|
2020 Model Peugeot 3008 Adblue Arızası
-
-
Yetkili serviste değişen parça varsa o parçanın garantisi devam ediyordur, iptal ettirmeden önce aynı servise götürün halletsinler, sorunu çözdükler diye biliyorum sadece açık adblue kullanmamak gerekiyordu, -
Parça değiştirilse bile bir süre sonra tekrar arıza oluştuğunu söylüyor forumlarda böyle okudum. Üre enjektörü bitiyor depo şamadıra vs derken diğer sorunları başlıyor. maliyetleri de çok fazla. iptal ettireyim kafam rahat etsin diyorum -
Valla bildiğim kadarıyla artık pek sorun yok en 3008 başlığında uzun zamandır görmedim, ben olsam zaten garantili parça varken bir bakardım, seçim sizin tabi.
-
İnşallah dediğin gibidir hocam. garanti bitmeden götüreyim arabayı servise. Fakat ben her ihtimale karşı yine de istanbulda bu adblue iptalini hakkıyla yapabilen yer arıyorum. -
İstanbulda bu işi yapam garantili yerler nerelerdir bilen yok mu? -
Yazılımla direk off yapıyorlar adblue yi. Çokta sıkıntı olacak bir şey değil bence.
www.instagram.comPeugeot Citroen Opel Gizli Özellik (@psa.code) • Instagram photos and videoshttps://www.instagram.com/psa.codeYazılımla özellik ekleyen yerler var, adblue bunlar için çocuk oyuncağıdır diye düşünüyorum. Sayfayla herhangi bir bağlantım yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 29 Eylül 2024; 1:45:35 > -
Facebookta adblue yardımlaşma grubu var. Bende de aynı sorun vardı. Tunap 987 adlı adblue kristalleşme önleyici var. Onu kullanmaya başladım. Yaklaşık 1 yıldır herhangi bir uyarı almadım -
Bunlardan 1 depoya ne kadar koyuyorsun. 250 ml si bile 900 tl internette -
Ben kamai diye bir site var oradan alıyorum. Şu an fiyatı 725 TL+kargo. 100 lt adblue için 250 ml, yani 10 lt koyunca içine 25 ml koyuyorum
-
Yetkili servise gittikten sonra dediğin ürünü de deneyebilirim hocam -
sende motor arıza ışığı yakıyor muydu? yaktıktan sonra mı kullandın bu ürünü? -
Motor arıza ışığı yakıyordu. Ağustos 2023'de İzmir'de Peugeot Arkas yetkili servisinde üre enjektörü değişti düzeldi dedim. Sonra tekrar motor arıza ışığı ile adblue arıza ışığı yandı 1-2 ay sonra. Peugeot Uşak Çağdaş yetkili servisinde 1-2 kez arıza sildirdim ve yazılım güncelleme işlemi yapıldı ancak arıza ışıkları tekrar yandı. Peugeot 3008 Turkey grubu o dönemde Uşak servisi ile anlaşmalı olmadığı için Aralık 2023'de Afyon'da Peugeot Kutlu Kardeşler yetkili servisine gittim. Rejenerasyon denen bir işlem yapıldı ve uyarılar kalktı. Daha sonra sürekli bu Tunap 987 adlı katkıyı koymaya başladım. O zamandan beri hiç uyarı almadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 29 Eylül 2024; 17:7:31 > -
hocam aynısı benim yeni aldığım aracın da başına geldi. 4. ayda üre enjektörü değişmiş istanbul yetkili servisinde. tekrar aynı parçadan mı bilmiyorum ama 5 ay sonra ben eksperden çıktıktan yarım saat sonra motor ışığı yaktı. çarşamba günü servise götüreceğim aynı parça ise garantiden değiştirilmesini isteyeceğim. -
Haklı olabilirsiniz, üre enjektörü kaynaklı olabilir bilemiyorum. Teknik olarak çok bilgim yok ancak benim naçizane şöyle bir görüşüm var. Dizel aracı şehir içi sürüş esnasında ister istemez düşük hızlarda kullanıyoruz. Bu nedenle araç yeterli ve gerekli rejenerasyonu yapamıyor ve dpf gibi parçalarda tıkanıklık ortaya çıkıyor. Bu da sistem içinde kendini adblue arıza ışığı yaktırma şeklinde gösteriyor. Şimdiye kadar hep dizel araç aldım. Eski Euro 4 ve 5 motorlu dizel araçlarda bakımlarını düzenli yaptırdım ve hiç sıkıntım olmadı. İlk kez Peugeot 3008'deki 1.5 Bluehdi motordaki adblue sistemi beni uğraştırdı.
