Şimdi Ara

2018 SUBARU FORESTER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen yeni Forester ABD de tanitildi. 2.5 litre motorla satilacak aracin avrupa spec motorlari belirsiz.

2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER
    2018 SUBARU FORESTER

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda garip bir Subaru sevdası olduğu için yine aracı övüp duracaklar ancak ben bu aracın ne içini ne dışını bir türlü beğenemiyorum, yine çirkin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

Forumda garip bir Subaru sevdası olduğu için yine aracı övüp duracaklar ancak ben bu aracın ne içini ne dışını bir türlü beğenemiyorum, yine çirkin.

valla hocam 2004 WRX sahibiyim. motoru yüklemişler maşallah. resimlerini paylaşayım diyorum ama forum laneti midir nedir ondan dolayı nazar değer diye paylaşmıyorum. gerçekten çok çekici gelen ve dikkat çeken bir araç. yolda giderken beğenilerini dile getirenler bile var. tabiki görsellik göreceli bir kavram olduğu için beğenmemenizi normal karşılamak gerek. ancak şunu gördüm. bu arabaların hastası harbi hasta :) forester veya impreza farketmiyor
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Övenler parayı bulunca da Tiguan alıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Volvo'yla birlikte forumda en çok övülen ve göklere çıkarılan Subaru yine rezil bir tasarım çıkarmış. Buna şimdi kim bilir ne kadar para biçerler. Bu araca para veren enayidir benim gözümde. Forumda en çok övülen bu iki markayı her ne hikmetse yollarda bir türlü doğru düzgün göremiyoruz tabii ki. Herifler gelip burda Volvo, Subarı övüp, ikinci eli iyi diye gidip Golf alıyorlar falan alıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suabru artık iç mekan kalitesine çok önem veriyor belli, her yeri deriyle kaplamış adamlar.

Tasarım olarak da arkası hariç güzel olmuş.

Satış konusunda dem vurulmuş ama her zaman olduğu gibi, belli bi müşteri kitlesi alacaktır, bu aracın satış rekoru kırmasını beklemek gereksiz, Subaru da böyle birşey beklemez zaten.

• Sonuç : satmaz, zarar ettirir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Subaru sahibi olarak hic begenmedim. Bana gore bu sinifin en cirkin arabasi kodiakla birlikte. Tiguan bile daha guzel.

• Tasarım olarak ön tarafı güzel de arkasını beğenmedim. İç mekan hoş olmuş. Güncel kasada ön kokpiti çok demode bulurdum ama bu güzel olmuş. Tr ye nasıl bir motorla gelecek bakalım

• HERKES ARABAYI ÖVENLERE SÖVMÜŞ AMA ARABAYI Bİ KİŞİ BEĞENMEMİŞ:dd
  • İçi güzel olmuş ama dışı yine olmamış. Subaru şu tasarım işine bi çözüm bulmalı.
  • Estetik olarak dış tasarım konservatif ve ortalama. İç tasarım harika. Yalnız gözden kaçan bir durum var. Tasarım sadece estetikle ilgili bir durum değildir. Mesela aracın camlarının boyutlarına ve açılarına bir bakın. Sürücü için mükemmel bir görüş imkanı ve yolcular için ferah, aydınlık bir ortam hedeflendiği belli. Veya ön ve arka tamponların yukarı kavis alan şekillerine bakın. Arazi iddiası olan bir SUV olarak yaklaşma ve ayrılma açılarının daha yüksek olmasının hedeflendiği belli. Fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla yerden yükseklik artırılmış. Yine arazi kullanımları için böyle tasarlandığı belli. Gözle görülecek birşey değil ama testler ortada; aracın burnuna verdikleri şekiller ve açılar hem yaya hem de kabin içindekilerin güvenliği de göz önünde bulundurularak tasarlanıyor. Ya da bu kadar yüksek bir araç olmasına rağmen rayda gider gibi yol tutması, yatay boxer motor ve araç yükselirken ağırlık merkezinin yere yakınlaştırılması başarısı. Ağırlık dağılımı. Az titreşim. Onlarca daha çoğaltılabilir belki daha fazla bilgi sahibi olsak bu örnekler.

