Şimdi Ara

21 yaşında pc oyunu oynamak çok mu abes? (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
540
Cevap
11
Favori
32.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 33 Yaşındayım iki kızım var oyun oynamayı asla bırakmam ...
  • 34 yaşındayım hanımla da arada oynarız ama kızım la genellikle daha çk oynarız kendisi 5 yaşında ama bilgisayarda yazı yazma hariç herşeyi bilir :D
    genellikle onlarla ps3 de move oyunları oynarız 3 kişi yada kızımla little big planet :D fps oyunlarını oynayamıyorum onun için pc ye geçiyorum :D kısacası bu işin yaşı yok dışarıya çıkıp kahvehanelerde sü
    rteceğime evimde eşimle cocugumla olurum.maç için kahveye giderdim önceden bi gün illallah ettim eve lig tv aldım artık çok rahatım
  • SBS yüzünden lisede yazılılar yüzünden şişman ve oyundan uzak büyüdüm lise 2 ye geçtim şimdi bir ps vita edindim fazla kilolarımıda bu yaz vermeye çalışıyorum annem filan laf eder gibi oldu ama oda anladı sonuçta 6.sınıftan lise 2 ye kadar hiç oyun oynamadım şimdi acısını çıkarıyorum Üniversite den sonrada bir LCD ile playstation alıp 30 yaşıma kadar arada
    oynamaya devam edicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvanat9999 -- 14 Temmuz 2013; 22:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Hayir degil. Universiteye baslayinca bir hata gittik Macbook aldirdik onda da oyun oynanmiyor. Sony Toshiba falan aldirsaydim herhalde uzardi okul.

2-3 hafta sonra eve gidiyorum. Cok oyunkolik degilim ama COD Black Ops 2, Far Cry 3, Max Payne 3, Battfield 3, MOH Warfighter'i yaptirip giderim kesin.

hocam tablet var mı ya da telefonun modeli nedir???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Herkes yazmış yok şu yaştayım hala oynuyorum , yok bu yaştayım hala şu oyunu oynarım.Bu forumdakilerin oyun oynaması kadar normal birşey yok.Çık sokağa 30 üstü 10 tane adama sor.9'u oyun oynamayalı epey olmuştur.İnsanın pek boş vakti olmadıkça bu tip şeylere zaman bulamıyor.Bu bir bağımlılık sonuçta.İnsanın bir şekilde kurtulması gerek.Övünülecek , yararlı bir faaliyet değil.

Bilgisayar oyunları faydalıdır.Araştırabilirsiniz.Kendi adıma söylüyorum; ne yaz ne kış boş vaktim çok azdır ancak bir şekilde fedakarlık edip oyun aktivitemi gerçekleştiririm.Bir tür meditasyon gibi de düşünülebilir.Bazı zamanlar 10-15 gün oyun oynayamadığımda olmuyor değil.Bağımlılık derecesinde hiç olmadım ama logitech df gt mi açıp GranTurismo5 oynamak için can attığım zamanlar olmuyor değil...

• Kişiden kişiye değişir kimisi 40 yaşındada oynar kimisi oyun sevmez sen ne ile mutluysan onu yap milleti boşver
  • Kac yasindasin sen sincap diye sorarlar adama

• Ülkemizdeki şu tabuları bir yıksak...

• quote:

Orijinalden alıntı: sensible13

yaş 29 işteyken bile bir arkadaşla oyunlar üzerine sohbet ediyoruz, eve gelince kafa dağıtmak için birebir oyun oynamak, şimdi batman arkham city'ye sardım asylum'dan sonra oynamayanlara tavsiye ederim, saheşer :)

of sen ne diyosun hacı arkham city dünyanın en güzel oyunlarından biri.dehşet bi oyun tek kelimeyle.Allah nazardan saklasın,öyle bi atmosfer yok hiçbir oyunda.arkham asylum oynamadan direk arkham city i oynadım bitirdim,başta ön yargılıydım bu süper kahraman oyunlarına.iyi ki almışım oynamışım bu kadar güzel bir konsol oyunu oynamadım daha önce.herkes alsın oynasın o oyunu tavsiye ederim.hele o soundtrackleri yok mu bitiriyor,intro müziği felaket,atmosferin içine sokuyor seni.
  • batuhan1122 B kullanıcısına yanıt
    Bir insanın belirli yaş aralıklarında oynadığı oyunlar bellidir, sadece MMORPG dalında örnek verecek olursak ufak yaşlardaki birisi Metin2 oynar, Knight Online, Silkroad oynar(elbette 40-50 yaşında silkroad'da karakter geliştirip gerçek parayla satanlar vs. vardır, veya sadece oynayanlar vardır saygı duyarım, ben genelden bahsediyorum). Biraz daha büyümüş olanlar World of Warcraft oynar, yaş kemale ermiş olanlar bu oyunlara tepeden bakar ve daha "oldschool, hardcore" diye tabir ettiğimiz oyunları oynar. Herkesin girip kendini geliştiremeyeceği, akıl ve çaba isteyen oyunlardır bunlar. Eskidir bu oyunlar.

