Şimdi Ara

2020 Model Skoda Superb Arızası (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
3
Favori
26.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: starliner3434

Herkese hayırlı günler forumu takip edemedim is yogunlugumdan
    Konunun bu kadar ilgi çekecegini hiç düşünmemistim. Destek mesajı atan herkese teşekkür ederim . Servis yaptiğı incelemeden sonra aracın sanzimaninda herhangi bir sorun olmadiğını sorunun egzoz basinc sensorunden kaynaklandiğıni ve bu parcanin garantiden degistirilecegini soyledi. Şu an araci teslim almiş bulunmaktayım. Hala egzoz basinç sensorü hatasinda neden araç vites atmadi titreme yapti bunu anlamis degilim. Herkese kazasız surusler dilerim.

Eyvah sorun DSG değilmiş. Ne olacak şimdi? Mal sahibine bela okuyanlar. Dalga geçenler. Enayi yerine koyanlar. Saygının olmadığı yerde seviye de olmuyor. Forum klavyenin başından çemkirmeyi marifet sayanlarla dolu.

Fakat bu konu sayesinde öğrenmiş oldum ki memlekette epeyce DSG uzmanı varmış. Dsg ile Edc arasındaki fark nedir desem? Çoğunuz bilmez. Ben nereden biliyorum? İki şanzımanı da kullandım. Dct de çift kavrama. Fakat kullanmadığım ürün hakkında bir iki cümle harici bilgiye sahip değilim. Söylenti bu yönde der geçerim. Maşallah siz her şanzımanı kullanmışsınız. Tecrübe abidesisiniz. Çoğunuz yalan söylüyorsunuz. Çoğunuzun manuel vites arabası ya var, ya yok. Yazdığınız satırların arası bunu ele veren ip uçlarıyla dolu. Oradan buradan izlediğiniz bir kaç video ve bir kaç forumdan tıpkı sizin gibilerden öğrendiklerinizle ahkâm kesiyorsunuz.

Sıfır alıp 75 binde Dizel Dsg octavia satan hekim arakadaşımız hiç sorun yaşamadı. Yine bir arkadaşımızın 132 binde alınan Dizel Dsg Superb 195 bine geldi. Sıkıntı yok. Öte yandan 10 binlerde 20 binlerde arızalanan Dsg araçları da duyuyoruz. Bu durum Dsg çok iyi ya da çok kötü anlamına gelmez. İyiyse 10 binde nasıl bozuluyor? Kötüyse 190 bini nasıl görüyor?Kendi aracımda Dsg. İlk defa Vw aldım. Fakat henüz 2500 km dir kullanıyorum. Kendi tecrübem yok sayılır. Şanzımandan çok Vw kötüleyenler de var. Öğretmen arkadaşımız 2018 yılında sıfır corolla aldı. 2-3 ay sonra arabanın boyası dökülmeye başladı. Bildiğin parmakla soyuluyordu. Şimdi Toyota kötü mü diyelim? Her yıl Dünya satışlarında mutlaka ilk 2 de yer alan markaya kötü dersen "Herkes aptal sen mi akıllısın?" deyip gülerler adama. Her marka iyi yönüyle kötü yönüyle tartışılır. Fakat Özürü olmayan da yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Taner üstat napıyor ya bir ara Passat Variant vardı onda, severek takip ederdim. Adam tam bir VW hayranı, ama kötüye kötü diyecek objektif biriydi.

Alıntıları Göster

Deli donanımlı bir passat sedan dizeli varmış, 5 senedir tık dememiş. 5 sene daha kullanıcam diyor. Passat çok iyi diyor. Biz de bunu diyoruz ve diyince de fanatik oluyoruz. Golf ve passat gerçekten çok iyi. Bunu söyleyemeyen ya vw ye takıktır ya da arabadan anlamıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başlığı bu şekilde açsaydınız bu kadar rağbet görmezdi.

DSG yazınca otomatik olarak hayatında hiç dsg, vw araç kullanmamış ama her şeyi kendi bildiğini sanan takıntılı tiplere bildiirm gidiyor ve konuya doluşuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Deli donanımlı bir passat sedan dizeli varmış, 5 senedir tık dememiş. 5 sene daha kullanıcam diyor. Passat çok iyi diyor. Biz de bunu diyoruz ve diyince de fanatik oluyoruz. Golf ve passat gerçekten çok iyi. Bunu söyleyemeyen ya vw ye takıktır ya da arabadan anlamıyordur.

Alıntıları Göster

Aynen öyle, bu mecrada bir grup azılı vw düşmanları her ne kadar inkar etsede;

“Golf ve passat segmentlerinin referansıdır, lideridir.”

Bu gerçeğe necip milletimizinde sahip çıkması satış rakamlarıyla, ikinci elde değer kaybetmemesiyle kanıtlanıyor.

Otomotiv dünyasının tarafsız ve bağımsız kuruluşları ve medyasının da bu görüşte olması ise bir başka kanıtı.