Özetle Subaru farklı bir firma. Sorunsuzluk, güvenlik, sağlamlık, vaat ettiği işi hakkıyla yapabilmek, konfor vs gibi şeyler için mühendislerine kafa yordurtan bir firma. Estetik tasarım konusu araç seçiminde önceliklerinden olan bir tüketici olarak, bir Subaru için bu önceliğimi arka sıralara rahatlıkla atabilirim. Saygı duyduğum, Türk işi tabirle "dürüst esnaf" bir firma. Bence en büyük sıkıntı (o da ülkemizin rezil vergi sistemi sebebiyle) almayı çok isteyeceğim Forester'da 1,6 lt motor seçeneği olmaması ve almayı düşünebileceğim XV'deki 1,6 motorun ise o ağırlık ve dört çeker için aşırı zayıf kalıp 13.6 gibi bir 0-100 hızlanması olması ve bu kötü performansına rağmen yüksek tüketimi.

Bu arada mesela diğer bir sevdiğim marka olan Mazda'nın CX5'ine bakın. Fişek gibi bir tasarımı var estetik açıdan. Premiumlar hatta egzotikler dahil en güzel birkaç dış tasarımdan birisine sahip bence segmentinde. Ama o ön tampon açısıyla dik bir yokuşa ya da hafifi biraz geçen tümseklerin olduğu bir araziye girdiğinizi düşünsenize. Altınızda ağır arazi için olmasa da dört çeker ve yerden yüksek bir araç olmasının verdiği güvenle en azından hafif araziye girersiniz.Hafif dik bir açıyla aracı yaklaştırsanız aracın o güzel tasarımının en önemli parçası tamponu elinize alırsınız. İşte bu gibi sebeplerle bazı araçlarda ben estetik tasarımı arka planlara atabilirim. Yeter ki o esnekliğimin karşılığını bana başka yerlerde fazlasıyla geri ödesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 29 Mart 2018; 1:22:1 >

• Draqonn kullanıcısına yanıt
    Subaruyu severim ama haklısın, aynı orantısız kimliksiz tasarımın üzerine hiçbirşey koymamışlar. Tipik Kuzey Amerika arabasu, oralarda Su demeden Subaru diyor insanlar, ne yapsalar satılacağını bildikleri için uyuşuk davranıyorlar. Bu tasarım 5-6 sene önce tamam ama artık 2020'lere doğru böyle gözüken bir araç demode demektir. Burunları sürtünce bişeyleri değiştirirler ileride.
  • 2009’una sahibim. 10 numara araç. 2013’e geçeyim diyorum ama tasarım içime sinmediği için çok da fiyat farkı olduğu için acele etmiyorum. Demek ki 20 sene daha bu safinaz tipli eteğini kaldırarak koşan çirkin kadına benzeyen modeli satılacak. Yazın 2013 alayım bari...

O kırmızı dikişler hiç olmuş mu ya. O 500X/giulietta klima düğmeleri olmuş mu? Outback’i öldürdünüz bari bu canavarı yaşatın.

• Subaru’ya yumuşak ya da oval hatlar hiç yakışmıyor.

Bir nevi “outback satmak istiyoruz” demişler.

• Şu araca koysunlar 1.6lt dizel görün bakalım nasıl satıyor :)

Subaru markası tasarımıyla değil güvenlik, sürüş zevki ve sağlamlık felsefesiyle hareket ediyor, hiçbir zaman Fransız araçları gibi yakışıklı olmayacaktır..

• İsterse Ağrı dağına çıksın; imajını tipini yenilemezse benim gözümde alınmayacak bir araç maalesef.
  • Mevcut kasa bence fena değildi. Yeni kasadan beklentim boş çıktı. İç mekan bence gayet güzel, özellikle kahverengi deriyi beğeniyorum ama sanırım spor paketteki o kırmızı eklentiler tam bir facia.

Kalite anlamında ve kullanışlılıkta üst seviyede olan bir aracın dış tasarımının da daha iyi olmasını beklerdim.

Belki bu durum aracın asıl pazarının Kuzey Amerika olmasıyla ilgilidir.

• İçi de dışı da gayet güzel olmuş. Oturaklı gösterişten uzak bir havası var. Bu aracı yine kıymetini bilen alacak bilmeyen de yazıp duracak.
  • Türkiye'de satılan orta segment SUV'lar arasında uzak ara kaliteli bir araç. İç dizaynı ve kullanılan malzeme kalitesi birçoğunun içini iki kez dizayn ettirir. Ülke gerçekleriyle alakalı olarak satmaz, tıpkı ülke gerçekleriyle alakalı olarak Duster'ın en çok satan SUV olması aynı düşüncenin iki zıt kutbudur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.