Şimdi Ara

2018 DH için düşüş yılı oldu. [SS]li (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
31.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
194 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dh survivor ve futbol takımları olmazsa 500 bin mesaj ya görür ya göremez misyonunu tamamlamak üzere artık forum msn gibi kaybolup gidecek bir gün görünen tablo bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En dandik forum sitesi..cok asiri yavas yorum yazamiyorsun..öne cikar diyorsun tekrar giriyorsun one cikmamis vs vs vs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden foruma bir konu açıldığı zaman herkes cevap yazar birbirine yardımcı olurdu şimdi ise öyle değil herkes birbirini trollüyor alaycı ukala ukala mesajlar yazılıyor yada kimse cevap yazmıyor bunun dışında forum çok yavaş geç açılıyor mesaj yazmak istiyosun "502 bad gateway" uyarısı veriyor
  • Benim için faktörler şunlar.
    1- Öncelikle forum birlikteliği öldü. Bunun en önemli sebebi siyasi veya ülke gündemi konu ve başlıklarını DH forum sayfasında ve APP uygulamasında olabildiğince en öne çıkardı. Yani foruma önceden teknik konular bilişim veya güncel hayattan sorunlar ile danışmak yazmak için girenler vardı. Şimdi ise forumun en başında siyasi ve provakatif başlıklar ile sizin gözünüze ilkin siyaset sokuluyor.

DH foruma girdiğinizde veya APP ile forum sayfasına girdiğinizde sizi önce en çok konuşulan konu ve başlıklar karşılıyor. Bu da dolayısı ile siyaset ve ülke gündemi başlıkları oluyor. Yani troll ve provakasyonun en bol olduğu içerik.

Ama siz belki sadece eğlenmek veya bir teknik bilgi almak için girmişken size bu başlıklar empoze ediliyor gözünüze batırılıyor. Yönlendiriliyorsunuz. Buralarda 7+24 yazan şahıslar var. Az buz değil. 100+200 kişi.

Sanki hep eğlendiğiniz bir gece klübüne giriyorsun da ama bir gün kapıda bodyguardlar var, bizi bekleyip şu partiden misin bu partiden misin, hangi ırktansın, dini görüşün ne diye sorup kendisi gibi olmayan yazarları sıkıştıran, yazı yazmasını istemeyen, kendi görüşlerini desteklemeyeni yaftalayan, destekleyen yazıları ise like ile en yükseğe taşıyan bir örgütlenme söz konusu. Hatta bu başlık altındakiler yazarların bazısı da bu aynı tipler.

Yani ülke ve dünya göndemine, konu dışı off forum bölümüne girsen bir bela, girmesen başka bir bela. Kaçmanın bir yolu yok.

2- Yavaşlık. Bazı forumlara giriş veya mesaj yazmak inanılmaz yavaşladı hatta bir ara bir ay boyunca üyelik ismimi bile kabul ettiremedim. Sırf bunun için bütün teknik ekibe mesaj atıp sorunu çözmeleri ile uğraşmam gerekti. Bu niye bazı üyelerin başına geldi bir muamma? Sabreden sorununu düzelltirdi uğraşmayan ise DH'de zorunlu olarak uzaklaştı.

3- Oldukça eskiyen ve artık kullanımı monotonlaşan forum şablon ve kodları yeni üyeleri çekmedi. Hala Portal denilen eski püskü bir isim kullanıyorlar ve hala forum yazım kodlarının yarısı İngilizce yarısı Türkçe! Ve hala bir youtube videosu paylaşmak için forumun yardım bölümüne girmeye çalışan sözümona donanım ve bilgisayardan anlayan üyeler var. Bilişim dünyasına yön veren ve her bir halttan anlayan DH yönetim kadrosunun kendi forum ve sayfalarını güncelleyememesi de üyelere pes ettirdi. Monoton ve eski kaldılar.

Nasıl düzeltilir?

1- Özellikle gündem ve ülke siyaseti bölümünü ön plana çıkartmaktan vazgeçersen.
    2- Buralarda 7+24 saat provakasyon yapan ve sadece bu bölümlere yazı yazan örgütlenmiş paralı trollere mesaj sınırı getirebilirsen.
    3- Forum kodlarının tamamını artık Türkçe yaparsan.
    4- Eski forum şablonunu güncellee,yenilersen.
    5- Daha hızlı olursan.
    6- Yönetim kadronun siyasi kafa ve içerikten ayrı kadrodan alırsan.

Belki de eski DH kardeşliği ile daha temiz ve düzenli ve barış yanlısı bir forum ile toparlanırsın.

Bu hali bitmeye mahkumsun kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 1 Ocak 2019; 14:40:22 >

• Ben 2014 üyesiyim. Ondan öncesine "çok güzeldi" deniyor. 2014 bile baya güzeldi hatırladığım kadarıyla. Sonra bir sürü şey değişti. Bazılarına göre 2014 iyi olmayabilir, ama bence ben son güzel anına denk gelmişim.
  • Yönetici sınıfın öncelikleri ve objektifliğinin kaybolması en büyük etkenlerden, fakat bu tek başına sebep değil bence. İnternetteki interaktif araçların yaygınlaşması, bilgiye sorunların cevabına farklı kanallardan daha kolay erişim bu düşüşün en büyük sebeplerinden. Eskiden bir merakımız, sorunumuz vs. olduğunda burada uzun uzadıya yazıp okurken şimdi youtube'a girip kısa bir video izleyerek cevabı alıyoruz. E tabi bunların yanında "ben oldum artık" ya da tekel mantığıyla düşünüp yeniliklerden uzak kalmak da büyük bir hata. Mobili bırak web sitesi bile doğru düzgün çalışmazken insanların farklı mecralara yönelmesi sürpriz olmaz.
  • Neden basit aslında.

