Şimdi Ara

320i ed mi 320d mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu başlık daha önce açılmış fakat sıfır araçlar için kıyaslama yapılmış

150 bin tl bütçe ile 3 serisi almayı düşünüyorum (2013-2014)
    Yılda km ortalamam 10 bin olduğu için 320ied ağır basıyor

Fakat ilanlara baktığım zaman 4-5 yıllık modellerde 320ied ile 320d arasında fiyatlarda uçurum göremedim.

Açıkçası 2007 116i tüplü'den sonra hangisini alsam bayram ederim o ayrı ama bi sorum da şu;

Benzinli ve dizel araçların (dizel hiç kullanmadım) servis fiyatı ya da arıza olayları açısından farkı nasıldır. 116i'de çok fazla arıza yaptı aracım. Dizel araç daha mı çok arıza verir benzine göre?

Son olarak siz hangisini önerirdiniz.
    Herkese saygılar sevgiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardımcı olacak kimse yok mu

• merhaba,

performans konusunda ikisi aracta mahcup etmeyecektir. Burada onemli olan ne kadar yol yaptiginiz bence. 10000km cok degil. 320i ed alirsaniz hem daha dolu hemde daha yeni model dusuk kmli bir arac alabilirsiniz.
  • 3 serisinde 3.20i derim 5 serisinde ise 5.20d. 3.20i yakıtı makul vergi avantajı olan iyi kaçan ve piyasası olan araç. 5 Şerisinde ise 5.20i çok yakan piyasası 5.20d ye göre az olan bir araç

• cell1987 C kullanıcısına yanıt
    320i ed'e katar verdim gibi ama bu sefer de kronik sıkıntıları düşündürmeye başladı. Direksiyonda titreme, kapı gıcırtısı, rüzgar sesi. Hadi bunlar bi şekilde tölere edilir de su kaçağı falan. Siz bu aracı kullandınız mı ustam

• wildboyankara W kullanıcısına yanıt
    Naptin hocam, 5.20i cok tutulan bir model, vergisi dusuk sessiz guclu ekonomik fiyati uygun... ben F10 u alirken satilmis araca 1000 tl fazlasini teklif edip aldim, temiz f10 aninda gider beklemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 29 Ağustos 2018; 21:39:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok detaya girmeyeceğim, bu konuyla ilgili binlerce defa konuşulduğu için forumda detayları orada görebilrisiniz.

Kısaca diyeceğim:

Aynı donanım 320d ile 320ied arasında pek fiyat farkı yoksa kesinlikle 320d.

Bir alt donanım olan 320d ile üst donanımda olan 320ied ile fiyat farkı yoksa 320d.

Boşline ve donanımsız bir 320d ile line paketli bir 320ied arasında fiyat farkı yoksa 320ied.

- 320d kesinlikle daha az arıza çıkaran bir seri.

- 320ied boyut ve performansına göre piyasada en az yakan benzinli otomobil.

Tercih sizin.
  • Hocam iyice kafamı karıştırdın.

Az kmli araba daha az sorun çıkarmaz mı?

Örneğin aynı fiyatta 50 bin km'lik 320ied mi daha çok sorun çıkarır yoksa 120 bin km'lik 320d mi

• 34yeniüye01 3 kullanıcısına yanıt
    Tabiki 120 bin km'lik 320d daha fazla üzer.

Fakat km bir etken değil, binici etken.

Ne çok ağır ve devirsiz kullanılmış olması gerekiyor ne de çok hırpalanmış ve zorlanmış.

Dolayısıyla ne alırsanız alın çok iyi bir eksperden geçirin. 320ied'nin de kronik sıkıntıları var ve 320d'nin de...

320ied'nin 2016 dan itibaren satılmamasının sebebi emisyon. Düşük hacim ve yüksek emisyon olduğu için Avrupa pazarında pek tutulmadı, Türkiye gibi pazarlarda tutuldu ve üretim bırakıldı. Diğer versiyonu olan 2.0 motor 320i ile satışa devam edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 3 Eylül 2018; 11:14:45 >
  • Aracın nasıl kullanıldığı gerçekten çok önemli daha 50.000'ini görmeden hayatı işkenceye çeviren araç olduğu gibi, 200.000'e yaklaşmış ancak yağı, suyu düzgün/düzenli konulmuş, gerektiğinde sıkıştırılsa da genelde makul kullanılmış, kesinlikle üzmeyen çok araç var.

Bu arada kişisel tercihim her durumda dizel olurdu (tepki almamak için hangi açılardan olduğunu yazmıyorum ama 1-2 faktör dışında neredeyse hepsi diyeyim:))). Merak etmeyin dizel alırsanız yılda 10.000 km.den de fazla gezersiniz, çok da takılmazsınız. Bu arada konu şehiriçinde kritikleşiyor, şehirlerarası benzinli de olsa dizel de olsa az yakıyor. Yani yaşadığınız yer (kullandığınız alan) da ciddi etken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 4 Eylül 2018; 12:20:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.