Şimdi Ara

2018 YGS - LYS Yaz Tatili Çalışma Programı ve Gelişim Günlüğüm [HEDEF İLK 100]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
84
Favori
27.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: İlk 100'e girildi. Takip eden ve destekleyen herkese teşekkürler!

Herkese merhaba! Bu konu altında derece isteyen biri olarak yaz tatili çalışma programımı paylaşıp her gün neler yaptığımı kendi yorumlarımla güncelleyip bir nevi günlük oluşturacağım.
    Bunu neden yapıyorsun derseniz motive olmama destek olacağını düşünüyorum. Şuan lise giriş sıralamasında ilk beşte bulunan bir Anadolu Lisesinde okuyorum. (Bu arada hazırlık okudum SBSciyiz :))

Bu sene dershaneye gitmeme ve yarım yamalak YGS dersleri görmeme rağmen YGS'ye çalışmadım ve genel olarak sene boyunca netlerim yaklaşık 5-6 net civarı arttı.
    11. Sınıf Sonu Aristoteles YGS Denemesi Sonuç:
    Türkçe 38-2, Matematik 37-3, Sosyal 27-13, Fen 34-6 (Boş Yok - Bilmiyosan niye boş bırakmıyosun diyebilirsiniz alışkanlık işte umarım gerek kalmayacak gerçek sınavda :))
    Toplam: 130 Net
    ELİMDEKİ KAYNAKLAR:

Birey C - Geometri, Fizik, Matematik, Biyoloji, Kimya
    Apotemi - Limit, Türev, İntegral, Problemler, Optik, 15 YGS Türkçe Denemesi, 15 Matematik Denemesi, 7'li YGS Denemesi
    Palme - Fizik ve Biyoloji YGS Soru Bankası, YGS Coğrafya Konu Anlatımlı
    Fen Bilimleri - Kimya YGS Soru Bankası, Geometri LYS Soru Bankası
    Birey - 25 Fen Bilimleri YGS Denemeleri, 10 YGS Denemesi (2 Set)
    Esen - Tarih YGS Konu Anlatımlı
    Karekök - Türkçe YGS Soru Bankası

GÜNLÜK: (Günlüğe 15 Haziran tarihinde başlamama rağmen pazartesinden beri çalışıyorum o yüzden bu 4 günde yaptıklarımı tek seferde yazacağım.)

12-15 Haziran
    - lys fen bilimleri geometri soru bankasından çemberde açılar bitirdim, son testleri oldukça zorlayıcıydı güzel kitap.
    - apotemi ygs matematik denemeleri başladım 3 adet çözdüm, sorular gerçekten güzel. Yanlışlarım 3-4 bandında ancak istediğim kadar kısa sürede çözemiyorum.
    - apotemi fasikülden optik bitirdim üstüne bireyc fizikten konuyu bitirdim. Konuya hakimiyetimin iyi olduğu kanaatindeyim ancak maraton testlerine biraz baktım daha bulaşmam :)
    - palme ve bireyc fizikten madde ve özelliklerini bitirdim, kaldırma kuvvetine geçeceğim.
    - optiği bitirmemle beraber ygs fende bilmediğim tek konu şuan dalgalar ve endüstride kimya, bu hafta içinde bunları da halletmeyi planlıyorum.
    - bireyc matematikte polinomlar bitirdim, sorular fena değil.
    - apotemi problemlerde günlük 1 test çözüyorum.
    - dil bilgisi ve paragraf çözümlerine haftaya başlamayı planlıyorum. Önem vereceğim konular: cümlenin ögeleri, yazım kuralları ve noktalama. (küçük büyük ünlü uyumunu bir türlü aklımda tutamıyorum artık sonra halledicez :(
    - limit konusunu apotemi fasikülden bitirdim sadece güçlendirme testleri kaldı sonra sürerliliğe geçiş yapacağım.

16 Haziran
    - güne bir apotemi ygs matematik denemesi çözerek başladım 36 doğru 4 yanlış :p
    - endüstride kimya ve kimya her yerde (hayatımızda kimya) konularını konu anlatımından çalışıp fen bilimleri ve bireyc den testlerini bitirdim yaklaşık 200 soru civarı çözdüm
    konulardan bahsedicek olursam sıkıcı ancak kolay halledilebilen konular hem çıkıyor da (bkz: 2016 çamaşır suyu)
    - fizikte palmeden dayanıklılık ve adezyon kohezyon, bireyc den de kaldırma kuvveti çözdüm yaklaşık 5 test. gerçekten güzel sorular var bireyc de tavsiye ederim. gereksiz bilgi diyenlere takılmayın öyle bi olay yok
    - fen bilimleri lys geometriden 1 adet çemberde uzunluk çözdüm
    - bireyc matematik soru bankasından polinomları bitirdim

17 Haziran
    - bugün çok kasamadım otostopçunun galaksi rehberi serisine başladım çok sarıyo :p
    - 1 adet apotemi ygs mat denemesi ve 2 adet birey ygs fen denemesi çözdüm yanlışlar 2-3 bandında
    - kimya türler arası etkileşimler konuyu okudum birey c den üzerine 1 test çözdüm 4 test kaldı bu konuda onları da tamamlarım yakında bence kimyadaki ezbere pek dayalı olmayan kolay konulardan bir tanesi bu konuda pek sıkıntı yaşamazsınız

18 Haziran
    - kimyasal türler arası etkileşimler konu anlatım okuyup birey c den testlerini çözdğm

19 Haziran
    - bir adet apotemi ygs mat denemesi ve birey ygs fen bilimleri denemesi çözdüm
    - fizikte basınç konusunu konu anlatımına göz gezdirip bireyc testlerini çözdüm.

