Şimdi Ara

31.12'de yaptığım VodafoneNET başvurusu ile ilgili yaşadıklarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Uydunet 24 mbit internete halihazırda 46 TL ödeyen biri olarak taahhüdüm Nisan ayının başında bitecek diye bir arayışa girmiştim. Uydunet, 50 Mbitlik sınırsız paketi teledünya üst paket ve yanılmıyorsam altın sinema paketi ile birlikte 86 TL teklif etti. buradaki yorumları da okuyunca 3 yıl evvel kullandığım Superonline Fiber üzerinden internet hizmeti almamın daha iyi olacağını düşünüp 31.12'de Vodafone bayiye 50 bit 150 GB AKK paket için başvurumu yaptım.

2 Ocak'ta Adres onayı için aradıklarında ne olur ne olmaz diye paket bilgilerimi sordum ve 24 Mbit olduğunu öğrendim. Bu nasıl olurdu? ben 50 Mbit için sözleşme imzaladığımı ve sözleşmemde 50 Mbit yazdığını hatırlatınca müşteri hizmetleri yetkilisi yapacak bir şeyin olmadığını paketi iptal edip yeni paket tanımlanması durumunda ise aynı fiyatlardan yararlanamayacağımı ve bana çok pahalıya mal olacağından bahsetti. Ben bu şekilde kabul etmediğimi ve bayi ile görüşeceğimi iletip kapadım telefonu. 24 Mbit alacaksam Uydunete taahhütüm bitmemesine rağmen yeniden taahhüt verip 47 TL'ye yine sınırsız kullanabilecektim ve bu fırsatı kullanmadım çünkü. Tam bayiyi arayacakken bayi beni aradı sistemde sorun olduğu için o şekilde giriş yapılmış olduğundan bahsetti. Halbuki ben adım gibi o arkadaşın yanlış giriş yaptığından emindim. Bana benim hatam olmuş özür dilerim dese aboneliği iptal edip Turket'e başvuracaktım ama benim hatam demediği için inat edip bunun benim hatam olmadığını gerekirse genel müdürlük ile görüşüp bu sorunu halletmesi gerektiğini ve sözleşmemin 50 mbit olduğunu tekrar hatırlattım. Bayi yetkilisi o gün beni yaklaşık 4 kez daha aradı ve hattınız 24 Mbit olarak açılsın 1 ay sonra anlaştığımız fiyattan 50 Mbit e geçiş yapabileceksiniz dedi. Bu ihtimal kötünün iyisi diyerek kabul ettim.

Sonra tekrar adres teyiti için arayan kişi böyle bir geçişin mümkün olmadığını söyleyince iyice sinirlendim ve bu şekilde kabul etmiyorum dedim. Bu arada yetkili benimle konuşurken sözleşmemi de inceleyip haklı olduğumu belirtti. Bir süre beklettikten sonra artık neresi ile görüştü ise evet bayideki arkadaş doğru söylemiş kendi paketiniz içindeki başka bir hıza geçiş yapabiliyormuşsunuz dedi. Onay verdim ve dün kurulum işlemleri tamamlandı. Aktivasyon yapıldıktan sonra hız yükseltme için tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve sistemde arıza olduğu için kayıt açacağından ve üst birimin beni arayacağını söyledi. Bugün aradıklarında sistemdeki hatanın vodafone mobil hattımın olmamasına rağmen o tarifeye geçirmeye çalıştıklarından olduğunu öğrendim. Nihayet 50 Mbit 150 Mbit AKK'li (AKK kalktı biliyorsunuz) pakete ilk yıl 65 TL + Modem ücreti, ikinci yıl 75 TL + Modem ücreti olacak şekilde onay verdim ve geçişim sağlandı. Hızım telefonu kapatır kapatmaz arttı ve 50 mbit kullanmaya başladım. Vodafone yanımda uygulamasında tarifem Bol Bol fibermax kampanyası çekirdek aile 50 mbps 150 Gb yazıyor ve üst kısımda SINIRSIZ yazıyor.

Vodafone müşteri hizmetleri yetkililerinin ve mağaza personelinin bazı konularda bu kadar bilgisiz olacaklarını hiç düşünmemiştim. kullanacağım internet Superonline altyapısında olduğu için hepsini sineye çektim açıkçası. Müşteri hizmetleri ile konuşurken benimle ilgilenen kişinin sesinden çok diğer müşteriler ile ilgilenen yetkililerin sesini duydum ve telefon bir kaç kez kesildi bazı görüşmelerimde. Bunlar olumsuz yanları.

