arkadaşlar dairenin genel durumu iyi, fakat belgelerde 1994 yapımı olarak gözüküyor. ev sahibi 1994 te başlandı 1998 de bitti diyor. çok sağlam yaptırdım, her şeyini tam, eksiksiz yaptırdım kendim oturdum, güvenebilirsiniz. Caymak isterseniz kaporanızı geri atayım dedi bana. Sizce bu daire alınır mı? pazarlık falan yaptık. 3 katlı binanın 2. katı. denizli merkezde (sahibinden de 16-20 senelik yazmışlar, bugün konut kredisi kullanmaya gittiğimde bankacı 94 yapımı dedi. o zaman öğrendim 29 senelik olduğunu. krediye falan başvurduk ekspertiz falan gelmişti. duraklattım her şeyi.) |
29 YILLIK DAİRE ALINIR MI? yardım
-
-
Alınmaz gördün yeni binaların halini depremde ne olduğunu.Yapım tarihi 1994 olanı sen düşün birde ayrıca 1994 yapımı gözüküyorsa 1994te tamamlanmıştır orası ev sahibi ayak yapıyor 1998 diye
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aléister CrowleyAlınmaz gördün yeni binaların halini depremde ne olduğunu.Yapım tarihi 1994 olanı sen düşün birde ayrıca 1994 yapımı gözüküyorsa 1994te tamamlanmıştır orası ev sahibi ayak yapıyor 1998 diye
Niye alınmasın? Mekanik olarak bir sıkıntısı yoksa alınır. Eski binalar yeni yapılan binalardan daha sağlam olabilir.
-
Merhaba. expertiz 94 yapımı diyorsa binanın oturma izni 94'te verilmiş demektir. yani inşaat 94'te tamamlanmıştır. satıcının 94'te yapımı başladı demesi yalandır.
bina 30 senelik. bunu hesaba katın. %100 alınmaz demiyorum, 3 katlı bina düzgün yapılmıştır falan ama %100 kesin olan şey evin 20 değil 30 senelik olduğu.
satıcı büyük ihtimalle yaklaşan emlak krizini gördü ve acil ev elden çıkartıp, eline geçen parayla altın alacak.
eğer eve ödeyeceğiniz paranın %70'ini banka kredisi sağlayacaksa, yani sizin cebinizden çıkacak olan peşinat düşük olacaksa, o zaman ev almak düşünülebilir. ama, evin bedelini büyük ölçüde kendi biriktirdiğiniz nakit ile finanse edecekseniz, o zaman iyi düşünün. yakında emlak satışları iyice duracak gibi. aynı nakitinizle daha genç, daha yeni bir ev alma şansınız olacak büyük ihtimalle. -
30 senelik daire alır mıydım? ever ciddi kira sorunu varsa, alacağım 30 senelik ev de düzgün görünüyorsa, bu durumda bile fiyatının çok avantajlı olmasını şart koşardım. 30 senelik ev istediği kadar merkezi konumda olsun, istediği kadar 3+1 çift banyolu olsun, istediği kadar iç ve dış sıvaları yenilenip gıcır gıcır görünüme sahip olsun, yine de fiyatı ucuz olmak zo-run-da NOKTA.
eğer satıcı: "kardeşim benim ev mükemmel konumda, balkonu şöyle güzel, cephesi böyle güney vs vs" deyip de evi günümüz yeni evlerine yakın bi fiyattan saymaya çalışıyorsa UMURSAMA. herkes satacağı ürünü över.
ama kilit nokta şu: alternatiflere bakmazsan kendi kafan bulanır. alternatifler neler? sen ev aramaya devam et. sahibinden'den bakma kendin git gez hafta sonları.
ve elindeki en büyük alternatif de şu: almayıp beklemek. paran varsa araştırmaya devam ederek bekle abi. zaten emlak piyasası düşüşte.
ha diyorsan ki: "çok uygun kredi var, evler pahalı ve genç bi evi alma şansım yok, bu ev de ucuza geldi, zaten deprem bölgesinde değilim" o zaman sen bilirsin. alınmaz diyemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Haziran 2023; 5:2:12 >
-
Adam sana 10 yıl yalan söylemiş. Kim bilir başka ne yalanları söyledi. Bu tür karaktersiz haysiyetsiz insanların hayatı yalandır. Aynı ortamda dahi bulunma.
-
hocam benim şişli feriköyde evim var satıyorum tapulu ve kredi çıkıyor ilgilenirsen haberleşelim. 2000 yılında yapıldı ve binayı yapanlar halen daha benim dairenin üstünde oturuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 19 Haziran 2023; 19:4:18 > -
neden alınmayacağını söyleyim. İlanı doğru vermediğinden dolayı. Bina yaşı ile ilgili durum bankada çıkmış. Sonradan tecrübe edeceğin başkaca sürprizler de olabilir.
-
O kadar eskiyse dış yalıtımı yoktur büyük ihtimal. Temiz su boruları paslı ve eskidir. Aynı şekilde atık su arızalı olabilir. Su akan/akıtan yerler olabilir.
Tadilat isteyen yerleri olabilir. Alacaksan bunları kontrol et.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Adam sana 10 yıl yalan söylemiş. Kim bilir başka ne yalanları söyledi. Bu tür karaktersiz haysiyetsiz insanların hayatı yalandır. Aynı ortamda dahi bulunma. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X