Şimdi Ara

25 portu sadece statik IP kullanıcılarına mı açık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Netspeed ADSL kullanıcısıyım. Dün ayda 15 TL'ye statik IP almak için talep oluşturdum. Bugün talep onaylandı ve statik IP'ye geçtim. Nereden aklıma geldiyse 25 portuna erişimi denemek istedim. Daha önceden Türk Telekom kullanırken ve statik IP yokken erişmeyi denemiştim ve hata almıştım. Bugün Netspeed'de statik IP ile tekrar erişmeyi denedim ve erişebildim.

25 portuna erişim sadece statik IP kullanıcılarına mı açık? Eğer öyle ise bunun nedeni nedir?

• Tt kullanıyorken büyük ihtimal cgnat(aynı ipye birden çok kişi sıkıştırma) içindeydiniz bu yüzden hiç bir şekilde herhangi bir portu açamazdınız statik ip size özel tehsis edilen ip olduğu için istediğiniz portu açabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

Hayır. Bahsettiğim sorunun CGNAT ile bir alakası yok. Çünkü sorun port açmak ile ilgili değil. Sorun, 25 portunu kullanan uzak SMTP sunucularına bağlanma sorunu. Bu engel de 2009 yılında başlamış. Sadece statik IP kullanıcıları bu portu kullanan SMTP sunucularına erişebilir hale gelmiş.

Eğer bilmiyorsanız 25 portu yerel e-posta sunucusu kurarken oldukça önemli bir port. Örneğin hMailServer, global e-posta gönderimi için 25 portunu kullanan bir SMTP sunucusuna bağlanıyor. Eğer 25 portu engelli ise yerel sunucudan Gmail/Outlook tabanlı bir adrese gönderdiğiniz e-postalar Gmail/Outlook kutunuza gelmiyor.

Ben bunun sebebini merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf6554 Y kullanıcısına yanıt
    Ben yanlış anlamışım kusuruma bakmayın
    Hiç yerel mail serveri kurup denemedim ama global gmail outlook vb mail serverlarına mail gönderip mail alırken hiç sıkıntı yaşamadım genelde win 10 posta uygulamasını ve aynı şekilde telefonda içinde gelen email uygulamalarını kullandım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.