuş pislikleri oldu ama hiçbirinde böyle boya atması olmadı.Babamdaki fiorino 1 hafta kuş pisliği altında kaldı.Yeminle söylüyorum kuş pisliği aracın üzerinde 1 ay kalsa hortum tutup temizlemez.Gelin bakalım kuş pisliğidir normal diyen arkadaşlara o aracı göstereyim üzerinde böyle boya atması var mı?Tamam kuş pisliğinin aracın boyasına zarar verdiği doğrudur ama bu şekilde kesinlikle boya atmaması lazım.Caddelerde günlerdir ağaç altında kuş pisliği olan araçlar görürsünüz.Gidin bir yıkayın bakalım boyası böyle mi olmuş?150-200000 liraya araç satın sonra da kuş pisliği boyası sulu boya gibi gidebilir diyin.Oldu iyi valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Q6600

benim arabamda aynı renk aynı şekilde bu izler mevcut genelde gördüğümde kuş pislemelerinde ıslak mendille silerim hemen bu izleri gidermenin yolu varmıdır hocam ?
    Özellikle yazın güneş altında kısa süre de kalsa maalesef bu tür durumlar meydana geliyor. Çok yere sordum ancak boyatmak dışında herhangi bir çözüm yokmuş.
  • Opel türkiye bize bu konuda yardımcı olamayız diyip konuyu kapattılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deep~DarkNeSs

Opel türkiye bize bu konuda yardımcı olamayız diyip konuyu kapattılar.
    İşi anca hukuki süreçle ilerletebilirsiniz. Ancak bu süreç hem meşakkatli hem de uzun soluklu olacak. Üstelik süreç boyunca yaşayacağınız sıkıntı ve stres de cabası olacak.

Aracı bu şekilde kullanmayı kesinlikle kabul etmiyorsanız ilk etapta satmayı düşünün derim. Şayet büyük bir kaybınız olacak ise işi hukuki boyuta taşıyın derim.

Çok geçmiş olsun.
  • Eski araçlarımızda hiçbir şekilde böyle olay başımıza gelmedi.Soğudum artık araçtan aracı satsak şuan araba fiyatları almış başını gidiyor bilmiyorum nasıl yapıcaz

• Deep~DarkNeSs kullanıcısına yanıt
    Durum kötü evet ama araçtan soğudum diyip psikolojinizi bozup satmayın derim. Eğer araçtan memnunsan (tek sıkıntı boya atması ise) bence boşu boşuna zararına satıp gidip başka arabalara para veripte kendini maddi manevi yıpratma derim. Sonuçta bugünde satsan 5 sene sonrada satsan tavandaki boya kusuru nedeniyle aynı şekilde fiyat kırıcaksın, ne gerek var..
  • ömür tüketecek mahkeme süreçleri sizi bekliyor. Rabbim kolaylıklar versin.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Malesef böyle durumlarda mahkeme çok uzun sürüyor umarım sizinki sürmez ve hakkınızi alırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Araçta büyük şansızlık yaşamışsınız. Ne zaman insanlar otomobilin bir tüketim aracı olduğunu kabul edip, yatırım aracı olmaktan çıkarırlarsa tavanın boyalı olması alana da satana da rahatsızlık vermez...

Tüketim aracıymış Tüketen insandır, bir arabayı yüz senede kullanırsın, 0 km' de anahtarını bile çevirmeden, pert de edebilirsin. Tüketmek için tüketirsin , kullanmak için kullanırsın , karar kişiye aittir.

• Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Hiç VAG görmemişsiniz, VAG kendi vatandaşına iyi boya atar, bizim gibi 3. Dünya ülkerine tek kat boya atıp gönderir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.