-
TUNAP 987 adblue'nun katılaşmasını engelliyor. Sorun aracın çok az kullanılması değil yani DPF değil, adblue sıvının katılaşması ile alakalı. DPF farklı arıza veriyor, bu türden arıza değil.
Adblue arızalarını minimuma indirmek için, araç uyarı vermeden depoda 4-5 lt varken 10 lt bidondan adblue'yu doldurmak ( sürüşünüze göre bu bellidir örneğin 10 bin km de 10 lt tüketim gibi), güneş görmeyen kapalı yerde muhafaza edilmiş ve kapağı açılmamış adblue almak, her zaman aynı markayı tercih edip karışım yapılmaması ve 10 lt depo için 1/5 veya 1/10 oranında Tunap 987 gibi adblue'nun katılaşmasını önleyen katkı maddeleri kullanmak gerekiyor.
Enjektörün bozulması da yine ucunda katılaşan adblue sıvısından dolayı, belli periyotlarda da 3-4 bakımda bir örneğin bu enjektörün temizlenmesi sağlıklı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 29 Eylül 2024; 22:0:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutuTUNAP 987 adblue'nun katılaşmasını engelliyor. Sorun aracın çok az kullanılması değil yani DPF değil, adblue sıvının katılaşması ile alakalı. DPF farklı arıza veriyor, bu türden arıza değil.
Adblue arızalarını minimuma indirmek için, araç uyarı vermeden depoda 4-5 lt varken 10 lt bidondan adblue'yu doldurmak ( sürüşünüze göre bu bellidir örneğin 10 bin km de 10 lt tüketim gibi), güneş görmeyen kapalı yerde muhafaza edilmiş ve kapağı açılmamış adblue almak, her zaman aynı markayı tercih edip karışım yapılmaması ve 10 lt depo için 1/5 veya 1/10 oranında Tunap 987 gibi adblue'nun katılaşmasını önleyen katkı maddeleri kullanmak gerekiyor.
Enjektörün bozulması da yine ucunda katılaşan adblue sıvısından dolayı, belli periyotlarda da 3-4 bakımda bir örneğin bu enjektörün temizlenmesi sağlıklı olur.
Aracımda 2021'de de bir kez adblue arıza ikaz ışığı ve motor arıza ışığı yanmış ve yine rejenerasyon denen işlemi Peugeot İzmir Kahyaoğulları yetkili servisinde yapılmış ve sorun ortadan kalkmıştı. Bu sebeple sorunun rejenerasyon ile ortadan kalkması nedeniyle, dpf'de ortaya çıkan problemin kendini sistem içinde adblue arıza ikaz ışığı+motor arıza ışığı ile manifest ediyor olabileceğini düşünmüştüm. Yoksa dpf ve adblue enjeksiyon sistemleri farkını biliyorum. Şimdiye kadar şu an ikinci araç olarak kullandığım 2020 Clio 4 0.9 tce hariç daha önce de yazdığım gibi hep dizel araç kullandım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 29 Eylül 2024; 22:13:10 >
-
hocam bundan önceki aracım euro5 3008 di ehdi motor.
190 binde sattım hiç sorun yaşamadım arabada. euro6 geçrekten sıkıntılı. araç şu anda 76 binde dpf nin tıkanmaması gerekiyor bu kmde. yol bilgisayarında dpf uyarısı da yok. -
Cevap sadece TUNAP 987 ile ilgili idi, bu sıvı DPF ile ilgili değil onu yazdım kullanmak isteyen arkadaşlar için.
-
Evet haklısınız. Tunap 987 dpf ile ilgili değil adblue kristalleşmesini önleyici katkı maddesi yanlış anlaşılmasın
Benzer içerikler
- bridgestone blizzak lm005 yorum
- mazot filtresi ne zaman değişir
- cam filmi kaç numara olmalı
- hyundai i30 kronik arızaları
- clio icon joy, touch farkı
- pejo 3008 fiyat listesi 2024
- volkswagen fiyat listesi 2024
- 2021 sıfır araba fiyatları
- togg servis ağı
- fiat egea 2024 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X