Başka bir konuda da bahsettim, benim babam oyuncudur. Özel hayatını, mesleğini veya kişiliğini, dünya görüşünün nekadar iyi olduğunu, nekadar zeki ve çoğu konuda bilgili bir adam olduğunu size anlatma gibi bir durumum yok. Ben kendimi bildim bileli oyun oynar ve şuan 2 çocuklu bir aile geçindiriyor. Bende onun gibi alıştım küçüklüğümden beri.

Oyun oynamak vardır, oyun oynamak vardır. Zaman öldürmek için, eğlence için oyun vardır, "ciddi bir iş" olan oyunlar vardır. GTA'da araba alıp milleti ezmek vardır, Eve Online'de kullandığın uzay gemisine taktığın lazer, tamir cihazı ve benzeri parçaların kapasitörünü ve işlemci gücünü bitirip bitirmediğini hesaplamak vardır. Yahut Utima Online'de sınırı 700 olan skill limitini; karakterini en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğini hesap ederek, oynayış tarzına göre doldurmak vardır. Toplam sınırı 225 olan dexterity, strenght ve intelligence statlarını karakter yapına göre dağıtmak vardır.

İnsanlarla iletişimin gelişir, yeni şeyler öğrenirsin, yabancı dilin gelişir, oynadığın oyunun türüne göre genel kültürün, rol yeteneğin, farklı evrenler tanırsın (nekadar fictional/kurgu olsa da bir kültürdür, bilgi birikimi ve gelişimdir), daha bir çok anlatamadığım kelimelere dökemediğim şey. Oyun insanı geliştirir, sabahtan akşama kadar oturup oyun oynamak iyi bir şey demiyorum, World of Warcraft'ta farm yapmak veya Metin2'de "KANKA +9 DOLUNAY DÜŞÜRDÜM XD" modunda gezmek elbette insanı geliştirmez, çünkü bu oyunlar genelde insana bir şeyler katacak oyunlar değildir. Aynı şekilde GTA'da arabayla insan ezmek, para toplamak ve 6 yıldızla polisleri peşinden koşturmak bir gelişim sağlamaz ancak oyunun amacı olan görevleri yaparsanız bir senaryoyu, bir kurguyu tatmış, tecrübe etmiş olursunuz. Hatta ve hatta Amerika'da ki gansterlerin, çeteleşmenin ne durumda olduğunu görürsünüz, bunları merak edip araştırırsınız.

Bir Call of Duty 2 oynadığınızda 2. Dünya Savaşında neler olduğunu Captain Price'tan öğrenirsiniz, o siyah trenchcoat'lı, üzerinde gamalı haç bulunan Nazi'leri araştırırsınız, İngilterenin ve Amerikanın savaştaki yeri neymiş hepsini araştırırsınız, Marine'nin amerikan, SAS'ın ingiliz kuvvetleri olduğunu öğrenirsiniz. Sovyetleri öğrenirsiniz, o anki savaş koşullarını, savaş ortamlarını ve yaşananları bire bir öğrenirsiniz. İngiliz aksanınızı Call of Duty serilerini oynayarak, diyalogları takip ederek geliştirebilirsiniz! "Soap, what kind of name is that?" Silahlar hakkında bilgi edinirsiniz, hangi silahı hangi savaşta hangi ülke kullanmış? Ppsh Sovyet Rusya, Mp44 nazi almanyası, m1911 tabanca amerika, Springfield amerika, kar98, tokarev.. yüzlercesi.

Çernobil'i öğrenirsiniz, neler olmuş araştırırsınız. Soğuk savaş neymiş araştırırsınız, hepsini merak edersiniz.

Rol yapmayı ve bir karaktere bürünmeyi öğrenirsiniz, bunun tam tarifini yapamam ancak insanı edebi yönden geliştiren bir şeydir bu öyle diyeyim.