Her dönemin bir popüler kültürü, eğilimi, uğraşı var. 2010'ların başlarına kadar forum kültürü yaygındı ve çok popülerdi. Bende bir otomobil forumuna üyeydim mesela, hatta o forumda görüş ayrılıkları yaşanınca bir grup ayrılıp benzer başka bir ****, yani inat etti bırakmadı. Buluşmalar yapıldı insanlar kaynaştı vs.vs.

2015'lerden sonra yavaş yavaş
    Youtube, Instagram, Twitter gibi mecralar daha popüler oldu. Kuşak değişince forum kültürü de gitgide anlamını yitiyor. Ha sitenin yavaşlığı, keyfî ceza verilmesi gibi nedenler de cabası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 - siyaset konuları
    2 - site sürekli yavaş ve hatalı
    3 - moderatörler yanliş yol izlemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CharlieSelim

Ben 2014 üyesiyim. Ondan öncesine "çok güzeldi" deniyor. 2014 bile baya güzeldi hatırladığım kadarıyla. Sonra bir sürü şey değişti. Bazılarına göre 2014 iyi olmayabilir, ama bence ben son güzel anına denk gelmişim.
    Sabahlara kadar konu dışında takıldığım günleri bilirim. Liseli tayfa yoktu o zamanlar burada inanılmaz makara dönerdi. Gülmekten gözlerimden yaş gelirdi. Şimdi sınav konularından, siyaset konularından dolayı foruma giresim gelmiyor. Teknik konular yine öyle herkes birbirine yardımcı olurdu hiç tanımadığı birisinin problemini çözmek için sabahlara kadar uğraşırdı. incelemeler kullanıcı yorumcuları çok kaliteliydi. Reis-i Eagles vardı mesela nokia N95 konusu ondaydı nokia'nın sahibi bizimle o kadar ilgilenmezdi eminim. Güzel günlerdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 1 Ocak 2019; 14:52:37 >

• forum donanımdan çok siyasi forum oldu o bölümler kaldırılsın siyaset söraygır felan bir faydası yok o ona sövüyor kalp kırıyor ne gereği var
  • bu durum gerçekten umrunuzda mı?
  • Bura siyaset meydani oldu emin olun artik sadece arada bir giriyorum yorum veya bildigim konulara mesaj bile yazmiorum tek tuk yaziyorum

• ah şu adminler yok mu hep onlar yüzünden
    siyaset konularınıda açanlar hep adminler

adama milli savunma sanayii hakkında bir şey yazıyorsun , kabul etmiyor profiline bakıyorsun milli takımı fransa , böyle insanlarla ne tartışabilirsin
  • DH gelirinin büyük bir kısmını foruma katkı sağlayan üyelerinden değil, tarayıcıdan bir şey ararken foruma tıklayan kullanıcılardan kazanıyor. Bu yüzden umurlarında değil üyeler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yıllara göre olan grafiğe bakılırsa gayet istikrarlı bir düşüş var ...
  • Konudışını boşverin ülke gündemi başkalarının değerlerine hakaret edip küçümsemeye çalışan veletlerle dolu. İğrenç bi ortam var orda.
  • Bu forumda ilk hesabım değil defalarca farklı hesaplarım oldu ama şunu diyebilirim forum dh de de hatta dünyada da artık hiç bir şeyin eski tadı tuzu kalmadı insanlar değişti gelenekler değişti alışkanlıklar değişti her şey çooook değişti.

• İnsanlar yeni bir ortama şans vermiyorlar maalesef.
    Kişisel blogların artmasının da büyük etkisi var.
    Bir noktada katılmıyorum. Alternatifler inanılmaz çoğaldı fakat biz yine 'kutsal bilgi' kaynağı olarak forum sitelerine girmiyoruz. Bir buradaki sosyal durum için giriyoruz. Burası derlenmiş bir ortam. Şu başlıkları saysan 250den fazla blog/youtube channel takip etmemiz gerekir. Halbuki bunu tek domain altında, bizim gibi forum kültürüne sahip(!) insanlarla öğrenmek, öğretmek ve tartışmak için foruma giriyoruz.

Herkes şikayetçi olduğu noktaları yıllardır belirtiyor fakat değişen bir şey yok. Bu durumları yaşamayacağımız yeni bir platforma geçmek de istemiyoruz. Yıllardır özlediğim ortama tekrar ulaşabilmek için, istediğim kategoride yazabilmek için (bloglar gibi niş bir duruma düşmek istemiyorum.) forum açmak istiyorum fakat forumdan tanıştığım kime sorsam insanlar gelmez diyorlar.

Yapacağımız bir şey yok. Ağlayıp ağlayıp artık takatimiz kalmadığı zaman F5 çekmeye devam edeceğiz.
    İyi forumlar ölü forum.

edit1: o kadar acınası durumdayım ki yorumu göndermeden önce Ctrl+a ve ctrl+c yapıyorum istemsiz. Acaba neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _manatho_ -- 1 Ocak 2019; 15:56:31 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.