20 Haziran
    - bir adet apotemi ygs ve birey ygs fen bilimleri denemesi çözdüm

21 Haziran
    - fizikte genleşme, ısı sıcaklık konu anlatımını okuyup birey c kitabından testlerini çözdüm. basit konular bence rahatça halledilip geçilmeli
    - bireyc matematik soru bankasından 3 adet parabol testini bitirdim. parabol önemli bir konu zorlayıcı soruları olabiliyor analitik ile beraber öğrenilmeli

21 Haziran - 16 Temmuz
    - uzun süre güncellemedim devam ediyorum bu aralar ehliyet sınavına hazırlandığımdan yoğundu
    - 13 adet apotemi ygs mat denemesi ve 11 adet apotemi ygs fen denemesi çözüldü. (mat ortalama:36-37 fen: 38-39)
    - coğrafyada yavaş ilerliyorum dünyanın hareketleri dahil bitirdim şuana kadar
    - birey c geometri katı cisimlere kadar bitti 146 sayfa
    - apotemi fonksiyonlar fasikülünü çözüyorum maraton testleri kaldı

Program hakkında görüşlerinizi ve hedefim hakkında düşüncelerinizi bekliyorum iyi çalışmalar herkese! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eels -- 1 Ağustos 2018; 19:30:5 >

• Yazık felan olmuyor hocam geleceklerini için uğraşıyorlar sistemin bu kadar zorlaması gençlerin suçu değil lakin bu gençler şimdi harcayacakları 1-2 yıl ile hiç bir şey kaybetmez hatta bütün hayatını etkileyecek olumlu şeylerin önünü açar.

En iyiler arasına girerseler alacakları burslar ile önlerine gelecek imkanlar ile (kaliteli eğitim, yurt dışı vb.) hem hayatlarının en güzel kısımlarında kimseye muhtaç olmadan yaşayacaklar hem de aldıkları eğitim ile aranan insanlar olacaklar.

En iyi yerlere gitmeden de büyük işler yapılabilir, büyük imkanlar çıkabilir ama bir laf vardır."İstisnalar Kaideyi Bozmaz." Aklı başında birisi fırsatlar beni bulsun fiye beklemez o fırsatları yakalamak için uğraşır.

Tabi sırf puanı yüksek diye istemedikleri bölümleri yazanları düşünürsek onlar için yazık oluyor diyebiliriz kazançları yüksek olsa da işini sevmedikten sonra ne kadar önemli olur tartışılır. Ama istediğin bölümün en iyisi bu kazanmak için verilen üstün emeklerin her dakikasına değer.
  • Problemler için apotemi dışında önerebileceğin kaynak var mı?
    Bu arada başarılar umarım istedigini alırsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11mf

Problemler için apotemi dışında önerebileceğin kaynak var mı?
    Bu arada başarılar umarım istedigini alırsın

Öncelikle teşekkürler! Benim açıkcası daha önce başka hiçbir kaynakla tecrübem olmadı problemler bakımından 9. sınıfta karekök çözdürüyodu hoca nasıldı hatırlamıyorum. Ancak soru bankalarında problemlere düşen soru sayısı az olabiliyor o yüzden fasikül tercih ettim, kitap almadan önce mutlaka bol problem sorusu bulundurduğundan emin olun bence.
  • Re(Z)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rakibimsin hocam gunde kac saat calisiyosun ?

• Benim hedef de tm de ilk 100 basarilar simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oymakus

Rakibimsin hocam gunde kac saat calisiyosun ?

4 saat civarı ama arttırmayı hedefliyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 130 net ile nasıl başladın ?

11 de ygs mi çalıştın aynı zamanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: everythingpossible

Benim hedef de tm de ilk 100 basarilar simdiden

Sağolasın sana da :)
  • sanırım 150 gibi bi net ilk 100 için yeterli olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eels

quote:

Orijinalden alıntı: oymakus

Rakibimsin hocam gunde kac saat calisiyosun ?

4 saat civarı ama arttırmayı hedefliyorum :)

İyimiş basarilar.

• Ben de senin yaptıklarının yarısını yapacağım. Takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: bYagiz

130 net ile nasıl başladın ?

11 de ygs mi çalıştın aynı zamanda

11'de ygs çalıştığımı söyleyemem matematiğim iyiydi geçmiş senelerde. 11. sınıf kimyası da ygs'nin çoğunu kapsıyor. Düzenli paragraf çözdüm sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkisoför12

Ben de senin yaptıklarının yarısını yapacağım. Takipteyim

çok daha iyisini yaparsınız kendininize güvenin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyrasil

Basarilar hocam. Umarim yaparsin netlerin suan cok iyi zaten.

İnşallah hocam :)
  • Kapışalım mı yakışıklı

• Hocam coğrafyadan nasıl 27-13 yaptın ? Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaiserG

Hocam coğrafyadan nasıl 27-13 yaptın ? Kolay gelsin.

Yanlış yazmışım. Savunmamda 8 yanlış coğrafyaydı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyteck

Kapışalım mı yakışıklı

demek öyle ha? hadi bakalım :)
    not: campbell biyoloji beni benden aldı

• everythingpossible E kullanıcısına yanıt
    Kaç net yapabiliyorsun?

Kaç saat çalışıyosun?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.