İyiye iyi, kötüye kötü dedik diye fanboy olacaksam varsın fanboy desinler. Elif gibi dimdik durup gerçeği söyleceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Aynen öyle, bu mecrada bir grup azılı vw düşmanları her ne kadar inkar etsede;

“Golf ve passat segmentlerinin referansıdır, lideridir.”

Bu gerçeğe necip milletimizinde sahip çıkması satış rakamlarıyla, ikinci elde değer kaybetmemesiyle kanıtlanıyor.

Otomotiv dünyasının tarafsız ve bağımsız kuruluşları ve medyasının da bu görüşte olması ise bir başka kanıtı.

İyiye iyi, kötüye kötü dedik diye fanboy olacaksam varsın fanboy desinler. Elif gibi dimdik durup gerçeği söyleceğim.

Alıntıları Göster

golf 7 ve 8 tüm karşılaştırmalı testlerde 1 ve a serisinin önünde 1. oluyor. passat ile c ve 3 serisinin karşılaştırmalı testini okudum. orda da passat birinci. tamam bmw ve mercedes kokpit kalitesi vs.. daha üstte ama ergonomi, genişlik, ferahlık, yakıt tasarrufu, konforda vs... kaybediyorlar testlerde. alman dergisi kayırıyor diyorlar, yahu bmw de mercedes de alman, onlar üvey alman mı.

c serisi biraderde vardı, sıfırdan aldı 7 sene kullandı. tamam kokpiti daha afili ama içi dar, bagajı küçük, genel konforu kötü, özellikle arkada oturan ailem çok rahatsız oluyordu onun c180'e binerken, passat'ın arkası gerçekten çok konforlu. yakıt desen iyi gidiyor ama çok yakıyor, passat tsi'nın o kadar yaktığını sanmam.

işte bunları söyleyince fanatik oluyoruz.

hiç dsg kullanmamış elemanlar eniştemin arkadaşının dayısının dsg'si patladı bak diyenler bizi fanatiklikle suçluyor. param vardı da mı almadım e serisi. param c serisi veya passat'a yetiyorsa passat'ı tercih ederim, gördük c serisini. kaldı ki c serisi baz benzinli modeli bile yine passat dizelden oldukça pahalı. fiyatını aynı sananlar gerçekten internet sitesinden fiyatlara bakanlar. kazın ayağı öyle değil.

• Forum ruh hastası dolu . Daha öncede yaZdım , bazı konuların fanatikleri var. Ve malesef konuları çirkinleştiriyorlar.

Normal hayatta , iki kelam etmeyeceğin adamlar , ortama girdiğinde ayağa kalkıp selam verecek tipler burada ahkam kesiyor.

Şimdi bunun üzerine gene konusurlar. Atalarımız boşuna dememiş : yarası olan goçunur diye ...

• Zaaaaa

• Benim dsgli aracım yok, olmadı da. Dsg sorunu olan araç da bizzat görmedim lakin konuyu açan arkadaşın sorununun sonunda egzoz çıkması düşündürdü beni.
    Acaba birileri konuyu açan arkadaşa mesajlar atıp sorunun şanzımandan kaynaklı olmadığını yaz falan mı dedi?
    Milleti dsgli araçlardan iyice soğutup piyasası düşmesin diye yapılan bir algı mı var diye düşüyorum şuan.
    Çünkü arkadaşın belirttiği sorunlar tam şanzıman kaynaklı gibi geldi.

• SirrealsQ kullanıcısına yanıt

bende de var 2015 dct. hiç öyle bir uyarı almadım. istanbul içi kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: lansker

bende de var 2015 dct. hiç öyle bir uyarı almadım. istanbul içi kullanıyorum

benim 23 bin km de volan + kavrama gurubu değişti serviste.

ondan sonra olmadığını hatırlıyorum.

değişme nedeni : arabayı çalıştırdığımda zincir sesi gibi bir ses oluyordu .

Ayrıca kendisi gaza basmadan kalktığında titreme yapıyordu. özellikle ısınınca.

• Evet ben takığım mesela
    Çok iyi denilen passat’ı 1 ay kullandım
    Baktım benim araba gelmeyecek 8 ay kalma ihtimali var , aradım kiralama şirketini bari astra verin dedim alın şu faunusu

Çok satılması ve piyasasının çok olması her disiplinde iyi olduğu anlamına gelmez
    Ticari olarak ve konfor olarak rakiplerinin önünde olabilir ama o kadar
    Ruhsuz bir araç bana göre
  • Potansiyel arızalı ve sorunlu bir markaya çuvalla para dökmek sadece anadolu irfanıyla donanmış kasabalı halkımıza mahsustur. Bir de kalkıp Mercedes ve BMW'den daha iyi derler ya, işte bu cehaletin pik noktasıdır, halleri acınasıdır.

• El Fuego kullanıcısına yanıt

Hitamlarınız çok ilginc. Herkes istediği markayı ve modeli secer , kullanır.dogru yada yanlış. Bu ortam tartışma platformu. Sizin gibilerin , diğerleri aşşağılama yeri değil.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.