Şimdi Ara

27.07.2022 COMNET Rezilliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
10.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu metinden abonenin iletişiminde sorun olduğunu nereden çıkardınız hocam? Abone yasal haklarını kullanacağını söylemiş ki sonuna kadar haklı, zaten telekom kaynaklı bir sorun varsa bu durumun en başında abone sorununu ilk bildirdiğinde sağlayıcının sorunun üstüne gidip, özellikle abonenin istemediği kurulum için ayrıca para istemeyip telekoma tekrar bildirimde bulunması en azından söylemesi gerekiyordu. Abonenin isteği de zaten portunun kendi kutusunda olması. Bu kadar basit bir durumu bu şekilde büyütüp abonenin sorununa çözümle yaklaşmadıktan sonra abonenin haklarını arayamamasını sağlamak ikiyüzlülükten öte bir davranış değil bence.

Bu arada ekleyeyim abonenin iletişiminin üstteki gibi olduğunu düşünerek bu yorumu yaptım. Eğer abonenin farklı bir davranışı varsa bile yapılması gereken sadece aboneliğin iptal edilmesiydi. Haklarını arayamamasını sağlamak apayrı bir durum ve bence hiç etik değil.

• Askerdeydim yeni geldim, giderken evimi kapattığım için yeni bir eve geçiş yapmak zorunda kaldım.

• ramazanjk55 R kullanıcısına yanıt

En başta durumu anlatmaya çalıştım zaten ve direkt gruptan banladınız.

Olayın arka planını görmek lazım o yüzden kendisiyle konuştum ben de. Kendisi herhangi bir hakaret unsurunun olmadığını söylüyor. Hattının kapatılması için maddelere baktığımızda da buraya paylaşana kadar herhangi bir kusur göremedim açıkçası ki buraya paylaştığında zaten daha öncesinden hattı kapatılmış. Ben hattının kapatılmasında da değilim en azından tüketicinin yasal hakkı olan şikayeti edebilmesi için online işlemlerdeki hesabını kapatmak yerine bazı issler gibi 30-60 gün boyunca hesabı açık kalabilirdi. Bu durumda belki daha port kapanmadan oimin kapanması, abonenin numarasının engellenmesi açıkça şikayet etmenden korkuyorum o yüzden aboneliğini kapattım gibi bir anlama geliyor.

27.07.2022 COMNET Rezilliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcukssn -- 28 Temmuz 2022; 1:7:3 >

dediğin tipteki insanlara lafım yok ancak bu durum apayrı bir durum ayrıca son zamanlarda bu durumlardan muzdarip olan forumlarda gördüğümüz pek çok insan var. Konuşmalar durmuyor çünkü online işlemler hesabını kapattılar. Mail görüşmeleri var ama kendisi paylaşmak istemedi ve açıkça söyleyebilirim ki mail içerisinde küfür yok. Yönetim kendi kendine karar almış.

• Haberleşmenin engellenmesi suçu ve cezasının maddeleri TCK 22. Madde ile düzenlenmiştir.

Buna göre, Herkes, haberleşme hakkına sahiptir, haberleşmede gizlilik esastır.

Bu hürriyet, devlet eliyle ya da herhangi bir kişi veya kurum sebebiyle engellendiğinde, engelleyen kişi veya kurumlar yasalar ile cezalandırılır.

Haberleşmenin engellenmesi suçunda uzlaşma mümkün olmamaktadır. Bu suç uzlaşmaya dahil olan suçlardan değildir.

Haberleşmenin engellenmesi suçu ve cezası şikayete bağlı bir suç değildir, dolayısıyla mağdur kişi şikayetçi olmasa bile durum tespit edildiğinde fail için dava açılacaktır.

Günümüz teknolojisinin ilerlemesi sebebiyle haberleşmenin engellenmesi internet ortamından da yapılabildiği için bu suçla yargılanan kişilerin bir ceza avukatı yardımı almasında fayda olacaktır.

Asliye ceza mahkemesi haberleşmenin engellenmesi suçu ve cezası ile ilgilenen mahkemedir.

Haberleşmenin engellenmesi suçu oluşmuşsa fail için 6 ay-2 yıl arası hapis cezası ve adli para cezasına hükmedilir. Örneğin telefon veya internet hattını kesmek haberleşmenin engellenmesi suçuna örnektir.

Mağdur kişilere maddi ve manevi tazminat ödenmesinin önü açıktır.

Haberleşmenin engellenmesi suçu taksirle yani yanlışlıkla işlenen bir suç olmayıp tamamen kasten yani bilinçli bir şekilde işlenen bir suçtur.

Haberleşmenin engellenmesi suçu ve cezası Türk ceza kanununun 124. Maddesi gereğince Hürriyete Karşı Suçlar kapsamında değerlendirilmektedir.

Şahısların ya da devlet kurumlarının kendi aralarında haberleşmesini, iletişim kurmasını ya da basın organlarının kullanılmasını yasal olmayan yollarla engellemek haberleşmenin engellenmesi suçu ve cezasını oluşturmaktadır.

• dincsor D kullanıcısına yanıt
    İSS aboneliği sözleşme ile kurulur. Yani firma ile müşteri sözleşir. Taraflardan biri sözleşmeden cayabilir. Şirketin sözleşmeden cayması, haberleşmenin engellenmesi suçunu oluşturmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BerkSMBL kullanıcısına yanıt
    Bunlar böyle. Takılma çömnet ve tarikatına.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

kullanıcının girdiği zararı 30 tlye yani zam miktarına bölerseniz zaten birkaç ay sonra tüm operatörlerin yapacağı zam miktarıyla kafa kafaya gelmiş olacak.

ben zammı savunmuyorum, ama tek görevi turknet'in kendisine internet vermek olduğunu sanan, başka alternatifi olmadığını ve tekel olduğunu düşünen bir zihniyet var.

