Şimdi Ara

307 1.4 hdi 2004 hararet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şehir içi performanslı kullanımda veya dik yokuşlarda klima açıkken araba çok hararet yapıyo kırmızı çizginin yanında oluyo genelde, çarşamba veya perşembe uzun yola çıkıcam ve antalya elmalıya gidicem yolu bilen bilir devamlı rampa yani o yol çıkılmaz, eskiden böyle bir sorunu yoktu niye böyle yapıyor olabilir, 2,5 senedir aynı antifreeze üstünde deiştirsem çözülürmü, yada fan motorunu güçlendirme şansım varmı, yada tavsiye edeceğiniz bir yol?

şimdiden teşekkürler...

not: önereceğiniz sistem çok pahalı olmamalı inşallah döndüümde deiştiricem arabayı.

• fan müşiriniz arızalı olabilir. yada soğutma sıvısı azalmıştır. bunun içinde tesisatta bir kaçak olması lazım benim bildiğim. servise göstermekten başka çareniz yok.

yerinizde olsam böyle bir sorun varsa bu havalarda o araçla çıkmazdım yola.

madem satacakmışsınız.

hayırlı günler.
  • fan müşiri girmesi gereken ısıda devreye giriyo ama fan soğutmaya yetmiyo serviste bilgisayara bağlandı ve bir sorun çıkmadı, yanlız yeterli miktarda soğutamıyor, sıvı ise normal seviyede max ın bir parmak altında başka öneriniz
  • İlgili motor fazla zorlamaya gelmez, yolda da bırakabilir sizi. benzer bir durumu kışın dağa çıkarken yaşamıştıki arkadaşlar dönüşte çekiciyle döndüler
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverblue605

İlgili motor fazla zorlamaya gelmez, yolda da bırakabilir sizi. benzer bir durumu kışın dağa çıkarken yaşamıştıki arkadaşlar dönüşte çekiciyle döndüler
  • quote:

Orjinalden alıntı: lord of chaos

fan müşiri girmesi gereken ısıda devreye giriyo ama fan soğutmaya yetmiyo serviste bilgisayara bağlandı ve bir sorun çıkmadı, yanlız yeterli miktarda soğutamıyor, sıvı ise normal seviyede max ın bir parmak altında başka öneriniz

Radyatörün ızgaraları toz, toprak, böcek kalıntılarıyla dolmuş olabilir, anlattığın sorun buna benziyor. Şimdilik geçici çözüm olarak basınçlı suyla iyice yıkatabilirsin, kanalların arası açılsın. Ayrıca fanın elektrik soketine kısa devre yaptırarak fanın hiç durmadan çalışmasını sağlayabilirsin. Bu ikinci yöntemi Şahin'de sorunsuz yapıyoruz ama 307'de arızaya neden olabilir. Ayrıca her iki yöntem de yolculuğun için geçici önlemlerdir. Hayırlı yolculuklar.

• valla çok mantıklı muhtemelen aralara birsürü ıvır zıvır girdi bu temizleme işini basınçlı hava ile yapmıyolarmı, öylesi daha makbul değilmi, bide bunun radyatör çok sakat biyerde bir sürü ıvır zıvır çıkcak bu sökülecek temizlenecek oyyyy.... bi aşşa inip bakim. radyatörü düğmeli yapmak nbenimde aklıma geldi, hata falan veririmi, hey gidi kartalım onda da vardı öyle düğmeli bir sistem.
    quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

fan müşiri girmesi gereken ısıda devreye giriyo ama fan soğutmaya yetmiyo serviste bilgisayara bağlandı ve bir sorun çıkmadı, yanlız yeterli miktarda soğutamıyor, sıvı ise normal seviyede max ın bir parmak altında başka öneriniz

Radyatörün ızgaraları toz, toprak, böcek kalıntılarıyla dolmuş olabilir, anlattığın sorun buna benziyor. Şimdilik geçici çözüm olarak basınçlı suyla iyice yıkatabilirsin, kanalların arası açılsın. Ayrıca fanın elektrik soketine kısa devre yaptırarak fanın hiç durmadan çalışmasını sağlayabilirsin. Bu ikinci yöntemi Şahin'de sorunsuz yapıyoruz ama 307'de arızaya neden olabilir. Ayrıca her iki yöntem de yolculuğun için geçici önlemlerdir. Hayırlı yolculuklar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Havanın yeterli geleceğini sanmıyorum, anca oto yıkımacılardaki basınçlı su etkili olur, hiç bir yeri söktürme direkt arabanın normal haliyle bir kaç dakika oraya su tutsunlar, epey etkisi olur. Fan konusuna gelince öyle düğme falan yaptırmana gerek yok, fanın tam üst kısmında bir tane soket var, üç delikli bir soket. Bu soketlerden ikisini iletken bir kabloyla birleştirirsen fan sürekli çalışır, deneme yanılma yoluyla bulabilirsin. Yolculuğa çıkarken takarsın gittiğin yerde çıkarırsın. Aslına bakarsan hiç sorun yaratmaması gerekiyor, çok komplike bir iş değil ama yeni nesil araba şimdi elektrik arızası falan verirse başın epey ağrır. Ben tavsiye etmem ama böyle bir yol da var diye bilmen için söyledim, karar ve risk senin.
  • saolasın gerçekten çok yardımcı oldun, aşşa indim bi baktım şöyle nerdeyse radyatörün arka tarflar gözükmeyecek kadar dolmuş, çıkmadan bi su tutturuum. tekrar teşekkürleer.
  • quote:

saolasın gerçekten çok yardımcı oldun, aşşa indim bi baktım şöyle nerdeyse radyatörün arka tarflar gözükmeyecek kadar dolmuş, çıkmadan bi su tutturuum. tekrar teşekkürleer.

Rica ederim, servisin bunları farketmemesi ne kadar acı değil mi? Servislerin hepsi böyle zaten, bir sorun olursa hemen bilgisayara bağlayalım modu.
  • gittim servise dedimki bu araba hararet yapıyo hemen bilg e bağladılar devir verildi liftte, uygun ısıda fan dervreye girdi, abi bi sorun yok herşey normal dendi, ya dedim ben bunu sıfır galeriden çıkarttım 78 bin km dir bende elimin ucu ayağımın bir parçası oldu, ve bu hararet normal değil diyorum abi bu dizel işte sever bunlar harareti falan filan, dedim tmm, içimden de drek allahtan dh var ben bide oraya sorim dedim
  • hararretin yükselmesinin nedeni radyatörün yeterli soğutma yapamaması. Bunun enibüyük etkeni de Klima ve motor radyatörlerinin arasının kapalı olması. İki radyatör arasına giren toz su teması alarak zamanla çamur tabakası oluşturur. bu da radyatörün hava sirkülasyonunu engeller.
    Yapman gereken radyatörü söktürüp aradaki çamuru temizletmen!! Dışarıdan basınçlı su tutarak buna halledemezsin.
  • walla ayni sorun benim eski 206HDI da da oluyodu!! biraz basinca hararet hemen kirmiziya yaklasirdi!! sonra basmayi birakiyo normal kullaniodum hemen iniodu!! arti arkadasin 307HDI da da aynisini gordum!!
    pejo bu abi neticede fransiz

troy abi nerdesin araba hararet yapio yorum yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: cilikka

walla ayni sorun benim eski 206HDI da da oluyodu!! biraz basinca hararet hemen kirmiziya yaklasirdi!! sonra basmayi birakiyo normal kullaniodum hemen iniodu!! arti arkadasin 307HDI da da aynisini gordum!!
    pejo bu abi neticede fransiz

troy abi nerdesin araba hararet yapio yorum yap

eşek hoşaftan ne anlar

• kardeş 307 nin motor aksamını ne kadar biliosun bilmiyorum ama bizde bunu sökmek çok uzun iş, birsürü zımbırtı sökmen gerekiyor şu su tutma işini yapıcam olmazsa elmalıya gece gidicem artık.
    quote:

Orjinalden alıntı: dellino

hararretin yükselmesinin nedeni radyatörün yeterli soğutma yapamaması. Bunun enibüyük etkeni de Klima ve motor radyatörlerinin arasının kapalı olması. İki radyatör arasına giren toz su teması alarak zamanla çamur tabakası oluşturur. bu da radyatörün hava sirkülasyonunu engeller.
    Yapman gereken radyatörü söktürüp aradaki çamuru temizletmen!! Dışarıdan basınçlı su tutarak buna halledemezsin.
  • Aynı sorun bendede vardı.Arac klimalı renault 21 idi.Fan normal sıcaklıkta devreye giriyor iken hararet yükseliyordu.Ne müşir kaldı değitirmedik ne soğutma sıvısı.3-5 usta gezidim abi yok bir şey çok iyi dediler.BAzılarıda üst silindir kapak contası yakmıştır dediler.Özellikle klima açıkken çok yükseliyordu hele rampalarda felaket.Derken kendim söktüm radyatörü ,götürdüm radyatörcüye bak bakalım dedim.Adam bir açtı radyatörün sağ tarafı olduğu gibi dolmuş hatta beton olmuş.Hemen temizledi bir 20 YTL bayıldım.Götürdüm taktım soğutma suyunada 3-4 defa boşaltşıp doldurdum.Bağladım ondan sonra tık yok.Araba yüklü klima açıkken normal seviyeye bile rampalarda çok nadir geliyor.1 yıldır kafam rahat.
  • Fransızdan uzak durmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Fransızdan uzak durmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 5 Eylül 2006; 0:30:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Fransızdan uzak durmak lazım

• radyatörü sök yıkamacıya götür. 20 cm uzaktan su tuttur. ama fazla yakından tutma petekleri eğersin.

eline ince bir tel al petekleri temizle tek tek zaten çoğu yıkamada çıkacaktır. kalanlarıda arkadan gözükür temizle tak yerine hiç bir şey kalmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.