*Belinden kınından kılıcını çeker ve haykırır* "Lord Blackthorn'un himayesi altındakilere nefret dolu gözlerle bakar"
    "Lordum, desteğiniz için minnettarım. Özel madenlerden işlediğim bu zırh takımını lütfen şerefli kişiliğimin bir armağanı olarak kabul edin"

Carentan'da nereye pusulması gerektiğini, kendini "Magic Reflect" büyüsüyle korumaya almış birine "Flame Strike" büyüsü atılmayacağını, nükleer savaş sonrası Metro'ya saklanılacağını, Warcraft tarihini ve evrenini, San Andreas'da San Fierro, Las Venturas ve Los Santos diye geçen şehirlerin gerçekte San Fransisco, Las Vegas ve Los Angeles olduğunu, Çernobil faciasının ayrıntılarını, 2. Dünya Savaşında Axis ve Ally taraflarını, Normandiya Çıkartması'nı, Britanya tarihini ÖĞRENİRSİNİZ.

OYUN OYNAYIN

• akşamları 1-2 saat zevkine oyun atmak sorun değil tabii ki ama eve kapanıp günde 5-6 saat hatta 10 saat oyun oynamak ağır derecede hastalık ve asosyalliktir.

@Cherry Sunburst

güzel yazı olmuş eline sağlık. ancak burda bu seviyede gamer pek olacağını sanmıyorum. millet fps oyunlarını eline silah alıp milleti vurmak olarak görüyor, bu şekilde oynuyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 15 Temmuz 2013; 5:11:28 >
  • Kendim FPS oynadığım zamanlar anlattığım gibi bir yandan oynuyordum bir yandanda bilgileniyordum, keşke herkes böyle baksa; vur kır parçala diye değil. sağolasın
  • yaşım 23 abim ile neredeyse her akşam black ops 2 multi takılıyoz 1-2 saat o 33 yaşın'da annem ara'da tantana ediyor ama yapacak birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fable -- 15 Temmuz 2013; 5:39:17 >
  • Yaşım 30 sırf evdeki monotonluktan kurtulmak için kendimi online araba yarışlarına veriyorum. karşılığı ise sıkıçı hayatıma rengk gelmiş oluyor. baya stres atmış oluyorum. bunun tarifesi yok arkadaşlar anlatılamaz yaşanır. o yüzden mız mız lanan insanlara çok görmüyorum ben. çok şeyi kaçırıyorlar.
  • 70 yasinada gelsem gozum secene kadar oynarim

• arkadaşlar en basidinden park etme oyunlarını deneyin bence çok geliştirici yanları var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherry Sunburst

Bir insanın belirli yaş aralıklarında oynadığı oyunlar bellidir, sadece MMORPG dalında örnek verecek olursak ufak yaşlardaki birisi Metin2 oynar, Knight Online, Silkroad oynar(elbette 40-50 yaşında silkroad'da karakter geliştirip gerçek parayla satanlar vs. vardır, veya sadece oynayanlar vardır saygı duyarım, ben genelden bahsediyorum). Biraz daha büyümüş olanlar World of Warcraft oynar, yaş kemale ermiş olanlar bu oyunlara tepeden bakar ve daha "oldschool, hardcore" diye tabir ettiğimiz oyunları oynar. Herkesin girip kendini geliştiremeyeceği, akıl ve çaba isteyen oyunlardır bunlar. Eskidir bu oyunlar.

Başka bir konuda da bahsettim, benim babam oyuncudur. Özel hayatını, mesleğini veya kişiliğini, dünya görüşünün nekadar iyi olduğunu, nekadar zeki ve çoğu konuda bilgili bir adam olduğunu size anlatma gibi bir durumum yok. Ben kendimi bildim bileli oyun oynar ve şuan 2 çocuklu bir aile geçindiriyor. Bende onun gibi alıştım küçüklüğümden beri.

Oyun oynamak vardır, oyun oynamak vardır. Zaman öldürmek için, eğlence için oyun vardır, "ciddi bir iş" olan oyunlar vardır. GTA'da araba alıp milleti ezmek vardır, Eve Online'de kullandığın uzay gemisine taktığın lazer, tamir cihazı ve benzeri parçaların kapasitörünü ve işlemci gücünü bitirip bitirmediğini hesaplamak vardır. Yahut Utima Online'de sınırı 700 olan skill limitini; karakterini en iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğini hesap ederek, oynayış tarzına göre doldurmak vardır. Toplam sınırı 225 olan dexterity, strenght ve intelligence statlarını karakter yapına göre dağıtmak vardır.