2 gün forumda ter dökeceklerine buyursunlar geçsinler comnete, comnet onları yorsun :)

bu ülkede elektriğe doğalgaza gelen zammın yanında turknete gelen zammın bir fazlalığı yok gözümde. turknet zaten her zaman diğer operatörlerden bir tık pahalı olmuştur bu yeni bir şey değil. fiyatını beğenmeyen varsa diğer operatörleri deneyebilir. ama comnet olmasın, comnet sizi dener :)

• Comnet ne dostum ahhahahahahahahaha algida cornetto zannettim basta hahaahha adam gitmis cornettodan internet baglatmis bir de gelmis sikayet ediyor djdjdjdjsksksjksmsmsms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trbzn9102 -- 28 Temmuz 2022; 10:11:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf 20-30TL ucuz diye şöyle merdiven altı ISSlere nasıl güveniyorsunuz anlamıyorum.

Abonelik iptali en güzeli olmuş. Direkt gidip kendini kanıtlamış yere başvurun

• quote:

Orijinalden alıntı: loiloyse

kullanıcının girdiği zararı 30 tlye yani zam miktarına bölerseniz zaten birkaç ay sonra tüm operatörlerin yapacağı zam miktarıyla kafa kafaya gelmiş olacak.

ben zammı savunmuyorum, ama tek görevi turknet'in kendisine internet vermek olduğunu sanan, başka alternatifi olmadığını ve tekel olduğunu düşünen bir zihniyet var.

2 gün forumda ter dökeceklerine buyursunlar geçsinler comnete, comnet onları yorsun :)

bu ülkede elektriğe doğalgaza gelen zammın yanında turknete gelen zammın bir fazlalığı yok gözümde. turknet zaten her zaman diğer operatörlerden bir tık pahalı olmuştur bu yeni bir şey değil. fiyatını beğenmeyen varsa diğer operatörleri deneyebilir. ama comnet olmasın, comnet sizi dener :)

Türknetten 8 16 35 50 mgbit hızları alanlar bence kalması mantıksız çünkü Türk Telekom dan daha pahalıya geliyor ve zam konusunda 1 yıl sabit fiyat garantisi verip daha sonra bunu mayıs nisan arasında yeni abone olanlarda geçerli deyip ama sözü verdiklerinde böyle ibare olmamasına rağmen eski kullanıcılarını aptal muamelesi yapan ve kandıran bir yer artık türknet yani konu sadece zam veya para değil sizde bunu anlamıyorsunuz

Comnette ile ilgili dediklerinde haklısın tabi müşteriye çöp veya atık gibi muamele yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 28 Temmuz 2022; 11:9:3 >

• harce74 kullanıcısına yanıt

Kendileri çöp hosting alanından geliyorlar. Ne beklenir?

• Valla bu tarz alt firmalar bana göre çöptür. Aralarında yine en iyisi TurkNet'tir.

Ha tabi aslında 3-5 bakmayıp ana sağlayıcı kullanmak en sağlamı.

Şahsen yıllardır TT kullanıyorum, sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. 7/24 full destek.

• loiloyse kullanıcısına yanıt

Olayı sizler gibi hala para zannedenler var. Olay zam veya fiyat değil tam olarak. Olay TurkNet'in kendini millete rezil etmesi. 2023 Haziran'a kadar zam yok sözü ve garantisi verdi bunlar. Bu sözü vermeselerdi derdik adamlar zam yapmış yine yapacak bişey yok arkadaş pahalı gelen başka operatöre geçer artık derdik. Ama bunlar Ali Cengiz ve kelime oyunu yapıp adeta milletin karşısında kıvırdılar. Müşteri kaçmasın diye tüm adreslere köyler dahil 20 haftaya GigaFiber gelecek yazmışlar bir de. Zam haberlerini, olumsuz eleştirileri v.s sildirmeye de çalışmışlar. Bu kadar fazla ücret alıp hala şu müşteri hizmetleri meselesini çözemediler. GigaFiber altyapı yatırımlarının ücretini GigaFiber kullananlara değil 16mbps ADSL ya da VDSL kullananlardan kesmeye çalışıyorlar. Rezillik bunlarla da bitmiyor. Yeni aboneleri TurkNet'in içerisindeki bir çete telefonla arayıp dolandırmaya çalışıyor, tüm bilgilerini okuyup inandırmaya çalışıyorlar. Şimdi bu firmanın bu ComNet'ten ne farkı kaldı? Comnet Algida cornettoysa TurkNet de Cola Turka Zorta huhahahahaha.

• Maalesef ülkemizde ISS'ler ciddi problem. Dolayısıyla mevcut sorunların bir parçası durumundalar. ISS sorununa şimdilik en iyi çözüm altyapısı binanızda bulunan ana ISS'ler ile çalışmak. Bunlar da TT, KabloNet ve SoL. Bu ISS'lerde sorun yok mu? Tabi ki var. Ancak kötünün iyisi olarak düşünmek gerekiyor.

alınan hizmet veya üründe tüketici haklarını ihlal eden maddeler varsa geçersiz sayılır diye biliyorum.kusurlu hizmet var, beyan etmiş durumu firmaya ama düzeltmeleri gerekirken abonelik kapatmışlar. Hangi sebeble kapatıldığı belirsiz. gerekli yerlere başvurabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_yksl -- 28 Temmuz 2022; 13:19:4 >

İss sözleşmeyi feshedip hattı kapatmadan önce sözleşmeye aykırı makul bir gerekçe gösterip aboneye bilgi vermek zorundadır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.