Gelelim Uydunet - VODAFONENET karşılaştırmasına.

Uydunet'te modemim İnfinity 401 idi ve ben Bridge modda Asus AC68U modemim ile birlikte kullanıyordum. şunu söyleyebilirim ki 2'sinde de 24 mbit kullandığım gün sayfaları VodafoneNEt daha hızlı açtı ve daha stabil bir bağlantı aldım. (Bu arada evime kadar Fiber kablo geliyor VodafoneNET için ONT cihazı + HG255s router verdiler) google pingleri Vodafonda 20 ms civarı azalırken mynet pingleri 20 ms arttı. Online oyun oynayan biri değilim ama meraktan sürekli takip ederim. özellikle youtube ve Netflix video açılışları Vodafone da çok daha hızlı. Kafama takılan şey speedtestteki ping süreleri ve neredeyse yarım saatte bir WAN ip'im değişmesi. Uydunet ile speedtestte 10 ms ping alırken (otomatik sunucuda) vodafone ile 46 ms altında ping alamadım ve sebebini bilmiyorum.

Mecburen verdikleri ve kira bedelini ödeyeceğim halde kullanmayacağım HG255S'yi rafa kaldırıp ONT'den AC68U ya bağlantı yaparak kullanıyorum şimdi. Uzun zamandır buradaki kullanıcıların yorumlarını takip ediyorum. Bende yaşadıklarımla ile ilgili yazmak istedim. Umarım birileri için faydadı olur. Ayrıca Burak Koşucu beye de teşekkür ediyor herkese iyi günler diliyorum.

Not: Uydunet taahhüdümü de iptal edip Vodafone'a göndereceğim. Yaklaşık 150TL cayma bedeli çıkıyor. Yeni bir macera yaşarsam (ki içimden bir ses muhakkak yaşayacağımı söylüyor) buraya ekleme yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremim -- 4 Ocak 2019; 19:38:32 >

• Öncelikle gule güle kullanın :) ceza bedeli faturası çıkınca, mail olarak bana gönderin, işlemleri ben yaparım. Malum mh ile ciddi sorunlar yasanmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakkosucu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Burak bey. Benim için çok iyi olur faturayı size göndermek. iyi çalışmalar diliyorum.
  • keremim kullanıcısına yanıt
    Akliniza takılan bir soru yada sorununuz olunca ilk önce bana ulaşın, elimden geleni yaparım ama beni asabilecek bir durumda sizi yonlendirebilirim :)

• Belki biliyorsunuzdur vodafone kullanım eşiği diye bir şey çıkardı
    https://www.vodafone.com.tr/Net/pdf/Limitsiz-Fiber-Kampanyasi(K)-SSS.pdf

• Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum ama 1 Ocakta çıkan yeni tarifeler ve yeni imzalanan taahhütler için diye biliyorum. 31.12 den önceki abonelikleri kapsamıyor değil mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Speedtest ping değerlerim hakikaten çok yüksek. Uydunet ile 10ms'yi geçmezdi. Diğer Fiber kullanıcılarında durum nasıl acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Speed testi türk telekoma yapıyorsunız ondan. Hat dolanıyor biraz ondan bu sorun değil. Normal kullanımda sıkıntı yoksa problem yoktur sadece turk Telekom da barınan sunuculara ping yuksek çıkar

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Vodafone serverinden yaptığım zamanda 70ms civarı çıkıyor. Normal kullanımda sıkıntım yok çok şükür.

Hocam pingin yüksek çıkıyor ama şimdi şöyle bir durum da var bende ilk bağlattığım günlerde pingim yüksek çıkıyordu görevli arkadaş ip otturduktan sonra(sabit bir ip almaya başladıktan sonra) ping değerlerin düşecek demişti, dediği gibi de oldu şuan da 2-3ms çıkıyor ping belki senin de öyle olabilir. İnterneti tam olarak ne zaman bağlatmıştın acaba?
  • muslumgurses kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle olur. Ayın 3. De bağlanmıştı hocam. Sizinki kaç günde oturdu?

• muslumgurses kullanıcısına yanıt
    Bu arada Gaziantep’te olmama rağmen şu ana kadar en düşük pingi Antalya Vodafone serverinden aldım. Oda 25 ms.

4-5güne anca oturup ping düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.