Şimdi Ara

2020 Model Skoda Superb Arızası (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
234
Cevap
3
Favori
26.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok geçmiş olsun. İnanın midem bulandı. Ama poloyu 3 aydır bekliyorum.... Mutlaka her araç arıza verir mi? Çok araba konusunda da bilgim yok. Hiç mi memnun olan yok acaba.
  • Abim 98 binde leon almıştı 2012 model, 100 binde dsg patladı   Neyseki iyi niyet falan yaptılar ama bir bakım kitlediler adama zorla  

• Yıl 2020 hala otomatik vites kullananlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: jetgil

Çok geçmiş olsun. İnanın midem bulandı. Ama poloyu 3 aydır bekliyorum.... Mutlaka her araç arıza verir mi? Çok araba konusunda da bilgim yok. Hiç mi memnun olan yok acaba.

Sen kafanı ferah tut garantini uzat 5 yıl keyifle bın sonuçta otomatik vites hem sol ayağım cennete hem de ekonomik ve sorunsuz yok öyle bı dünya bende manuel var sol ayağım çok agriyo mesala ama otomatik olsa ne rahat ederdim di mi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jetgil kullanıcısına yanıt

her araç arıza verir diye bir şey yok ancak arıza verme olasılığı çok yüksek keza eğer biraz otomatik şanzıman tamircilerini araştırırsanız dsg nin çok sıkıntılı ve çok arıza yapan bir şanzıman olduğunu görürsünüz. evet vw konforlu bir araç ancak dsg sürekli bozuluyor alacaksanız düz vites alın eğer otomatik vites için gerekliyse dsg den uzak durun başka firmalara bakın.

eğer satın aldıysanız aracı ve 2 seneden fazla binecekseniz mutlaka garantiyi uzatın çünkü dsg bozuldu diyelim en az 10 bin tl.

• propilen P kullanıcısına yanıt
    Kapora verdim hocam. Garantisini 4 sene yapmak için 6 bin tl istiyorlar sanırım
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Cadillac alsın demedim ki, arkadaş bu şanzımanı kullanan diğer araçları sormuş ben de söyledim. Diğer araçları kendisi değerlendirmeye alabilir, zira aynı fiyatlara daha eski SW model volvolar, veya insignia (hangi modellerde Aisin var tam bilmiyorum) vs. bulunabilir.

Superb iç hacmiyle rakipsiz bir araç orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 23 Aralık 2020; 10:3:26 >

hayırlı olsun hocam vazgeçme şansınız yoksa 2 yıl uzatın garantiyi çünkü dsg arızalanırsa masrafı çok fazla. 2 yıl garanti biteminde dsg nin iyi niyet garantisine alınması içine aracın sürekli servis bakımlı olması gerekiyor yani eğer 2 yılı bitirdikten sonra aracı özel servise götürdünüz diyelim ve sonra dsg arızalandı o zaman iyi niyete almıyorlar. iyi niyetli dsg tamiri 8 veya 10 bin olması lazımdı geçen sene.

• propilen P kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam. Bir bakacağım. Bu arıza km yapmaya bağlı olarak mı oluşur? Mesela ben senede 3-4 binden fazla yol yapmam, aracı çok kullanmıyorum. Öyle haftasonları bi kaç saat vs kullanıyorum.

km alakası yok hocam benim ilk arızam max 14 15 km civarı olmuştu hatta ilk arıza vermeye başladığında 7 8 bin civarıydı servise götürmüştüm güncelleme falan yapmışlardı sonra dsg patladı. belli sürüş tarzıyla kavramayı koruyabilirsiniz ancak sorun kavramalarda değil mekantronik denen parça arızalanıyor ve onu korumanın yolu yok.

• otomatikse tork konvertörlü olacak. dsg powershift falan cebi fazlasıyla üzen ve yoran şanzımanlar.

• atade28 A kullanıcısına yanıt

Eat'ı öğrendiğim iyi oldu, bu dsg woswosların da kullandığı sürekli arıza yapan sistem değil mi? Peki Egea DCT kullanıyor galiba. O nasıldır bilginiz var mı? Fiat dışında kullanan var mı? Bir de tüm eat kullananları nereden bulabilirim acaba? Örneğin opel sanırım astra'sında sonradan kullanmaya başlamış mı, başlayacak mıymış? Eğer öyleyse kaç senesinden itibaren? Astra da severim yani, belki ileride astra alayım dersem ona göre eat'ına dikkat ederim.

• Spider_hip kullanıcısına yanıt

hocam opel'i psa grubu satın aldı o yüzden o şanzımanı kullanacaklar artık

• Ee nerde bu vosvosu dsg yi ölümüne savunan troller kafalarini kuma mi gömdüler
    Şu yoruma çok güldüm : tok kapi sesi var yumusacik göğüs var onemli olan bunlar sanzimanmis motormus bunlar onemli degil yaaa

• Ayıplı mal, dsg hataları da zaten bilinen birşey, sen en iyisi biraz durumu üstele, haklı pozisyonunu koru ve mekanik bi arıza ise değişim iste, ama yazılımsal birşey ise pek bi sıkıntı olmaz herhalde
  • bianconera kullanıcısına yanıt

otomatik almak isteyene tek seçenek peugeot mu? vw dsg6,hyundai,honda,opel,toyota şanzımanları da sorunsuz.hele mini şanzımanı çok dayanıklı ve hızlı olduğu gibi inanılmaz yüksek tork kaldırıyor.182bg 240nm aracı 300bg 400nm'ya çıkranlar bile sorun yaşamıyor.mercedes dahil çift kavrama kullandım.tek kavramalı mini şanzımanı bile hepsinden daha tepkiseldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 23 Aralık 2020; 11:6:19 >
  • Sadece mekanik olarak değil yazılım olarakta sorunlu bir şanzıman bence. Sürekli 2. vites ile kalkmaya çalışıyor. Haliyle arac çok hantalmış hissi veriyor. Motor ve şanzıman konusunda kesinlikle ama kesinlikle PSA grubu çok daha sorunsuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Zet ef sanzimanli araba varken di es ci alirsan normal bunlar.

Alfa Romeo Giulia

Audi Q7

VW Amarok

BMW

Land Rover Discovery, Range Rover

Jeep Grand Cherokee, Renegade

Fiat 500X

Honda CRV

Hocam yukarıdaki modeller ZF diye buldum Google amcadan fakat bunların dışında hangi araçlar ZF kullanıyor?

• Konu sahibi konuya başlık atmış gitmiş. Bizim forum grubu 2 gündür kendi kendine konuşuyor. Yaw konu sahibi tek cvp vermemis konu csb bile olabilir. Yani konuşmayı bu kadar çok seven bir forum haklı 😊😊

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.