İnsanlarla iletişimin gelişir, yeni şeyler öğrenirsin, yabancı dilin gelişir, oynadığın oyunun türüne göre genel kültürün, rol yeteneğin, farklı evrenler tanırsın (nekadar fictional/kurgu olsa da bir kültürdür, bilgi birikimi ve gelişimdir), daha bir çok anlatamadığım kelimelere dökemediğim şey. Oyun insanı geliştirir, sabahtan akşama kadar oturup oyun oynamak iyi bir şey demiyorum, World of Warcraft'ta farm yapmak veya Metin2'de "KANKA +9 DOLUNAY DÜŞÜRDÜM XD" modunda gezmek elbette insanı geliştirmez, çünkü bu oyunlar genelde insana bir şeyler katacak oyunlar değildir. Aynı şekilde GTA'da arabayla insan ezmek, para toplamak ve 6 yıldızla polisleri peşinden koşturmak bir gelişim sağlamaz ancak oyunun amacı olan görevleri yaparsanız bir senaryoyu, bir kurguyu tatmış, tecrübe etmiş olursunuz. Hatta ve hatta Amerika'da ki gansterlerin, çeteleşmenin ne durumda olduğunu görürsünüz, bunları merak edip araştırırsınız.

Bir Call of Duty 2 oynadığınızda 2. Dünya Savaşında neler olduğunu Captain Price'tan öğrenirsiniz, o siyah trenchcoat'lı, üzerinde gamalı haç bulunan Nazi'leri araştırırsınız, İngilterenin ve Amerikanın savaştaki yeri neymiş hepsini araştırırsınız, Marine'nin amerikan, SAS'ın ingiliz kuvvetleri olduğunu öğrenirsiniz. Sovyetleri öğrenirsiniz, o anki savaş koşullarını, savaş ortamlarını ve yaşananları bire bir öğrenirsiniz. İngiliz aksanınızı Call of Duty serilerini oynayarak, diyalogları takip ederek geliştirebilirsiniz! "Soap, what kind of name is that?" Silahlar hakkında bilgi edinirsiniz, hangi silahı hangi savaşta hangi ülke kullanmış? Ppsh Sovyet Rusya, Mp44 nazi almanyası, m1911 tabanca amerika, Springfield amerika, kar98, tokarev.. yüzlercesi.

Çernobil'i öğrenirsiniz, neler olmuş araştırırsınız. Soğuk savaş neymiş araştırırsınız, hepsini merak edersiniz.

Rol yapmayı ve bir karaktere bürünmeyi öğrenirsiniz, bunun tam tarifini yapamam ancak insanı edebi yönden geliştiren bir şeydir bu öyle diyeyim.

*Belinden kınından kılıcını çeker ve haykırır* "Lord Blackthorn'un himayesi altındakilere nefret dolu gözlerle bakar"
    "Lordum, desteğiniz için minnettarım. Özel madenlerden işlediğim bu zırh takımını lütfen şerefli kişiliğimin bir armağanı olarak kabul edin"

Carentan'da nereye pusulması gerektiğini, kendini "Magic Reflect" büyüsüyle korumaya almış birine "Flame Strike" büyüsü atılmayacağını, nükleer savaş sonrası Metro'ya saklanılacağını, Warcraft tarihini ve evrenini, San Andreas'da San Fierro, Las Venturas ve Los Santos diye geçen şehirlerin gerçekte San Fransisco, Las Vegas ve Los Angeles olduğunu, Çernobil faciasının ayrıntılarını, 2. Dünya Savaşında Axis ve Ally taraflarını, Normandiya Çıkartması'nı, Britanya tarihini ÖĞRENİRSİNİZ.

OYUN OYNAYIN

Bu kadar uzun uzun yazmanin bir anlami yok , benim yazdiklarim 22,23 yasina gelip de hala saatlerce knight oynayanlar icin.ama yinede ne olursa olsun 25 yasindaki bir insan oyun karsisinda 4 ~5 saat geciriyorsa cok yazik

• Pc'de oyun oynamanın yaşı yoktur.Hatta bazı oyunlar sadece yetişkinlere özel.
  • zevk için veya kafa dağıtmak için günde 1-2 saat oyun oynamak çok normal.. ben 32 yaşındayım ve oynuyorum..

ama benim yaşıma gelipte hala başına oturdu mu 8-9 saat kendini kaptırıp dünyadan soyutlanmak normal birşey değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Faraday

Aynı sorun bende de var dostum ama ben 20 yaşındayım. Her iki ebeveynim de aynı konuda hep uyarıyorlar beni. Ben de onlara karşılık siz de ot gibi oturup 3-4 saat saçma sapan diziler izliyorsunuz diyorum. Tartışma büyüyor. En iyisi bu lafları işittikten sonra 10 saniye susup derin nefes almak. Sinir kontrolü için iyi gelir :D yoksa derdimizi anlatamayız bu annelere babalara

aynı bende o şekilde cevap veriyordum ve tartışma çok gereksiz uzuyordu.
    10 saniye içimden sayma gerçekten bu gibi durumlarda çok işe yarıyor.
    Yoksa hapishaneye girerim sanırım

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.